Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Ογδόη Μαρτίου

Αγαπητή Μαρίνα*

* Μαρίνα είναι ψευδόνυμον για να κρύφκει την ταυτότηταν του θύματος

Έμαθα τα καθέκαστα τζι έσφιξεν η καρκιά μου σαν την πέτραν. Μόνον μια πέτρα μπορεί να αντέξει να μεν ραΐσει να θωρεί να βιάζεται μπροστά της μια κορούα που εχτές ακόμα ήταν μωρόν.

Δεκάξι χρονών ένωσες να ξυπνά μέσα σου ότι πιό όμορφον, ότι πιο συγκλονιστικόν, ότι πιο αθρώπινον έσιει μέσα του το πλάσμαν που αρκέφκει να ενηλικιώνεται. Εχτύπησεν σου ο έρωτας τζι έδωκεν σου φτερά να πετήσεις ψηλά να γνωρίσεις τον κόσμον σου.

Πόσην καλοσύνην έσιεις πάνω σου να εμπιστευτείς σε έναν νήπιον τέρας ότι πιο ιερόν έσιεις; Δεν εκατάλαβες ακόμα πως η κοινωνία τζαι οι άγραφοι νόμοι του κυπραίϊκου ανδρισμού μπορούν να παραμορφώσουν έναν αρσενικόν πριν καν φκεί που το αυκόν;

Ενόμισες ότι ο έρωτας που σ΄άρπαξεν την καρκιάν έδωκεν την σε άνδραν. Εμέθυσες με το γλυκόποτον πιοτόν που μεθκιά η Αφροδίτη τους έφηβους τζαι εμπιστεύτηκες τον στα τυφλά. Εσιάσιαρες τζαι δεν εκαρτέρησες να καταλάβεις ότι δεν είναι αρκετόν να έσιει κάποιος αρσινικόν σεξουαλικόν όργανον, να κάμνει το μαλλίν του κάππαν, τζαι να φορεί ρούχα στρεινιάρικα, για είναι άνδρας. Μετά την καταστροφήν εκατάλαβες ότι έναν τέθκοιον πλάσμαν μπορεί να ένει δίχα νουν ικανόν να ζυάζει τες πράξεις πριν να τες κάμει, δίχα καρκιάν να νώθει το κακόν που μπορεί να κάμει στον άλλον, δίχα ικανότηταν να εκτιμήσει τον θυσαυρόν που του εμπιστεύεται ο άλλος. Έμαθες τωρά, ότι έτσι πλάσμαν είναι ικανόν να γινέι τζαι όγρακας που δεν διστάζει να ξιμαρίσει την τιμήν, να ρουφήσει την χαράν, να τσακκίσει τες γαλάτες τζείνου που θα πέσει θύμαν του.

Για να νώσει καυλάντης στα μάθκια του κόσμου που φοάται, το όκτρωμαν π΄ αγάπησες έπιασεν τζι ατίμασεν ότι πιο ιερόν, ότι πιο απόκρυφον, ότι πιο ακριβόν μπορεί να δώσει μια κορούδα στην αγάπην της. Έκαμεν το σώμαν σου δημόσιον θέαμαν πας τες οθόνες των τηλεφώνων του κόσμου ούλλου. Πήαιννε τωρά εσύ να εξηγήσεις του κάθε παντηστηρά που σε θωρεί γυμνήν πας το τηλεφωνούιν του ότι η φωτογραφία που έσιει μπροστά του εν κλεψιμιά, είναι λάφυρον της χειρότερης μορφής βιασμού, αυτής που κάμνει το θύμαν να φαίνεται πουτάνα. Πουλλίν τιτσίρικον τζαι πληγωμένον, πήαιννε τωρά να ζητήσεις πίσω τα πλουμιά που σου μάθησαν τζαι σκορπίσαν τα μες το χωρκόν. Πήαιννε να διεκδικήσεις την τιμήν που σου τατσώσαν με δίχα την θέλησην σου. Πήαιννε να κατηγορήσεις για κλεπταποδοχήν κλεμμένου ιερού αυτούς που σε θωρούν, να τους εξηγήσεις ότι εσύ εχάρισες την εικόναν του σώματος σου στον αγαπητικόν σου τζαι μόνον.

