Κυριακή 27 Μαΐου 2007

Αυτή η ιστορία εν συνέχεια της τζείνης που έγραψα τον Απρίλην. Εξανάκαμα τον περίπατον όπου εφωτογράφισα πριν ένα μήνα το tussilago farfara για να δω πως εξελίχτηκεν. Αν δεν αντινάξετε το προηγούμενο σεντόνι, ίσως να μεν καταλάβετε ούλλα ότι λαλεί τούτον.

Για αυτούς που δεν εθκιαβάσαν το προηγούμενον, βάλλω μόνον τη φωτογραφίαν του φυτού που εν υπεύθυνον όι μόνον για τα δκυο τελευταία πποστ, μα τζαι για πολλά άλλα πιο σοβαρά για τα οποία θα γράψω στο επόμενο.



Η γαουροπαθκιά λοιπόν άμαν τελειώσει την μεταεφηβίαν όπου στολίζεται τζαι κορτώννει για να τραβήσει την προσοχήν της κάθε ζωντανής ύπαρξης που μπορεί να της δώσει ένα σιαίριν να κάμει επικονίασην, παιρνά σε διαφορετικόν στάδιον ηλικίας. Εν κάτι σαν τους απόφοιτους των πανεπιστημίων μόλις επιάσαν το δίπλωμαν τους τζαι εκοστερκάσαν γκόμεναν η γκόμενον ή σαν τους χτιστάες, τους καλουψιήες, τους σιεράες, τες ράφτενες, τες κωμμότριες, που εν εν πιον τσιουρακκούθκια, ήβραν δουλειάν καλήν τζαι χαρτώννουνται. Πρώτος στόχος σε αυτόν το στάδιον δεν είναι λοιπόν να κινήσει την προσοχήν. Επικεντρώνεται στην παραγωγήν. Η Γαουροπαθκιά δεν μοιάζει πια με το ανέμελον κοριτσάκιν που κρούζει καρκιές, ούτε τζαι με τον καβλάντην λεβέντην που επίσεις κρούζει καρκιές. Συμμαζεύκεται. Έναν μήναν μετά την πρώτην φωτογραφίαν να τι απόγινεν.



Εκατσούνωσεν όπως κατσουνώννουν οι απόφοιτοι που σφίγγουνται να παράξουν δουλειάν, μάστερ, δοχτοράτα, καριέρα σε επιχείρησην, ανέλιξην στο δημόσιον. Εκατσούνωσεν όπως κατσουνώνουν τζαι οι τεχνίτες να συνάξουν λίρες. Δως του δουλειάν στες σκαλωσιές τζαι στα συνεργεία να κόφκεται η μέση τους, στα εστιατόρια να πρίσσιουνται τα πόθκια τους κουβαλώντας πιάτα τζαι ποτά, στα γραφεία να ξιμμαθκιάζουνται μπροστά στες οθόνες. Η γαουροπαθκιά πρέπει να παράξει τζαι τζείνη. Κατσουνώνει για να για να παράξει καλλύττερα. Ξιχάννει την ομορκιάν της πιλέ.

Άμαν τελειώσει τζαι τούτη η φάση της ζωής προετοιμάζεται για την επόμενην:



Είναι σαν να σηκώνει την τζαιφαλήν της πάνω τζαι να λαλεί κανεί, αρκετά έδωσα ! Εγώ θα έλεα ότι έν έχασεν καν που την ομορκιάν της. Απλά εν μια άλλη ομορκιά. Για αυτήν το να κινήσει την προσοχήν δεν είναι πλέον ζήτημαν επιβίωσης. Τωρά που ενίωσεν τους σπόρους της προετοιμάζεται να ανοίξει ξανά να τους αφήσει να φύουν, να πετήσουν μακριά, να παν αλλού να διαιωνίσουν το είδος.



Ακόμα τζαι σε αυτή την ηλικίαν η γαουροπαθκιά εν όμορφη.




Τζαι η γαουροπαθκιά το ξέρει ότι εν όμορφη για αυτόν δε φακκά πενιάν για την ομορκιάν. Όι σαν τους χαντούς τους αθρώπους που δεν σηκώνουν αλλαγήν εις την εμφάνισην τους τζαι κάθε φοράν που ο χρόνος τους αλλάσσει ππεύτουν σε κατάθληψην. Η γαουροπαθκιά έσιει 1 μήναν ζωήν, τζαι πρέπει να την ιζήσει. Εν έσιει ώραν τζαι ενέργειαν να σπαταλά σε μάυρες σκέψεις.

