Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ως που θα φτάσει η ξεφτίλα του Πολίτη;

Δέτε που εκατάντησεν σύχρονη εφημερίδα που κάποτε έθελεν να παίζει τζιαι ρόλον για τον εκσυχρονισμόν της κυπριακής κοινωνίας (mon oeil)


*δειγματικό απόσπασμα από τον πολίτη της κυριακής 


Επιτρέπει στον εαυτόν της να δημοσιέφκει ονομαστικά τον μισθόν έξι εργαζομένων, μη σεβόμενη με δεοντολογίαν, με προσωπικά δεδομένα, με ατομικά δικαιώματα.

Δημοσιέφκει τους μισθούς αθρώπων που πρέπει να επιβιώσουν είτε μακρυά που τες οικογένειες τους, είτε συντηρώντας τες στες πιο ακριβές πόλεις της Ευρώπης, αστίζοντας τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους να τους συγκρίνουν με τον δικόν τους μισθόν τζιαι να τους φθονούν. Θεωρεί ότι κάμνει τζιαι ερευνητικήν δημοσιογραφίαν, ότι προασπίζεται το δίκαιον... Εφτάσαμεν εις το σημείον να μεν ηξεχωρίζουμεν το δίκαιον που τον άκρατον λαϊκισμόν που τον αζουλεύκουν τζιαι τα πιο ακροδεξιά λαϊκιστικά κόμματα της Ευρώπης. 

Με το να νεκατώννουν τον μισθόν των αθρώπων προσθέτοντας του τα έξοδα διαβίωσης τζιαι τα μεταφορικά στο εξωτερικόν, στραβώνουν τον αναγνώστην τζιαι τον παρασύρουν στο να νοιώθει αδικίαν τζιαι κατ΄επέκτασην μίσος, φθόνον, προς τους "προνομιούχους" που πιάννουν "αστρονομικούς" μισθούς.

Εν προνόμιον ρε να αφήνεις τους δικούς σου τζιαι δουλέφκεις στο εξωτερικόν; Εν μισθός το επίδομαν πον να πιάσει κάποιος για να πληρώσει το ενοίκιον στο Λονδίνον που εν 3 με 5 φορές ψηλόττερον που την Λάρνακαν τζιαι την Λεμεσόν;

Τζιαι το να βάλλεις έναν μισθόν χωρίς να λαλείς με είντα προσόντα, με είντα καθήκοντα, με πόσην υπηρεσίαν έσιει τζιείνος που δουλέφκει τί κάμνεις; Παροτρίνεις έμμεσα στον φθόνον τον αμόρφωτον κούσπον που έπαιζεν το πουλλίν του που ήταν νέος τζιαι δεν εδούλεψεν ποττέ του να μάθει, να σπουδάσει, να επενδύσει σε μάστερ, σε δοχτοράτα, που δεν έκαμεν τίποτε στην ζωήν του τζιαι εκατάντησεν άχρηστος  για την οικονομίαν να πουλεί τον ψήφον του σε κανέναν κόμμαν να τον βάλει έκτακτον στα δημόσια έργα ή να σαρίζει σε κανέναν δήμον. Παροτρύνεις τον να συγκρίνει τον μισθόν του με τα "υπέρογκα" ποσά τζιαι να το βρίσκει σκάνδαλον... Τζιαι ο ένας δημόσιος υπάλληλος, τζιαι ο άλλος. Ε όι κύριε, δεν εν το ίδιον.

8 000 € πιάννει τα ένας μέσος μηχανικός στην Γαλλίαν ή στην Γερμανίαν με 5 χρόνια πείραν, μια ανώτερη ιδιαιτέρα γραμματέας νου Βέλγου δικηγόρου, ένας πωλητής που κάμνει καλόν τζίρον πουλώντας πανάνες της Τσικίτα ή τσιάρα του Φιλίπ Μορίς στην Ευρώπην. Χωρίς να δουλεύκει στο εξωτερικόν. 