Χτυπά σου τωρά τ΄ αγιάζιν της μοναξιάς που γεννά η ατίμωση. Φτερά δεν έχεις πιον ούτε για να ζεσταθείς, ούτε για να μπορέσεις να δεις τον εαυτόν σου στον καθρεύτην όμορφον. Δεν έχεις ούτε πλάσμαν να σε πιάσει μες τα ΄γγάλια του να σε προστατέψει που το σιόνιν. Τζαι να σε πιάσει η μάμμα σου τζαι ο παπάς σου μες τα ΄γγάλια τους να σε παρηγορήσουν όπως εκάμναν τσα τζιαμπροού άμαν εκουτσούφλας τζι έππεφτες μωρόν τζαι έκλαιες, δεν θα έβρεις την δύναμην να τους κοιτάξεις μες τα μμάθκια με δίχα να παραλύσεις που την αντροπήν σου.

Ο βιασμός της δικής σου της τιμής είναι πιο άδικος που έναν συνήθην βιασμόν. Το θύμαν μιας συνηθισμένης υπόθεσης βιασμού, είτε αρσινικός είναι, είτε θηλυκός, στα μμάθκια του κόσμου είναι θύμαν. Μόλις το ακούσει ο γενικός εισαγγελέας, θα κατηγορήσει τον ένοχον, τζαι το δικαστήριον θα προσπαθήσει να επουλώσει τες πληγές του θύματος, όσον μπορούν να επουλωθούν, κλείοντας στην φυλακήν τον άτιμον που εδιέπραξεν το έγγλημαν. Στην δικήν σου την περίπτωσην, αμφιβάλλω ακόμα τζαι αν η φωτογραφία σου να έφταννεν πας στο κινητόν του γεννικού εισαγγελέα, αν θα κατηγορούσεν αυθόρμητα τον ύποπτον για το έγγλημαν. Τζαι να το κάμει, θα σε υποψιαστεί πρώτα εσέναν ότι κατά βάθος ετράβαν το η ψυσιή σου. Θα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν ήταν δικόν σου λάθος να εμπιστευτείς την εικόναν του σώματος σου σε έναν άγνωστον. Θα πρέπει ακόμα να αποδείξεις ότι είναι αυτός που ερωτεύτης που σε επρόδωσεν τζαι ότι δεν επούλησες την φωτογραφίαν σου ή ότι δεν το έκαμες από επιδειξιμανίαν. Τζαι να μπορούσες να το αποδείκνυες, διερωτούμαι αν θα έβρισκες την ψυχικήν δύναμην να το κάμεις, τωρά που η κοινωνία τζαι οι νόμοι της έκάμαν κουρέλια τα όνειρα σου.

Αυτόν το έγγλημαν που έγινεν είναι διπλά άδικον για σέναν. Αν ήταν εσύ που διέδιδες μιαν φωτογραφίαν με τον τύπον τίτσιρον να ποζάρει για σέναν, πάλε εσύ θα ήσουν η πουτάνα. Η τιμή ενός αγοριού στην Κύπρον δεν ματζιαιλλώννεται ξεγυμνωμένη αν η αγαπητηκιά του δημοσιοποιήσει μιαν φωτογραφίαν που της δείχνει το όμορφον του σώμαν. Τζαι να το μάθει ο παπάς του, εν να κορτώννει που ο γιος του εν καβλάντης όπως ίσως κορτώνει τζαι ο παπάς του βιαστή σου για το ανδραγάθημαν του «λεβέντη» του.

Σεβαστή Μαρίνα, υπάρχουν άδικοι γραμμένοι τζαι άδικοι άγραφοι νόμοι της ατιμίας, του ανδρισμού, της γεναιτζιάς τζαι της πουτανιάς που καθορίζουν με τον δικόν τους τρόπον ποιος είναι ο ένοχος τζαι ποιος είναι το θύμαν. Σύμφωνα με αυτούς τους νόμους, κάποιοι θωρούν σε πας τα τηλεφωνούθκια τους τζαι γελούν σκεφτόμενοι «καλά να πάθεις». Λαλούν ή σκέφτονται «πράο του καβλάντη που σ΄ εξευτέλησεν».