Παρεμπιπτόντως, δίπλα που τη γαουροπαθκιάν που ετοιμάζετουν να πεθάνει ήβρα τζαι θκυο σπορούθκια δεντρών που μάχουνταν να βλαστήσουν.





























Η μόνη διαφορά τους σπόρους της γαουροπαθκιάς που τους σπόρους των δεντρών είναι ότι οι μεν θα ζήσουν έναν μήναν, οι δε εκατόν χρόνια τζαι βάλε. Αν δεν ήμουν άθρωπος, θα προτιμούσα να ήμουν δεντρόν παρά γαουροπαθκιά, έστω τζαι αν στην ουσίαν η διάρκεια δεν έσιει τζαι πολλήν σημασίαν.

Για τον παράξενον τίτλον του ππόστ θα καταλάβετε στο επόμενον.

6 σχόλια:

shashoura είπε...

telika,,, oulla kamnoun to kuklo tous,,,,ane3arthta an den dioumen simasia. toulaxiston exoyme akoma kapoia deigmata diathrhshs ths armonias..
,,pantos ekamen mu entypwsi poy vlastoun dentra mona tous pou ta sporou8kia tous,enomiza oti me ta simerina dedomena,,an den ta futepsei o an8rwpos,,en api8ano na vlastisi pou mono tou.

Ανώνυμος είπε...

σαν να εξεκίνησεν να σιειμωνιάζει πάλε πα στες άλπεις. Εν ν' αντέξουν άραγες τα σπορούθκια; Αλόπως η γαουροπαθκιά όσσον που επρόλαβεν ν' αφήσει απογόνους.

Εν να αγωνιώ τωρά ώσπου να μας μάθω τη συνέχεια..

Aceras Anthropophorum είπε...

Αγαπητή Σιασιούρα, ούλλα τα δεντρά του τροόδους τζαι του πενταδακτύλου κανένας έν τα εφύτεψεν, εβλαστήσαν μόνα τους. Η φύση τον μόνον που θέλει είναι να την αφήσουμεν ήσυχην τζαι φκάλλει τα πέρα μόνη της.

Φύσικά μετά που μιαν αποψίλωσην όπως αυτήν που επιβάλαν οι προγόνοι μας στα πάλε ποτέ δάση των Τρούλλων, των Λυμπιών, της Αθηαίνου η γή πλυννίσκεται που τη βρόσιήν τζαι μόνον λουππατζιήτες τζαι άλλα μικροσοπικά βλαστούν που μόνα τους (θα σου δείξω σε άλλο ποστ την ομορκιάν της χλωρίδας κυπριακής καφκάλλας). Οπότε αν θέλεις να ξανακάμεις τους έρημους λόφους δάσος, πρέπει να κάμεις ολόκληρον κυριελέησον για να ξαναδημιουργήσεις συνθήκες να ξαναβλαστούν τα δεντρά που μόνα τους. Η αναδάσωση εν έναν που τα λλία πράματα που οι περιβαλοντικά αχαΐρευτες κυβερήσεις μας στην Κύπρον (όλες οι τέως και νύν) εκάμαν καλά.

Aceras Anthropophorum είπε...

Φοινίκη επάγωσεν μας. Εσιόνισεν μας μέχρι 1400 μέτρα μετά που 2 μήνες καλοτζαίριν. Προχτές ήσιεν 29 βαθμούς (πρωτόγνωρον για Μάην στες Άλπεις) τζαι σήμερα οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 6 με 16. Αυτές όμως οι θερμοκρασίες είναι κανονικές. Οι ψήλές είναι που είναι παράξενες τζαι ετοιμάζω το καινούριο ποστ για τούτο τον θέμα.

shashoura είπε...

sxetika me to an evlastistan oulla ta dentra pu mona tous,,en nomizw..pisteukw
vasika ta pio polla ypirxan e3´arxhs,,,dld apo tin dimiourgia toutou tou kosmoy,touto pu vlastoun -kata kairous- pou mona tous en gia antikatastasi twn gerasmenwn, pou aposirontai siga-siga..-alla touton en filosofiko 8ema-
en fysiko na vlastoun dentra pu tous karpous tous,arkei vevaia na yparxoun oi katallilies sin8ikes/proupo8eseis...egw egrapsa,,,api8ano me ta simerina dedomena...

Aceras Anthropophorum είπε...

Σιασιούρα τζαι εγώ εν για τα σημερινά δεδομένα που λαλώ ότι στο τρόοδος (ή στες άλπεις που εύκαλα την φωτογραφίαν) τα δεντρά βλαστούν που μόνα τους τζαι πιάννουν όσον τόπον εύρουν όφκαιρον, ενώ σε περιοχές που το οικοσύστημαν εχάλασεν εν πιό δύσκολον.