Τι θελετε δηλαδή; Πέτε μας να καταλάβουμεν τζιαι μεις. Να κλείσουν τες αντιπροσωπίες του κοτ στην Ευρώπην; Να πετάξουν έξω τους επαγγελματίες του τουρισμού τζιαι να πέψουν τους έκτακτους του Δήμου Αγλαντζιάς που στοιχίζουν λλιόττερον; Οξά να πέψουν τους έγκριτους δημοσιογράφους του Πολίτη νακάμουν την δουλειάν; Άμαν ηξηλώσουν τζιαι την υπηρεσίαν του μόνου οικονομικού τομέα που έμεινεν να αποφέρει κέρδη, ποιός εν να φέρνει στον τόπον συνάλλαγμαν;

Η δουλειά παραπληροφόρησης που επιάσαν οι γύπες τούτου του επιπέδου δημοσιογραφίας δεν διαφέρει που την δουλειάν που κάμνουν κάτι γύπες του ρατσισμού που δημοσιέφκουν ονομαστικά τα επιδόματα που "διά η Σωτηρούλλα" στον τάδε τζιαι τζιαι στον τάδε αναγιωτόν της "τούρκον έποικον". Δεν διαφέρει που την πληροφορίαν για το τσιέκκιν με τες 7΄000 € του τάδε "πολύγαμου" μουσουλμάνου λαθρομετανάστη.

Προτείνω στον Κώσταν Κωσταντίνου να παραιτήσει να ασχολείται με την ξεφτίλαν του Αρχιεπίσκοπου τζιαι με του Κουλία τζιαι να πιάσει τζιείνην που έσιει γιώρκιν μες την εφημερίδαν του. Μάσσιαλλα έσιει πόλικην.

Α! τζιαι μιαν τζιαι εγράψαμεν κάτι για τούτην την φυλλάδαν τζιαι ίσως κάποιος μπει στον κόπον να μας θκιαβάσει, καρτερώ μιαν απολογίαν που τους οικονομολόγους της που εσυγκόψαν την ζημιάν της ηλετρικής που την έκρηξην στο Μαρί σε 3.5 δισεκατομμύρια €. Τελικά έφκηκεν στα 200 εκατομμύρια. 3500 διά 200 φκάλλει μας 17.5 φορές. Δεν μιλούμε για 17.5% λάθος, μιλούμεν για 1750%. Χωρίς απολογίαν, ρισκάρετε να θεωρούμεν ούλλες τες πληροφορίες που φκάλλετε στα "αντικειμενικά τεκμηριωμένα" ρεπορτάζ που βάλλετε ότι εν της ίδιας ακρίβειας.

Για τους μισθούς των golden boys της Λαϊκής τζιαι της Τράπεζας Κύπρου εν ήβρεν κανέναν δημοσιογράφον να βάλει ο Πολίτης να κάμει ρεπορτάζ; Pourtant... Για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών, για το πόσα τους πουλούν τζιαι πόσα τους γοράζουν οι οργανισμοί που ζιούν με δημόσιες επιχορηγήσεις τζιαι κάμνουν τζιαι την εφημερίδαν να ζιεί γεμόννωντας της τες μισές σελίδες της, έν ήβρεν να κάμει κανέναν ρεπορτάζ.

Σταματώ διότι αν ηγράψω αλλο μιαν φράσην θα αρκέψω να βρίζω το κάθε καθίκιν ρατσιστήν τζιαι μπορεί να πιάσει πολλούς το κολάνιν.

Μερικές απόψεις μου για τους δημόσιους υπάλληλους έβαλα τες στο κείμενον της προηγούμενης ανάρτησης.

18 σχόλια:

δμ3κ είπε...

Ασέρα, νομίζω ως δαμαί ήταν. Επιάσαν πάτον.

Ανώνυμος είπε...

πάτον πράγματι.

