Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Δεν νοιώθω πκιον Κυπραίος

Σκατάες. Εβρώμισεν ο τόπος. Όλη τούτη η χόγλαση μες το χρήμα τζιαι το κακομάθημαν, το άππωμαν τζιαι την ευκολία, ήταν επόμενον ότι θα έφκαλλεν κατακάθκια που θα κουλιάζαν μες την αστυνομίαν, αποβράσματα ερωτευμένα με την εξουσία που θα επιπλέαν πουπάνω, τζίζουρα χτιτζιόν που θα εκαταπίνναν την φασιστοπροπαγάνδαν τζιαι θα την αναπαράγαν εν είδει αντικειμενικών δεδομένων απαντώντας κατά 73-78% τζιαι εκφράζοντας την άποψην ότι "οι ξένοι δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν, ούτε οικονομικά, ούτε πολιτιστικά στην Κύπρο"...

Αντρέπουμαι που είμαι Κυπραίος. Είκοσι χρόνια έξω δεν εσκέφτηκα ποττέ να πιάσω άλλην υπηκοότηταν, τωρά όμως σκέφτουμαι να το κάμω. Δεν σας μοιάζω πκιόν. Ανίκανοι να αποφασίσετε τι εθνικήν πορείαν θέλετε για τον τόπον πον να αφήκετε στα παιθκιά σας, ανίκανοι να κάμετε μιαν διοίκησην που να μήν τρώει ή να σπαταλά τα μισά πριν να κάμει μιαν δημόσιαν δαπάνην, ανίκανοι να διοικήσετε χωρίς βίαν, χωρίς αδικίαν, ανίκανοι να αναγιώσετε τα παιθκιά σας με το μέτρον, ανίκανοι να περιθάλψετε τους αρρώστους σας, ανίκανοι να δώκετε μιαν αξιοπρεπή στέγην τζιαι ζωήν στα μωρά σας τα ανάπηρα, τα καθυστερημένα τα αυτίστικά, ανίκανοι να κρατήσετε με αξιοπρέπειαν τους εγγληματίες που παράγει η βία τζιαι η βρώμα της κοινωνίας σας, ανίκανοι να διαχειριστείτε τον ναρκισσισμό σας, το εγώ σας, την επιδειξιομανία σας, ανίκανοι να εκτιμήσετε την ζωή τζιαι το ζωντανόν, ανάγωγοι που δεν σέβεσται με φύσην, με νόμους, με θεούς με αθρώπους, αγεωμέτρητοι που δεν ξέρετε να λοαρκάσετε ούτε καν πόσον νερόν σας έμεινεν να φκάλεται τον χρόνον τζιαι μεινήσκετε άλουτοι, άξεστοι που ξητιμάζετε τον κόσμον τον ξένον λες τζιαι εν δούλοι σας, γαουρόσποροι που επήρατε την ράτσαν σας για πριγκηπικήν τζιαι υποτιμάτε τους φτωχούς, τους αρκάτες, τους αδύνατους, κοτσιρόσσιύλλοι που δεν σέβεσται τους γονιούς σας ή τα παιθκιά σας.

73-78% κρυφορατσιστές, αποβράσματα, οι σιειρόττεροι των ευρωπαίων είσαστιν. Είδεν ο κώλος το βρατζίν τζιαι σιέστην. Να σας σιαίσω, σκατάες. Τα σκατά μόνο με τα σκατά ταιρκάζουν. Αν εσύ που θκιαβάζεις αυτόν το κείμενον είσαι ένας που τζιείνον το 73-78% που απαντήσεν στο γκάλλοπ της σημερινής, υποτιμώ σε βρωμοκούλλουφε, όπως υποτιμάς εσυ τους άλλους που δεν έμπηκες καν στον κόσμο να γνωρίσεις παρόλον που ζούν δίπλα σου. Εγώ τουλάχιστον ξέρω σε που τζιαιρόν τζιαι που κοντά. Μου προκαλείς ναυτίαν. Αν είσαι που την μη ρατσιστικήν μειοψηφίαν, έλα να φωνάξουμεν τον θυμόν μας μαζί, πέρκι ακούσει κανένας.

Βρωμοφασίστες αστυνομικοί, είσαστιν εσείς που εκάμνατε καψόνιν στους νέους τον τζιαιρόν που είσαστιν στρατιώτες για να ξιθυμανίσκετε το κάγριν της αγαμίας σας. Ρεμάλια εν εσείς που είσαστιν κόλοτζιοι μες την τάξην τζιαι ο μόνος τρόπος που εβρίσκατε για να κρύψετε μετριότηταν σας ήταν να δείχνετε ότι αξίζετε κάτι δέρνοντας τα άλλα κοπελλούθκια της τάξης. Αξεστοι, εν εσείς που κάθεσται αναίσθητοι τζιαι διατάσσετε την μάναν σας η την γεναίκαν σας να σας φέρει νερόν να πιείτε, εσείς που πατάτε τον τσιάρον χαμαί διότι κάποιος άλλος θα έρτει να συνάξει το ποτσίαρον στον τόπο σας. Αππωμένα σκατόπαιδα που εκακοφέρνεστουν στην μάνα σας η οποία δεν σας έβαλεν όρια τζιαι δεν σας έμαθεν τι είναι η ευγένεια τζιαι το σέβας, προκαλείτε τον κόσμον τωρά εκμεταλλευόμενοι την εξουσίαν που σας έδωκεν η πολιτεία να επιβάλετε την τάξην. Για ποιάν τάξην μιλάτε ρε ρεμάλια, εσείς που δεν εμάθετε ποττέ σας τι είναι τάξη. Με ποιόν δικαίωμαν τζιαι ποιού την εξουσιοδότησην βρε παράνομε θα πεις εσύ στον άθρωπον, "φύε διότι συλλαμβάννω σε τζιαι σέναν τωρά";

Τζιαι αν είσαι αναγνώστη μου κανένας ποτζιείνους τους σπάνιους έντιμους αστυνομικούς που επιτελείς κοινωνικόν έργον, που προστετεύκεις γεναίτζιες που την ματσούκαν των αντράων τους, που βουράς με αυταπάρνησην να τσακκώσεις την παρανομίαν, που στέκεσαι μες τον λάλλαρον τζιαι κάμνεις την τροχαίαν για να φκάλεις το ψουμίν των παιθκιών σου, μην πείς ότι άδικα σε κατηγορώ. Εσέναν δεν σε πιάννει το κολάνιν για όσα ξερνά το αηδιασμένον στομάσσιν μου. Εσέναν το μόνον που σου καταλογίζω είναι που σσιωπάς, που καλύφκεις τους συναδέλφους σου όπως τους καλύφκει με γελειότητες ο αρχηγός σας. Συμπάθα με που σας θέωρώ "ούλλοι σσιύλλοι μια ρατσα" αλλά δεν έφκην κάποιος μέχρι σήμερα να μιλήσει με τρόπον που να με κάμνει να στεναχωρκούμαι πολλά για την απλούστευσην τζιαι το τσουβάλιασμαν που επιχειρώ.

Με 70-80 % σκατάες μεταξύ των Κυπραίων, δεν θέλω να ονομάζομαι Κυπραίος. Συχχωράτε μου το οι υπόλοιποι.



Στην φωτογραφίαν έναν κυπριόπουλλον δέρνει την δούλα που τες Φιλιππίνες διότι τζείνον δεν τα καταφέρνει να παίξει με τες ρακέττες. Μόλις έχασεν την μπάλίτσα, τζιαι δέρνει μπροστά στα μμάθκια της μάνας του τζιαι του παπά του την κοπελλούαν διότι είναι λάθος δικόν της που τζείνος δεν καταφέρνει να κτυπήσει την ρακέτταν σωστά. Στέλλει την δούλα να μπει μέσα στην θάλασσα να του φέρει το μπαλάκι, αλλά η δούλα όντας με τα ρούχα αρνείται τζιαι τζιείνος φακκά της πουπάνω σαν να είναι γαδούριν.

Εκκολαπτήριον σκατάων, έτο τι εγίνην ο τόπος μου. Ότι μισώ που τους Ευρωπαίους εγινήκεν το η συντριπτική πλειοψηφία των Κυπραίων. Κάποτε αισθάνουμουν όμοφρα που ένοιωθα Κυπραίος.

ALm συχώρα με που δεν σου έγραψα ιστορία με τες λέξεις σου. Ο θυμός μου θκιαβάζοντας τον τύπο σχετικά με την αστυνομία εν τόσος που θεν θωρώ καθαρά. Η ανάρτηση ετούτη είναι σχόλιο στην ανάρτηση της Rose.

47 σχόλια:

Stelios είπε...

Συμφωνώ μαζί σου. Τούτες οι κουβέντες δεν επιτρέπουνται επί έτος 2009 σε υποτίθεται εξευγενισμένη χώρα. Ανάθεμά τα. Όποτε άκουα "θα θελες να πάμε πίσω στον τόπο σου, την Κύπρο, να ζήσουμε στο μέλλον;" (κι εγώ στο εξωτερικό ζω, 12 χρόνια νομίζω) σκέφτουμουν εργοδότηση και τα συναφή όχι τέτοιες μαλακίες. Για να'μαι ειλικρινής όμως, εν ξέρω τι να πω πιον. Κάθε φορά που επιστρέφω, βλέπω τζιαι εγώ τέθκια τζιαι λυπούμαι. Που την άλλην πλευράν, ίσως περιμένω παραπάνω που τους δικούς μου ανθρώπους παρά που τους ξένους. Έχω κατά βάθος μιαν μάλλον απαισιόδοξη άποψη περί ανθρωπότητας, έτσι τζιαι αλλιώς.

Τέλος πάντων, σ'ευχαριστώ για το blog σου, αρέσκει μου - πάντα βρίσκω κάτι ενδιαφέρον.

kyriakos είπε...

Ασέρα μου να τους λαλείς ποτζή που είσαι πόθεν είσαι διότι εσύ είσαι το πραγματικό δείγμα (έστω και προς εξαφάνισή) του τι εστεί πραγματικά Κυπραίος..
Να τους λαλείς.. τουλάχιστον να νομίζουν οι ξένοι πως είμαστε ούλλοι έτσι..

kyriakos είπε...

