Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Σήμερα εγκαινιάζουμεν τα οικολογικά γρέη 2007

Σήμερα 7 του Οκτώβρη 2007 η ανθρωπότητα εξόδκιασεν τον πλούτον που μπορεί η οικουμένη να παράγει σε ένα χρόνον. Κάθε χρόνον αυτή η μέρα έρκεται τζαι πιό γλήορα. Όπως πάμεν, ως που να γεράσουμεν θα την γιορτάζουμεν κατακαλότζαιρα. Που τα σήμερα ως το τέλος του χρόνου τρώμεν που την μάναν τζαι μεγαλώννουμεν το χρέος μας προς τες επόμενες γενεές.


Σύμφωνα με την κολωσυρμαθκιά της κουφής , η ανθρωπότητα καταναλώνει 1.2 οικουμένες τον χρόνον. Η χρονιά που η ετήσια κατανάλωση εξεπέρασεν αυτόν που η οικουμένη μπορεί να παράγει σε ένα χρόνον είναι το 1982. Που τότες η διαφορά ολοέναν τζαι μεγαλώννει τζαι εφτάσαμεν φέτη στο ετήσιον έλλειμμαν των 0.2 οικουμένων. Η Γη για να μας αντέξει πρέπει να μεγαλώσει κατά 20%.

Θα διερωτηθείται λογικά πού βρίσκουμεν το έλλειμμαν αφού η γη είναι σφαίρα τζαι αφού αλίσιη βερίσιη ακόμα δεν έχουμεν με το διάστημαν; Απλά καταναλώννουμεν την ηλιακήν ενέργειαν που η βιοσφαίρα εσυσσώρευσεν κατα την διάρκειαν εκατομυρίων χρόνων υπό μορφήν υδρογονανθράκων τζιαι καρβούνου, καταναλώνουμεν τα τροπικά δάση, τα υπόγεια νερά, το κεφάλαιο ψάρκού που υπάρχει μες τους ωκεανούς.

Μπράβο μας τζαι μάσσιαλλα μας. Τζαι εις ανώτερα.

14 σχόλια:

kkai-Lee είπε...

Άκου Ασιερά

Χρειάζεται ένα Ηρακλής
( σάρακλος ? )

τζιαι ένας βαρβάτος, φουσκωμένος ποταμός

Ναν δυνατός ο Ηρακλής, σαν τζείνους των παραμυθκιών σου τζιαι να κόψει μιαν μιάλη δυσιά τζιαι να πέψει ούλλον το νερό μέσα στους σταύλους.

Αμαν πάρει τον Μπουσh, τον Σαρκοζύ
κάτι σαν τον Μπερλουσκόνι που εν κουρκάρουν,

κάτι άλλους που κάμνουν πως τα ξέρουν ούλλα τζιαι κυρίως τζείνους που τους βάλλουν πάνω,
κάτι δηλαδή που νομίζουν ότι έννα φαν τους τόπους με τις πολυεθνικές τους,

Αμαν τους πάρει,
τζιαι πάρει τζιαι τουν την αρώστια που μας εβάλαν ούλλους μες τον νουν τζιαι κάμαν μας μιτσιούς μιάλους να τα θέλουμεν ούλλα

Τότε εν να γλιτώσει η γέριμη η γη

Ειδεμί

Να σιερετήσουμεν τον πλάτανον

Από φαν έφαν

Unknown είπε...

Και αναρωτιόμουν...

Πού είναι η Κυπριακή "μπλογκόσφαιρα";

Να λοιπόν που υπάρχει και είναι ουσιαστική, γεμάτη και ενεργητική.

Μήπως (λεω) πρέπει να υπάρξει ένας κάποιος "συντονισμός" όπως στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες;

Με άξονα το Περιβάλλον και μόνο.

Όταν λέμε, ξέρετε, θα αυξηθεί η θερμοκρασία κατά μισό ή ένα βαθμό, η αντίδραση είναι αφασική.

Όταν λέμε όμως σε 70 το πολύ χρόνια αυτό το νησί θα είναι ολάκερο ένας λόφος άμμου και γη σκασμένη από την ξηρασία, κάποιοι αντιδρούν. Τουλάχιστον η ελάχιστη εμπειρία μου (από το ραδιόφωνο κυρίως) αυτο λέει.