Οι πληροφορίες λαλούν ότι εζήτησεν η Τράπεζα Κύπρου να κόψουν την στήλη του Μιχάλη Ολύμπιου, πρόεδρου των μικροεπενδυτών που ήταν που τους λλίους που εθώρεν τζαι έγραφε εδώ τζαι 3 χρόνια για τες ματσαράγκες των τραπεζών. Η στήλη εκόπηκεν... εν ηξέρουμε αν όντως ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού, απειλώντας με την απόσυρση διαφημίσεων.

Τζείνο που ξέρουμε όμως εν ότι ο αρχισυντάκτης του οικονομικού του Πολίτη γράφει ως εκπρόσωπος των τραπεζών.

matilta

zep είπε...

Ηδη εφτασε στο επιπεδο που ειναι τωρα περσι το καλοτζιαιρι.

Ειναι μια φασισουζα φυλλαδα που προωθει το μισος. Τιποτε αλλο.

Ανώνυμος είπε...

Και για μισθούς golden boys έγραψε, αλλά μάλλον εν τα είδατε. Εδώ μιλάμε για δημόσιο χρήμα που ο ΚΟΤ το διαχειρίζεται κατά βούληση, όχι κατ' ανάγκην με αξιοκρατικά κριτήρια (πχ διορισμός Μάριου Χαννίδη).
Τζιαι που πότε η Αθήνα έχει ίδιες τιμές με το Παρίσι;

Μάριος είπε...

Φίλε θκιεβάζω σε πρωίν-πρωίν στην δουλειάν (όι εν είμαι κηφήνας-τζιαι για όσους εν περίεργοι εν με πιερώννει ο ΚΟΤ). Εν το ξανακάμνω γιατί ενευρίασα τωρά. Ο Πολίτης εν στο επίπεδον των Εγγλέζικων τάμπλοιντ, άθλια φυλλάδα γεμάτη με λαϊκισμόν, αλλά τζιαι πολλύν ρατσισμόν τζιαι σεξισμόν. Το πιο επικίνδυνον εν ότι όντως εξεκίνησεν ως μια πιο προοδευτική, α-κομματική πρωτοβουλία, τζιαι ακριβώς για τούτον τον λόγον έσιει πολλούς αναγνώστες. Τωρά ούτε για κωλόχαρτον εν κάμνει.

Disciple είπε...

θωρώ ήρτες με ορέξεις Ασέρα.

Ο Πολίτης εν μια κωλοφυλλάδα τζιαι να παττήσει να ησυχάσουμε. Εμπουχτήκσαμεν "ανεξάρτητη δημοσιογραφία"

Ανώνυμος είπε...

Μεν τον Δκιαβζεται σιορ ..Δκιαβαζεται μόνο Χαραυγή σαν εκαμα τζιαι γιώνη

the Idiot Mouflon είπε...

Αλλού μας τρώει τζιαι αλλού κνιθούμαστεν...

νεος είπε...

Δέτε τζιαι τους πιο κάτω συνδέσμους τζιαι πέτε μου αν γίνεται τούντο πράμα. Το ίδιο άρθρο σε δύο διαφορετικές ηλ. εφημερίδες, με άλλο τίτλο και υπότιτλους, το ένα υπογραμμένο, το άλλον όι...

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=221937&-V=articles

http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=108990

Disdaimona είπε...

Δεν είναι ξεφτίλα Ασέρα.

Είναι οδηγός πλοήγησης τζαι πρέπει, ειτε μας αρεσκει ειτε όχι πλεον να θκιαβαζουμεν.

Όποια ομαδα στοχοποιειται απο τον τύπο, ξέρουμεν πως εμπηκε στην σειρα για περικοπες.

Ούτε βλακες ενι τα ΜΜΕ, ουτε απλα εχουν αλλη άποψη. Εκτελουν διαταγες των πολιτικών κομματων.