Αλλαξα γνώμη.. μεν τους λαλείς διότι μετά θα έρκουνται ποδά και θα τους τρών τες λίρες τους οι σκατάδες..

stalamatia είπε...

Aκου να δεις τωρά σύμπτωση.Εχτές επήα να κόψω τα μαλλιά μου ,τζιαμέ που εκάθουμου ερώτησε με μια κοπελλούα αν είμαι Κυπαραία.Εγιω απάντησα ναι προφανώς με κατάλαβε από τη προφορά σκέφτηκα και πράγματι έτσι ήταν.Οι πιο πολλοί εν με καταλάβουν αλλά όταν είμαι κουρασμένη φκαίνει μου το κυπριακό.
Πετάγετε μια άλλη και λέει ,πρόσεξε τώρα,οι Κυπραίοι είναι πολύ καλοί άνθρωποι και συμφωνήσανε και οι δυο ότι οι κυπραίοι είναι πολύ καλά πλάσματα.Εμένα με έπιασε ένα νευρικό γέλιο γιατί δεν συμφωνώ με αυτές τις θεωρίες .Εγώ πιστεύκω ότι παντού υπάρχουν καλοί και άχρηστοι άνθρωποι και ότι δεν μας άξιζε τόση πένια .Αυτές απόρησαν που γέλαγα και με ρώτησαν γιατί γελώ; δεν είναι έτσι; Δικαιολογήθηκα ότι ήλθα σε δύσκολη θέση γιατί σαν κυπραία σεν μπορώ να παινεύομαι και να λέω ότι είμαστε πολύ καλοί άνθρωποι.Τα λευτά και η ευημερία έχουν χαλασει τους ανθρώπους Ασερα μου.Φέρε στο μυαλό σου τους παλιούς και θα δεις πόσο αλλιώτικα ήταν.Σε φιλώ .

Ανώνυμος είπε...

Δεν θκιαβάζω Σημερινήν.
Δεν έχω την δυνατότηταν να ζήσω στο εξωτερικόν.
Ακόμα νοιώθω Κυπραίος, τζιαι το μόνον που θέλω να κάμνω είναι να συνεχίσω να προσπαθώ. Τουλάχιστον για τα λλία πράματα που μπορώ να αλλάξω, για μέναν τζιαι τα κοπελλούθκια μου.
Γιατί αν μεινίσκεις δαμαί, εν γίνεται να αντρέπεσαι ταυτόχρονα.

rose είπε...

μα Στροβολιωτη μου, τα μεγαλώνουμε τα κοπελουθκια μας και βγαίνουν διαφορετικα (έτσι όπως είναι η φυσικη εξελιξη του πλασμάτου να ειναι διαφορετικο απο το διπλανο του) και μας τα δέρνουν ...

ή πάνε παραλία και θωρουν να δέρνουν τη "μαυρού"

και να πω και τα δικά μου?

όταν δερνουν γυναίκα πισω απο πόρτα είναι "ιδιωιτκη" υποθεση!!!!!!!


πολυ ξυλο ρε παιδια

firfiris είπε...

Άσερα, εν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο εμετός που νιώθω μες τα στομάσια μου για την κατάντιαν τζιαι τα χάλια μας τα μαύρα μπορεί να φκεί τόσον καλά πας το χαρτίν. Έγραψες.

Υιοθετάς με τζιαι να τα διπλώσω ούλλα ποδά; Άσε που προτιμώ το βουνόν πολλά παραπάνω που την θάλασσαν τζιαι είμαι καλός τζιαι στα κλαδέματα.

Richie είπε...

Εγω εννα συφφωνησω με τον στροβολιοτη. Μπορει η προσπαθεια που καμνουμεν να μεν επηρεασει πολλα πραματα αλλα τουλαχιστον εμενα τζιαι οσους μπορω να ξυπνησω/ταρακουνησω/παρασυρω εν κερδος.Παραπανω που ουλλα εν τουτα που ενν' αφηκω πισω μου,τα κοπελλουθκια μου να μεν αντρεπουνται που ο παπας τους τζιαι τζεινοι εν κυπραιοι.Συφφωνω τζιαι με την σταλαματια οτι παντου εσhει καλους τζιαι κακους ανθρωπους.Εν πολλα τα λαθη μας ως λαος τζιαι δυστυχως αφηνουμεν τα να μας παρασυρουν τζιαι να μας καθορισουν.Το ασhιμον εν οτι πολλοι που τουτα τα ρατσιστοειδη εν πουτουτα που εχουν συγγενεις που λογω αναγκης επηαν εξωτερικο τζι εδουλεψαν ή ακομα εσπουδασαν.

Unknown είπε...

Πνίγεσαι ε; Σε νιώθω, α...πόσο σε νιώθω. Γεμάτοι είμαστε από όλα αυτά τα ανθρωπάκια και το χειρότερο είναι πως και στην άλλη όχθη, την απέναντι βρίσκεις συχνά ένα "δήθεν" αφόρητα οδυνηρό.

* Τα λεφτά και η ευημερία καλή μου Σταλαματιά κακό δεν κάνουν, αντιθέτως. Έχουνε και ένα πλεονέκτημα, φέρνουν ισχύ και δύναμη και αυτά με τη σειρά τους, όταν υπάρχουν δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο του καθενός μας.

Και στην Κύπρο το πρόσωπο είναι συντριπτικά άδειο. Γιατί δεν υπάρχει καμία μα καμία, μα απολύτως καμία Παιδεία. Και δεν μιλώ για την συστηματική παιδεία (που και αυτή είναι αθλία) αλλά για την Κοινωνική Παιδεία που είναι ακόμα πιο σημαντική.

Richie είπε...

politispittas ακριβως. Παντελης απουσια κοινωνικης παιδειας

Ανώνυμος είπε...

rose,
Αλλον πράμαν η προσπάθεια, άλλον η επιτυχία.
Επιμένω: για να είμαι δαμαί τζιαι να προσπαθώ για οτιδήποτε, εν θέλω να αντρέπουμαι.
Τούτον θα το νοιώσω αν αποτύχω...
Θα φανεί στον ισολογισμόν!

ΔemΩΝ είπε...

acera ο ελληνισμός είναι γεμάτος από σωτήρες που ως μακρινοί αστέρες φωτίζουν τους κακόμοιρους που ξέμειναν σε αυτή την άκρη πνιγμένοι στην χωριατίλα και την αμορφωσιά τους. Αν ο θυμός σου ήταν ειλικρινής (αν ρίζα του δηλαδή ήταν η αγάπη και όχι η αποστροφή προς κάθε τι οικείο) θα ήσουν εδώ με τον Στροβολιώτη και θα προσπαθούσες. Κουλάρισε λιγάκι φίλε, οι κορώνες και η απαξίωση προς τη ράτσα σου μόνο δείγμα πολιτισμού και Παιδείας δεν είναι...

Άντε φτάνει με όλα αυτά τα δήθεν ξεσπάσματα εκ του μακρόθεν και εκ του ασφαλούς.

Aceras Anthropophorum είπε...

Στέλιο, η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Έχει πλάκα που φτάνουμε στα ίδια συμπεράσματα εσύ από φύση απαισιόδοξη τζιαι γω που βαθύτατα (μέχρι αφέλιας) αισιόδοξη.

Σταλαματιά άμα σκαλίσουμε τζιαι στην άβυσσο της ψυσιής τους παλιούς θα έβρουμε πολλά. Δεν νομίζω ότι έσιει καλούς τζιαι κακούς. Όλοι έχουμεν την ίδιαν δυνατότηταν να είμαστιν καλοί ή κατζιοί. Η παιδεία μας είναι που θα καθορίσει τι θα επιλέξουμεν. |Φτάνουμεν δηλαδή σε αυτόν που λαλεί ο Γιώργος Πιττας.

Κυριάκο, ότι τζιαι να λαλώ, δεν έχω πρόβλημαν, Πρόβλημα έχω με το τι νοιώθω.

Στροβολιώτη, δεν αντρέπουμαι ούτε για το τί είμαι εγώ, ούτε για το τί είσαι σύ προσωπικά. Αντρέπουμαι το τί εγίνην μιά κοινωνία της οποίας κάποτε ήμουν μέλος τζιαι αγάπουν, που την οποίαν ετράφην το κοινωνικό μου είναι. Αλλά συμφωνώ απόλυτα με αυτόν που λες. Άμα είσαι μέσα δεν μπορείς να αντρέπεσαι.

Φιρφιρή εμείς οι θκυό είμαστιν της ίδιας όχθης.Αυτόν είναι αδιαμφισβήτητον. Σίουρα όχι του κέντρου. Εμαλλώσαμεν πολλές φορές αν είναι της αριστερής ή της δεξιάς. Ίσως να μεν έχει σημασία τζιαι μαλλώνουμε για το τίποτε. Αν ηξέρεις κλαδέματα, να κοπιάσεις όποτε θέλεις, Νιόβρην ή Μάρτην. Έχει 10 δεντρά που καρτερούν εναγωνίως κλαδευτήν.

Richie, οι παραπάνω που τούτους ούλλους τους κοτσιρόσσιυλλους που λάσσουν ότι τρών οι ξένοι το ψουμίν τους, εσπουδάσαν που τους φόρους τζιαι το υστέρημαν του Έλληνα, του Ρώσσου, του Βούλγαρου, του Εγγλέζου, του Αμερικάνου, του Γερμανού, του Ιταλού του Γάλλου φορολογούμενου.

Γιώργο Πίττα, τα δήθεν που λες είναι ίσως η αρχή της σαπίλας.

Δαίμων πόσο στραβός πρέπει να είναι κάποιος για να μεν καταλάβει ότι είμαι δίπλα δίπλα με τον Στροβολιώτη. Θα έθελα πολλά, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, να έξερα, εσέναν προσωπικά, ΠΟΥ σε έντζισεν η απαξίωση μου για να αντιδράσεις έτσι;

ΔemΩΝ είπε...