Ευχαριστώ. (και σπεύδω να σας προσθέσω στους συνδέσμους μου)

Aceras Anthropophorum είπε...

© καϊλή σε χαιρετώ. άν φύγει ο μπούς τζαι ο Σαρκοζύ οι απλοί πολίτες δεν θα έχουν κανέναν γιαν να του τα ρίφκουν τζαι ίσως δούν το δικόν τους μερίδιον της ευθύνης. Όλοι το ίδιον πράμαν είμαστεν (για να μέν πώ τίποτε άλλον) . Δυστυχώς, τζαι στοιχίζει μας πολλά στον καθέναν προσωπικά να αντικρύσουμεν την πραγματικότηταν κατάφατσα.

©Πίττα σε καλοσωρίζω και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν ξέρω αν υπάρχουν credible προβλέψεις για το πώς θα είναι το κλίμαν του κάθε τόπου. Αυτόν που ξέρουμεν είναι ότι θα οξυνθούν τα ακραία φαινόμενα τζαι οι θερμοκρασίες θα μετατοπιστούν 2-3 παραλλήλους προς τα πάνω. Είδα κάτι χάρτες που δείχνουν ότι το χωριόν όπου μένω στες Άλπεις θα έχει το κλίμα περίπου της Ρώμης. Η Λευκωσία ίσως να έχει το κλίμαν του Καΐρου.

Τα κύρια περιβαλλοντικά προβλήματα είναι για μένα δύο. Το έναν είναι το ζήτημα της συμπεριφοράς της φύσης με τες κλιματικές αλλαγές, το άλλο είναι κυρίως οικονομικό, με την παραφύση οικονομία που δεν λογαριάζει το υλικόν υπόβαθρον της τζαι όπου το σύστημαν αξιών επιτρέπει στους ανθρώπους να καταναλώνουν παραπάνω που τες δυνατότητες της οικουμένης να αναπαράγεται. Αυτόν μας οδηγεί με μαθηματικήν ακρίβεια σε οικονομικήν κρίση. Το χρήμα μπορεί να κρατηθεί για μερικά χρόνια αποσυνδεδεμένον από την υλικήν πραγματικότηταν αλλά κάπου αυτόν πέυτει σαν χάρτινος πύργος όπως ο καπιταλισμός εσυγκλονιστηκεν από την οικονομικήν κρίσην τες πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα. Ο θεός να γλέπει τα παιθκιά μας τζαι τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούμαστιν να επιλυθούν πιό ομαλά.

Lexi_penitas είπε...

Ασέρα, μήπως οι επόμενες μεγάλες κοινωνικές ανατροπές θα αρκέψουν άμα καταλάβουμε ότι λείφκει τζιαι η μάνα;

Πολίτη Πίττα τον έχω πάντα στη σκέψη μου τον άτυπο "συντονισμό". Είμαι σίγουρος ότι στο θέμα περιβάλλον οι μπλογκερς δεν θα κωλώσουν. Ρίξε ιδέες.

Πάω να βάλω στο μπλογκ μου την έκκληση για υπογραφές για αναδάσωση στην Ελλάδα.

Δασκαλούα είπε...

"το άλλο είναι κυρίως οικονομικό, με την παραφύση οικονομία που δεν λογαριάζει το υλικόν υπόβαθρον της τζαι όπου το σύστημαν αξιών επιτρέπει στους ανθρώπους να καταναλώνουν παραπάνω που τες δυνατότητες της οικουμένης να αναπαράγεται"

επιτρέπει ή επιβάλλει άσερα;

το πρόγραμμα για link των eco-schools χρηματοδοτεί το η toyota. λέει μας κάτι τούτο;

Ανώνυμος είπε...

Aceras anthropophorum,

“… Ο Θεός να γλέπει τα παιθκιά μας τζαι τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούμαστιν να επιλυθούν πιό ομαλά”.

Αγαπητέ Aceras,

Κατ’ αρχήν βλέπω ότι γράφεις (εκτός από ενδιαφέρουσες ιστοριούλες στα κυπριακά) και σχόλια περί ποικίλων θεμάτων (και στην προκειμένη περίπτωση για το περιβάλλον)!

