Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Σταματήστε τον εμφύλιο.


Τον εμφύλιον τούτον δεν πρέπει να τον κερδίσετε: στηρίζω Χριστόφκιαν. Στηρίζω το κράτος.

Άυριον θα πάω στο προεδρικόν να διαδηλώσω για να στηρίξω την κυβέρνησην. Το μόνον που δεν χρειάζεται τωρά ο τόπος είναι ακυβερνησία τζιαι εμφύλιο. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας πάρει μπροστά. Όχι πίσω.

Έτυχεν μου να κατεβώ στον τόπον μου την ημέραν που έπαιξεν η πόμπα. Φέυκω ανήμερα της εισβολής. Ήρτα να χαρώ τους δικούς μου, να χαρώ την θάλασσαν. Έζησα το πένθος για το κακόν που εγίνην. Έζησα όι την απαρχήν, μιαν αποκορύφωσην του σιειρόττερου εμφύλιου μετά το 74.

Εμφύλιος

Εσιωνώστην το μίσος. Τούτην την φοράν όι μες τους δρόμους. Που τα κανάλια. Πού εβρέθην τόσον μίσος; Ποιος το έσπειρεν, ποιος το ετάισεν, γιατί να το σπείρει, με σε τι πράμαν ψυσιές εδράτζιασεν έτσι;

Να πεθάνει ο Χριστόφκιας, φωνάζουν ειρηνικοί διαδηλωτές. Άλλοι πιο νούσιμοι καλαμαρίζουν αγανακτίστας και λένε να πέσει. Να παραιτηθεί. Κάτω η χούντα του Χριστόφκια, συμπληρώνουν οι πρώτοι. Σε γνωρίζω από την όψη, του σπαθιού την τρομερή, σε γνωρίζω από την κόψη που με βια...

Οι συγγενείς των θυμάτων να θάφκουν κομμάθκια που εμείναν. Η επόμενη βάρδια της πυροσβεστικής τζιαι οι άλλοι αστυνομικοί, τζιείνοι που δεν εβουρήσαν να προστατέψουν τους θεσμούς που την βίαν, να κάμνουν την καρκιάν τους πέτραν τζιαι να γυρίζουν ακόμα μες τα κάκκαφα πέρκι έβρουν αλλό κανέναν κομμάτι σιέριν, κανέναν πόιν να με τα αφήκουν να τα φαν οι αλουποί τζιαι τα όρνεα, να δώκουν ότι μπόρουν παραπάνω στους γονιούς να θάψουν.

Πριν καν να θάψουμεν το πρώτον θύμαν, εσηκωστήκαν άλλα όρνεα. Το σύνθημαν εδόθην. Ευθύνες. Όχι συμπαράσταση προς αυτούς των οποίων το σπίτιν επλήγην που το κακόν. Όχι αλληλεγγύη προς τον ανθρώπινον πόνον, όχι ενός λεπτού σιγή. Έτσι ξέρουν να ξεκινούν την προεκλογικήν τους εξτρατείαν αυτοί που τζιειμούνται τζιαι ξυπνούν τζιαι άλλην ένοιαν που το πως θα γινούν πρόεδροι δεν έχουν. Τα κανάλια επιάσαν το. Οι εφημερίδες τους επιάσαν το. Ευθύνες σημαίνει μόνον να παραιτηθεί ο πρόεδρος. Όλα τα φώτα πάνω του. Να φύουν οι κούμμουνοι. Να φύουν οι χώρκατοι. Είναι βλάκας. Έπαιξεν η πόμπα γιατί έχει αγγυλώσεις. Κομουνιστές δολοφόνοι. Στάλιν. Τρέχουν τα σιαίρκα του γαίμαν. Να πεθάνει ο Χριστόφκιας.

Το άχτιν όλων το ίδιον. Ο στόχος ο ίδιος. Αλλάζει η φρασεολογία ανάλογα με την απόχρωσην. Πολίτης, Αντένα, Γεωργίου, Ελάμ, Σίγμα, Βαρνάβας, Σημερινή, Φιλελεύθερος, Κουλίας, Μέγα, Αναστασιάδης, Παπαδόπουλος. Να πέσει ο τύρανος άλλοι. Να παραιτηθεί ο πρόεδρος άλλοι.

Τι εγίνην. Κανένας δεν λέει. Μισή πληροφορία ποτζιεί. Έναν κομμάτι ποδά. Φταίει η ανικανότητα του προέδρου να κυβερνήσει. Επήραν τα κάτσαρα φωθκιάν. Επρηστήκαν τα κκοντέινερ. Αν δεν τα εβάλλαν καρτζίν-κατζίν εν ήταν να παίξουν. Τόσον τόπον αυτή η κυβέρνηση (ναι η κυβέρνηση) τζιειαμαί ήβρεν να φυλάξει τες πόμπες. Εκόπην το ρεύμαν. Εραντίζαν τα να κρυάνουν. Εννεαμελής επιτροπή από επιτελείς, πυροσβέστες, πυροτεχνουργούς, ειδικούς στρατιωτικούς, επισκέφτηκεν το φορτίον την προηγούμενην τζιαι αποφάνθην ότι τίποτε εν φοάται. Ένας αξιωματικός εχόρεφκεν πάνω στο κκοντέιντερ για να αποδείξει ότι εν φοάται τίποτε. Ανικανότητα του χωρκάτη που το Δίκωμο. Τζιείνος ηφταίει για ούλλα.

Πληροφόρηση

Έσβησα τες τηλεοράσεις. Τηλεόραση που πέντε λεπτά πριν δείχνει μιαν παλαβήν να κάμνει ίντερβιου τζιαι να δηλώνει ότι πιστεύει στο ανεξήγητον όταν ένας σωματέμπορος της διηγήται ότι είδεν θαύμαν μες το τζιελλίν της φυλακής τον Γέρονταν Παΐσιον μετά θάνατον με σάρκαν τζιαι ωστά, πως είναι δυνατόν να με ενημερώσει εμέναν τζιαι να της πιστέψω.

Τηλεφωνώ ποτζιεί ποδά. Σε μισήν ημέραν εκατάφερα να επικοινωνήσω με έναν αξιωματικόν του στρατού που ήταν κοντά, με έναν ανώτερον αστυνόμον που έτυχεν να δω τυχαία, με έναν κομματικόν αντιπρόσωπον της Κυβέρνησης στην πόλην μου, με τον κολλητόν μου στο γυμνάσιον που εγίνην βουλευτής της αντιπολίτευσης. Εκατάλαβα τι εγίνην. Ευτυχώς η Κύπρος εν μιτσιά. Μπορεί τα μέσα να εν άθλια, μπορεί δημοσιογραφία να σημαίνει μετάφραση της πραγματικότητας ανάλογα με το τι κόμμαν εν ο παπάς του δημοσιογράφου που μεταφράζει, μπορεί οι πολιτικοί ΟΛΟΙ μπροστά στα μικρόφωνα να καλαμαρίζουν ψέματα, όταν όμως σου συντυχάννουν τζιαι θωρούν σε μες τα μμάθκια λαλούν την αλήθκειαν εις την κυπριακήν διάλεκτον. Ακόμα τζιαι τον μπάτσον που έσυρεν το πρώτον δακρυγόνον έτυχεν να τον συναντήσω τυχαία στην θάλασσαν τζιαι μου άννοιξεν ο άθρωπος την καρκιάν του την καπνισμένην που την βίαν. Στην Κύπρον όλα τα ξέρουμεν. Είναι ζήτημαν 3 ημερών να μάθεις άμαν θέλεις να μάθεις. Τζιαι πιστεύκεις ότι είσαι ικανός ή ότι έχεις συμφέρον να πιστέψεις.

Μικρογραφία του εμφύλιου σε ένα πάρκιν

— Όλοι απόψε στην Πλατεία Ελευθερίας, σαλαβατά μόλις κατεβαίνω σε έναν κεντρικόν πάρκιν μια Κυράτσα που φκαίννει που έναν θεόρατον φόργουιλ ντράιβ. Να διαδηλώσουμεν να ρίξουμεν τον πρόεδρον.
— Τζιαι γιατί να τον ρίξουμεν Κυρία μου;
— Έχει πολιτικήν ευθύνην για το έγκλημαν
— Αν είναι έγκλημαν να εμπιστεύεσαι τον στρατόν σου να φυλάξει έναν φορτίον παρούτιν, τότε τι είναι να τον εμπιστεύεσαι τζιαι να πληρώνεις εισφοράν για την άμυναν 37 χρόνια για να σε γλέπει που τους Τούρκους;
— Να φύει διότι είναι χώρκατος τζιαι δεν κάμνει να κυβερνά.

Βουρά ένας κρεμμανταλάς πεηντάρης ασσιημομούρης που εππάρκαρεν το BMW του πεήντα μέτρα τζιείττε μέρου να συμβάλει τζιαι τζιείνος στην συζήτησην.

— Να σας πω τζιαι γώ που είμαι μες τα κανάλια τζιαι ξέρω. Να θκιώξουμεν τζιαι τον γιον της πουτάνας τον αλλήθωρον που εγέμωσεν την Κύπρον μαύρους. Εγινήκαν οι γιούες των ταξιτζιήων υπουργοί με τουν τους κούμμουνους που εφκάλαν οι μαλάκες του Δήκο στην εξουσίαν.