Θα σου πω acera που με άγγιξε

Το να βγάζει κανείς κορώνες και να απαξιώνει τον ίδιο του τον λαό αντί να αναρωτιέται για τα αίτια είναι κατά τη γνώμη μου και αδόκιμο και υποκριτικό. Άκου κάποιες απλές σκέψεις και απάντησέ μου αν θες.

Η Κύπρος σήμερα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει αριστερή κυβέρνηση. Επίσης, είναι η μόνη χώρα που σταθερά τα τελευταία σαράντα χρόνια η Αριστερά είναι ρυθμιστικός παράγοντας. Επίσης είναι η μόνη χώρα που τα τελευταία είκοσι (;) χρόνια είτε συγκυβερνά, είτε στηρίζει κυβερνήσεις. Και η μόνη χώρα επίσης που αυτή η πανίσχυρη από κάθε άποψη Αριστερά δεν έχει καταφέρει να μεταδώσει στην κοινωνία τα βασικότερα και ελαχιστότερα στοιχεία πολιτικού και κοινωνικού πολιτισμού που εξ ορισμού η αριστερά σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο (και όχι μόνο) εμπνέει και αναδεικνύει. Είναι η μόνη χώρα που η αριστερά της δεν έχει πολιτισμό για να αναδείξει (αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η αποτυχία).

Αλλά κατά τη γνώμη σου για όλα τα στραβά που επισημαίνεις στο οργισμένο ποστ σου, φταίει ο κυπραίος γιατί είναι χώρκατος, κακομαθημένος, βολεμένος και γιατί είναι στραβή η ράτσα του!!! (Ανάλογες κορώνες ξέρεις έχουμε ακούσει κι εμείς οι καλαμαράδες από φωστήρες νεοέλληνες του εξωτερικού και από τον μέγα αναμορφωτή του ελληνικού έθνους Νίκο Δήμου...)

Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλά άλλα - και μάλιστα σοβαρότερα - αίτια τα οποία παραβλέπεις, αλλά μένω σε αυτά που και απλά είναι και πασιφανή. Αν κάποιος πικραίνεται και θυμώνει για την κατάντια του λαού του αναζητά τους λόγους και δεν τον απαξιώνει ως άλλος αυτοκράτειρας και πάπας του διαφωτισμού.

Κλείνοντας, να σου πω πως αν στο μπλογκ σου δεν είχα βρει μια γνήσια ομορφιά και αγάπη και εξαιρετική μαστοριά στη χρήση της κυπριακής διαλέκτου που καταδεικνύει άνθρωπο με γούστο και ταλέντο (τουλάχιστον), ούτε θα σχολίαζα, ούτε και η αντίδρασή μου θα ήταν τόσο επιθετική...

koutso είπε...

Aαααααααααα,βρήκες ακριβώς στο κέντρο.Καλύτερη περιγραφή της ράτσας μας δεν διάβασα ,μετά απ'εκείνη του Μικελλίδη,ίσως ακόμα πιό καλή.Ομως είμαστε δαμέ έστω και λίγοι και προσπαθούμε με τον δικό μας τρόπο και συμπεριφορά να δείξουμε στους υπόλοιπους που εμείς θεωρούμε κούλουφους ότι υπάρχουν και μερικοί που ξεχωρίζουν επειδή δεν φοβούνται να τους τα πούν στα μούτρα.Με κόστος φυσικά.Αλλά αξίζει τον κόπο.Θα ήθελα πάρα πολύ να μου επιτρέψεις να κοινοποιήσω αυτούσιο το άρθρο σου σε εφημερίδες.Δέχεσαι?

Incus είπε...

Φίλε του κλαπ της μη ρατσιστικής μειοψηφίας...
Γράφω για προσθέσω στην φωνή του θυμού αλλά τζιαι για να σου πω πόσο σιέρουμαι που έσσιει ακόμα Κυπραίους (έστω τζιαι μειοψηφία) που σκέφτουνται τζιαι προβληματίζουνται.
Κάθε φορά που πάω στο τόπο που εγεννήθηκα τζιαι αναγιώθηκα φορώ τα παπούτσια του οικονομικού μετανάστη τζιαι του φοιτητή που την Κίνα, το Πακιστάν, την Σριλάνκα, την Συρία, τις Φιλιπίνες κ.ο.κ. τζιαι αντρέπουμαι όι για λλόου μου (γιατί ούτε εσύ θα έπρεπε να αντρέπεσε για το ότι είσαι Κυπραίος) αλλά για τζείνους τους συγγενείς μου, τους συμμαθητές μου τους γνωστούς μου που εφτάσαν σε τούντην κατάντιαν 'ανθρώπινης' συμπεριφοράς.
Στο τέλος της δεκαετίας του 80, αρχές της δεκαετίας του 90 εβρέθηκα φοιτητής στην Αυστρία. Ένα κοπελλούιν που έτρεφεν θαυμασμό τζιαι δέος για την πραγματική Ευρώπη του τότε. Με όνειρα για το μέλλον του σε ένα τόπο με δήθεν πολιτισμό τζιαι αξίες. Μόνο που είμαι μελαχρινός τζιαι μοιάζω λλίον πολλά με Τούρκον ή Κούρδον ή Πέρσην, τους οικονομικούς ή πολιτικούς μετανάστες της Αυστρίας του τότε αν όχι τζιαι του σήμερα.
Εγύρευκα να νοικιάσω διαμέρισμα τζιαι οι σπιτονικοτζίριδες εν εθέλαν να ακούσουν. Έμπαινα μές τα τρένα τζιαι τα τραμ τζιαι εν εκάθετουν κανένας κοντά μου σαν να τζιαι εβρωμούσα. Έμπαινα μες τα μαγαζιά για αγορά τζιαι η συμπεριφορά των πωλητών ήταν σαν να τζιαι τους εχρωστούσα. Επήα να φκάλω βίζα τζιαι ήταν σαν να έμπαινα στα γραφεία της γκεστάπο! Όσπου μιαν ημέραν επήα στο σούπερμαρκετ της γειτονιάς μου που επήαινα συχνά τζιαι εκάμα μου σωματικόν έλεγχο γιατί δήθεν υποψιαστήκαν πως κάτι έκλεψα. Ούτε συγνώμη εν μου εζητήσαν μετά.
Που τζείνην την ημέραν αποφάσισα να φύω που την Αυστρία. Εγώ βέβαια ήμουν απλά ένας φοιτητής, είχα την εκλογή. Αν ήμουν οικονομικός ή πολιτικός μετανάστης με γεναίκα τζιαι κοπελλούθκια όμως;...

Incus είπε...

Το τι επακολούθησε στην Αυστρία τα τελευταία χρόνια εν γνωστό. Η άνοδος της ακροδεξιάς με τον Χάιντερ τζιαι η κατραπατσιά που την ΕΕ με τις κυρώσεις.
Μετά ήρτα στην Αγγλία. Η κοινωνία της Αγγλίας σε σύγκριση με την Αυστρία που την γη ως τον ουρανό. Ένα κράμα ανθρώπων κάθε ράτσας, θρησκείας τζιαι φάτσας που συνυπάρχουν, τζιαι ομορφίζουν την κουλτούρα τούτου του τόπου ο καθένας με τον δικό του τρόπο με μιαν κυβέρνηση που τρώει κριτική του άλλου κόσμου για την παραμικρή διάκριση που διαπιστώνετε στην εσωτερική της πολιτική σε σημείο που τζιαι εγώ καμιά φορά αναρωθκιούμαι (τζιαι εγώ νομίζω είμαι τζει που τους tolerant) αν το παραξυλώνουν.
Ζω σχεδόν 20 χρόνια τζιαι γω τωρά στην Αγγλία τζιαι πίστεψέ με δεν με έκαμεν κανένας Εγγλέζος να αισθάνουμαι ξένος, είτε στην δουλειά είτε έξω. Οι φορές που το αισθάνθηκα ήταν λόγω των δικών μου ανασφαλειών και μόνο. Μπορώ να πω με ειλικρίνεια ότι αισθάνουμαι περήφανος που είμαι μέρος τέθκιας ώριμης τζιαι ανεχτικής κοινωνίας που κρατά τα ινία τζιαι προοδεύει σε ούλλους τους τομείς τζιαι γι' αυτό επήρα τζιαι την Βρετανική υπηκοότητα. Αν τζιαι βεβαίως διαφωνώ κάθετα με την εξωτερική πολιτική τους όπως βέβαια τζιαι η πλειοψηφία των Βρετανών. Εν ειναι τυχαίο που σχεδόν διώκονται τζιαι απομονώνονται κοινωνικά όσοι υποστηρίζουν ή ανήκουν στο ακροδεξιό BNP. Άσχετα αν πατά στις ράσσιες της ισλαμοφοβίας λόγο τρομοκρατίας μετά το 9/11 τζιαι έφκαλε τζιαι βουλευτή.

Στην Κύπρο δυστυχώς έτσι όπως παν τα πράματα θα φάμεν αλλό καμιάν κατραπατσιάν, είτε οικονομικήν είτε πολεμικήν αν τζιαι το απεύχομαι, για να μας κάμει να καταλάβουμεν ότι εν είμαστεν το κέντρο του κόσμου τζιαι ότι το γαίμα μας έννεν μπλε αλλά κότσσινον όπως ούλλου του κόσμου. Γιατί στο κάτω κάτω η Κύπρος εν τζι' εν Αυστρία στην καρκιάν της ευρώπης τζιαι έσσιει τζιαι πολιτικόν πρόβλημα με δυνατότερους αντιπάλους!

Έτσι όπως σκέφτεται ο κόσμος στην Κύπρο πε μου να χαρείς. Πως είναι δυνατόν να καρτερούμεν λύση τζιαι επανένωση. Αφού οι παραπάνω εν βασιλικότεροι του βασιλέως τζιαι εκτός της άλλης επαραφουσκώναν τζιαι ακόμα παραφουσκώνουν τα μυαλά τους στα σπίθκια τους τζιαι στα σκολεία τους με τον αέρα της τρομερής και φοβερής τους ράτσας που ακόμα τζιαι ο Θεός χρωστά τους!
Σσιλια δημοψηφίσματα να κάμουμεν πάλε ΟΧΙ θα λαλούμεν. Αλλά κάθε λαός παίρνει ότι του αξίζει. Δυστυχώς πληρώνουν την όμως τζιαι οι λλίοι, τζίνει που εν φταίουν.