Υπάρχουν όμως τζαι οι δίκαιοι νόμοι της τιμής τζαι της αθρωπιάς. Τους γραμμένους δεν τους ξέρω πανάθθεμαν τους. Τους άγραφους όμως ξέρω τους τζαι κουβαλώ τους μες την καρκιάν μου που πονεί, μες την σκέψην μου που κρίνει, τζαι μες την ψυσιήν μου που θυμώνει. Βάσει του άγραφου νόμου που λαλεί ποιος άνδρας είναι άδρωπος, κατηγορώ το τέρας που σ΄ ατίμασεν προδίνοντας την εμποστοσύνην τζαι την αγάπην που του έδειξες. Δηλώνω αυθόρμητα τζαι εθελοντικά δημόσιος κατήγορος της παραβίασης του νόμου τούτου. Τον κατηγορώ για παλιάθρωπον, τζαι ζητώ να ανακυρηχτεί ανάξιος αγάπης της γεναίκας. Δεν ατίμασεν εσέναν που στα μμάθκια της αγάπης είσαι καθαρή τζαι αγνή σαν το σιόνιν. Ατίμασεν τζαι έκοψεν τες γαλάτες της αγάπης τζαι της εμπιστοσύνης που αξίζει ένας άδρωπος στα μμάθκια μιας γεναίκας.

Συμπάσχω τζαι εκφράζω της αγάπη μου τζαι της συμπάθειαν μου σε σέναν τζαι στους γονιούς σου. Αν ο κατηγορούμενος εσέβετουν τον άγραφον νόμον της αδρωπιάς τζαι της εχεμύθειας, η ιστορία σου ίσως να ήταν μια που τες πιο όμορφες απόκρυφες ιστορίες έρωτα της εφηβίας, πο τζείνες που οι ενήληκες διηγούμαστιν στα παιθκιά μας τζαι σιαιρούμαστιν. Ο πρώτος σου έρωτας εσέναν επνίην μες το γιαίμαν των πληγών σου. Δεν εγίνην η χαρά των γονιών σου, εγίνην η συφφορά τους.

Ζητώ την καταδίκην του βιαστή απο τους αναγνώστες του μπογκ μου για να μπορέσεις να αντέξεις τες πληγές τζαι να σηκώσεις τον πόνον της αδικίας. Να μπορέσεις να δώσεις την ευκαιρίαν στα μαθησμένα σου φτερά να ξαναβλαστήσουν, να γινούν ξανά πλουμιά, να θωρείς το είδωλον σου πάλε μες το καθρέφτισμαν του νερού του καθαρού τζιαι να το καμαρώνεις πάλε όπως τζαι χτες.

Ας είναι η αγάπη μας αιθέριον έλαιον της λεβάντας που γιανίσκει την κάθε πληγήν τζαι δεν την αφήνει να μολυνθεί. Ας είναι η συμπάθεια μας δαφνέλαιον που γλυκανίσκει τον πόνον. Ας είναι η οργή μας λάδιν της μαντζουράνας που καυστηριάζει τζαι σκοτώνει ιούς τζαι βακτηρίδια που βρωμίζουν την κοινωνίαν. Ας γινεί η δύναμη μας θύελλα να πουκουππίσει τους άδικους άγραφους νόμους που ονομάζουν το θύμαν πουτάναν αν εν κορούδα τζαι τον θύτην λεβέντην αν εν αγόριν.

Σηκώθου πάνω πονεμένη μου Μαρίνα τζαι τωρά που έμαθες παραπάνω που την ζωήν ξεχώρισε που τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν ποιοι εν οι καλοί τζαι ποιοι εν οι πόσιτζιοί. Μην χαρραμίσεις την ζωήν σου νομίζοντας ότι όλοι οι άνδρες είναι χτηνώδεις βιαστές. Πον να βρεις στην ζωήν σου άνδραν πραγματικόν λεβέντη, τζαι στο κορμίν τζαι στην ψυσιήν, θα τον καταλάβεις εύκολα τωρά που έμαθες τι είναι το αντίθετον του. Μην τελέσεις την ίδιαν αδικίαν στην οποίαν υπεβλήθης κατατάσσοντας τον λεβέντης πον να σ΄αγαπήσει στην τάξην των τεράτων που εγνώρισες. Θα χρειαστεί να έβρεις την δύναμην να τον εμπιστευτείς τζαι να του δοθείς σαν κανονική γεναίκα (που δεν υπέστη βιασμόν) για να ταξιδέψεις στους παράδεισους των αισθήσεων τζαι των παραισθήσεων που αξίζουν οι αθρώποι οι καλοί, μακριά που τον πόνον τζαι που την αντροπήν.