Τεράστιων διαστάσεων το οικολογικό πρόβλημα ή αλλιώς το πρόβλημα καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος (με συνεπακόλουθα την εξόντωση της πανίδας και χλωρίδας αλλά και τη διακινδύνευση της βιωσιμότητας της ίδιας της ανθρώπινης συνομοταξίας) στο βωμό του κυνηγιού όσο και μεγαλύτερων κερδών για τους ανά την υφήλιο οικονομικούς κολοσσούς ή αλλιώς τις πολυεθνικές εταιρείες!

Όμως είσαι σίγουρος ότι ισχύει αυτό που λες στο τέλος του άρθρου σου, ότι δηλ. “… Ο Θεός θα γλέπει τα παιθκιά μας”; (Με πόσα θα ασχοληθεί και αυτός ο έρμος ο καλός Θεούλης;)
Τελικά αγαπητέ Aceras, ένας Θεός θα μας σώσει ή ένα οργανωμένο (αριστερό) κίνημα ενάντια στην (κεφαλαιοκρατική) οικολογική καταστροφή;

14/10/2007 – 1:18 π.μ.

kkai-Lee είπε...

Αγαπητέ Aceras

Ένας που ξέρει τόσα πολλά,( με επιστημονικήν κατάρτισην ) ένας που νοιάζεται τόσο πολλά,( τζιαι αποδεικνύει το με τις σκέψεις τζιαι με τις πράξεις του ), ένας που πρακτικά εδούλεψεν για έναν καλλύττερο κόσμο τζιαι είδεν τζιαι έκρινεν τζιαι εβοήθησεν,
τζείνος εν ο μεγάλος.

Ξέρεις για ποιον μιλώ.

Συμφωνώ με τις σκέψεις που γίνουνται πράξεις που άθρώπους σαν τζείνους που αναφέρεις στο σχόλιο σου στο Cyprus presitential Elections 2008 στις 12.10.07 ώρα 1.27. Ποτζείνους θέλει η γη, μα δυστυχώς εν λλίοι.

Ο κόσμος πρέπει να ιδωθεί που μιαν άλλη γωνιά.

Ποτζείνην της πραγματικότητας.

Κανεί ψέμματα

Όσο για το ούζο ( για για την ζιβανία ), να βρεθούμεν τζιαι να τα πούμεν που κοντά τζιαι να πιούμεν εις υγείαν του Ορλάνδο, του Χουάν τζιαι του Κάρλου που ξέρει ποιαν στράτα του σταυροδρομιού πρέπει να πιάσει τζιαι ποιες να αφήκει.

Να πιούμεν τζιαι εις υγείαν τουν του τόπου
τζιαι της φτωσιής της γης.

Banana Republic Cyprus είπε...

Το σίγουρο είναι ένα. Κάθε μέρα που περνά είναι και μια μέρα χαμένη για όσους ακόμη δεν απέκτησαν την απαιτούμενη περιβαλλοντική συνείδηση (και βάζω σε αυτή τη κατηγορία και μένα τον ίδιο δυστυχώς που δεν είμαι επαρκώς ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος - αλλά γι αυτό είστε εσείς εδώ!). Με την δική σας συμβολή, τουλάχιστον μπαίνω στο στάδιο διάγνωσης, αναγνώρισης και συνειδητοποίησης του σημαντικού αυτού ελαττώματος μου! Ας με ακολουθήσουν κι άλλοι, γιατί νιώθω σαν τον μοναδικό ττόππουζο ανάμεσα στην Κυπρ. Μπλογκόσφαιρα!
Νομίζω είναι η πρώτη φορά που αφήνω σχόλιο στο μπλόγκ σου Ασέρα και επί της ευκαιρίας τα θερμά μου συγχαρητήρια για τις ιστορίες σου αλλά και που χρησιμοποιείς την αγαπημένη Κυπριακήν!!!

Aceras Anthropophorum είπε...

Φίλοι μου σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Έχω λλίον πρόβλημαν με την θέσην που περιορίζει την περιβαλλοντικήν κρίσην στο θέμαν του κυνηγίου ψηλόττερου κέρδους που τες πολυεθνικές. Όχι γιατί συμπαθώ τους πολυεθνικούς κολοσσούς παραπάνω που τους κρατικούς, αλλά γιατί νομίζω ότι τζαι οι πολυεθνικές να μήν υπήρχαν στην οργάνωση της ανθρώπινης οικονομίας (του καπιταλισμού), πάλε θα είχαμεν το ίδιον πρόβλημαν.