Συγνώμη για το σεντόνι αλλά είχα ώραν τζιαι όρεξην!

Diasporos είπε...

Εμαύρισες με φίλε. Έν έξερα τούτα τα νέα τζιαι τωρά εσυχχίστηκα.


Ολάν, δακάτω οι καπιταλιστές φονιάδες των λαών τζιαι δέν έχουν τέθκοιο ρατσισμό, εκαταφέραν να τον λλιάνουν σε αρκετό βαθμό, πλάσματα που έν επεράσαν βάσανα.

Οι κυπραίοι, με τόση "σοφία", χαμό, ξενιτεμό, τζιαι να μέν έχουν βασική ανθρώπινη κατανόηση??




Ούτε γώ νιώθω κυπραίος τότε πλέον.

Τζι εφ΄οσον εν ξένη η γυναίκα μου, τζιαι τα μωρά μου, είμαι τζι εγώ. Έν μπορώ να μοιραστώ τες 'αρχές' τες κυπριακές αμα τόοοοσο ποσοστό έσιει το ναζισμό μέσα του ολάν.


Εννα πιάσω αμερικάνικο διαβατήριο να τελλειώννουμεν.


Πτού ΜΑΣ.

Aceras Anthropophorum είπε...

@Δαίμωνα δεν απαξίωσα κανέναν λαό. Απαξίωσα ατομικά έναν προς έναν όσους απαντήσαν καταφατικά προς τες αντι-μεταναστικές ερωτήσεις του γκάλλοπ που δείχνει ότι 73-78% των Κυπραίων συμφωνούν με τες ιδέες που προωθούν οι ρατσιστές. Τζιαι αν είσαι τζιαι σύ πο τζιείνους, απαξιώννω σε τζιαι σένα τζιαι αναλαμβάννω την ευθύνην ολόκληρην.

Το ότι τούτα γίνουνται εν καιρό της πρώτης αριστερής διακυβέρνησης στην Κύπρο είναι ο κύριος λόγος που νοιώθω προδομένος τζιαι ανίκανος να δράσω. Άρα δεν καταλάβω γιατί να σου έντζισεν κάτι που είναι τζιαι δική μου αγωνία.

Κατηγοράς με ότι κάθουμαι που τα έξω τζιαι διώ μαθήματα. Κανέναν μάθημα δεν διώ, εν δική σου προέκταση. ΚΡΙΝΩ ναι, κρίνω τζιαι κατακρίνω όπως με έμαθεν η αριστερή μου διαπαιδαγώγηση να κάμνω χωρίς να φοούμαι. Για το ότι μεινίσκω έξω δεν μπορεί κανένας να μου αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα. Εμείς οι ξένοι έτσι τζιαι αλλιώς στον τόπο μας είμαστιν ξένοι τζιαι στον τόπο που μεινίσκουμεν πάλε ξένοι είμαστιν. Όχι Δαίμον, δεν είμαι ξένος, δικός είμαι τζιαι στον τόπο που εξεννήθηκα τζιαι στον τόπο που μεινίσκω. Αν δεν σου αρέσκουν αυτά που λαλώ, εύρε άλλον επιχείρημαν να τα αντικρούσεις.

Κάθε χαρακτηρισμός που έβαλα, έχει βάσην πάνω σε πράξεις, τες οποίες επροσπάθησα να περιγράψω στο κείμενον. Όποιος εθίκτηκεν που το επίθετον τζιαι όι που τες πράξεις, λάθος εθίκτηκεν. Όποιος εθίκτην για τες πράξεις του χαλάλιν του ο χαρακτηρισμός τζιαι με τες υιές του.

@Κώστα, άπαξ τζιαι εμπήκαν πας το μπλόγκ δεν μου ανήκουν πλέον. Όπου θέλεις βάλε τα. Εκαρτέρουν σε να έρτης. Έξερα το ότι θα το διασκεδάσεις. Μπορώ να σου πώ ότι πολλύν που το κουράγιον που χρειάζεται για να ξεστομίσεις έτσι βαρετές κουβέντες επήρα το που την δική σου στάση, παρόλο που στην αρκήν εσιοκκάρισκεν με.

@Incus πέτα μάνα μου να καθαρίσει η ψυσιή σου. Ζαττίν τούτοι οι βρωμισμένοι χαλούν μας την γλυτζιάν μας με το κτιτζιόν που εκπέμπουν τζιαι θέλει κάθαρσην για να φτάσει η ψυσιήν στην λύτρωση.

@Διάσπορε μου, όπου πάμεν ξένοι εν να μαστιν. Εμείς είμαστιν καταδικασμένοι. Εγώ εγέμωσα την φόρμαν να γράψω την κόρην μου Κυπραίαν αλλά επέταξα την. Ύστερα, που χρόνια, αν μου περάσει ο θυμός τζιαι νικήσει τζιαι ο Στροβολιώτης μπορεί... Μπορεί να είναι έτσι τα πράματα στην Κύπρον διότι εν αμάθητοι τους ξένους. Σιγά σιγά θα καταλάβουν ότι δεν ακκάννουν πλάσματα. Δε τους πως βουρούν τζιαι πισκαλίζουν του Λιβανέζου του Παγδατή! Οι Αμερικάνοι επεράσαν που τον πραγματικόν ρατσισμόν μέχρι να ωριμάσουν τζιαι να φκάλουν Μαύρον πρόεδρον.

ο ύποπτος είπε...

Strovoliotis, Acera et al.,
τζιε μινίσκω δαμέ τζιε ντρέπουμε μαζί.

Καλλύτερα έχω απηυδήσει, βαρεθεί, έχω απομονωθεί τζιε είμαι απελπισμένος εν πάει άλλο. Εν ηξέρω τι εννα κάμω, τι μπορώ να κάμω;

Καλλύτερα όμως που μένα είπεν τα ο ΔemΩΝ:
Η Κύπρος σήμερα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει αριστερή κυβέρνηση. Επίσης, είναι η μόνη χώρα που σταθερά τα τελευταία σαράντα χρόνια η Αριστερά είναι ρυθμιστικός παράγοντας. Επίσης είναι η μόνη χώρα που τα τελευταία είκοσι (;) χρόνια είτε συγκυβερνά, είτε στηρίζει κυβερνήσεις. Και η μόνη χώρα επίσης που αυτή η πανίσχυρη από κάθε άποψη Αριστερά δεν έχει καταφέρει να μεταδώσει στην κοινωνία τα βασικότερα και ελαχιστότερα στοιχεία πολιτικού και κοινωνικού πολιτισμού που εξ ορισμού η αριστερά σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο (και όχι μόνο) εμπνέει και αναδεικνύει. Είναι η μόνη χώρα που η αριστερά της δεν έχει πολιτισμό για να αναδείξει (αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η αποτυχία).

Εννεν απελπισία τούτη; Αν δεν ένει τότε τι είναι;

Αμερικάνικη "παροιμία":
Shit always floats to the top.

Αυτό είναι που βλέπεις αγαπητέ μου Ασέρα. Μια κοινωνία με τα σκατά να επιπλέουν που πανω τζιε οι άλλοι να προσπαθούν να αναπνεύσουν. Να φκάλουν το ψουμί τους, να ζήσουν τίμια, να μεγαλώσους αδρώπους Κυπραίους. Τζιε τζιαμε που πνίουνται που τη βρώμα φτεν τους ούλλα: οι μετανάστες, οι μαυρούες, οι γενέτζιες, τα μωρά, οι ανάπηροι, ο γείτονας, τα αυτοκίνητα του γείτονα, τα αυτοκίνητα μες τους δρόμους, οι δρόμοι, τα πεγκέττα μες τους δρόμους, τα δεντρά μες τους δρόμους, οι πέτρες, τα χώματα.....

Εννεν τζαιρός να καθαρίσει ο λάκκος που τα σκατά;

Παύλος είπε...

Πολλά καλά τα λαλεί ο Ασέρας, όποιος τζιαι αν ένι που τα λαλεί εν αλήθκειες που πρέπει να ακούσουμεν. Εν οι αλήθκειες που θωρούν τζιαι οι ξένοι αλλά εν αγαπούν τούτον τον τόπον αρκετά για να μας το πουν, απλά αντινάσσουν τον γιακκάν τους τζιαι φεύκουν. Τζιαι αν ιβρεθεί κανένας τζιαι πεί το εν εχθρός τζιαι συνωμότης. Γι'αυτόν άκου τα τζιαι συ Δέμων τζιαι μεν πιάννεσαι...
Εν αλήθκεια όμως ότι με το να φτύνουμεν του εαυτού μας τζιαι του τόπου εν κάμνουμεν τζιαι τίποτε παραγωγικόν, εν δημιουργικότηταν που χρειαζούμαστεν τζιαι αθρώπους με τα αρτσίθκια να μπούν ομπρός, όπως ενομίζαμεν ήταν να κάμει ο Χριστόφκιας...
Το ήντα μπου ψηφίζει τζιαι ήντα που πιστεύκει ο καθένας εν άσχετον όμως. Εγώ λαλώ είμαι δεξιός. Εν σημαίνει ότι είμαι ρατσιστής ούτε γάδαρος, ούτε πους έν αντρέπουμαι για τούτα που γίνουνται.
Μπορεί ναν τζιαι φυσιολογικά τούτα ούλλα που γίνουνται. Μπορεί να περνούμεν σαν λαός τα στάδια που άλλοι επεράσαν πριν πολλύν τζιαιρόν. Οι εγγλέζοι έσιει 1000 χρόνια που εκαταλάβαν ποιοί ενουν τζιαι ότι οι ίδιοι εν οι κυρίαρχοι της μοίρας τους. Είμαστεν ακόμα νήπια αππωμένα τζιαι σκλερά...

Joshoua είπε...