— Τωρά επειράξαν σε οι Μαύροι εσέναν; Είσαι τζιαι σου ρατσίστρια Κυρία;
— Όι, εγώ εσπούδασα Αγγλίαν τζιαι εσυγκατοικησα με μαύρους. Έχω τζιαι θκυό μαυρούες έσσω τζιαι καθαρίζουν τζιαι αγαπώ τες πολλά. Έχω τες σαν τες κόρες μου.
— Εν να τες θκιώξει η επόμενη κυβέρνηση τζιαι εν να έρτει ο Κύριος ποδά να σου σφογγαρίζει.
— Να φέρουν άσπρους.
— Δηλαδή εν το χρώμαν που σε πειράζει; Που εσπούδασες δημοσιογράφος; Οι κλεψιές των Ρουμάνων εν καλλύττερες διότι εν άσπροι χριστιανοί ορθόδοξοι;
— Ναι. Τουλάχιστον δεν είναι μουσουλμάνοι. Έχει ιεραρχίαν τζιαι στες θρησκείες. Οι μουσουλμάνοι είναι κατώτεροι.
— Άτε Κυρία, πιας τον Κύριον Χριστάκην που το σιαίριν τζιαι πάτε να ρίξετε την Κυβέρνησην. Εγώ έξω απ΄αυτά.

Έξω απ΄αυτά αλλά πού;

Ο Πολίτης τζιαι οι φιλελεύθεροι φίλοι επικυρήξαν όποιον δεν συμφωνεί με όλα αυτά άβουλον τζιαι ηλήθιον κομματόσκυλλον. Μαντρωμένον πιστόν αρνίν.

Ας πα να πιούν τα χάπια τους να τους περάσει η προγεροντική κατάθλιψη. Ετσι τζιαι αλλιώς εν πεθαμμένοι από σιέριν, από πατέραν (ή από μητέραν), από θρησκείαν τζιαί από τάξην.

Εγώ είμαι αριστερός ως το κόκκαλο. Τζιαι παραπάνω που αριστερός οικολόγος. Δεν ηξέρω εγώ τι είμαι τζιαι θα σκεφτώ τι θα πει ο κάθε άρρωστος μικροαστός;

Να κάμω τί; Εντάξει, θα ξεκινήσω να γράφω άρθρα για εξοικονόμησην ενεργείας για να βοηθήσω τον τόπον μου να τα φκάλει πέρα. Αλλά πέρα που αυτόν. Δεν γίνεται να θωρώ αυτόν τον εμφύλιον να εξελίσσεται τζιαι να βρίσσω.

Δες πίσω για να πάεις μπροστά

Όταν η δεξιά εδράτζιασεν τζιαι εξηθύμανεν, τζιαι έθελεν να αφανίσει τους αριστερούς, οι πιο λεβέντες δεν εφοηθήκαν τζιαι εκατεβήκαν κατα σσιηλιάδες στες κηδείες των επικυρηγμένων από το εθνικόν main stream «προδοτών». Εσταμάτησεν το κακόν. Οι πιό νούσιμοι εκάτσαν τα γαίματα των θερμόαιμων που εβράζαν για εκδίκησην τζιαι επείσαν τους να μεν ημπούν σε αντιπαράθεσην να σκοτωθούν τζι άλλοι. Μόνον να σταματήσει το κακόν. Εσταμάτησεν με λαβωμένην την αριστεράν.

Όταν το 74 εμουντάραν οι δεξιοί πας το προεδρικόν να ρίξουν τον τύρανον, οι λεβέντες εβουρήσαν χωρίς όπλα να προστατέψουν το κράτος, να κάμουν ότι μπόρουν τζιαι ας μεν ήταν δικός τους ο Μακάριος.

— Μάνα μου ποιόν θάφκουν πάλε. Είπεν με στόμφον κοτζιάκαρης μια ξανθή κότα με σταυρούιν που εψούμνιζεν δίπλα μου Nintendo Play Staytion για το κοπελλούιν της.
— Εν εν κηδεία κυρία. Εν το μνημόσυνον των τεσσάρων κοπελιών που εσκοτώσαν οι πραξικοπηματίες διότι επιάσαν τον τηλεβόαν τζιαι επληροφορούσαν τον κόσμον «Ο Μακάριος Ζει»

Αυτόν τον εμφύλιο δεν πρέπει να τον κερδίσουν

Αυτός ο εμφύλιος που εκυρήξαν δεν είναι σαν τους άλλους. Συμβολικά έχει ομοιότητες. Να φύγει ο Τύρανος - Θάνατος στον Χριστόφκια. Εθνική αναγέννηση - να πληρώσουν οι υπεύθυνοι και να πέσει η κυβέρνηση, εσχάτη προδοσία - προμελετημένο έγκλημα… Μίσος. Μίσος. Μίσος. Μίσος προς τους αριστερούς. Μίσος τζιαι απαξίωση προς τους θεσμούς, για το κράτος, για τους πολιτικούς όλους. Οργή λένε. Άμα είσαι άνθρωπος που νοιώθει ξέρεις την διαφοράν της οργής που το μίσος. Το μίσος κουβαλείς το. Η οργή ξεσπά, κάμνεις κάτι τζιαι φεύκει.

Ο κόσμος που εν οργισμένος να διαδηλώσει. Να βάλει αιτήματα. Το να σύρνει πέτρες όμως ή το να ζητά την διάλυσην του κράτους, το να ζητά επι πινάκι με μίσος την τζιεφαλήν του προέδρου τζιαι των «κούμμουνων» επειδή κάποιοι εν υπεύθυνοι για έναν τραγικόν ατύχημαν, επειδή έχει διαφθοράν στον κρατικό μηχανισμό δεν είναι διαδήλωση. Είναι εμφύλιος.

Αυτός ο εμφύλιος δεν πρέπει να περάσει. Η Ελλάδα που εν σε διαρκήν εμφύλιον δεν έκαμεν χαΐριν ποττέ.

Ζητώ

Ζητώ που την δεξιάν να παραιτήσει τες πελλάρες. Εκλογές θα έχουμεν λίαν συντόμως τζιαι αν τους θέλει ο κόσμος θα έρτει η σειρά τους. Τζιαι αν νομίζει ο Αναστασιάδης ότι μπορεί να λύσει το κυπριακόν καλλύττερα που τον Χριστόφκιαν, εν να μας χρειαστεί να τον ηστηρίξουμεν διότι μόνος του δεν ημπόρει να σηκώσει έτσι βάρος. Αν εκλεγεί.

Ζητώ που τους δημοκρατικούς συμπατριώτες μου που θέλουν να μοιάσουν τους καλαμαράες αγανακτήστας να ξηκολλήσουν που τους φασίστες. Καλοί οι αγανακτίστας για αυτούς που τους αρέσκουν οι διαδηλώσεις. Η διαφθορά θέλει λαϊκήν αντίδρασην τζιαι που τους μή οργανωμένους για να σουστεί. Λλίον όμως σιεητταννίκκην δεν θα βλάψει. Τωρά που εμετρήσαν οι μαυροφάνελλοι τες πολιτικές απώλειες της βίας, εφκάλαν τα μπλουζάκια τα μαύρα με το σήμαν πάνω τζιαι εφορήσαν ουδέτερα τζιαι ενεκατωθήκαν μαζίν σας με τα μαύρα ιμισς για πένθος. Τζιαι αν με μισάτε αδέρκια μου αγανακτίστας που είμαι αριστερός, να πιείτε χάπια να σας περάσει. Πον να χει εκλογές να βάλετε υποψηφιότηταν. Έτσι εν η δημοκρατία. Εσιωνώστην γαίμαν για να κατακτηθεί αυτόν το δικάιωμαν. Κάμετε του χρήσην. Αν νομίζετε ότι μπορεί να πετύχετε κάτι για το σύστημαν, φωνάξετε, πέτε το, κάμετε όσην πίεσην θέλετε. Μεν με μισάτε όμως. Θέλω τζιαι γω πράματα που θέλετε εσείς τζιαι θα πάω να τα απαιτήσω που τούτον τον πρόεδρον που εψηφήστην που την πλειοψηφίαν. Όι που έναν υποτιθέμενον άξιον που πιθανόν να εκλεγεί.

Το κράτος πρέπει να αλλάξει για να γινούμεν καλλύττεροι. Τωρά όμως είμαστε σε κατάστασην έκτακτης ανάγκης. Θέλει πολλήν δουλειάν για να φκούμεν πουπάνω καλλύττεροι. Δεν εν με την εξέλιξην ενός εμφυλίου πον να πάμεν ομπρός. Τα πράματα πρέπει να αλλάξουν. Για ανάμισι χρόνον την ευθύνην για την αλλαγήν έχουν την οι ανθρώποι που εκλεγήκαν για να το κάμουν.

Αυριον τρίτην θα πάω να διαδηλώσω στο προεδρικόν
-να σταματήσει ο εμφύλιος. Δεν ησσυφφέρει σε κανέναν.
-να υλοποιηθούν σύντομα όσα εξάγγειλεν η κυβέρνηση για την διερεύνησην, την απόδοσην ευθυνών τζιαι την τιμωρίαν των ενόχων
-να σταματήσει να διαχειρίζεται η αριστερά έναν βρωμισμένον, διευθαρμένον τζιαι εν τέλει δολοφόνον κράτος που έστήθην σε άλλες εποχές. Να ξεκινήσει να το αλλάσσει. Όσον ημπόρει. Δεν θέλω επαναστάσεις ή πολλά πράματα. Τα αυτονόητα. Να κόψει τα σαπά. Έναν εκμοντερνισμόν με πιο γοργούς ρυθμούς. Είπαν ότι τωρά θα τολμήσουν να το κάμουν. Στο πλευρόν τους για να το καταφέρουν.

Μαζίν ομπρός

Όποιος αντρέπεται που είναι αριστερός επειδή το σύστημαν επιτέθην ολόπλευρα στην αριστερά είναι άξιος της τύχης του.

Οι αριστεροί της Κύπρου δεν έχουν να αντραπούν για την 50 χρόνων διαφθοράν ενός Μεσανατολίτικου Ευρωπαϊκού κράτους. Η δομές, οι ιδέες, οι φορείς, οι αθρώποι της δεξιάς τα εστήσαν. Οι αριστεροί κάμνουν ότι μπόρουν να την διαχειριστούν τζιαι να πάρουν τον τόπον έναν βήμαν ομπρός μη πειράζοντας σήμερα τα κύρια κοινωνικά τζιαι οικονομικά ισοζύγια προς τα αριστερά. Για χάρην της προσπάθειας για εξεύρεσην μιας αποδεχτής που τον κόσμον λύσης του Κυπριακού. Δεν διεκδικούν το αλάθητον τζιαι συνεργάζουνται τζιαι ακόμα με τζιείνους που αντιπαθούν για το κοινόν καλόν. Ούλλοι μες την ίδιαν βάρκαν είμαστιν.