Εν υπαρχει ανεξαρτητος τυπος πλεον στην Κυπρο.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ολαν που εν τζιαι τιμωρία να πληρώνουνται 6 χιλιάδες ευρώ γιατί μεινίσκουν σε ξένη χώρα τάχαμου! Γιατί οι ντόπιοι ποτζιεί εν πληρώνουν ενοίκιο νομίζεις, ούτε αυτοκίνητον έχουν, ούτε μετακινήσεις πληρώνουν;; Τζιαι γιατί στην Κύπρο εν πληρώνει ο κόσμος, δόσεις,ενοίκια, ασφάλειες κτλ;; Πεζίνες;; Η ζωή στην Κύπρον εν φτηνή;; Τζιαι πόσα έξοδα τζιαι τρεχάματα κάμνουμεν τα για τη δουλειά μας οικειοθελώς που την πούγκα μας, πηγαινέλα, αγορές εξοπλισμών, χωρίς να ζητούμεν αποζημιώσεις και επιδόματα;Tζιαι το άλλον, θωρεί την οικογένεια του ο Κυπραίος που δουλεύκει σαν τον σιήλλο να τα φκάλει πέρα; Εν θα μιλήσω για τους άνεργους που εν έχουν στον ήλιο μοίρα! Τζιαι στο κατω κατω για μιαν που τούτες τις θέσεις σφάζουνται.
Κάτι λαλεί τούτον.
Απορώ μαζί σου που εξεγείρεσαι με τον Πολίτη τζιαι όχι με το δημοσίευμα.

Aceras Anthropophorum είπε...

Φάτε ο ένας τον άλλον να λείψετε να καθαρίσει τζιαι το περιβάλλον.

Καλάν, εσύ ξέρεις τους αθρώπους που διαβάλλει το δημοσίευμαν, ξέρεις την προσφοράν τους, τα ταλέντα τους, την μόρφωσην τζιαι την εμπειρίαν τους τζιαι ακυρώνεις την δουλειάν τους; Με τι δικαίωμαν έσιεις την αναίδειαν να επωφθαλμείς εσύ πας τον μισθόν του άλλου τζιαι να μεν αντρέπεσαι; Αν δεν έκαμες εσύ χαΐριν πρέπει να δυστυχίσουν ούλλοι τζιαι να πιάννουν χαμηλούς μισθούς για ναν δίκαιον; Άδικον θα ενι να πιάννει ένας που αξίζει παραπάνω που λλόου σου ίσια μιτά σου.

Ποιός έφερεν τους τουρίστες φέτη τζιαι είσιεν 10% αύξησην τζιαι δεν επεινάσετε τέλλια τζιεικάτω; Ήρταν μόνοι τους; Αντίς να λαλείται τους αθρώπους που τα καταφέρνουν μπράβο, φέρτε τζι άλλους, γινείται καλλύττεροι, πιστεύκουμεν σε σας, δώστε τα ούλλα για τον τόπον, θέλετε να τους φάτε διότι κουρτίζει τον φθόνον σας μια ακροδεξιάς ιδεολογίας εφημερίδα.

6000 € εν ο μέσος μισθός ενός μέσου μορφωμένου αθρώπου στην Ευρώπην που κάμνει καλά την δουλειάν του (χωρίς έξτρα έξοδα). Αντίς να δεις πως θα προοδεύσεις εσύ να κάμεις χαΐριν θέλεις να φτωσιύνει ο άλλος να έρτει να σε έβρει εσέναν;

Μπράβο σας τζιαι μάσσιαλλα σας. Έτσι εν να κάμετε χαΐριν. Τζιαι με έτσι αθρώπους, με έτσι ηθηκήν, έτσι εφημερίδες. Χαλάλιν σας. Ετζίλισεν το στούππωμαν τζιαι ήβρεν την μαείρισσαν. Εν ο πελάτης που καθορίζει τον πωλητήν τζιαι την πραμάθκιαν που προσφέρει τζιαι όχι το αντίθετον. Τελικά φαίνεται να ισχύει τζιαι δαμαί.