Φίλε αν εμπορούσα να θκιαλέξω το πιό hard core post ever, σίουρα ίσιεν να εν τούτο.
Όπως είπε τζιαι ο Φιρφιρής, εν εφαντάζουμουν ότι η αηδία που έχω μες τα στομάσια μου εμπορούσε να γραφτεί με λέξεις.
Ευχαριστώ φίλε, να σε καλά. Πραγματικά είσαι λεβέντης.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Ασέρα, εξαιρετικής σημασίας τα γραφόμενα σου, με ή δίχως υπερβολές, μόνο που αυτοί που θα έπρεπε να τα διαβάσουν δεν πιστεύω πως διαβάζουν το δικό σου μπλόγκ ή οτιδήποτε άλλο κείμενο εκτός από το πρόγραμμα της τηλεόρασης και το πρόγραμμα των αγώνων ποδοσφαίρου (ίσως και τον χάρτη κυνηγίου).

ALm είπε...

αρχικά επήα να πως πως τούτη εν η ιστορική συνέπεια του να μελετά ένας λαός την τέχνην του ρουσφεθκιού τζαι της αναδελφοσύνης όταν οι Ευρωπαίοι αναγεννιούνται τζαι διαφωτίζουνται...ότι εν η συνέπεια του να δώκουν ταυτόχρονα πας τους απαίδευτους τα ριάλλια τζαι το κόμπλεξ ανωτερότητας που προκύπτει που την πεποίθηση πως εγώ είμαι απόγονος του ομήρου τζαι επειδή ήταν σπουδαίος τζίνος είμαι τζαι γω. (οι ενετοί οι τούρκοι τζαι ούλλοι οι άλλοι εν επεράσαν ποττέ που την κύπρον)

αλλά συνειδητοποίησα πως εν πολλά επιεικής τούτη η θεώρηση. διότι το σύνολο εν σύνολο τζαι το κάθε άτομον υπευθυνον για τον εαυτό του.
εν επιλογή του καθενού να εν ρατσιστής, να κακομεταχειρίζεται τον αδύνατο, να μεν σέβεται το περιβάλλον, να μεν, να μεν, να μεν. όποιον τζι αν εν το πλαίσιο έσσιεις επιλογή.
τζαι η ίδια συνθήκη που έβκαλεν τζεινο το 70-80% έβκαλεν τζαι τζείνους που εθκιαλέξαν άλλον δρόμο. οπότε σκατά στα μούτρα τους όντως.
αλλά εν αντρέπουμαι που/να είμαι κυπραία. διότι εν εν κυπραιοσύνη να είσαι έτσι. εν αμπαλατοσύνη τζι απανθρωπιά. ν' αντραπουν τζίνοι αν καταφέρουν ποττέ να δουν έναν ρεαλιστικόν αντικατοπτρισμόν στον καθέφτην τους.

The Passenger είπε...

Ναι είσαι hardcore

Συγκρίνεις κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις σε χώρες που υπάρχουν εδώ τζιαι κάτι αιώνες με τη Κύπρο που εκτός που το ότι εν ένα μικρό νησί επέρασε κάτι αιώνες όπου εγεννιέσουν τζιαι επεθάνισκες με την κκελλέ χαμαί για να μεν σου τη κόψει ο κάθε κατακτητής, που ο διαφωτισμός τζιαι η Αναγένηση ούτε που της εκτυπήσαν την πόρτα τζιαι που ως το 74 είσιε εμφύλιο πόλεμο.

Τζιαι έσιεις τζιαι την απαίτηση η κοινωνία δαμέσα να μενε παραδόπιστη τζιαι ξενοφοβική.

Εν σαννα τζιαι σιέζεις ένα κοπελλούι που έκαμε διάρρηξη τη στιγμή που η μάνα του ήταν ναρκομανής τζιαι εν τον αγκάλιασε ποττέ τζια ο τζύρης του έδερνε τον που τον τζιαιρό που ήταν 3 χρονών. Με τη διαφορά ότι μια ολόκληρη κοινωνία εν σίλιες φορές πιο δύσκολο να αλλάξει που έναν άθρωπο, εν όπως το τάνκερ, όι όπως το ταχύπλοο.

Τζιαι πως να αλλάξει, όταν έρκεστε εσείς που ζείτε εξωτερικό τζιαι αντί να προσπαθείτε να καταλάβετε τι φταίει τζιαι εφκήκαμε έτσι - όπως θα έκαμνε ο κάθε ψυχολόγος μόλις του εφέρναν το κοπελλούι που εσυνέφερα - τζιαι να βοηθήσετε να σάσει η κατάσταση το μόνο που κάμνετε είναι πρώτο να ξιτοιμάζετε τζιαι δεύτερο να χουμίζεστε που ζείτε στο εξωτερικό τζιαι ευτυχώς που εν ζείτε στο σκατότοπο με τα γουρούνια.

Κάτι έτσι πρέπει να ελαλούσαν τζιαι οι αριστοκράτες στη Γαλλία όταν η άμαξα τους επερνούσε που φτωσιές γειτονιές.

Θέλεις να μεν έσιεις καμιά σχέση με τη Κύπρο αλλά ταυτόχρονα θέλεις να έσιεις τζιαι λόγο για το τι συμβαίνει στη χώρα. Win-win combination για σένα δηλαδή, ούλλη η ηδονή της ηθικής αλαζονείας - το holier than thou που λέμεν - χωρίς τους πόνους της προσωπικής ευθύνης.

Hardcore πράματα.

Λοιπόν,άτε, πήεννε στη χώρα σου, πιάσε τζιαι μια σημαία της τζιαι ανέμιζε την για να σου φύει η βρωμιά της Κύπρου τζιαι παράτα μας.

ματιλτα είπε...

Τζε οι εθνικιστές γονιοί με φαντασιώσεις Αγγλικού σερ κατεβαίνουν αύριο στις εκλογές του συνδέσμου γονέων του Englsh School με λίστα 7 ελληνόψυχων υποψηφίων (όσον δηλαδή των θέσεων) για να μεν μπορεί, λαλούν,να φκει κανένας τουρκοκύπριος.

Τζε εν θωρούν ότι τούτος ο ρατσισμός εν τζε τα δικά τους κοπελλούδκια που δηλητηριάζει τζε ζημιώνει. Ύστερα λαλούν ότι εν υπάρχει ρατσισμός στο σχολείο

Aceras Anthropophorum είπε...

Passenger, όσον δεν εκαταλάβαιννα γιατί εθίχτην ο ΔαίμΩν, τόσον καταλάβω γιατί εθίχτης εσύ. Το ότι θίγεσαι τζιαι αντιδράς όπως αντιδράς είναι για μέναν μια ακτίνα ήλιου μέσα σε τούτον το τοπίον που μου μαυρίζει την ψυσιή τες τελευταίες ημέρες. Τζιαι εν πειράζει που με πιάννεις για κάτι που δεν είμαι. Δεν είναι το πιο σημαντικό της κουβέντας μας.

Επιμένω ότι το 73% που εξητίμασα δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, είναι πλάσματα με όνομα, διεύθυνση, μάνα, τζιύρη, παιθκιά, με θέλω τζιαι με γνώμη. Τζιαι το 27% είναι πλάσματα με όνομαν τζιαι διεύθυνση τζιαι άμαν έρκεστε δαμαί, έστω τζιαι ψηφιακά τζιαι μου αφήνετε μύνημα, είτε για να με επικροτείτε, είτε να με κατακρίνετε, νοιώθω λλιόττερο πόνο τζιαι λλιόττερη μοναξιά με την θλιβερή πραγματικότηταν που με βασανίζει αυτές τες μέρες.

Αν σας φαίνεται πολλά αντεροστομασσική αυτή η ανάρτηση πααίννεται δαμαί http://acerasanthropophorum.blogspot.com/2009/04/blog-post_19.html για μια positive προσέγγισην του Κυπραίου που αγαπώ. τζιαι μιαν τζιαι γυρίζεις το στα Φροϋδικά Passenger, είναι τζιαι η αποστροφή μέρος του έρωτα, όπως ο θάνατος είναι μέρος της ζωής.

Aceras Anthropophorum είπε...

Ύποπτε, Παύλε, ματίλτα, Joshoua, ALm (άκου ΑLm - εν το πιό όμορφο τζιαι λιτό όνομα Almost Blog που είδα ποττέ), σιαιρετώ σας τζιαι ευχαριστώ σας για την στήριξη. Για μέναν δεν ήταν εύκολη υπόθεση να φκάλω στο δημόσιο αυτά που εφκαλα που τα στομάσια μου. Συνήθως πάμε στον απόπατο για να το κάμουμε να μεν μας θωρεί κανένας.

gregoris είπε...

1. γιατί ρε σύντροφε αποδέχεσαι έτσι χωρίς κανένα ενδοιασμό την επιστημονική εγκυρότητα μιας δημοσκόπησης που μιαν ρατσιστική εφημερίδα;
2. ποιος σου είπεν ότι δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω που τα αποτελέσματα της επί παραγγελίας δημοσκόπησης;
3. υπάρχει ξενοφοβία στην Κύπρο υπάρχει τζιαι ρατσισμός όμως τα πράματα έννεν τόσον άσσιημα όσον φαίνουνται. αν υπήρχαν τόσοι πολλοί ρατσιστές θα υπήρχε τζιαι ένα κλίμα που θα εστήριζεν ρατσιστικά επισόδεια. όμως τέθκια επισόδεια εν πολλά σπάνια. τζιαι όταν συμβούν, υπάρχει κοινωνική αντίδραση.
4. κατανοώ το συναίσθημα της απόγνωσης, όμως υπάρχει τζιαι η λογική, που μας λαλεί άλλα

5. τζιαι για να μην ξεχνιόμαστε
Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009, διοργανώνουμε φεστιβάλ διαμαρτυρίας για την επίθεση της αστυνομίας σε νεαρούς που διασκέδαζαν στην Πλατεία Φανερωμένης. Θεωρούμε ότι οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους που τους χρησιμοποιούν, πολίτες και μετανάστες, άντρες και γυναίκες, νέους και γέρους ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους, την εμφάνιση τους ή τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Η προσπάθεια της αστυνομίας να ποινικοποιήσει την παρουσία της νεολαίας στην Πλατεία της Φανερωμένης θα συναντήσει την αντίσταση μας. Θέλουμε ζωντανές πλατείες όπου οι άνθρωποι θα κοινωνικοποιούνται ελεύθερα. Η αστυνομική τρομοκρατία στην παλιά πόλη δεν θα περάσει.