Η υπεύθυνη στάση της αριστεράς εκράτησεν την κοινωνικήν συνοχήν σε όποιες συνθήκες όξυνσης. Εστήριξεν τον Κυπριανού, τον Κληρίδην, τον Τάσσον σε εθνικά δύσκολες ώρες χωρίς να προκαλεί αστάθειαν, απεργείες, έντασην, βίαν, πράματα που έμπορεν να το κάμει. Πράματα που τα κάμνου άλλα αριστερά κόμματα αλλού. Εμείς είμαστιν Κυπραίοι. Πρώτα ο τόπος λαλούν οι αριστεροί στην Κύπρον.

Τωρά ταπεινά εζήτησεν την βοήθειαν σας να μετατρέψουμεν την κρίσην σε ευκαιρίαν. Έτσι πάει ο κόσμος μπροστά. Μην μετράτε ψήφους. Δεν είναι η ώρα. Ότι καλόν εγίνην σε αυτόν τον τόπον εγίνην με τους αριστερούς. Ότι κακόν εγίνην εκάμετε το μόνοι σας. Ελάτε μέσα τζιαι σεις. Η αριστερά δεν θέλει να κυβερνήσει μόνη της. Αν θέλετε να ππέσει η διαφθορά θέλει μας ούλλους, όπως ούλλους θέλει μας για την λύσην του Κυπριακού. Τωρά εν ευκαιρία. Ο λαός απαιτεί να ππέσει τωρά η διαφθορά. Δωστε στην αριστεράν το σιαίριν σας να την ρίξουμεν. Τζιαι σε ανάμισι χρόνον κυβερνάτε αν σας θέλουν οι πολλοί.

Σταματάτε τον εμφύλιον. Οι περιστάσεις ζητούν μας να συμπεριφερτούμεν σαν λαός. Όι σαν ομάδες ή σαν οπαδοί.

Όποιος θέλει να γνωριστούμε που κοντά, αύριον αν ανταμωθούμεν στο προεδρικόν θα φορώ μιαν πορτοκαλί φανέλλα με μια σαύρα πάνω.

59 σχόλια:

νεος είπε...

Είδες αδερφέ άμμαν είσαι Κύπρο ίνταλως ξυπνούν ούλλα μέσα σου;
Εννά μείνει στην ιστορία -τζιαι- τούτη η ανάρτησή σου.

Άτε, καλήν αντάμωσην αύριο!

Ανώνυμος είπε...

τον στρατο ποιος τον διαλυσε κομμουνι ?

milaz είπε...

Ασερα, εκτιμώ σε τζαι συμφωνώ απόλυτα με τούτο: "Σταματάτε τον εμφύλιον. Οι περιστάσεις ζητούν μας να συμπεριφερτούμεν σαν λαός. Όι σαν ομάδες ή σαν οπαδοί." Αλλά κάμνεις το ίδιο λάθος που έκαμεν ο Χριστόφιας στην ομιλία του που εμίλησεν για πραξικόπημα τζαι συναφέρνεις πράγματα που εγίναν για να υποστηρίξεις την αριστερά. Ξέρω ότι έσιει κόσμο που τα νιώθει πολλά τούτα τα πράγματα - είτε που τη μια είτε που την άλλη λόγω του ότι υπέφερε ή εθυσίασε πολλά... μπορεί αν έχουν τζαι ούλο υο δίκιο του κόσμου.... αλλά επειδή για μένα εν κούφια λόγια του αέρα -τζαι που τη μια τζαι που την άλλη- τζαι δεν νιώθω την ανάγκη να βάλω ταμπέλα στο τι είμαι ή τι εν οι άλλοι... απλά να συμφωνήσω προσθέτοντας ότι είναι επιπλέον καιρός να πετάξουμεν τες ταμπέλες σαν ιδιότητα τζαι σαν κάτι που πρέπει να το υπηρετούμε πιστά ότι τζαι να γινεί. Άμαν αποφασίσουμε να ζήσουμε το τώρα χωρίς το παρελθόν να οδηγεί το μέλλον μας... ίσως κάποτε καταφέρουμε να φέρουμε το σύστημα τζαμαι που πρέπει. Επιμένω στη άποψη που έχω ότι η ανικότητα μας δεν είναι "αριστερή" ή "δεξιά" ή οτιδήποτε άλλο. Εν καθολική ανικανότητα και ερασιτεχνισμός τζαι η "σωστή" διαδήλωση για μένα θα εμιλάν για αποστρατικοποίηση τζαι θα έκρουζαν εκλογικά βιβλιάρια στο ρανταπαουτ του προεδρικού....

Aceras Anthropophorum είπε...

Ούτε οι αποφάσεις μιας κυβέρνησης, ούτε τα κοντίλια που ψηφίζει μια βουλή επηρεάζουν το κύριον χαρακτηριστικόν του μονιμά να πιάννει πολλά λεφτά τζιαι να καρτερά η ώρα 2 να σκολάσει. Ο καθένας πάει έφεδρος τζιαι θωρεί, δεν θέλει τζιαι παπάν να του το πει. Η εγγληματική αμέλια πρέπει επιτέλους μιαν φορά να τημωρηθεί. Τον άθρωπον εβάλαν τον μες σε ελικόπτερον χαλασμένον τζιαι εσκοτώσαν τον. Τα "κομμούνια" τότες ήταν πολλά μακρυά.

Σταμάτα τον εμφύλιον τζιαι πρότεινε κάτι να κάμουμεν ένα στρατό που να του έχει ο πολίτης εμπιστοσύνη.

Aceras Anthropophorum είπε...

Φίλε μου επέτρεψε μου να διατηρήσω την άποψην μου. Στην Κύπρο είχαμεν δύο εμφυλίους. Τζιαι οι δύο εξεκινήσαν που την άκρα δεξιά τζιαι εζώσαν ούλλον τον λαόν, εκλειοστομιάσαν τους αριστερούς τζιαι εκερδίσαν κάποιοι εξουσίαν. Αυτός ο εμφύλιος δεν πρέπει να περάσει. Δεν γίνεται να αντρέπουνται μόνον οι αριστεροί για τα χάλια του κράτους μας.

Για τες ταπέλλες δεν έχω κανέναν πρόβλημαν να δηλώσω αριστερός. Γιατί να το κρύψω. εμέναν δεν με πειράζει να κρατώ το σιαίριν νου δεξιού για έναν κοινόν στόχον. Τζιαι όπου δεν συμφωνούμεν, πάλε φίλοι. Τζιαι στην Ελβετία που ζω το πολιτικόν πεδίον είναι χωρισμένον στην δεξιά τζιαι στην αριστερά. Έχουμε δύο οικολογικά κόμματα. Ένα δεξιό τζιαι έναν αριστερό. Πού εν το πρόβλημα; Σαν οικολόγοι συνεργαζούμαστιν τζιαι με τους σοσιαλιστές τζιαι με τους κομμουνιστές, τζιαι με τους δεξιούς οικολόγους ανάλογα με τους στόχους.

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να ταν το πιο καλό σου ποστάκιον.
Να το βαλεις σε περιοπτη θέση να το θκιαβαζει οποιος μπαινει στο μπλογκ σου ,πρωτα τουτο, και μετα οτιδηποτε αλλο.
Επαληθευκεται γι ακομα μια φορά οτι αλλου τους τρωει τζι αλλου κνιθουνται.

Andreas

Aceras Anthropophorum είπε...

νέε ειδικά εσέναν θέλω πολλά να σε γνωρίσω που κοντά.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε τζιαι γω μαζί σου, έστω τζιαι που μακρυά. Δυστυχώς τούτη η αντίδραση έσιει ως ρίζα της όι τον χαμόν των κοπελλουθκιών στο Μαρίν, αλλά το αίσθημαν δικαιώματος που νιώθει ότι έσιει η δεξιά στην εξουσίαν. Το τελευταίον πράμαν που χρειαζούμαστεν τωρά εν εκλογές τζιαι παραπάνω διχασμός.

Μάριος

Παύλος είπε...

Εν είμαι αριστερός αλλά καταλβαίνω σε. Ο πρόεδρος γιατί εν συφφωνεί μαζί σου;
Γιατί εν έφκην λεβέντης να πει του κόσμου τζιαι τους δεξιούς πολιτικούς ελάτε να δούμεν τι θα κάμουμεν; Ο λαός έδωκεν του την ψήφον του τζιαι τούτη εν η μεγαλλύττερη ευθύνη που ούλλες. Επήρεν του 4 μέρες τζιαι 2 συνεντεύξεις για να πει έναν συγνώμην. Όι πους οι άλλοι εν πολλά καλλίτεροι. Αντί να φκούν που την πρώτην στιγμήν να πουν είμαστε κοντά στον πρόεδρον ότι χρειαστεί εππέσαν πάνω του όπως τους γύπες...

Τζιαι εσείς οι αριστεροί γιατί το παίρνετε προσωπικά; Ναι έσιει πολλούς αρρωστημένους φασίστες έξω αλλά εν σημαίνει ότι ούλλοι όσοι νιώθουν προδομένοι εν αντιαριστεροί. Γιατί να μεν θωρώ ούτε ίχνος αυτοκριτικής που την αριστερά; Εννεν πουσκιά να κρίνεις τους δικούς σου.

Disciple είπε...

Ευχαριστώ σε Ασέρα. Είπες όσα εν εμπορούσα να βάλω σε τάξη. ούτε σε μια τελεία σου εν διαφωνώ

takeiteasy είπε...