Aceras Anthropophorum είπε...

Καλώς τους υπόλοιπους που δεν σας εσιαιρέτησα πίλέ που με εφουτούνιασεν ο ανώνυμος περίτου που τον πολίτην.

Για να ξέρεται έσιει που τον τζιαιρόν που έφκαλεν την προσωπικήν ζωήν του Μάρκου Κυπριανού στην φόραν ο Πολίτης μερικές μέρες πριν να τον φάσιν τέλλια οι πόμπες του Μαρί που έστειλα επιστολήν στο αρχισυντάκτην τζιαι τους είπα ότι είναι απαράδεχτη ανήθηκη τζιαι αντιδεοντολογική δημοσιογραφία του πεζοδρομίου αυτόν το πράμαν τζιαι που τότες δεν τον θκιαβάζω. Ότι πάρει το μμάτιν μου που τα πρωτοσέλιδα, έτσι για να είμαι ενήμερος πού στέκει ο καθένας. Ο πολίτης έναν βήμαν μπροστά που την Κυπριακήν μέλλουσαν Χρυσήν Αυγήν. Ετοιμάζει της τον δρόμον καλλιεργώντας σκατά μες τες ψυχές των αθρώπων που τους αρέσκει να τον ηθκιαβάζουν.

Ανώνυμος είπε...

"Εν προνόμιον ρε να αφήνεις τους δικούς σου τζιαι δουλέφκεις στο εξωτερικόν; Εν μισθός το επίδομαν πον να πιάσει κάποιος για να πληρώσει το ενοίκιον στο Λονδίνον που εν 3 με 5 φορές ψηλόττερον που την Λάρνακαν τζιαι την Λεμεσόν;"

Τούτον εν εσύ που το έγραψες τζιαι όχι ο Πολίτης. Είναι τούτον που εσχολίαζα τζιαι σε σένα που απαντούσα. Τζιαι όπως ετέθηκεν το παραπάνω εφάνηκε να αφορά ΟΛΟΥΣ όσους πιάνουν επιδόματα εξωτερικού τζιαι μαλακίες. Όχι μόνο τους συγκεκριμένους. Αλλά όπως φαίνεται εχώρισες τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες: τζείνους που θωρούν χαϊρι τζιαι "προκόφκουν" τζιαι τους άλλους που έχουν το θράσος να κρίνουν, τζιαι που για σέναν είναι μισησμένοι, ζηλιάρηδες τζιαι ανεπρόκοποι ( πολλά ελιτίστικη λογική έχω να πω).Αλλά εσύ που εύχεσαι να ξιλιφτώ γιατί εν είμαι στα δικά σου μέτρα "του χαϊρκού" τζιαι τολμώ να μιλώ,τί είσαι;
Τελοσπάντων εγώ εν θέλω να ξιλιφτεί κανένας,ά τζιαι παρότι διαφωνούμε, έχεις κάθε δικαίωμα να λαλείς την άποψή σου τζιαι εν σεβαστή. Η δική μου άποψή είναι ότι δεν πρέπει να μας πιάνουν στον ύπνο, όσον φτίριες τζιαι ανεπρόκοποι τζιαι αν θεωρείς ΕΣΥ είμαστε. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος. Και κοινοβουλευτικός αλλά και δημοσιογραφικός. Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες.
Τζιαι έτσι για να ξέρεις, ούτε έναν όνομαν που το δημοσίευμα δεν εσυγκράτησα.Ίσως να έχεις δίκαιο και να μην έπρεπε να δημοσιευτούν, εκτός κι αν δημοσιευτούν όλων ( εν εκατάλαβα όμως, στην επισημη εφημερίδα εν ανακοινώνονται οι προκηρύξεις θέσεων , οι προσλήψεις, οι μισθοδοτικές κλίμακες, τα σχέδια υπηρεσίας κτλ...πρέπει να κλείσει και η γκαζέτα λοιπόν γιατί εν ακροδεξιά τζιαι φκάλει τα στη φόρα για να σπέρνει το μίσος;). Εύχομαι τέλος να είναι η αρκή τζιαι να μάθουμε τζιαι στα υπουργεία τι γίνεται τζιαι με τους κρατικούς αξιωματούχους.