Το φεστιβάλ που θα γίνει στην Πλατεία Φανερωμένης θα περιλαμβάνει γκραφφίτι σε καμβά, παράσταση δρόμου, προβολές και μουσική. Θα αρχίσει στις 17.00 το απόγευμα και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12.00. Δεν θα υπάρχουν ομιλίες αλλά μερικές σύντομες παρεμβάσεις από νεαρούς/ες Κύπριους και μετανάστες που έτυχαν κακομεταχείρισης από την αστυνομία και δηλώσεις στήριξης στο δικαίωμα συνάθροισης στη Πλατεία Φανερωμένης.

Συνδιοργανωτές:
Νεολαία της Φανερωμένης
Κίνηση Πολιτών ALERT
Κίνηση κατοίκων Άγρυπνοι εντός των τειχών

Στηρίζει η
Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη και Αντι-ρατσισμό (ΚΙΣΑ)

Ανώνυμος είπε...

με τούτους ούλλους τους ξένους που εσυναχτήκαν δαμαί, εν να ξιχάσουμεν τζιαι τα λλια εγγλέζικα που ξέρουμεν...

hecate είπε...

Τζιε μένα συχνά πυκνά πιάνει με η πελλάρα τζιε έρκετέ μου να πιάσω την κόρη μου τζιε να φύω που την κύπρο. Συχνά λαλώ ότι η Κύπρος εν πολλά ωραία, φτάνει να εξαφανίζονταν οι κυπραίοι που πάνω. Εν εννοώ ούλλους τους Κυπραίους, αλλά τζίνο το 73 - 78%. Εν μεγάλο ποσοστό όμως, ρε γαμώ το. Γι' αυτό τζιε εν το παίρνω όμως απόφαση να φύω. Γιατί είμαστε πολλά λίοι οι "διαφορετικοί" τζιε έχουμε τζιε την τάση (δικαιολογημένα, βέβαια) να φεύκουμε τζιε να μεινίσκουμε ακόμα πιο λίοι...

Συμφωνώ με κάθε λέξη του κειμένου σου, acera, εκτός που τζίνη την παράγραφο που μιλάς για τους "σπάνιους αστυνομικούς." Εν πιστεύκω ότι υπάρχουν "καλοί μπάτσοι." Υπάρχουν μπάτσοι που εν καλοί φίλοι ίσως, καλοί γονείς ίσως, καλοί σύζυγοι ίσως, αλλά όι καλοί μπάτσοι. Ο μπάτσος εν μπάτσος. Μπορεί να μεν εν σκληροπυρηνικός μπάτσος, μπορεί να μεν δέρνει, μπορεί να εν πιο συζητήσιμος, αλλά εν παύει να εν μπάτσος. Εν παύει να ανήκει σε ένα σώμα που σκοπός του εν η καταστολή. Τζιε τούτο εν επιλογή του. Έτσι εν οι μπάτσοι, τούτο πρέπει να το καταλάβουμε για να μεν ζητούμε που τη μιαν παραπάνω αστυνόμευση τζιε που την άλλη να παραπονιούμαστε για τη χρήση βίας που την αστυνομία. Γιατί εν εν καθόλου τυχαίο που η αστυνομία εν γεμάτη που ράμπο, που ττόππουζους, που ανθρώπους που εν γεμάτοι κκόμπλεξ τζιε χρειάζονται να κάνουν χρήση της εξουσίας τους για να καταρρακώνουν τους άλλους τζιε να νιώθουν το εγώ τους πιο τονωμένο. Γιατί εν το σύστημα που θέλει τζιε βάλλει τζιε παράγει τούντους ανθρώπους στο σώμα της αστυνομίας, γιατί τούτη εν η αστυνομία. Τζιε που την εμπειρία μου, έχω να πω ότι κανένας μπάτσος εν "επιτελεί κοινωνικό έργο," κανένας μπάτσος εν "προστετεύκει γεναίτζιες που την ματσούκαν των αντράων τους." Το αντίθετο: όταν μια γυναίκα που τες τρώει που τον άντρα της έβρει το κουράγιο να πάει στην αστυνομία να κάμει καταγγελία, οι αστυνομικοί εν καταγράφουν καν το παράπονό της τις παραπάνω φορές τζιε παραπληροφορούν την σε σχέση με τα δικαιώματά της τζιε τις σχετικές διαδικασίες, για να ζητήσει η ίδια να μεν καταχωρηθεί το παράπονό της, ή να αποσυρθεί, στην περίπτωση που έχει καταχωρηθεί, προκειμένου να μην γίνει ποινική δίωξη. Τζιε η απάντηση που πήρα μια φορά που ένα υψηλά ιστάμενο μπάτσο - υπεύθυνο για τα θέματα ενδοοικογενειακής βίας στο Αρχηγείο της Αστυνομίας σε σχέση με μια τέθκια υπόθεση ήταν "μα ίντα που θέλεις κυρία μου, να βοηθήσουμε να καταστραφεί μια οικογένεια τζιε τα μωρά να ζουν σε μια διαλυμένη οικογένεια?" Ναι, ήταν κρίμα να διαλυθεί μια τόσο "υγιής" οικογένεια που ο παπάς έσπαζε τα κόκκαλα της μάμας τζιε εβίαζέ την μπροστά που τα μωρά, 4 τζιε 2 χρ. ΠΟλλά "κρίμα"...

hecate είπε...

Τωρά έσσιει μιαν άλλη πολλά ωραία δημοσκόπηση, στον "φιλελεύθερο" τούντη φορά:

"Πώς κρίνετε τον τρόπο με τον οποίο η Αστυνομία προσπαθεί να επιβάλει το νόμο και την τάξη;"

http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,19544-.aspx

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Aceras,
Σσιερετώ ΣΕ!

[Τελικά και σιγά-σιγά μετατρέπεις το Blog ΣΟΥ από κοινωνικο-λογοτεχνικό, σε (καθαρά) πολιτικό (παράδειγμα το προηγούμενο Post με το video για το κομμουνιστή – σκέφτομαι κάποια στιγμή να γράψω κάτι ανάλογο και για τον κύπριο κομμουνιστή) και σε κοινωνικοπολιτικό - παράδειγμα αυτό το post].
Όμως, με φοάσαι, τζιαι εν τζι’ να σε κάμουμε με το ζόρι να νοιώσεις “πκιον [ή ξανά] Κυπραίος”, αφού απετάχθεις αυτήν την ιδιότητα.
Το πρωί που έριξα μια μαθκιά στο Blog σου νομίζω ότι τα σχόλια δεν ήταν ούτε 10! Απόψε εξεπεράσαν τα 30 ... Δεν τα διάβασα όλα, [κάποια που πάνω που πάνω], γι’ αυτό και πολύ πιθανόν κάποιες σκέψεις μου να έχουν ήδη ειπωθεί από άλλους ... Θα ήθελα όμως εξ αρχής να αναφέρω ότι θα είμαι λίγο αψύς στες τοποθετήσεις μου [για το κείμενο σου – δεν θα σε στηρίξω εγώ όπως κάποιοι άλλοι και είμαι έτοιμος να δεχτώ και τα πυρά σου], αλλά θα τες καταθέσω όπως τούτες βκαίνουν που μέσα μου [όπως σίουρα εβκήκαν τζιαι οι δικές σου] ...

Κατανοώ το έντονο και παρορμητικό ξέσπασμα σου [τζι’ εγιώ πολλές φορές θυμώνουμαι για πράματα (απαράδεκτα) που θωρώ γυρώ μου, όμως όπως υποβάλλει τζι’ ο Gregoris (το κείμενο του οποίου προσυπογράφω) “... γιατί […] αποδέχεσαι έτσι χωρίς κανένα ενδοιασμό την επιστημονική εγκυρότητα μιας δημοσκόπησης που μιαν ρατσιστική εφημερίδα” [εγώ θα ‘λεγα και διχοτομική]; Που έστω κι αν είναι αλήθεια έχει μεγάλη σημασία πως προβάλλεται ...
Πέραν τούτου δεν νομίζω ότι η Κύπρος τούτη τη στιγμή να χρειάζεται [και ούτε τζιαι ψάχνουμε] για μεμονωμένους [και παρορμητικούς] ήρωες [που συνήθως ευδοκιμούν πίσω από γραφεία και οθόνες], αλλά ανθρώπους που μπορούν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να πρωτοστατήσουν στη διοργάνωση οργανωμένων και όσο το δυνατόν πιο μαζικών κοινωνικών και κινηματικών δράσεων ... Δεν διερωτήθηκες όμως καμιά φορά ότι πιθανόν αυτές οι νοοτροπίες και συμπεριφορές να συνδέονται και με την απουσία κοινωνικής στήριξης προς τες διεργασίες για λύση;
Καλός ο θυμός αλλά πρέπει να διοχετεύεται σε συλλογικές δράσεις κι όχι σε ατομικές ενέργειες ... [Θα αποφύγω να τοποθετηθώ πάνω σε σχόλια που μου προκάλεσαν μια ενστικτώδη αρνητική αντίδραση ...]
Μετά συγχωρήσεως [αλλά πέραν από τες πικρές αλήθειες που με περισσή επιθετικότητα μας λαλείς – ή μάλλον μας ψάλλεις τζι’ όποιος έχει μούγιαν μουγιάζεται] οι τοποθετήσεις σου είναι γενικότερα ελιτίστικες! Εσύ έχεις ΤΗΝ επιλογή να ζήσεις κάπου αλλού [στην ωραία και “ιδανική” Ελβετία], κάποιοι άλλοι όμως εδώ εν ννα την καταλύσουμε. Τζι’ όπως λαλεί τζι’ ο Strovoliotis: “Ακόμα νοιώθω Κυπραίος, τζιαι το μόνον που θέλω να κάμνω είναι να συνεχίσω να προσπαθώ.”
[Θεωρώ ότι στον αντίποδα του δικού σου (ελιτιστικού) Post βρίσκεται το προτελευταίο κείμενο που ανάρτησε ο Gregoris στο δικό του Blog με τίτλο “Για τη διεκδίκηση της πλατείας Φανερωμένης” – link: http://nekatomata.blogspot.com/2009/10/blog-post_13.html]