Πολλά σωστός. Ψυσιή ποταμός.

the Idiot Mouflon είπε...

Αχ, βρε Aceras...

Το κλίμα εμφυλίου εκαλλιεργούσαν το "τζείνοι" όταν ενοιώθαν πως υπήρχεν προοπτική λύσης.

Τωρά... αν μεν το εκατάλαβες... ο Δημητρόβ τζιαι το ΑΚΕΛ ποντάρουν τζιαι τζείνοι ακριβώς πάνω σε τούτον το κλίμα, βάλλουν οι ίδιοι φωθκιές τζιαι ενθαρρύνουν το για να χωστούν πίσω που τον κόσμον τους.

Είπα σου το τζιαι στο ημέηλι... τούτο το βραδύκαυστο φυτίλι εν μες τα μυαλά του κόσμου που εννά κρεπάρει.

Bananistanos είπε...

Ασέρα

Εγω είμαι δεξιός ναιναίκος, τζε ήμουν έτοιμος να ψηφίσω Χριστόφια αν ήταν με τον Τάσο τη β Κυριακή των Προεδρικών.

Ειπα το τζε αλλού, αν σου δώκουν εσένα ενα ελέφαντα να τον προσέχεις, ήταν να τα καταφέρεις; Τούτον έκαμεν ο Χριστόφιας. 98 κοττεέινερ μπαρούτι εν το βάλλεις ούτε κάτω που τον ήλιο, ούτε κάτω που τους τσίγγους. Αν θα τα δόκεις του στρατού, να του δόκεις τζε τα εκατομύρια που απαιτούνται να κτίσει την κατάλληλη αποθήκη.

Το ότι πολλοι δεξιοι ήβραν ευκαιρία να εκφράσουν τα αντικομουνιστικά, ρατσιστικά ή άλλα κοπλεξ τους δεν μειώνει τη σειρά από εγκληματικά λάθη του Χριστόφια. Τζε δεν περιμένω τον Πολίτη να μου πει ότι ήταν έγκλημα να έχεις 98 κοττέινερ μπαρούτι πεταξούμενα μεσ'τα χωράφκια τζε μεν μου πεις δεν έξερεν ο Χριστόφκιας, ούτε η Ελεγκού που το Δίκωμο δεν το πιστεύκει

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

τζιαι το ΡΕΣΠΕΚΤ ε λλίον! Ό,τι καλλύτερον τζιαι ουσιώδες εδκιάβασα, τζιαι έννιωσα σ'τούντον κυκεώνα! ΡΕΣΠΕΚΤ!

milaz είπε...

Μπανανιστάνε, έκαμεν λάθη - κανένας δεν το αμφισβητεί. Το θέμα είναι πως αντιμετωπίστηκε - και από τα μίντια και από μεγάλη μερίδα του κόσμου. Η κατάντια μας εξακολουθεί να είναι - πέραν της καθολικής ανικανότητας μας - ότι φκαίνουμε με την φουστανέλλα... αντι να καταλάβουμε ότι εφτάσαμε εδώ ακριβώς διότι οι εξοπλισμοί τζαι οι στρατοί δεν είναι για μια χώρα των 800 χιλιάδων. Εκάμαμεν ούλοι στρατό - ξέρουμε το αξιόμαχο της. Όσοι ψηφίζουν ξέρουν τον κύριο λόγο που ψηφίζουν.

Bananistanos είπε...

Ασφαλώς ο στρατός μας εν για τα παναύρκα τζε θελω τζ'εγω να καταργηθεί εχτές. Αλλά για μένα η ευθύνη του στρατού περιορίζεται στη τελευταίαν εβδομάδα που αρχίσαν τα κοττέινερ να πέρνουν, τζε οι μόνιμοι εξίσαν κάμποσο τα @@@δια τους τζε μετά εσχολάσαν για το ΣΚ. Για το ότι όμως ήταν τα εκρηκτικά τζιαμαί που ήταν για 2μιση χρόνια εγώ το θεωρώ προσωπικήν ευθύνη του Προέδρου.

Bananistanos είπε...

Αλλά να μεν πει ένα συγνώμη τα εβλοημένα;; Δαμέ ως τζ'ο Μέρντοκ ο αδίστακτος καπιταλίστας είπεν για μιαν υποκλοπήν...

Ανώνυμος είπε...

ο εμφύλιος δεν άρχισε ακόμη.
ο φονιάς θα τον αρχίσει αύριο βράδυ!

Aceras Anthropophorum είπε...

Μάριε Παττίχα σε χαιρετώ. Θκιαβάζω σε πάντα αλλά δεν αφήννω σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ σου λέω έσιεις δίκαιον. Νοιώθω πως εισαι πολλά φορτισμένος για να διαφωνήσω μαζίν σου.

Ο πρόεδρος θωρεί τα τούτα;

Θωρεί πως καλώς η κακώς ο κόσμος σκέφτεται όπως σκέφτεται; (Όπως ήδη αναφέρτηκεν, μήπως του θυμίζει η κατάσταση κάτι από 2004;).

Θυμάται πως είναι πρόεδρος *όλων* των Κυπραίων - ανεξαρτήτων των τηλεοράσεων, που εγώ έχω να δω από το 2004; Αν το θυμάται, γιατί δεν στέλνει έστω έναν μήνυμαν στην πλειοψηφίαν του κόσμου που είναι τώρα τσαντισμένος μαζίν του, για να κολάσει λλίον τα πράματα;

Πε μου *έναν* πράμαν – πέραν των τυπικών και απαραίτητων, που έκαμεν, ως πρόεδρος ούλλων των Κυπραίων.

Για να μικράνει τις πιθανότητες για τον εμφύλιο που φοάσαι αλλά ταυτόχρονα προπαγανδίζεις με την τόσο έντονα πολωτική σου θέση.


Εννοείται, πως αν στα σοβαρά ο πρόεδρος πάρει πρωτοβουλίες προς τη κατεύθυνση που αναφέρεις πιο κάτω, θα με βρει σύμμαχό του:


«Τωρά ταπεινά εζήτησεν την βοήθειαν σας να μετατρέψουμεν την κρίσην σε ευκαιρίαν. Έτσι πάει ο κόσμος μπροστά. Μην μετράτε ψήφους. Δεν είναι η ώρα. Ότι καλόν εγίνην σε αυτόν τον τόπον εγίνην με τους αριστερούς. Ότι κακόν εγίνην εκάμετε το μόνοι σας. Ελάτε μέσα τζιαι σεις. Η αριστερά δεν θέλει να κυβερνήσει μόνη της.»


Στροβολιώτης.

stalamatia είπε...

Ασερα
Εγιω εν είμαι με κανέναν, είμαι με τη Κύπρο,ότι εν καλό για τη Κύπρο εν καλό τζιαι για μένα,ούτε αριστερη ,ούτε δεξιά,ούτε κέντρο ,ούτε τίποτα δεν είμαι ,όσο αφορά τη Κύπρο.Τα κομματικά μου έχω τα δαμέσα που δουλεύκω τζιαι ζιω με την οικογένεια μου.
Αν είχα δικαίωμα ψήφου στη Κύπρο μπορεί να έμπαινα στη διαδικασία των κομμάτων εκει.
Οπότε θα σε ρωτήσω κάτι εντελώς αγνά τζιαι χωρίς πονηρκές,αν Ασερα αυτή τη στιγμή στη Κύπρο δεν ήταν η αριστερά αλλά έναν άλλο κόμμα οποιοδήποτε άλλο και εσύ όπωε λες είσαι αριστερός ,θα έτρεχες να δηλώσεις συμπαράσταση στη κυβέρνηση την άλλη;για να τα δεχτώ τούτα ούλλα που γράφεις θέλω να μου απαντήσεις με το χέρι στη καρδιά .Ούτε θέλω να ππέσει καμιά κυβέρνηση ούτε να πεθάνει κανένας αλοίμονο ,αρκετούς εθαψεν ο τόπος!
Τζιαι ίνταλόις εν να πάεις να συμπαρασταθείς; οι άλλοι εν να φωνάζουν εναντίον τζιαι εσού υπέρ;
Πρόσεχε !!!
Και μια άλλη ερώτηση με ποια λογική να μην υπάρχει στρατός στη Κύπρο;;Σε μια Κύπρο που έχει στη πλάτη ης εναν κατακτητή!!(όι εν μου αρέσκει ο στρατός αλλά πως θα ήταν η Κύπρος χωρίς στρατό με τον σατανά πουπάνω της;;απορώ!!

Anef_Oriwn είπε...

Εμείς είπαμε τα ‘πόψε κατ’ ιδίαν και με την Μελίνα να έχει κοιμηθεί τελικά στην αγκαλιά ΣΟΥ!
Να ‘σαι καλά!

Anef_Oriwn είπε...

Stala(g)matia,

Ά(φ)ηστα κλώσματα, τζι’ αφού είσαι με την Κύπρο πρέπει να ‘σαι μαζί μας!

**************
Strovoliotis,

ΕΣΥ είδε καμιά φορά τη θέση της Αριστεράς και ποιους εκπροσωπεί ή/και ποιους υπερασπίζεται; Για να σε διευκολύνω ρίξε και μια ματιά στην κατακλείδα του κυριακάτικου άρθρου του Διονύση Διονυσίου στον εμφανώς πλέον συναγερμικό “Πολίτη” και τι γράφει σε στιγμές απρόσμενου στοχασμού!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ ρε Ασέρα. Έκαμες μου την καρκιά μου περιβόλι τζαι εκατάφερες να κάμεις έναν 27χρονο να κλαίει όπως το μωρό. Εχρειάζουμουν το τούτο να ξαλαφρώσω τζαι εγώ που έσιει που την περασμένη εφτομάδα εν τα εκατάφερνα να ξεφορτωθώ τζείνο το βάρος που έχω στο στήθος. Εννά σε γυρέψω αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Από τη μια συμβουλεύκεις μας να σταματήσουμε τον εμφύλιο τζιαι που την άλλη με τα γραφόμενά σου συνεισφέρεις σε τούτο τον «εμφύλιο», ιδεολογοκοποιόντας τζιαι κομματικοποιόντας το θέμα.Αλήθκεια καταλαμβαίνεις τι γράφεις;

Ανώνυμος είπε...

