Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Δώρον για τες γιορτές

Τούτες οι γιορτές μπορεί να είναι για την ιστορίαν του τόπου το αντίβαρον των γιορτών του 63.

Φέτη, ενώ ο κόσμος θα κάμνει γιορτές, οι ηγέτες των θκυό κοινοτήτων τζ̆αι οι διαπραγματευτικές ομάδες θα μάχουνται να ΄φάνουν τες σχέσεις των θεσμών που οι ηγέτες της εποχής τότες αφήκαν να ξηλωθούν, μή λοαρκάζοντας τες καταστροφικές συνέπειες που εσημαδέψαν 3 γενιές.

Εσκέφτηκα ότι έτσι μέρες, έναν καλόν δώρον για εκλεκτούς φίλους, με εκλεκτόν πνεύμαν, μπορεί να είναι τούτον


τζ̆αι εύχουμαι σας με ούλλην μου την ψυσ̆ήν να γινεί τζ̆αι το δώρον σας ιστορικόν.

Καλές γιορτές.




Επειδή εκ πείρας εδιαπίστωσα ότι πολλά βιβλιοπωλεία στην Κύπρον είναι μισοδότζ̆ιν, τζ̆αι επειδή στην Ελλάδαν δεν θα το έβρετε, βάλλω τα στοιχεία νού που τους συγραφείς:

Ιάκωβος Χατζ̆ηπιερής, iakovof@gmail.com, 99 88 40 15

9 σχόλια:

Woofis είπε...

Τζι'εσκέφτουμουν τι θα πιάσω του παπά μου που γιορτάζει (Χριστάκης). Πολλά καλή πρόταση να'σαι καλά!

Iakovos Hadjipieris είπε...

"Ράβε ξήλωνε"
Χαίρουμαι που το λεξικό μας θα σας φανεί ωφέλιμο τζιαι χρήσιμο, τόσο σε σας την νέα γενιά όσο και για την παλιά. Το πιο ευχάριστο και δημιουργικό είναι να ράβει κανείς.

Disciple είπε...

Τέλειο δώρο Aceras. Έχω ήδη αρκετά λεξικά της ελληνικής κυπριακής, αλλά κάτι τέθκοιο όι.
Ευχαριστώ! Εννα μου το κάμω δωρο:)

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Aceras,

Ωραίο (επιμορφωτικό, χρήσιμο και επαναπροσεγγιστικό) το βιβλίο (το “Κοινό Λεξικό της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής διαλέκτου”) που προτείνεις για δώρο τώρα τις γιορτές, αλλά τσουχτερή η τιμή του – στοιχίζει πάνω από 40 ευρουλλάκια! Το ‘χω δει και φυλλομετρήσει (όπως κάνω πάντοτε με ΟΛΑ τα βιβλία που προτίθεμαι ν’ αγοράσω) σε κυπριακά βιβλιοπωλεία, καθώς και αλλού (όπως στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ το περασμένο καλοκαίρι), αλλά πολλά είναι τα λεφτά. Κι ως συνήθως αυτά δεν περισσεύουν για τέτοιες αγορές. Όχι πως δεν το αξίζει, (και σίγουρα δεν φταίνε οι συγγραφείς-μελετητές για την ψηλή τιμή του βιβλίου– προφανώς αυτό είναι δουλειά του εκδότη), αλλά ο (προσωπικός) προϋπολογισμός για την αγορά βιβλίων είναι περιορισμένος. Με το ίδιο ποσό αγοράζω 2 ή και 3 αξιόλογα βιβλία. Προχτές το Σάββατο με 53 ευρώ πήρα τρία, συμπεριλαμβανημένου και του βιβλίου του Δημήτρη Χριστόφια που εκδόθηκε πρόσφατα και τιμάται στα 20 ευρώ. Κάποια στιγμή όμως, (πού θα πάει!), θα ΜΟΎ κάνω δώρο, (που λέει και η Δεσποσύνη), και το συγκεκριμένο λεξικό!
Πάντως, τα κυπριακά βιβλία είναι απρόσιτα από άποψη τιμής, (βλέπε βιβλία Σώτου Κτωρή, Παύλου Παύλου, Γιώργου Βασιλείου, Κώστα Παπακώστα, Άννας Ανδρέου). Ακόμα και ένα βιβλίο (αυτοβιογραφικό) του γνωστού και μη εξαιρετέου Αντώνη Φανιέρου (που δεν έχει ΠΟΣΩΣ τη δουλειά και τον όγκο του Λεξικού της κυπριακής διαλεκτού ή των βιβλίων του Σ. Κτωρή και του Π. Παύλου) πουλιόταν (εκεί που το είδα) στα 25 ευρώ! Δύσκολοι καιροί για βιβλιόφιλους και φιλαναγνώστες πρίγκιπες!

Greek Stories είπε...

Εσσιει τζαιρο να σε διαβασω Πως εισαι; Ολα καλα;

Aceras Anthropophorum είπε...

Φίλε μου, εχάρηκα που εξαναφάνης. Έχει δεκαετίαν τούτη η ιστορία με τα μπλόγκς! Ανάρκωσα τα γραψίμια. Εσύ επαραίτησες τα τέλλια. Άμα σκεφτείς τί ήταν ο κόσμος το 2007 τζ̆αι τί εγίνην σήμερα ...

Greekstories είπε...

Ησουν και εισαι παντα στις σκεψεις μου Ασερα. Και το λεω με ολη την ειλικρινεια της ψυχης μου. Εστω κι αν χαθηκα. Σταματησα το γραψιμο για χρονια γιατι ειχα να ασχοληθω μαζι μου. Και τωρα το ξαναρχιζω σιγα σιγα γιατι ενιωυα παντα ενα καινο στα χρονια της απουσιας. Και οντως αλλαξαν τα πραγματα παρα πολυ στις συνηθειες απο τοτε μεχρι τωρα. Ελπιζω να αναζωπηρωσουμε την επαφη.

Aceras Anthropophorum είπε...

έχω τουλάχιστο 10 ιστορίες μισοδότζι. Θκιαβάζω τες τζ̆αι δεν μου αρέσκουν τζ̆αι τες αφήνω. Η τελευταία που ετέλειωσα έφαεν μου έναν χρόνον (http://acerasanthropophorum.blogspot.ch/2016/01/blog-post_23.html( (Δεν ξέρω αν σου ξανάρκεται να θέλεις να γράψεις... Είδες, μέχρι και ο Λεξηπένητας εξαναφάνην. Λείπει ο διάσπορος :)

Greekstories είπε...

Θα το διαβασω.Η επιθυμια μου να ξαναγραψω ειναι περισσοτερο απ εντονη. Αρχισα να δημιουργω προσχεδια αλλα θα αργησω να δημοσιευσω κατι ακομα. Προσπαθω να γραψω το μπλοκ σε βιβλιο και αντιλαμβανεσαι αφου εχεις ηδη κανει την κινηση οτι ειναι μεγαλος δρομος. Ελπιζω να τα καταφερω. Αν εχεις φεης μεσσεντζερ και θελεις να μιλουμε καπου καπου εκει στειλε μου σε ημεηλ πως μπορω να σε βρω