Η ζωή είναι μπροστά σου τζαι σου αξίζει.

Σαν δημόσιος κατήγορος αυτά ζητώ. Σαν άνθρωπος, εύχομαι του παλιόπαιδου που σου μαύρισεν την χαράν να όψεται τζαι να ππέσει πας σε πρώτην του αγάπην με ψυσιήν μαυρισμένην σαν την δικήν του. Να μείνει ανέραστος τζαι να ξεράνει η καρκιά του με δίχα αγάπην. Για συντροφκιά του στο κρεβάτιν, μόνον παλλακίδες επί πληρωμήν να μπορέσει να έβρει, τζαι τζείνες να τον βασανίζουν αλύπητα μόνον για τους ππαράδες του. Μόνον έτσι θα ευχαριστηθώ, διότι μπορεί στους γραμμένους νόμους η εκδίκηση να μεν παρπατεί, στους άγραφους παρπατεί τζαι φέρνει κάθαρσην.

23 σχόλια:

stalamatia είπε...

Μαρίνα έχεις όλη την αγάπη και τη συμπαράσταση μας ,είσαι αθώα και σε εκμεταλεύτηκε ένα τέρας .Εύχομαι κάποτε όταν θα έχουν επουλωθεί οι πληγές σου να βρείς την αληθινή ,την όμορφη αγάπη τον αληθινό έρωτα και να είσαι ευτυχισμένη.Καταδίκη στο τέρας και σε όλα τα τέρατα που κυκλοφορούν με σκοπό να ατιμάζουν κατά αυτόν το τρόπο .Δυστυχώς Ασερα κάτι παρόμοιο έγινε και εδώ που μένω το τέρας πρώτα έστειλε στο πατέρα του κοριτσιού τις φωτογραφίες και μετά σε όλους τους άλλους.

Έλατο Χελιδόνι είπε...

Δυστυχώς το γυαλλί άμαν ραίσει..

Aceras Anthropophorum είπε...

Άμαν το γιαλλιν εν πλάσμαν;

dokisisofi είπε...

aceras ipoklinomai...
sinithws otan kapoios parigorei elaxistopoiei ti simasia tou gegonotos me apotelesma o allos na ksikoutroulliazetai.
Esi omws eparousiases ta wma, stin prgmatiki tous diastasi ta pramata kai i paramythia irthe sto koritsi giati to kako epese olous pano mas me ti diapistosi tis xamilis ithikis tis koinonias mas. De mou kanei entiposi pou enas paramithas san esena edose paramythia =sta arxaia simenei parigoria p.x: "Panagia i Paramythia".

Distixws me tin nea texnologia , asximi moira mas perimenei. Exoume gemisei idionovlepsies, roufianous, anomalous kai xafiedes, etoimous na kamoun toutouki to drama tou allou. Kai einai dysoiwno to gegonos oti oi parpanw einai kai anilikoi. Oi enilikes doulevoun ws dimosiografoi :PPP . Kala, kala eimai ipervoliki. Kai astinomikoi.
Ntrepetai o allos na paei na kataggeilei otidipote giati tha ginei toutoukkin se oli tin Kipro. Eleos.

Aceras Anthropophorum είπε...

Αν κάποιος αναγνώστης ξέρει την "Μαρίναν" ας της το πεί ότι κάποιος της έγραψεν γράμμαν από μακριά τζαι να της πεί να το θκιαβάσει. Εν για τζείνην που το έγραψα. Δεν το έγραψα για να δείξω ότι ξέρω να γράφω καλά. Άλλωστε εν πολλά κακογραμμένον. Η οδύνη των τριών μηνών που μου έπιασεν να το τελειώσω δεν μου άφησεν ενέργειαν προσέχω τα γραψίμια.

Δοκισήσοφη, Σταλαματία τζαι Έλατον σας χαιρετώ.

Δοκισήσοφη συμφωνώ μαζί σου. Μην τολμήσει κανένας να πεί της κορούας "έν πειράζει, εν να περάσει". Μπείτε στην θέσην της τζαι ακούστε κάποιον να σας λαλεί έτσι κουβένταν.

MonachusX2 είπε...

Είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη γιατί είμαι μάμμα δύο κοριτσιών 15 και 18 χρονών. Ειλικρινά, αν έκαμνε κανένα κωλόπαιδο έτσι πράμα στις κόρες μου, θα τον σκότωνα και θα έφτυνα στους γονιούς που εκάμαν έτσι τέρας. Ταυτίζομαι με τη Μαρίνα και τρομάζω για το πού μπορεί να φτάσουν κάποια κωλόπαιδα είτε για την πλάκα είτε για να δείξουν πόσο μάγκες είναι.

Ανώνυμος είπε...

Το πιο θλιβερό είναι ότι πλέον τέτοιες ιστορίες δεν σοκάρουν. Είναι 'φυσιολογικές'. Και αν σοκάρουν το κάνουν με τον τρόπο που περιγράφεις, της τάχα ξετσίπωτης που τα'θελεν ο κώλος της.

Το πρόβλημα είναι πως η κάθε Μαρίνα στην εύθραυστη ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται, νιώθει μία γκάμα ντροπής και θυμού προς τον εαυτό της που 'έκρινε λάθος', και μία επιπρόσθετη ντροπή για το ξεφτίλισμα που υπέστηκε.

Όταν όλη η κοινωνία συνωμοτεί εναντίων σου, σου είναι ευκολότερο να πιστέψεις πως όντως εσύ φταις, όσο παρανοϊκό και να'ναι, παρά να πιστέψεις αυτόν τον ένα που θα σου πει πως 'δεν φταις εσύ γιατί κανένας στα 16 του δεν θα'πρεπε να μην έχει εμπιστοσύνη στον έρωτα'.

Πιθανότατα θα βρει τα πόδια της. Μπορεί κάποια μέρα να περπατήσει στους δρόμους του χωριού με το κεφάλι της ψηλά, χωρίς φόβο. Αλλά αυτή η μέγιστη προδοσία θα την συντροφεύει επ'άπειρον. Τέτοια σημάδια δεν σβήνονται εντελώς.

Unknown είπε...

Διάβασα -όπως μπορούσα- ένα μεγάλος μέρος του κειμένου πριν από λίγο από τον "αέρα" του Άστρα στην εκπομπή μου. Σχωράτε μου την ανάπηρη εκφορά της Κυπριακής...

Το τηλέφωνο στο σταθμό, έχει πάρει φωτιά...με το που τελείωσα την ανάγνωση.

Δεν ξέρω Ασέρας τι καθρεφτίζουν αυτοί οι άνθρωποι που τηλεφωνούν εδώ, αλλά τους ακούω και τους νιώθω Ωραίους...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ασέρα, μόλις διάβασα το κείμενο σου χάρη στον Πίττα που σε 'διαφήμισε' στον Αστρα.
Μπράβο σου! Μακάρι να υπάρχουν πολλοί άντρες ευαίσθητοι σαν εσένα.

Δυστυχώς στην Κύπρο μας του 2008, εξακολουθούν να επικρατούν τα στερεότυπα του άντρα 'γαμιά' και της γυναίκας 'πουτάνας'. Με θλιβεί αν και η νέα γενιά λειτουργεί όπως η δική μου, η προηγούμενη. Ελπίζω ότι αυτό το βάρβαρο περιστατικό αποτελεί εξαίρεση.

Νάσαι καλά και να μας φωτίζεις με την ανθρωπιά σου και τον γλαφυρό σου λόγο

Νεγρίτα

Sike είπε...

Εύγε.

Σαν τούντο τέρας υπάρχουν, δυστυχώς, πολλοί... που θα σου αμαυρώσουν την τιμή ακόμη και χωρίς "αποδείξεις" σε κινητά ή άλλα - απλώς επειδή θέλουν να παίξουν τους καβλάντηες, ή επειδή η κορούα ετόλμησε να φέρει αντίρρηση...

Ελπίζω η απελπισία που πιθανότατα να νιώθει η Μαρίνα να μεν την οδηγήσει σε καμιάν πελλάρα. Ελπίζω να μπορέσει σύντομα να δει τον κόσμο στα μάθκια.

Ελπίζω, πάνω απ' όλα, η οικογένειά της να την αγκαλιάσει με αγάπη και να μην επιδοθεί σε υστερίες ότι δήθεν τους ντρόπιασε. Έν έshει σαν την αγάπη τζαι την αποδοχή των γονιών...