Aceras Anthropophorum είπε...

Δεν ηξέρω ούτε ποιός είσαι, ούτε τί κάμνεις. Από αυτά που είπες εγίνηκα φυτίλλιν. Καλά που εσκέφτης ότι μπορεί τζιαι να μεν είναι σωστόν να δημοσιεύκει κάποιος ανεξέλεγκτα ονομαστικά προσωπικά δεδομένα ενός εργαζομένου, όποιος τζιαι να είναι.

Το ποιό απαίσιον πράμαν που φέρνει τούτην η κρίση είναι το να θέλει ο ένας να φάει τον άλλον. Μάλλον έτσι θα ήταν τζιαι πρίν, απλά τωρά δεν αντρέπεται ο κόσμος τζιαι αφήνει το να φανεί.

Grouta είπε...

Ασερα συμφωνω με πολλα πο' τζεινα που ειπες αλλα τουτον:
"Τζιαι το να βάλλεις έναν μισθόν χωρίς να λαλείς με είντα προσόντα, με είντα καθήκοντα, με πόσην υπηρεσίαν έσιει τζιείνος που δουλέφκει τί κάμνεις; Παροτρίνεις έμμεσα στον φθόνον τον αμόρφωτον κούσπον που έπαιζεν το πουλλίν του που ήταν νέος τζιαι δεν εδούλεψεν ποττέ του να μάθει, να σπουδάσει, να επενδύσει σε μάστερ, σε δοχτοράτα, που δεν έκαμεν τίποτε στην ζωήν του τζιαι εκατάντησεν άχρηστος για την οικονομίαν να πουλεί τον ψήφον του σε κανέναν κόμμαν να τον βάλει έκτακτον στα δημόσια έργα ή να σαρίζει σε κανέναν δήμον."
... ηταν μεγαλο φαουλ!!!

Δεν εχουν ουλλοι τες ιδιες ευκαιριες για σπουδες. Δεν εχουν ουλλοι την ιδια κλιση στα γραμματα. Δεν ειναι αναγκη να γινουμεν ουλλοι πτυχιουχοι επιστημονες! Δεν εμειναν... κουσποι ορισμενοι, επειδη... επαιζαν το πουλλιν τους!!!

Τζι οπωσδηποτε εν αξιζει να κατηγορουμεν τους συγκεκριμενους ανθρωπους, ως επιχειρημα για εναν, αμφιβολου ηθικης προθεσης, δημοσιευμα!

Aceras Anthropophorum είπε...

Εκατηγόρησα τζιείνους που κάθουνται τζιαι χλευάζουν τον έναν τζιαι τον άλλον δημόσιον υπάλληλον επειδή επέτυχεν εις την ζωήν του τζιαι έκαμεν καριέραν τζιαι πιάννει παραπάνω του λευτά. Δεν είναι γενικά όσους δεν έχουν διπλώματα που εκατηγόρηρα. Απλά τους σκατόψυχους που θέλουν να φαν τον καλλύττερον τους.

SKonte είπε...

ο πολίτης όπως και να ξεκίνησε, όποια κοινωνία και να ήθελε να αλλάξει, άμα δει ότι κινδυνευει να κλείσει λόγω των χαμηλών κερδών, (ήδη απέλυσε μερικούς δημοσιογράφους) θα το γυρίσει στο λαϊκισμό. διότι καλή η προοδος στην κοινωνία αλλά με άδειο το στομάχι δε λέει.