Έχουμεν πρόβλημαν που έρχεται από την ισχύν που απόκτησεν η δύναμή που εχάρισεν ο Προμηθέας στο ανθρώπινον είδος κλέφτοντας την φωθκιάν που τους θεούς τζαι διόντας την τους ανθρώπους. Εν εύκολον να πούμεν ότι για όλα φταιν οι πολυεθνικές. Αν αντικρύσουμεν το πρόβλημαν όμως έτσι τίποτε δεν θα κάμουμεν. Η αριστερά έχει πολλή δουλειά μπροστά της διότι το πρόβλημα των πόρων δεν μπορεί να λυθεί από την αγορά που το δημιούργησε. Η αγορά δεν έχει έτσι μηχανισμούς. Χρειαζούμαστιν την εξυπνάδαν, την ικανότηταν ανάλυσης τζαι εξήγησης του κόσμου από ανθρώπους που δεν έχουν την αγοράν σαν θεόν τζαι τους νόμους της σαν δεδομένους από τα θεία. Η στάση "για όλα φταίν οι πολυεθνικές τζαι το κεφάλαιο" παραλύει την ελπίδαν που μπορεί να επενδύσει η ανθρωπότητα στην ριζοσπαστικήν αριστερά για νοικοτζυρέψει τον κόσμο τζαι το περιβάλλον.

Για να γινεί αυτόν που λαλεί ο Λεξιπένιτα (που είναι τζαι το ιδανικό μου) χρειάζεται η αριστερά να ξεκινήσει μιαν διαλεκτικήν διάγνωσην του προβλήματος τζαι να σταματήσει να προσπαθεί να χρησημοποιήσει το περιβαλλοντικόν προβλημαν απλά για να δείξει πόσον κακόν είναι το κεφάλαιον. Έτσι δεν πείθει διότι δεν θα πάει στην ρίζαν του κακού. Είναι τζαι το πρόβλημαν διανομής του πλούτου έναν κακόν που θέλει πάστρεμαν. Είναι αδιανόητον να πεθανίσκουν 800 σιιλιάδες κόσμος τον χρόνον που την πείναν. Τα πρόβλημαν όμως το μεγάλον είναι ότι έστω τζαι δίκαια, έστω τζαι ίσια μέσα, δεν μπορούμεν να διανύμουμεν 1.2 οικουμένες τον χρόνον. Μίαν την έχουμεν ούλλην τζαι ούλλην διότι η γή είναι σφαίρα μακρυά που κάθε άλλην πηγήν πλούτου πέρα που τον ήλιον. Η ανθρωπότητα, σοσιαλιστική η καπιταλιστική, πάει κατευθείαν σιυφτή να δώκει με την κκελλέν πας τον τοίχον.

Ανώνυμος είπε...

Aceras,
Μπορεί να καταναλώνουμε ετησίως 20% περισσότερα απ’ όσα μπορεί να μας προσφέρει η γη (τζιαι έτσι τρώμε τζιαι που την μάνα) αλλά η φτώχεια ιδιαιτέρως στες χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου ζει και βασιλεύει.

17 του Οκτώβρη σήμερα – Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας!
Άραγε όμως πως θα εξαλειφτεί η φτώχια, φαινόμενο σύμφυτο με το καπιταλιστικό σύστημα; Με την εξάλειψη/κατάργηση του ιδίου του καπιταλισμού; Mε βαθιές κοινωνικές τομές και επαναστατικές αλλαγές που θα φέρουν διεθνώς μια δικαιότερη ανακατανομή του παγκόσμιου πλούτου; Ή με αγαθοεργίες και καλές πράξεις από φιλανθρωπικές οργανώσεις, φιλόπτωχες αδελφότητες και χριστιανικές ενώσεις όπου δραστηριοποιούνται αστές κύριες και κυράτσες (για να γεμίζουν και το χρόνο τους) ή μέσα από Ραδιομαραθώνιους που σπονσάρονται από φιλάνθρωπες μεγαλοτράπεζες (τσοντάροντας κάποια ψίχουλα από τα υπερκέρδη τους)!