Ανώνυμος είπε...

ksero mian kopella pou tis etixe auto to kako (einai sta kokinoxoria)kai h gonis tis eitan dipla tis.ekane to lathos h kopella kai edose mian fotografian sto kinito tou malaka pou agapan kai autos tin estile se olo to sxolio.

Ανώνυμος είπε...

akousa to keimenon sou ston astra kai itrha ki edo sygxaritiria re file bravo

Ανώνυμος είπε...

Η στήριξη των γονιών είναι πράγματι καθοριστική.

Ανώνυμος είπε...

Agapite acera,
diavazw to blog sou taktika alla prwti fora grafw, apla gia na pw pws pragmatika to keimenon sou me aggixe. en kserw an en epeidi eimai gynaika kai to vlepw to thema pio proswpika. sta 23 mou pleon eginika arketa kaxypopti apenanti stous anthrwpous genika (xwris kan tetoies empeiries), giati stin koinwnia pou emegalwsa etsi prepei na eisai.
alla stin poreia tis mikris zwis mou eida pollin athwotita tziai kalosynin pou alles kopelles, toson agnes pou o nous tous en exorousen oti oi alloi mporei na skeftountai allws pws. tziai ezilepsa to touto.
tziai pragmatika en polla krima na vlepeis toutin tin athwotita na tygxanei ekmetalleusis tziai na synthlivetai me ton xeirottero tropo.
sto telos apla emathan oti oi alloi ennen athwoi oute agnoi tziai exasan touton pou toson ezileuka, tin ikanotita na empisteukesai, na pisteukeis stous allous. makari na mporousa na tous to xarisw pisw, tziai stes files mou, tziai sti marina tziai se opoia marina.

E.

Aceras Anthropophorum είπε...

E. αυτά που γράφεις είναι πιό συγκλονιστικά από το κείμενον. Αφορούν την μεγάλην πλειοψηφίαν των γυναικών τζαι όχι μόνον μερικές άτυχες κοπέλλες σαν την Μαρίναν. Αν εξέραν οι άνδρες (ιδίως οι νέοι) πόσον καλά είναι να έχουν δίπλα τους γεναίκαν που να μπόρει νε τους πιστεύκει ήταν ναν λλιόττερον μαλάκες. Το κακόν που η κατάσταση "διορθώνεται" με μιαν αντιστροφήν της κατάστασης τζαι πολλές γυναίκες για να φκούν πουπάνω γίνουνται σαν τα τέρατα που φοούνται τζαι που εμισήσαν.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ασέρα, Έπαινος σου αξίζει για το θέμα και τον τρόπο που πολύ πετυχιμένα το παρουσίασες. Καλοσυνάτα και ευκολόπιστα αθώα πλάσματα σε τέτοια ηλικία δεν είναι πολλές φορές σε θέση να αξιολογήσουν ανθρώπους και μάλιστα ανδράκια αυτού του είδους που όπως όλοι ξέρουμε υπάρχουν πολλά και είναι πάντα έτοιμα να εκθέσουν άλλους και δη γυναίκες για να φανούν σπουδαίοι. Αίσχος σ' αυτούς, μπράβο σε σένα, και ας προσπαθούμε να βοηθούμε όταν και όσο είναι δυνατό.

zappa είπε...

ena exw na pw


MALAKAS! O an8rwpos einai malakas, opws kai oloi osoi ton epikrotoun........

eleos me ta kwlopaidia pou thn eidane gamiades......eleos

Moriarty είπε...

Φαίνεται ότι εν γνώρισμα της κοινωνίας μας να παίρνουμε, ή να νομίζουμε ότι παίρνουμεν αξία σαν αθρώποι μόνο άμαν "φαινούμαστε". Τζαι τούτο μπορεί να γινεί με πολλούς τρόπους. Με το να μιλάς σε δημόσιους χώρους τζαι να σε ακούουν στο διπλανό μαγαζί, με την επίδειξη των αναλώσιμων που έχεις στην κατοχή σου, με σιηλιους δκυο τρόπους (σε τούτο είμαστεν ιδιαίτερα ευρηματικοί. Μακάρι να είχαμε την ίδια ευρηματικότητα τζαι στα σημαντικά που μας ταλαιπωρούν μες τούτον τον τόπο). Στο νου του ηλίθιου καβλάντη όπως τον εχαρακτηρίσαν κάμποσοι, η "αναγνωρισιμότητα" του στον κύκλο του θα αυξανόταν αν εδιαπόμπευε με το χειρότερο τρόπο ένα 16χρονο κορίτσι.
Συνυπογράφω την "εκδίκηση" που εύχεται ο Ασέρας. Γιατί εν υπάρχει τίποτε πιο θλιβερό από ένα άντρα που πληρώνει για να νιώθει έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Είναι η τρίτη φορά που σταματώ στο κείμενο σου παραμυθά μου. Ήθελα από την πρώτη κίολας μέρα να γράψω να βρίσω αυτό τον ηλίθιο αλλά δεν ήξερα τι και πως. Στο κορίτσι αυτό δε μπορείς να συμπαρασταθείς ουσιαστικά, μόνο λόγια παραγορίας λές και αυτά για την ψυχούλα του δεν έχουν καμία σημασιά.