Τα παιδιά μας, φίλτατε Aceras, δεν τ’ αγαπάμε και δεν νοιαζόμαστε γι’ αυτά επειδή είναι τέλεια και επιτυχημένα αλλά μ’ όλα τα λάθη, τις αδυναμίες, τα προβλήματα και τα κουσούρια τους. Ζούμε μαζί τους και βιώνουμε κάθε τι που τα αφορά [και τα θετικά και τ’ αρνητικά και ενίοτε είναι και καμπόσα]. Το ίδιο ισχύει και για τον τόπο μας [Νομίζω κάποιος από τους σχολιογράφους προσπάθησε να αναλύσει τους λόγους αυτών των φαινομένων – να τα αιτιολογήσει κι όχι να τα δικαιολογήσει ... Θα προσπαθήσω να διαβάσω το κείμενο του μετά ...]
Το κείμενο της ανάρτησης σου [και γενικότερα η αντίδραση σου] μου θύμισε ένα άλλο παλαιότερο κείμενο σου που δημοσιεύτηκε στον “Πολίτη” μερικές μέρες πριν το Δημοψήφισμα [για το Σχέδιο Ανάν] όταν και τότες αγανακτισμένος όπως ήσουν με την απόφαση του ΑΚΕΛ για ΟΧΙ, έλεγες λίγο πολύ ότι δεν σε ένοιαζε πλέον τι θα γινόταν και ότι την ημέρα του Δημοψηφίσματος θα πήγαινες βόλτα με τα παιδιά σου στη Λίμνη [δεν θυμάμαι ποιαν ... Δεν ξέρω αν ήταν παραβολικό αυτό με τη Λίμνη – δηλ. αν ήμασταν για πνίξιμο σε κάποια λίμνη ή (υδατο)φράκτη] ...

Anef_Oriwn
Τετάρτη 14/10/2009 – 10:43 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Μάστρε Ασερα ελα ένα τραούδι που ένα ιδιαίτερα αγαπητό τραουδιστή

Εξουσία
Στοίχοι-Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Τραγούδι:Διονύσης Τσακνής


Είμαι μια πόρνη που σέρνει το βήμα εδώ κι από κει,
είμαι αράχνη που δένει το θύμα της στην σκηνή.
με θέλουν πρόσωπα χίλια, με παίρνει ο πιο δυνατός,
κι απ' την μισάνοιχτη γρίλια, κρυφοκοιτάζει ο στρατός.

Σε μια στροφή έχω βάλει δολώματα,
είμαι σκιά και καπνός,
έχω αλλάξει πολλά γυναικεία ονόματα,
και δεν με νικάει εμένα ποτέ ο καιρός.

Σπέρνω ελπίδες στον δρόμο, είμαι σειρήνα γυμνή,
θερίζω πτώματα μόνο, είμαι φριχτή μηχανή.
είμαι ο λόγος που σβήνει, του έρωτα η ορμή,
είμαι η σκέψη που δίνει αιτία σ' ένα κορμί.

Σε μια στροφή έχω βάλει δολώματα,
είμαι σκιά και καπνός,
έχω αλλάξει πολλά γυναικεία ονόματα,
και δε με νικάει εμένα ποτέ ο καιρός.



Τζαι το βιτεούι

http://www.youtube.com/watch?v=oXJYv0Dy7hI

Aceras Anthropophorum είπε...

Άτε ρε Άνεφ πον να μου πεις τωρά για διοχέτευσην του ατομικού θυμού σε συλλογικές δράσεις. Για ποιάν συλλογική δράση ρε φίλε μας μιλάς; Πουν την Εδόν, το λαϊκόν κίνημαν (άκουσα λαϊκόν κίνημα;) το Ακέλ το ίδιον να πάει έστω να έβρει τον νιόνιον το Υπουργόν της Έπαλξης (άκου έπαλξης) τζιαι να του πει πως εννοεί η αριστερά την δράσην της αστυνομίας; Δεν θα επερίμενα διαδήλωσην για τες αυθερεσίες της αστυνομίας (μόνον στες εκλογές τζιαι στην μάππαν συνάεται κόσμος έτσι τζιαι αλλιώς), αλλά μια δήλωσην ρε τουλάχιστον, μιαν συνάντησην με τον υπουργόν να του πούν τες απόψεις της οργανωμένης αριστεράς τζιαι να τες ακούσει τζιαι ο κόσμος. Λόγια, λόγια. λόγια τζιαι θεωρίες, ούλλοι εν καλοί. Άμα θέλεις να διαχειρίζεσαι τον καπιταλισμόν, τουλάχιστον προσπαθείς σε λεπτά ζητήματα όπως τούτον του ρατσισμού τζιαι της αυταρχικότητας της αστυνομίας να είσαι καλλύττερος που την δεξιά. Τζιαι τον υπουργόν βάλλεις τον στην θέσην του άμα εν λλίος ή εκτός θέματος. Ζαττίν όποιος κάτσει πας τζιείνην την καρέκλαν θέλει να το παίξει Ράμπος. Όσον πκιό χαμνά εν τα @@ του, τόσον θέλει να δείξει πως εν προύντζενα.

Δεν είναι μόνον η δημοσκοπηση που με εθύμωσεν. Το κύριον που με εθύμωσεν εν οι μαρτυρίες των πλασμάτων που τες εφάασιν που τους μπάτσους οι οποίοι παίζουν τωρά την πάπιαν ότι τάχα δεν έχει παραπονούμενον που την δράσην τους. (εξαναείδαμεν το έργον σε βίντεο). Τζιαι όχι μόνον. Όταν άκουσα τι εκάμαν της μαυρούς της αγκαστρωμένης τζιαι των άλλων αθώων πλασμάτων που τους εμαντρήσαν σαν τα χτηνά επειδή εν μελαμψή η πέτσα τους τζιαι κατοικούν στην παλιά Λευκωσίαν, έν έκλεισα μάτι που την θλίψη μου. Έσιει τζιαιρόν που συνάει το στομάσιη μου. Η δε αναγούλα δεν μου ήρτεν που την δράσην της αστυνομίας. Άλλον ο θυμός τζιαι άλλον η ναυτία. Η ναυτία ήρτεν μου με τους διαλόγους που εδιαρρεύσαν στον τύπο μεταξύ του βο(υ)λευτή του κυβερνόντως κόμματος τζιαι του διευθυντή της αστυνομίας, του νέου εστάμπλισμεντ που κυβερνά.

Γράφεις "Πέραν τούτου δεν νομίζω ότι η Κύπρος τούτη τη στιγμή να χρειάζεται [και ούτε τζιαι ψάχνουμε] για μεμονωμένους [και παρορμητικούς] ήρωες [που συνήθως ευδοκιμούν πίσω από γραφεία και οθόνες],"

Σιγά ρε Άνεφ. Αρώτησα σε για εσέναν για τον Passenger αν με θέλετε; Είτε με θέλετε είτε όχι, υπάρχω έτσι όπως είμαι τζιαι λαλώ ότι θέλω να πω. Μα για ποιόν πιάννετε ρε τον εαυτόν σας για να νομίζετε ότι εγώ μπορεί να πιάσω τον εαυτόν μου όπως με παρουσιάζετε. Που ποθθεν εκατάλαβες ρε πως θέλω να γινώ ήρωας. Για της Ελίτ είμαι για ήρωας του λαού θέλω να γινώ. Μα για πόσο βλάκα με πέρνετει; Ήρωες τζιαι συνδικαλιστές πίσω που τα γραφεία Άνεφ ξέρεις που εν να πάει να εύρεις πολλούς τζιαι μεν με κάμεις να αρκέψω άλλες κουβέντες. Εγώ γραφείον δεν έχω. Κρατώ το λάπτοπ πας τα γόνατα μου τζιαι φωνάζει τζιαι μέναν η συβία (όπως του Λέξηπένητα) ότι εν να κουφάνει ο σπόρος μου.

Τούτος ο πατριωτισμός που μόλις σας πει κάποιος μιαν κουβένταν, άμαν δεν σας αρέσκει, αμέσως κλείεται τα σύνορα τζιαι βαφτίζετε το εξωτερικήν επέμβασην στα εσσωτερικά σας, είναι η πιό αστεία πολιτική στάση που είδα ποττέ μου. Σιγά ρε τον εχθρόν πον να ρτει που έξω να σας πειράξει. Ο εχθρός εν μες την ψυσιήν ρε του καθενός σε προσωπικόν επίπεδον, τζιαι σε κοινωνικόν εν μες τες κοινωνικές σχέσεις που καθορίζουν τους ρόλους τζιαι τες μορφές εξουσίας. Ο εχθρός σας εν οι σχέσεις εξουσίας που καθορίζουν σήμερα την κοινωνικήν δυναμικήν τζιαι όι τι θα πει ο ένας τζιαι ο άλλος, ανάλογα με το αν κατοικά στην Κύπρον ή στο εξωτερικόν.

Aceras Anthropophorum είπε...

Τζιαι σιγά τωρά ρε Άνεφ που σε έκοψεν γιατί έγραψα πως απαρνήθηκα την κυπριακήν μου υπηκοότηταν!!! Βάλλεις με τζιαι σε δύσκολην θέσην τωρά να κάτσω να σου εξηγώ ότι σε έναν κείμενον μπορεί τζιείνος που το γράψεν να υπερβάλει τζιόλας μιαν σκέψην για να δομήσει τον λόγον του τζιαι να δώκει στον αναγνώστην κάτι που εν δύσκολον να του το δώκει αλλιώς. Το κείμενον αγαπητέ Άνεφ τζιαι αγαπητέ Passenger, έθελεν να βάλει τον κρυπτορατσιστήν (που μπορεί να εν ο οποιοσδήποτε) στην θέσην του ξένου. Έπιασα τον ρόλον του ξένου χρησημοποιώντας το ΣΑΣ τζιαι ξικόφκωντας επωφελούμενος που την απόστασην για να κτίσω έναν καθρέφτην να δείξω τζιείνον που με μαραζώνουν. Τζιαι μεν μου πεις πάλε ότι παίζω το λογοτεχνική ελίτ τζιαι κάθουμαι να σου τα κάμω κουτσιά καθαρισμένα. Δεν ηφταίω εγώ αν είσαι μαννός τζιαι έπιαες τα τοις μετρητοίς. Έχει τζαι δευτερον πλάνον ο λόγος. Άτε πάλε ελίτ.