17/10/2007 – 8:16 μ.μ.

Aceras Anthropophorum είπε...

Φίλε Ανεφ η φτώχια η πείνα τζαι ο πόλεμος εν που τα μεγαλύτερα οικολογικά προβλήματα. Δεν θα σου απαντήσω εκτεταμένα διότι το επόμενον ποστ που γράφω είναι για αυτόν το θέμαν. Τζαι σίγουρα οι φτώσια δεν ξιλείφκεται με τα ψύχουλα που διούν οι κυράτσες για να κρατήσουν κανένα διαμέρισμα για την ψυσιήν τους στον παράδεισον. Το ότι όμως κάποιος εν φτωχός δεν του διά το δικαίωμαν να ξιμαρίζει την οικουμένην όπως οι πλούσιοι ή οι πολυεθνικές.

kkai-Lee είπε...

Acera
Ο Χιλιοστός σου επισκέπτης ήμουν εγώ.
Δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία.

Πες ότι ήταν η ευκαιρία να σε χαιρετήσω.

Χαίρε λοιπόν στην Ελβετία που βρίσκεσαι

Ο Ακάμας σε χαιρετά επίσης, αβοήθητος, τρέμοντας από τη γωνιά που τον έστησαν και απειλούν ( και οι πλούσιοι και οι φτωχοί ) να τον ξεσκίσουν.

Και θα τον ξεσκίσουν.
Διότι πάνω απ όλα είναι ......

Βαρέθηκα να τα λέω

Χιονίζει ή ακόμα ?

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Aceras,

Λίγο καθυστερημένα αλλά θα ήθελα να σχολιάσω μερικά σημεία του μηνύματος σου που έστειλες στις 17/10/2007 – 10:53 μ.μ.

1. Θα διαφωνήσω μαζί σου ότι η φτώχεια, η πείνα και οι πολέμοι είναι οικολογικά προβλήματα. Σίγουρα τόσο η πείνα και η φτώχεια όσο και οι πολέμοι προκαλούν οικολογικά προβλήματα αλλά αυτά τα φαινόμενα δεν είναι τα ίδια και από μόνα τους οικολογικά προβλήματα.

2. Οι πόλεμοι διαταράσσουν τη φυσική ζωή των ανθρώπων και το οικοσύστημα καθώς προκαλούν θανάτους, πρόσφυγες, καταστροφές και μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος με τοξικά αέρια από χημικά όπλα (Βιετνάμ) ή από βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου (Γιουγκοσλαβία), ενώ η φτώχεια και η πεινά προκαλούν μετακινήσεις πληθυσμών και άλλου είδους πρόσφυγες (οικονομικούς μετανάστες) που στοιβάζονται στις μεγαλουπόλεις.

3. Δεν έχει και τόση σημασία το πως ονομάζουμε αυτά τα προβλήματα (οικολογικά ή όχι). Το ουσιαστικό είναι να ξέρουμε ποια είναι τα γενεσιουργή αίτια που προκαλούν αυτά τα προβλήματα.

4. Η φτώχεια, η πείνα και οι πολέμοι στην ουσία είναι προβλήματα που δημιουργούνται από την ίδια την φύση του καπιταλιστικού συστήματος. Το διεθνές κεφάλαιο και οι πολυεθνικές εταιρείες εκμεταλλεύονται και καταληστεύουν (χωρίς φραγμούς ηθικούς και άλλους) τις πρώτες ύλες και το φυσικό πλούτο των φτωχών χωρών στην προσπάθεια τους για μεγιστοποίηση των κερδών τους και για επέκταση και επιβολή της επικυριαρχίας τους. Τότε έχουμε και πολέμους ή έμμεσες επεμβάσεις στα εσωτερικά αυτών των χωρών με πραξικοπηματικές ενέργειες. (Άσε που έχουν και τα ντόπια τσογλάνια τους που με το αζημίωτο τους βοηθούν να κλέβουν και πιο εύκολα και καλύτερα). Και όπως είναι φυσικό η άδική κατανομή του πλούτου τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια δημιουργεί χαώδεις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες και έτσι έχουμε τα φαινόμενα της φτώχειας και της πείνας.