στις άλλες χώρες η αριστερά πρωτοστατεί στους αγώνες. εσείς είστε ό,τι πιο συντηρητικό υπάρχει στην πιάτσα. εμπριμέ κουμουνιστές

Aceras Anthropophorum είπε...

Φίλε μου Παύλο (είσαι που τους μπλόγκερς που μου μαθαίνει διότι θωρείς που διαφορετικήν γωνιά που μένα), αν είδες το διάγγελμαν ήταν έναν ολόκληρον συγνώμην προς τους αθρώπους που επονούσαν. Τζιαι όι μόνον με λόγια, αλλά τζιαι με έργα. Μια έντιμη συγνώμη που δεν είναι λόγια χωρίς αντίκρυσμαν είναι μια ταχύα διαλεύκανση του εγγληματικού λάθους για απόδωσην ποινικών ευθυνών τζιαι σαν πολιτικός υπεύθυνος αυτής της διαδικασίας έκαμεν ότι έπρεπεν ήδη όταν έκαμνεν την διακύρηξην. Δεν είπεν την λέξην συγνώμην, παρόλον που το όλον πνεύμαν του κειμένου ήταν μια μετρημένη τζιαι εκ βάθους καρδίας συγνώμη. Τζιαι την λέξην συγνώμην όμως να ελάλεν, θα εβρίσκαν άλλον να πούν. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ. Όταν του την επέσαν τζιαι ευθέως εδιευκρύνισεν το τζιαι με την λέξην, εσύ ο ίδιος τον κατηγοράς ρε φίλε ότι δεν εξίζει διότι δεν το είπεν στο αρχικόν μύνημαν.

Για το αν θα ππέσει το χρυσάφιν των αριστερών άμαν τους κάμνουν κριτικήν έχεις δίκαιον τζιαι δεν έχεις. Επειδή ο Χριστόφκιας πασκίζει με όλον του το είναι τζιαι όλον του το πάθος να λύσει το Κυπριακόν τζιαι δεν του φκαίννει, όταν του επιτίθενται έτσι, παίρνει το προσωπικά τζιαι τσαντίζεται. Έσιει τζιαι έναν αΐπιν που κρατεί κατζίαν σε όποιον δεν του αναγνωρίζει αγνές προθέσεις όταν οι προθέσεις του έιναι αγνές. Ο καθένας με τες ιδιοτροπίες του τζιαι τα κολλήματα του. Που την άλλην όμως οι αριστεροί άλλον που να αυτομαστιγώνονται τζιαι να γυρεύκουν τα λάθη δεν κάμνουν. Έμαθεν τους ο Λένιν όταν εμίλησεν για κριτικήν τζιαι αυτοκριτικήν τζιαι επάθαν παραπάνω που τους προτεστάντες που αυτομαστιγόνωνται. Έναν που τα κίνητρα αυτής της ανάρτησης ήταν το αυτομαστίγωμαν ενός αριστερού μπροστά στα μμάθκια μου. Ελπίζω να καταλάβει πκοιός είναι τζιαι να καταλάβει τι θέλω να του πώ με την ανάρτησην τούτην.

Aceras Anthropophorum είπε...

συνεχεια..
Φίλε μου εν ηξέρω ίντα προσδωκίες έχεις εσύ που μιαν κυβέρνησην, αλλά εγώ που τον υπουργόν εσσωτερικών, που τον υπουργόν υγείας, που τον υπουργόν παιδείας, (ιδίως που τούτον), που την υπουργόν συγκοινωνιών, που την υπουργόν εργασίας, που τον κυβερνητικόν εκπρόσωπον δεν έχω κάνέναν παράπονο. Νομίζω ότι παράγουν έργον όσον κανένας προηγούμενος τζιαι πετυχαίνουν φιλολαϊκήν πολιτικήν κρατώντας τα ισοζύγια. Το ίδιον τζιαι διάφοροι επίτροποι (διηκήσεως, περιβάλλοντος...) Άμα όμως βλέπεις με έναν πνεύμαν "ούλοι οι πολιτικοί το ίδιον σκατόν είναι" πως μπορείς να κρίνεις αντικειμενικά; Αυτούς δεν τους κάμνω κριτικήν διότι δεν έχω τίποτε το ουσιαστικόν να πω.

Είχα ενδιασμούς για την τακτικήν του ιδίου στο Κυπριακόν. Εσαλαβάτουν. Ενδιαφέρτηκα. Έμαθα τζιαι έβριξα. Έκαμεν ότι εμπόρηεν. Κανένας δεν θα μπορούσεν να κάμει καλλύττερα του. Η άποψη μου με τα στοιχεία που έχω. Εσυζήτησα τα 1000 φορές με τον Στροβωλιώτην. Δεν μπορεί να δεχτούμεν ότι τζιαι να ναι για να σουλουππώσουμεν τα πράματα τζιαι ότι φκεί. Πρέπει να έρτει σε δημοψήφισμαν έναν πράμαν που να μπορεί ο κόσμος να το δεχτεί. Αν δεχτούμεν ότι διά ως τωρά η Τουρκία, δεν θα το ψηφίσει ο κόσμος. Ίσως ούτε τζιαι σύ. Θα δούμεν αν αλλάξει τίποτε τωρά που ο Ερτογάν εν ξανά παντοδύναμος.

Για τα ρουσφέθκια, για τους συνεργάτες που του εφκήκαν φαγάνες τι να πεις. Αίσχος. Αλλά μόλις φκει το παραμικρόν παραιτά τους. Οι άλλοι εκαλύψαν τους μέχρι τέλους. Εδώ επαραίτησεν τον ανηψιόν του τζιαι πιο πιστόν συνεργάτην για μικροπράματα. Ο κόσμος τζιαι ιδίως ο κόσμος που περιφέρεται γυρόν που την εξουσίαν είναι κάθε άλλον παρά αγίοι. Τούτος τουλάχιστον παραιτά τους άμαν εν εν εντάξει. Τι μπόρει να κάμει άλλον δηλαδή;

Εγώ η βασική κριτική που θα κάμω στον κατάλληλον τόπον είναι ότι η θέση πως τον καπιταλισμόν τζιαι το κράτος δεν τα διαχειρίζεσαι απλά χωρίς να τα αλλάσσεις διότι φοάσαι άμπα τζιαι φοηθούν σε που είσαι αριστερός. Αλλάσσεις τα όσον μπόρεις βρίσκοντας κοινωνικές συμμαχίες. Δυστυχώς όμως με η Εδέκ που έχει τσας κοινωνική τσίππαν, με το δήκο που το παίζει (έξω που την Κύπρον) σοσιαλδημοκράτες δεν εκοντέψαν για καμιάν κοινωνικήν μεταρρύθμισην. Που εν να βρει πλειοψηφίες στην βουλή; Τζιαι παρόλον τούτο, προσπαθούν ότι μπόρουν.

Με το ρουσφέττι θέλει ολόκληρην ανάρτησην. Όταν ήμου φοιτητής σε κάτι μάστερ κοινωνικών επιστημών έκαμα μελέτην 6 μήνες. Εν ολόκληρον σύστημα που ξεκινά που τον απλόν πολίτην τζιαι φτάνει στην ηγεσίαν περνώντας που ούλλες τες δομές πολιτικής οργάνωσης, συγγένειας. τάξεων. Δεν νομίζω ότι μπορεί το ρουσφέττιν να αλλάξει που μιαν μόνον διακυβέρνησην. Νομίζω πως γίνονται αργά βήματα που ούλλους. Ελπίζω τωρά που οι ανοργάνωτοι πολίτες απαιτούν, να πάρουν πάνω τους τζιαι να κάμουν κάπως πιο ριζοσπαστικά βήματα. Οι πρώτοι που συχαίνουνται το ρουσφέττιν τζιαι τους ρουσφττάδες που παν τζιαι ζητούν το εν οι πολιτικοί.

Aceras Anthropophorum είπε...

Αππωμένη και takeiteasy thanks για την αλληλεγγύη. Έσπασα μιαν εφτομάδαν μόνος μου να θωρώ να φτύννουν τους αριστερούς.

Aceras Anthropophorum είπε...

Idiot αυτές οι αλούπες που δεν θέλουν την λύση μπορεί να μεν έχουν πολιτικόν εκτόπισμα αλλά ξέρουν να δουλέφκουν την βαθκειάν ψυσιήν τζιαι την βαθκειάν πούγκαν τους Κυπραίου. Ίσως να με αυτόν να εσκοτώσαν κάθε ίχνος δυνατότητας να προχωρήσει τούτος με λύσην αν έρκετουν κάποια συγκυρία.

Απόλυτα σύμφωνος με το φυτίλλιν στα κεφάλια. Τούτην η κραυγή ήταν για να μεν εκραγεί μες τα κεφάλια των αριστερών που με νοιώθουν τζιαι ξέρω να τους μιλήσω. Ο όποιος τζιαι να ναι φέρει κάποιαν στιγμή τες συγκυρίες κοντά ξανά σε λύση, τι θα γινεί άμαν γινούν τζιαι οι αριστεροί τέλλια του Δήκο;

Aceras Anthropophorum είπε...

Δηλαδή Μπανανιστανέ ο Χριστόφκιας εν πιο βλάκας που την ελεγκού που το Δίκωμο;

Η θεωρία της βλακείας του προέδρου εν για τον αρφότεχνον μου που εν τριάμισι χρονών τζιαι φωνάζει το Ακέ εμ πόττισσο

Παρέτα μας ρε φίλε. ξαναθκιάβας το κείμενον μου.