Ρε!!!

Άμπα τζιαι εθίχτης διότι κάθεσαι τζιαι σου με τα σιέρκα σταυρωμένα τζιαι διατάσσεις έναν ποτήριν νερό στην συμβίαν Άνεφ όπως τους αστυνομικούς του κειμένου τζιαι παίζεις μας το ότι εθίχτης πολιτικά;

Anef_Oriwn είπε...

Aceras,
Δεν εδκιαβασα ούλλον το περιεχόμενο των δύο σου σχολίων γιατί νυστάζω τζιαι εν ώρα να πάω για ύπνο – θα το κάνω όμως αύριο που το πρωί. Πρόλαβα όμως τζιαι εδκιάβασα την εισαγωγή του πρώτου σου σχολίου και τον επίλογο του δεύτερου και δεν θα αποφύγω τον πειρασμό να κάνω δκυο σχόλια:
1. Στο προηγούμενο σχόλιο μου δεν αναφέρθηκα καθόλου στην ΕΔΟΝ, αλλά μίλησα για τη “… διοργάνωση οργανωμένων και όσο το δυνατόν πιο μαζικών κοινωνικών και κινηματικών δράσεων …”. Έκανα μάλιστα και αναφορά με θετικά και εποικοδομητικά σχόλια [αν δεν το πρόσεξες στο υπενθυμίζω] και στον Gregori και σ’ ένα Post στο Blog του [που δίνει μια διαφορετική κι όχι μουρμούρικη διάσταση στο ζήτημα]! Κι ο Gregoris καμία σχέση ΔΕΝ έχει με την ΕΔΟΝ!
2. Θυμάμαι σ’ ένα παλαιότερο σου κείμενο [ή μπορεί τζιαι σχόλιο] που έλεγες ότι προτιμάς ένα κομματικοποιημένο νεολαίο [έστω και δραστηριοποιημένο στην ΕΔΟΝ, παρά ένα Που είναι απολιτικός [αν υπάρχει έτσι κατάσταση] ... Και δεν κατάλαβα πως μπήκε η ΕΔΟΝ εδώ όταν έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές δράσεις και με κινηματική νεολαιίστικη δραστηριότητα ... Ακόμα ΔΕΝ κατάλαβα γιατί ΕΣΥ εθίχτηκες ... Είσαι με την εντύπωση ότι το κείμενο σου [ή και τα δικά μου] το διάβασαν έστω και κάποιοι απ’ αυτούς τους 73-78% φασιστο-ρατσιστές;
3. Την επομενη φορα που να δεις την Anefίναν, αρώτα την αν κάθουμαι με σταυρωμένα τα shέρκα τζιαι διατάσω την να μου φέρει νερό... Εκτός φυσικά αν είναι κοντά στο ψυγείο τζι’ εγιώ είμαι κάπου αλλού!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 15/10/2009 – 00:48 π.μ.

Aceras Anthropophorum είπε...

Πλάκα σου κάμνω βρέ! είντα νομίζεις ότι εν επαρατήτησα τόσον τζιαιρόν που σε ξέρω αν διατάσσεις να σου φέρουν νερό; Πειράζω σε να αλαφρύνουμεν τα ψυχοδραματικά.

Ρε μα είσαι μαννός οξά παίζεις τον;

Unknown είπε...

Διαβάζοντας σε, απλά νιώθω τα σκατά που είμαι, να ξεχειλίζουν και να βγαίνουν από το στόμα μου. Πρώτη φορά διάβασα κάτι που να περιγράφει τόσο γλαφυρά και αληθινά το τι είμαι. Είμαι Κυπραίος. Εφτά γαμημένα δισεκατομύρια πλάσματα πας τουντην γην. 1 εκατομύριο κυπραίοι. What were the fuckin odds? 'Οσα να κερδίσω και το Λόττο. Και όμως το Λόττο δεν το κέρδισα αλλά είμαι Κυπραίος...γαμώ την τύχη μου γαμώ. Εκόλιεν να ήμουν Νεο ζηλανδός, Ζουαζιλανδιανός, ας εν τζαι που που το Βανουάτου...πάλε εδέχομουν.

Γιατί, μπορεί να πείσω τον εαυτό μου, ότι αυτό που περιγράφεις αφορά τους άλλους κυπραίους και όχι εμένα. "Εγώ δεν είμαι έτσι, εγώ είμαι αλλιώς". Αλλά σε τελίκη ανάλυση, τα ίδια σκατά είμαι και εγώ. Ίσως άλλης σύστασης και άλλης μυρωδιάς, άλλης συνοχής ή άλλης αντοχής. Το κρατούμενο είναι ένα..Once born a Skatas, you die a Skatas. Και τέλος, το ΣΚΑΤΟ-DNA φυγείν αδύνατο.Και αυτό το DNA έχουμε όλοι...ακόμη και οι "mutants" που δεν ανήκουν σε αυτό το ποσοστό το 70%+. Αυτοί γλίτωσαν...κατά λάθος...

Από την άλλη όμως είμαι κα ηλίθιος και βλάκας. Άρα μπορεί να κάνω λάθος...

Backbeatlili είπε...

Ναι michail αλλά οι Νεοζηλανδοί τζιε οι Ζουαζιλανδιανοί εν ικσέρουν λέξεις σαν το αντζιελόπλαστος, κουττούτζι, πόμεινε, shίσκας (αρέσκει μου πολλά τούτη) τζιε έν έσχει στη χώρα του λατζιές, αντρουκλιές, ρόζες της σχιονίστρας, τζυκλάμυνα του ρότσου, ορχιδέες του Ακάμα, αρκοαρνιά του Τροόδους, γάρους της Καρπασίας τζιε ποντικούς Κυπραίους φκιακάδες. Τζιε ούτε ξέρει τον τραχανάν τζιε την αυκολέμονην υποψιάζουμαι! Ούτε μπορώ να πω με σιουρκάν οτι το DNA μου εν DNA σκατάων διότι έτσι πράμα στην βιολογία εν εμάθαμεν ακόμα, νομίζω σκατάς γίνεσαι στην πορεία.
Τζι εγώ νιώθω τον ίδιο θυμό όπως τους υπόλοιπους ώρες ώρες (τες παραπάνω ώρες ίσως) αλλά άμαν αρκέψω να αντρέπουμαι που είμαι Κυπραία αθθυμούμαι τα τούτα ούλλα που εννα έχαννα αν δεν ήμουν Κυπραία τζιε λαλώ κκιάολε αξίζει τελικά αλόπως. Αξίζει αν εν για να λαλώ ότι είμαι που την χώρα της λατζιάς, ήντα εν λίο πράμα?

Albedo_Zero είπε...

χμμ...δηλαδή με άλλα λόγια, εν έχω σωτηρία...!!!!!

Σικκιμέ....τζαι ο θεός βοηθός

Marlen είπε...

Αποφάσισα να μην γράφω πκιόν γιατί αν έγραφα όλα μου τα ποστ θα έμοιαζαν πλέον με το συγκεκριμένο δικό σου και δεν είναι δυνατόν άνθρωπος να ζει μέσα σε τόση σιχαμάρα οπότε αναγκαστικά επιλέγει την αποστασιοποίηση από ένα σημείο και μετά. Ένα σου λέω, απλά είσαι τυχερός που βρίσκεσαι μακριά από την γη των παραμυθιασμένων αδαών σικκιμετζίδων ιερομαρτύρων της νοοτροπίας του 'να περάσουμεν' που περνούν ολόκληρη την ζωή τους μέσα σε μια σαπουνόφουσκα φτιαγμένη που βόλεμα-γάμο-λεφτά και που ΤΟΛΜΟΥΝ να θεωρούν τους εαυτούς τους κατοίκους Ευρωπαϊκής χώρας παρά γελωτοποιούς ξοφλημένου τσίρκου που θα ήταν και ένα άλφα στάτους μπροστά στην όλη κατάσταση. Αισιχτίρ για νοοτροπία.
Πραγματικά.

Marlen είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Τράγος είπε...

Οι παραπάνω μες σε τούντο νησί αναγίωνουνται με το ζόρι, όπως θέλουν οι γονιοί τους. Τζιντα "θέλω" τζαι τα "πρέπει" ή όι, εκαθοριστήκαν που αλλούς.
Σε κάθε σχέση μεταξύ των πλασμάτων, επικρατεί η εξουσία.
Τζαι με τζίντη δομή αναγιωνούμαστε τζαι τζίνη κουβαλούμε την, τζαι αναπαράγουμε την σαν η πιό φυσιολογική λειτουργεία του ανθρώπου.
Η έλλειψη ελευθερίας, εν η επίπτωση της εξουσίας τζαι τζίνη η έλλειψη έννε "υγιές". Άμα η κοινωνία εν "άρρωστη", εν τζαι οι ανθρώποι που την αποτελούν "άρρωστοι" τζαι το αντίστροφο. Η ελευθερία έν "θεραπευτική"

[οι όροι υγιές, άρρωστη, θεραπευτική έν μες σε "πουτούτα" επειδή το νόημα τους τζαι η σημασία τούς που τους εδόθηκε, θεωρώ εν "λανθασμένη"]

Christiana Voniati είπε...

Εν εξαναθκιάβασα πιο ουσιαστικά τρυφερό κείμενο στην κυπριακή διάλεκτο. Ευχαριστώ σε.

Aceras Anthropophorum είπε...

Φχαριστώ για τα σχόλια που ήρταν μετά όταν έφυεν η ανάρτηση που το πρώτον πλάνο του μπλόγκ

Ανώνυμος είπε...

GAMO TO DISI GAMO TO AKEL GAMO TES MANES SAS GAMIOUNTE OI TOURKOKIPRIOI OXI STIN OMOSPONDIA EVREOI MALAKES PITHIKOI MASONOUTHKIA XASHIKLIES POUSHTIES NA PETHANETE