5. “…Το ότι όμως κάποιος εν φτωχός…” (όϊ όπως εμάς τα μικροαστικά φτωχαδάκια της Κύπρου), σίγουρα “… δεν του διά το δικαίωμαν να ξιμαρίζει την οικουμένην”, τζιαι να πετάσσει τα σκουπίδια του όπου του καπνίσει (στους δρόμου ή στα δάση). Όμως (όπως κι εσύ το έζησες μέσα από τα ταξίδια και τα βιώματα σου σε χώρες όπως η Νικαράγουα), η φτώχεια δεν μπορεί να δώσει ούτε ένα υποφερτό επίπεδο υγιεινής – δεν υπάρχει ούτε η υποδομή για τα στοιχειώδη όπως κατάλληλοι χώροι στέγασης και διαμονής, υδατοπρομήθεια, αποχετευτικές εγκαταστάσεις … Να μην μιλήσουμε για οργανωμένη περισυλλογή σκυβάλων και καθορισμένους χώρους απόρριψης των σκυβάλων (σκυβαλότοπους).

Από στοιχεία της Unicef (Πηγή: http://www.unicef.gr/ ):
i. “…Κάθε χρόνο, το ακάθαρτο νερό και η έλλειψη στοιχειωδών εγκαταστάσεων υγιεινής συντελούν στο θάνατο περίπου 1,5 εκατομμυρίου παιδιών κάτω των 5 ετών εξ αιτίας της διάρροιας.
ii. Περίπου 425 εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το φάσμα της έλλειψης νερού. Γυναίκες και παιδιά που συχνά επωμίζονται το καθήκον της μεταφοράς νερού κάνουν δυσχερέστερη τη ζωή τους ενώ εξ αυτής της αιτίας πολλά κορίτσια δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

6. ΝΑΙ! Για σχεδόν όλα φταίνε οι πολυεθνικές και το κεφάλαιο. Δεν πρέπει να πάψουμε ποτέ όχι απλώς να το λέμε αλλά και να το φωνάζουμε. Και όπως οι γιατροί που για να δώσουν τη σωστή θεραπευτική αγωγή πρέπει να κάμουν και τη σωστή διάγνωση έτσι κι εμείς πρέπει σωστά να αποφανθούμε για τα αίτια και τα αιτιατά της φτώχειας και της πείνας και να καθορίσουμε και τη στρατηγική και την τακτική μας. Σίγουρα η ιδανική λύση θα ήταν μέσα από ένα πρόγραμμα ριζικών και επαναστατικών κοινωνικοοικονομικών αλλαγών οι χώρες αυτές να απαλλαγούν από αυτή την εκμετάλλευση και τις μονόπλευρες εξαρτήσεις, αλλά για κάτι τέτοιο δεν βλέπω φως (στο άμεσο μέλλον) ούτε εκεί μακριά στο βάθος του τούνελ. Τι κάμνουμε όμως στο μεσοδιάστημα;

7. Πρώτα, κύρια και πάνω απ’ όλα χρειάζεται ένα οργανωμένο μαζικό οικολογικό (περιβαλλοντολογικό) κίνημα με αριστερές (αντικαπιταλιστικές) προσεγγίσεις και προσανατολισμούς. Το κίνημα αυτό πρέπει να έχει το θεωρητικό και ιδεολογικό υπόβαθρο και την πρακτική δυνατότητα και δυναμική να αντιπαρατίθεται με οικονομικά συμφέροντα (μικρά και μεγάλα) για τη προστασία και διάσωση (πλέον) του φυσικού περιβάλλοντος αλλά παράλληλα και για κοινωνικοοικονομικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στην εξάλειψη της φτώχιας και της πείνας.

Πιο πολλά και πιο εκτεταμένα είτε μέσα από τη συζήτηση που ίσως προκύψει είτε όταν αναρτήσεις κάποιο νέο post με ανάλογο θέμα. Σκέφτομαι να γράψω κι εγώ κάτι σχετικό και πιο ολοκληρωμένο και αν βρω … χορηγό να το αναρτήσω. Ήδη έχει προσφερθεί ο proletarios.

Anef_plaisiwn
21/10/2007 - 1:30 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,...
Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....