Το μόνο πράμα που εύχομαι είναι η μάνα μου να έχει δίκαιο σε αυτό που λέει ότι κακό και αν κάμεις θα το έβρεις τριπλό μπροστά σου.

Μόνο αυτό του εύχομαι.

Ανώνυμος είπε...

κάμνω σας χαλάστρα τωρά - αλλά!

Πολλά ωραία η ιστοριούλα ως ιστοριούλα αλλά εγώ εν μπορώ να ξέρω με αν δεν τα έθελε η μιτσιά τζιαι έπαθεν τα με αν τον καμαρώνουν οι δικοί του.

Και επειδή η αξιοπρέπεια εξαρτάται που το τί κάμνουμε τζιαι όι που το τί μας κάμνουν, το σίουρον ένει ότι ο "λεβέντης" εν τέλεια κατακαημένος.

Γι' αυτό θα ευχηθώ και στους δύο να το ξεπεράσουν τζιαι να προκόψουν στη ζωήν τους

Πίσω απ' τους λόφους, πίσω απ' τα βλέφαρα
υπάρχει τόπος και για σένα,
χωρίς Βαστίλη, χωρίς ανάθεμα,
χωρίς τα χείλη τα σφιγμένα (Θ.Π.)

Μαύρος Γάτος είπε...

Εν τζαι τούτον ένα μάθημα, όμως

αρκεί το κοριτσάκι να μην πέσει σε μελαγχολία...

Ανώνυμος είπε...

Να μεν πέσει σε μελαγχολία; Ού μάνα μου! Ντα εγώ που έν έπαθα έτσι χαττά τζιαι κάθε λλίο μελαγχολώ. Αν εν εντάξει η μιτσιά εν να περάσει που μιαν κάποια μελαγχολία. Ίντα εν έτσι εύκολα που διαγράφουνται τα λάθη μας;

τούτο που θέλω να τονίσω δαμέ εν ότι
1ον. που τη στιγμή που μιλούμε για μια συγκεκριμένη περίπτωση τζιαι - απ' ότι εκατάλαβα τζιαι που το κείμενο δλδ - εν ηξέρουμε τη στάση των γονιών του, θεωρώ τουλάχιστον αυθαιρεσία (αν όϊ τζιαι κατηγορία ακόμα) το να βάλλουμεν λόγια στο στόμα τους τζιαι μάλιστα κατάσιημα τζιαι πικρόχολα.

2ον. με τες κατάρες εν τζιαι χτίζουμεν καλλίττερην κοινωνία. Σίουρα έκαμεν μαλακία εν τζι αντιλέγω. Ασσιχτιρίστε τον όμως σήμερα αλλά αύριο που να το ξανακάμει άμπα τζιαι διαμαρτυρηθείτε!


Αμα μας πνίει το δίκαιον εν τζιαι σημαίνει ότι δικαιούμαστε μαζί με το σιοινί να φκάλλουμεν τζιαι το παλλούτζιν. Εν ναιν;

Ζέτα είπε...

Acera,

Σε ευχαριστώ γι αυτό το κείμενο. Σ'ευχαριστώ που μου θύμησες πως με κάθετες την αθωότητα και τον έρωτα, η ασέβεια σαν υποτείνουσα γίνεται ο φραγμός αυτής της τέλειας αγκαλιάς.
Όπως και έχει η κατάσταση σε καμιά κοπέλα δεν "αξίζει" να τιμωρηθεί με αυτό τον τρόπο. Είτε προκάλεσε είτέ όχι.