Aceras Anthropophorum είπε...

Αντζιελοκαμωνέμη σιαιρετούμεν.

Aceras Anthropophorum είπε...

Σταλαμαθκιά δεν εζήτησα από αυτούς που δεν συμπαθούν τον Χριστόφκιαν να παν να του πισκαλίζουν. Θα του πισκαλίσω εγώ που συμφωνώ με την πολιτικήν του. Τους εζήτησα να σταματήσουν τον εμφύλιο. Τζιαι αν δεν τους αρέσκει η κυβέρνηση να καρτερούν 18 μήνες πον να ρτει πάλε η σειρά τους να διαγωνιστούν στες εκλογές.

Οι αριστερί αγαπητή μου Σταλαμαθκιά στην Κύπρον πολλά αΐπκια έχουν αλλά ποττέ δεν εφωνάξαν θάνατος σε Κυπραίον. Ούτε καν σε ξένο. Άλλαν να λαλεις θάνατος στο Φασισμό, τζιαι άλλον Θάνατος στον Αρχιεπίσκοπο πον φασίστας.

Τζιαι να σου πώ τζιαι κάτι. Πάντα εσαλαβάτουν που οι αριστεροί ήταν πούττοι τζιαι δεν αντιδρούσαν τόσα κακά που εγίνουνταν που τους εκάστοτε κυβερνώντες. Τωρά καταλάβω ότι ο τόπος επροόδευσεν χάρη στην ίλαρην τους τακτικήν. Αυτόν ζητώ που τους δεξιούς τζιαι που τους ακομμάτιστους που αφηνιαστήκαν να φαν τον τόπον τζιαι φτύννουν τα πάντα.

Εγώ στην Κύπρον Σταλαμαθκιά δεν έχω κόμμαν. Πράσινον κόμμαν της αριστεράς δεν έχει, ούτε τζιαι αριστεράν πράσινην έχει. Τζιαι παρά εθνικιστικόν πράσινον περδικωτόν προτιμώ την αριστεράν με μιαν τσίππαν πρασινάδας.

Aceras Anthropophorum είπε...

Στροβωλιώτη "Νοιώθω πως εισαι πολλά φορτισμένος για να διαφωνήσω μαζίν σου": μεν φοάσαι, εν θα σε δακκάσω. Ούτε εδάκκασα, ούτε έδερα κανέναν στην ζωήν μου.

Για την Κυβέρνησην εθνικής ενότητας, ο Ομήρου είπεν του να αποσύρει τες προτάσεις μπλα μπλα μπλά. Ο Αναστασιάδης είπεν ναι αν είναι για μερικούς μήνες μέχρι να οργανωθούν εκλογές. Καταλαβαίνεις...

Ο εμφύλιος θα αποφευχθεί όταν θα καταλάβει η δεξιά ότι η αριστερά δεν επέθανεν τζιαι δεν έχει πτώμαν να φάει. Είναι ασσυχχωρητοι με αυτόν που κάμνουν. Αυτοί είναι κατώτεροι των περιστάσεων, όι ο Χριστόφκιας.

Το μύνημαν μου δεν είναι πολωτικόν. Πολωτικόν είναι το ανίδεος, άχρηστος, ανίκανος, χώρκατος, αγγυλωμένος, διεφθαρμένος, προδότης, εγγληματίας. Αυτοί που τον υποστηρίζουν πως να το εισπράξουν;

Aceras Anthropophorum είπε...

Ανώνυμε 10:36 ελπίζω να βρεθούμε

Ανώνυμε 11:05 καταλαβαίνω απόλυτα τι γράφω. Έφαεν μου μιαν ημέρα που τες διακοπές μου να το γράψω. Ο εμφύλιος θα σταματήσει άμα καταλάβουν τζιείνοι που τον υποδαυλίζουν ότι χάννουν με τον να τον προχωρούν τζιαι ότι οι αντίπαλοι τους δεν είναι για τα δόγκια τους.

Aceras Anthropophorum είπε...

Νο το πάνω ήταν για τον ανώνυμα 10:36

Για τον ανώνυμο 11:05 Αν σας αρέσκει η κυπριακή αριστερά για εμπριμέ, να την κάμετε φανελλάκα να την φορείται. Επειδή όμως δεν είναι έτσι σταματήστε τον εμφύλιο διότι δεν είσαστιν μόνοι σας σε τούτον τον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παρέα μας μιλάς για μίσος κτλ., παίζεις μας το πασh αριστερός, τζιαι ούλλο τούτο κατεβατό που έγραψες εν γεμάτο όξος τζιαι χολή.Θυμίζει μου λόγο που άλλες εποχές.Εφοίτσιασες με.Έκαμες με να νοιώθω τζιαι ένοχος που εν είμαι αριστερός.Μα εκατάλαβες τι μαλακίες έγραψες;Εκατάλαβες ότι,τούτο το κείμενο μπορεί άνετα να φανατίσει ένα αφελές δεκαοχτάχρονο;Σε τι διαφέρεις νομίζεις που τούτους ούλλους τους αχάπαρους που σωστά κατηγορείς;Τζίνοι φωνάζουν κάτω ο Χριστόφκιας,εσύ φωνάζεις να μας ζήσει ο βασιλιάς.Φαντάσου να μεν εζιες τζιαι στην Ελβετία ακόμα...

Σωτήρης

Aceras Anthropophorum είπε...

Σωτήρη αν εκατάλαβα καλά ποιος, εν επερίμενα άλλην αντίδρασην μετά που όσα σου έγραψα. Είναι αλήθκεια όμως ότι είμαι πολλά συγκλονισμένος με τούτα που βλέπω τζιαι θκιαβάζω τζιαι θα εν πολλά φορτισμένα όσα έγραψα. Η καραμέλλα του κακού "κομματισμένου" τζιαι του καλού ακομμάτιστου Πολίτη εν αλήθκεια καραμέλλα για δεκαοκτάχρονα.

Defiance είπε...

Διαφωνώ με πολλά που τούτα που λαλείς, αν τζαι σέβουμε το ύφος τζαι την αφοσίωση σου. Τζαι εν είμαι δεξιός. Όπως λαλείς τζαι εσύ, είμαι αριστερός τζαι παραπάνω που αριστερός είμαι οικολόγος. Τζαι αν είσιεν αριστερό κόμμα η Κύπρος θα το εστήριζα. Τζαι αν είσιε πιο οργανωμένους τζαι προγραμματισμένους οικολόγους πάλε θα ανέχουμουν να χρωματιστώ.
Όπως λαλείς, το κράτος εν στημένο που άτομα της δεξιάς. Τζαι το ΑΚΕΛ εμπήκε στο χωρό μαζί τους τζαι επιχείρησε να οδηγήσει το κράτος όπως τζείνους. Τι έκαμε για να πολεμήσει τη διαφθορά; Με το που εφκήκε κυβέρνηση εξεκίνησε να προωθά δικά της άτομα τζαι να αναλώνει κρατικούς πόρους σε αχαΐρευτους καιροσκόπους για να ελέγχει πόστα.
Πολλά που τζείνα τα άτομα αποδειχτήκαν αναξιόπιστα τζαι όι, εν τους επαραίτησε. Τρανταχτό παράδειγμα εν ο υπουργός Παιδείας, που τον οποίον εν έσιεις παράπονο (λαλείς). Ο άνθρωπος εμπλέχτηκε σε παραπάνω σκάνδαλα που οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σε έτσι λλίο χρόνο. Διπλοθεσίτης; Επαραιτήθηκε που το Πανεπιστήμιο τζαι εν ούλλα εντάξει. Υπηρεσίες VIP; Ως τζαι ο Σταυράκης τζαι έκραξεν τον τζαι τζείνος έπαιξε πελλό (με την στήριξη Χριστόφκια). Παράλληλα, προσπαθεί δαμαί τζαι ένα χρόνο να φάει τη διευθύντρια Μέσης με εξοργιστικούς τρόπους, για να βάλει τζαμαί δικό του άτομο (την γεναίκα του Μολέσκη).
Επίσης, για το ότι "εν διεκδικούν το αλάθητο", πε μου μια φορά που επαραδέχτηκε λάθος. Έστω τζαι αν εν για τες επιλογές του σε θέσεις. Έφαεν τη θητεία του ο Στεφάνου να μιλά για "συνωμοσίες με στόχο την υποβάθμιση του προέδρου" σε όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί. Τζαι τι με κόφτει ρε κουμπάρε αν τα εκάμαν οι προηγούμενοι ή αν εγίνετουν που τον τζαιρό τους; Ο κόσμος έβαλε σε τζαμαί για να σάσεις πέντε πράματα. Επειδή ήβραν ένα παράθυρο οι προηγούμενοι, αντί να το κλείσεις χρησιμοποιείς το τζαι εσύ;

Defiance είπε...

