Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Δώρον για τες γιορτές

Τούτες οι γιορτές μπορεί να είναι για την ιστορίαν του τόπου το αντίβαρον των γιορτών του 63.

Φέτη, ενώ ο κόσμος θα κάμνει γιορτές, οι ηγέτες των θκυό κοινοτήτων τζ̆αι οι διαπραγματευτικές ομάδες θα μάχουνται να ΄φάνουν τες σχέσεις των θεσμών που οι ηγέτες της εποχής τότες αφήκαν να ξηλωθούν, μή λοαρκάζοντας τες καταστροφικές συνέπειες που εσημαδέψαν 3 γενιές.

Εσκέφτηκα ότι έτσι μέρες, έναν καλόν δώρον για εκλεκτούς φίλους, με εκλεκτόν πνεύμαν, μπορεί να είναι τούτον


τζ̆αι εύχουμαι σας με ούλλην μου την ψυσ̆ήν να γινεί τζ̆αι το δώρον σας ιστορικόν.

Καλές γιορτές.
Επειδή εκ πείρας εδιαπίστωσα ότι πολλά βιβλιοπωλεία στην Κύπρον είναι μισοδότζ̆ιν, τζ̆αι επειδή στην Ελλάδαν δεν θα το έβρετε, βάλλω τα στοιχεία νού που τους συγραφείς:

Ιάκωβος Χατζ̆ηπιερής, iakovof@gmail.com, 99 88 40 15

4 σχόλια:

Woofis είπε...

Τζι'εσκέφτουμουν τι θα πιάσω του παπά μου που γιορτάζει (Χριστάκης). Πολλά καλή πρόταση να'σαι καλά!

Iakovos Hadjipieris είπε...

"Ράβε ξήλωνε"
Χαίρουμαι που το λεξικό μας θα σας φανεί ωφέλιμο τζιαι χρήσιμο, τόσο σε σας την νέα γενιά όσο και για την παλιά. Το πιο ευχάριστο και δημιουργικό είναι να ράβει κανείς.

Δεσποσύνη είπε...

Τέλειο δώρο Aceras. Έχω ήδη αρκετά λεξικά της ελληνικής κυπριακής, αλλά κάτι τέθκοιο όι.
Ευχαριστώ! Εννα μου το κάμω δωρο:)

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Aceras,

Ωραίο (επιμορφωτικό, χρήσιμο και επαναπροσεγγιστικό) το βιβλίο (το “Κοινό Λεξικό της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής διαλέκτου”) που προτείνεις για δώρο τώρα τις γιορτές, αλλά τσουχτερή η τιμή του – στοιχίζει πάνω από 40 ευρουλλάκια! Το ‘χω δει και φυλλομετρήσει (όπως κάνω πάντοτε με ΟΛΑ τα βιβλία που προτίθεμαι ν’ αγοράσω) σε κυπριακά βιβλιοπωλεία, καθώς και αλλού (όπως στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ το περασμένο καλοκαίρι), αλλά πολλά είναι τα λεφτά. Κι ως συνήθως αυτά δεν περισσεύουν για τέτοιες αγορές. Όχι πως δεν το αξίζει, (και σίγουρα δεν φταίνε οι συγγραφείς-μελετητές για την ψηλή τιμή του βιβλίου– προφανώς αυτό είναι δουλειά του εκδότη), αλλά ο (προσωπικός) προϋπολογισμός για την αγορά βιβλίων είναι περιορισμένος. Με το ίδιο ποσό αγοράζω 2 ή και 3 αξιόλογα βιβλία. Προχτές το Σάββατο με 53 ευρώ πήρα τρία, συμπεριλαμβανημένου και του βιβλίου του Δημήτρη Χριστόφια που εκδόθηκε πρόσφατα και τιμάται στα 20 ευρώ. Κάποια στιγμή όμως, (πού θα πάει!), θα ΜΟΎ κάνω δώρο, (που λέει και η Δεσποσύνη), και το συγκεκριμένο λεξικό!
Πάντως, τα κυπριακά βιβλία είναι απρόσιτα από άποψη τιμής, (βλέπε βιβλία Σώτου Κτωρή, Παύλου Παύλου, Γιώργου Βασιλείου, Κώστα Παπακώστα, Άννας Ανδρέου). Ακόμα και ένα βιβλίο (αυτοβιογραφικό) του γνωστού και μη εξαιρετέου Αντώνη Φανιέρου (που δεν έχει ΠΟΣΩΣ τη δουλειά και τον όγκο του Λεξικού της κυπριακής διαλεκτού ή των βιβλίων του Σ. Κτωρή και του Π. Παύλου) πουλιόταν (εκεί που το είδα) στα 25 ευρώ! Δύσκολοι καιροί για βιβλιόφιλους και φιλαναγνώστες πρίγκιπες!