Ναι, σύρνει λάδι στη φωτιά η αντιπολίτευση. Χαίρω πολύ. Εν δουλειά τους. Εκάμνετε το τζαι εσείς χρόνια που είσασταν τζαμαί. Άραγε, αν είσασταν αντιπολίτευση τωρά τι απαίτηση θα είσιετε; Τζαι αν εδιαδηλώνετε τζαι αποκαλούσαν σας αναρχικούς γιατί εβρεθήκαν μια μάτσα πελλοί να σύρνουν πε΄τρες στο προεδρικό, τι θα ελαλούσετε;
Το ότι αυξηθήκαν οι ακροδεξιοί τζαι εδημιουργήθηκε η ανάγκη για ένα ΕΛΑΜ τζαι λοιπούς, εν αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης τζαι των απανωτών λαθών τζαι προκλήσεων της. Τι νεκατώνεται κάθε τρεις τζαι λλίο πραξικοπήματα που το πουθενά; Η περήφημη δήλωση για "εισβολή της Ελλάδας" σε τι εξυπηρέησε; Εν έτσι που μιλάς για κοινωνική συνοχή; Τζαι κάθε φορά που τα κάμνει η κυβέρνηση σκατά, βάλλει τους ακροδεξιούς κόπρι τζι θερκεύκουν.
Νομίζω, μετά τζαι που τούτην την τελευταία εξέλιξη, εν ασφαλές να πω ότι η διακυβέρνηση Χριστόφκια εν η μεγαλύτερη πολιτική απογοήτευση που έζησα. Τουλάχιστον ο κόσμος εξεκίνησε να αντιδρά τζαι εν θα ανεχτεί που τους επόμενους τόσον εύκολα τους λάθος χειρισμούς. Τζαι αύριο, αν γίνουν φασαρίες, έσιετε τόσην ευθύνη όσην έχουν τζαι οι δεξιοί. Ξέρετε τζαι περιμένετε ότι έννα έσιει φασαρίες, αλλά επροτιμήσετε να το ρισκάρετε για πολιτικά ωφέλη τζαι ανύψωση του ηθικού των ψηφοφόρων σας. Εμφύλιος με μιαν παράταξη μόνο εν γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Όι φίλε μου κάμνεις μεγάλο λάθος.Είμαι Συναγερμικός.Αλλά δκιακόσιες φορές πιο αριστερός που σένα.Τζιαι λέω σου,θα ήταν καταστροφικό να παραιτηθεί,ιδιαίτερα για την Κυπριακή οικονομία.Έστω τζιαι εαν έκαμε χονδροιδέστατες μαλακίες,που εσύ δεν βλέπεις η δε θέλεις να δεις.Εκαμες μας τον κάτι μεταξύ Κάντι τζιαι Βίλλι Μπράντ.Κάτι μεταξύ του αρσενικού βέρσιον της μητέρας Τερέζας τζιαι του Απόστολου Παύλου.Έλεος ρε φίλε.Άνοιξε τα μάθκια σου.

Σωτήρης

Ανώνυμος είπε...

Αρα ως συναγερμικος και λάτρης της κάθαρσης (γκουχου) θα πρεπει εσυ λογικά να ζητας και την κκελλέ του κληρίδη.
Τι έγραψες λοιπον πας στο δικο σου πλακάτ?
Βαλε τζιαι καμια φωτο αν μπορείς.


Andreas

Ανώνυμος είπε...

Αφού εν δακκάννεις, αν έρτεις πριν την εκδήλωση στη χώρα, μήνα μου να πιούμεν έναν καφέ. (πάντως πόψε, ούτε μέσα ούτε έξω που το προεδρικόν θα με έβρεις.)

Aceras Anthropophorum είπε...

Defiance τό ότι δεν είσαι δεξιός φαίνεται που το ύφος σου τζιαι που τον ήφος τζιαι που τες λέξεις που χρησιμοποιείς για να εκφράσεις την απογοήτευσην σου για την διακυβέρνησην τούτη. Αλλά τζιιαι δεξιός να ήσουν, θα το εσέβουμουν διότι έτσι μιλούν οι πολιτισμένοι αθρώποι. Να ξέρεις επίσης ότι έχει δεξιούς που τους αγαπώ τζιαι τους εμπιστεύομαι παραπάνω που τους αριστερούς διότι εν αθρώποι. Για τες πολιτικές επιλογές έχει πολλά κριτήρια. Ο καλλύττερος μου φίλος είναι ένας τέθκοιος. Τζιαι που τούτα που έγραψες έσιει πολλά που τα νοιώθω τζιαι γώ τόσον έντονα όσον εσύ, ειδικά για τους φαγάνες τζιαι για τα ρουσφέθκια. Τούτοι εκάμαν όμως πολλά λλιόττερα ρουσφέθκια που τουν Κούρον τζιαι το επιτελείον του. Συφφωνώ επερίμενα να εκυρίξαν πόλεμο στο ρουσφέττιν τζιαι το ότι δεν το εκάμαν θα τους ηστοιχίσει ίσως πολλά χρόνια για να ξαναπείσουν ότι εν άσιλα αριστεροί. Ότι έχουν διαφοράν που τους άλλους. Η διαφορά δεν πρέπει να φαίνεται στες αποχρώσεις αλλά στην Ουσία. Ίσως να το κάμουν τωρά. Ελπίζω ακόμα. Εν ένας που τους λόγους που θέλω να μείνουν τζιεαμαί μέχρι το τέλος της εντολής.

Τούτα τα πράματα όμως δυστυχώς άμαν νεκατώννεσαι με την πολιτική δεν μπορείς να τα δεις παρά συγκριτικά. Έχεις έναν σύνολον καταστάσεων μπροστά σου τζιαι πιάννεις τζιείνην που σου τερκάζει καλλύττερα, έστω τζιαι αν τζιείνη η επιλογή σου τερκάζει μόνον κατά 40% (περίπου τόσον θα μου ετέρκαζεν η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ αν εμπορούσα να το ποσοστοποιείσω).

Aceras Anthropophorum είπε...

συνέχεια για τον φίλο μου τον Defiance

Μπορεί να σσυμφωνούμεν εμείς οι θκυό πολίτες 100% τζιαι εσέναν το 40% να σε απογοητεύει τζιαι να σε ωθά στην πλατεία να θέλεις τζιαι άλλα, τζιαι μέναν να με ικανοποιεί διότι κρίνω ότι υπο τις περιστάσεις είναι άθλος.Τζιαι με έτσι κυβερνητικόν μηχανισμόν, ακόμα τζιαι τζιείνα που καταφέραν θεωρώ ότι είναι άθλος. Ξέρεις ότι έχει υπουργόν που τηλεφωνά που το κινητόν του διότι ότι ακούσει η σέκρεταρη του που το τηλέφωνον πάει τζιαι κοττά τα στα ΜΜΕ τζιαι στην αντιπολίτευσην; Τζιαι με βάση τους περι δημόσιας υπηρεσίας νόμους δεν μπορεί να την μεταθέσει καν στο διπλανό γραφείο αν δεν την πιάσει απαυτοφόρο να πλημελεί. Έτσι κυβερνούν τζιαι οι υπουργοί, τζιαι οι δημάρχοι του ΑΚΕΛ. Με γεννικούς διευθυντές που έχουν όλην την υπηρεσιακήν εξουσίαν να τους κάμνουν πόλεμο. Δεν φταίει βέβαια τούτον για ούλλες τες ανεπάρκειες τους που πολλές σημειώννεις στο σχόλιο σου.

Το εκάμετε τα τζιαι σεις δεν μου αρέσκει διότι εγώ δεν είμαι μέσα. Είμαι ένας αριστερός έξω (τζιαι στην κυριολεξία τζιαι πολιτικά). Κρίνω τζιαι υποστηρίζω άμα σσυφφωνώ. Έσιει φορές που δεν εψήφισα ΑΚΕΛ τζιαι έσιει φορές που έφκηκα δημόσια τζιαι έκαμα τους κριτικήν τζιαι έντονη. Έκατσα μια φορά τζιαι έκαμα μιαν επιστολή σε ούλλα τα μέλη του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ τζιαι στα μέλην της κεντρικής επιτροπής του CTP που τους εκατάκρινα περίπου στο ίδιον ύφος με τούτην την ανάρτησην. Σαν πολίτης τζιαι σαν αριστερός τους την έστειλα ατομικά στον καθέναν τζιαι εθυμώσαν περίπου όσον εθυμώσαν τωρά οι δεξιοί με τούτην την ανάρτηση. Έκρινα όμως ότι μόνον έτσι εμπορούσα να διαδηλώσω τζιαι να τους κοινοποιήσω τες απόψεις μου πέρκι αλλάξουν τα πράματα τζιαι λυθεί το Κυπριακό.

Αλλά φίλε μου, όσην έντονην κριτική τζιαι να έκαμεν η αριστερά, ουδέποτε επροσπάθησεν να πλήξει τους θεσμούς ούτε να κτυπήσει άτομα, ούτε να καλλιεργήσει μίσος προς την δεξιά. Τζιαι άμαν κάμνει διαδηλώσεις περιφρουρεί τες τζιαι αποφεύγει την βία. Οι φίλοι δε πον αναρχικοί ή αντιεξουσιαστές θωρούν τους οργανωμένους αριστερούς σαν τους μπάτσους τζιαι μισούν τους για τούτον τον λόγο. Μπορεί να ξέρεις που κοντά. Θωρείς ότι εν αναγκαία η αποφυγή της βίας. Ελπίζω πόψε να τα καταφέρουν.

Πόψε ελοάρκαζα να πάω με το μωρό να διαδηλώσω αλλά θα πάω μόνος μου για τα ρίσκα που αναφέρεις. Μπορείς να το δεις που την σκοπιάν την δική σου, ότι δηλαδή θα φουντώσει ο εμφύλιος, μπορει όμως να το δεις τζιαι που την δική μου. Εάν ξυπνήσει ο Αναστασιάδης τα μέσα, τζιαι τα Παπαδοπουλλούθκια τζιαι συνειδητοποιείσουν ότι η αριστερά δεν είναι ένα πτώμα, μπορεί να σταματήσουν να συμπεριφέρονται σαν γύπες τζιαι να μεν υποδαυλίζουν τον αντιακελισμό. Τόσον αντιακελισμό μπορεί να χάσουν τζιαι πελάτες. Ο Πολίτης έχει χάσει ήδη πολλούς.

Για πόψε άκουσα τωρά ότι οι αγανακτίστας επιμένουν να παν τζιειαμαί τζιαι να ακυρώσουν την εκδήλωσην πον προγραμματισμένη που παλιά. Το να επιμένουν να παν να ακυρώσουν την εκδήλωσην ισοδυναμεί με κκέρφιου. Αυτοί που θέλουν να αλλάξουν τα πράματα τζιαι διεκδικούν το δικαίωμαν να συναρθροίζονται θέλουν να το αφαιρέσουν που τζιείνους με τους οποίους δεν συμφωνούν. Πρέπει να έχει πολλούς φασίστας μες τους αγανακτίστας της Κύπρου τζιαι διασύρουν τζιαι το κόνσεπτ. Οι αριστεροί εν πούττοι. Ελπίζω να έβρουν μιαν πρακτικήν λύσην να μεν συγκρουστούν. Εγώ θα πάω πάντως διότι δεν γίνεται 1000 ή 10 000 πολίτες να κουμαντάρουν έναν λαόν 700 000. Αν ακυρώσουν την εκδήλωσην μνήμης τζιαι τιμής προς τα θύματα του πραξικοπήματος τζιαι της εισβολής είναι η πρώτη νίκη που θα τους οδηγήσει να θέλουν να πάρουν τον εμφύλιον τζιαι πάρα τζιει.

Aceras Anthropophorum είπε...

Σωτήρη μπορώ να σου πιστέψω για αυτόν που ισχυρίζεσαι περι αριστερού συναγερμικού. Στην Κύπρον δεν διαφέρει ο κόσμος τζιαι πολλά. Εάν δε δεν αρκέψουμεν να μιλούμεν πολιτικά, δεν ηξεχωρίζεις τζιαι πολλά τον έναν που τον άλλον.

Ξέρω τον πρόεδρον παραπάνω που ότι νομίζεις για να καταλάβω τα αΐπια του. Δεν εν ώρα να τα γράψω διότι τωρά προέχει το να περιφρουρηθούν οι θεσμοί τζιαι να ανοίξουμεν μιαν σελίδα μπροστά. Έχουμεν πολλήν δουλιά μπροστά μας φίλε. Εσύ να προσέχεις από που πιάννεις την πληροφορίαν για να κρίνεις μιαν πράξην χοντροειδέστατην μαλακίαν. Αν τα κριτήρια μας εν τα ίδια (αφους είμαστιν τζιαι οι θκυό αριστεροί, με εσέναν έναν αέραν παραπάνω) για να διαφέρει το αποτέλεσμαν της κρίσης, έχει πρόβλημαν η πηγή της πληροφορίας. Αλλά νομίζω ότι έχουμεν μεγάλην διαφοράν τζιαι στα κριτήρια, τζιαι εν τζιειαμαί που έγγυται η ταξινόμιση αριστερός τζιαι δεξιός.

Τωρά που εν ιβρίζεις αρέσκεις μου παραπάνω.

Aceras Anthropophorum είπε...

Κατ΄ακρίβειαν, τωρά που εν απαξιώννεις αρέσκεις μου παραπάνω. Διότι η άλλη διάσταση αυτού του εμφυλίου είναι η ταξική απαξίωση τζιαι αυτήν κύρια στοχεύει αυτή η ανάρτηση.

Ξέρουν τζιαι οι αριστεροί που οικονομίαν φίλε μου.

Έναν απαξιωτικόν "επάττησεν μας ο Στάλιν" το χέζεις τζιαι πας πάρα κάτω. Τους Ιρλανδούς που ήταν το καλόπαιδον του δεξιού φιλελευθερισμού ποιός δικωμίτης τους επάττησεν; Τους Ισπανούς άτε ήταν Σοσιαλιστής. Τους Ιταλούς που έχουν 10 χρόνια τον πιο πετυχεμένον δισεκατομυριούχον ποιός τους επάττησεν; Τους καλαμαράες; Που τους νότιους μόνον εμείς στέκουμεν νάκκον ακόμα, τζιαι τούτον δεν είναι ανεξάρτητον που τα αννοίγματα που έκαμεν έγκαιρα προς την ρωσσικήν τζιαι την αραβικήν αγοράν που εν έξω που την Κρίσην. Αν εκαρτερούσαμεν που τους συνταξιούχους εγγλέζους , τζιαμαί να δεις κρίσην. Κρίνε σφαιρικά φίλε μου. Κράτα τον μεγάλον πόθον των ηγετών του συναγερμού να επανέλθουν στην εξουσίαν θριαμβευτές λλίον μακρυά τζιαι κρίνε βλέποντας τζιεί που την οικονομίαν του μπακκάλλικου που βάλλει ο Πολίτης. Έχει τζιαι αριστερούς οικονομολόγους για σέναν που είσαι αριστερός συναγερμικός. Θκιάβασε πι χι το Monde Diplomatique.

Aceras Anthropophorum είπε...

Strobolioti έρκουμαι τωρά χώρα αλλά έχω 3000 δουλειές. Άλλη φορά ίσως τύχει.

Θα σας ενημερώσω ίσως πόψε πον να ρτω έσσω.

Ανώνυμος είπε...

«Σωτήρη μπορώ να σου πιστέψω για αυτόν που ισχυρίζεσαι περι αριστερού συναγερμικού.»Ασέρα, το αριστερός εν συμβολικά που το είπα.Γιατί φίλε, παρόλο που βλέπω ότι ο Χριστόφιας προσπαθεί πάνω από όλα να σώσει το τομάρι του τζιαι το κόμμα του,παρά το τόπο του,φανατίζοντας αγνούς τζιαι πραγματικά αριστερούς ανθρώπους σαν εσένα,εν ζητώ την παραίτηση του.Γιατί ούτε φανατίλας είμαι,ούτε κομματόσκυλλο τζιαι για μένα δεν είναι αυτοσκοπός να ππέσει η Κυβέρνηση.Γιατί ξέρω ότι οι οίκοι αξιολόγησης εν να μας στείλουν στο πυρ το εξώτερον,γιατί ξέρω ότι εν να ανοίξει οριστικά η πόρτα της διχοτόμησης.Μπορεί να μην είσαι φανατικός όπως δείχνει το κείμενό σου,μπορεί κάποιος οι κάποιοι να σου έχουν θωλώσει το μυαλό τζιαι να μεν λειτουργάς σαν αριστερός πλέον,γιατί μες τζίνο το κείμενο εγώ εν μπορώ να διακρίνω τη σκέψη ενός αριστερού,παρά μόνο φανατισμό τζιαι απωθημένα κάποιων άλλων εποχών.Επερίμενα που ένα αριστερό όπως λες,ένα ίχνος αυτοκριτικής,επερίμενα να με πιάννεις ούλλους τους δεξιούς τζιαι να τους σύρνεις μες σε ένα τσουβάλι.Δεν σε απαξιώ ρε φίλε.Φαίνεσαι σωστός τζιαι μορφωμένος άνθρωπος.Αλλά μερικές φορές καταντάτε εκνευριστικοί τζιαι προκλητικοί.

stalamatia είπε...

Ασερα το θέμα είναι να έχουν ΤΣΙΠΠΑ τζιαι ας ένι ότι χρώμα θέλει!!

Ανεφ
Πέτου κόμματος σου να βάλει τζιαι μας τους απόδημους στα εκλογικα κέντρα! τζιαι ύστερα πεμου να γινώ δική σας.Ως τότε εν να κλώνουμε !!!

MariaC είπε...

Εγώ πάλε εβαρέθηκα, εβαρέθηκα πολλά. Εβαρέθηκα να αλλάσσουν οι κυβερνήσεις και να βλέπω ηλιθιότητα, μετριότητα ανευθυνότητα παντού. Με για δεξιούς καταλάβω με για αριστερούς. να αλλάξουμε γραμμή γίνεται; να λειτουργούμε παράλληλα που τούτα ούλλα; Ο πρόεδρος καλεί για ενότητα και προκαλεί την ίδια ώρα. Υποκριτές μόνο βλέπω, από όλα τα κόμματα να βουρούν για τη ψήφο μου. Πιστεύω ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να φκαίνει στους δρόμους. Όχι τόσο για να πέσει ο Χριστόφιας αλλά για να αλλάξει η νοοτροπία. Εβαρέθηκα να ακούω ροκόλους μες το δημοτικό να μιλούν για την ομάδα τους με φανατισμό για τους αντίπαλους και να βλέπω μωρά μες το μαιευτήριομε το φορμάκι της ομάδας! Γιατί τούτοι όλοι εν ψηφοφόροι με παρωπίδες. Εβαρέθηκα τους και λυπούμε τους. Θέλω να μπαίνουν ικανοί άνθρωποι στις θέσεις ηγεσίας. Θέλω να μεν χρειάζεται να είμαι σε ένα κόμμα για να έβρω δουλειά. Θέλω να σταματήσει η λογική της ατιμωρησίας. Θέλω όποιος βουλευτής παραβαίνει το νόμο που εψήφισε να τιμωρείται διπλά όχι να έχει ασυλία. Έχεις δίκαιο, δεν πρέπει οι αριστεροί να ντρέπονται επειδή εν αριστεροί, αλλά οι Κυπραίοι επειδή είμαστε Κυπραίοι και δεν είχαμε κάνει τίποτε μετά από τόσα σκάνδαλα για να αλλάξουμε σαν λαός να γίνουμε καλύτεροι. Εν θα τον στηρίξω τον πρόεδρο γιατί απογοήτευσε με και δεν είχα καν ψηλές προσδοκίες γιατί είδα και τους προηγούμενους. Θέλω να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι τωρά! Και το θέλω αυτό για να ξέρουν οι επόμενοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, να ξέρουν όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε θέση οπουδήποτε, ότι ρε παιδί μου οι πράξεις έχουν συνέπειες. Θέλω να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να κάμνουν τη δουλειά τους! ΕΒΑΡΕΘΗΚΑ! Εγώ εχτές εν επία στην πορεία μόνο για τους 13 που επεθάναν, επία για μένα, επία για να μάθω να μεν σιωπώ στις αδικίες απλά για να 'περάσουμε'.

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι, να σκύψουνε τα κεφάλια άλλη μια φορά αυτοί - που ονομάζουμε - αριστερούς. Όσα γράφεις ξύνουν πληγές (αν και πιθανόν να είναι αλήθειες), οι οποίες εάν δεν θες τον εμφύλιο (όπως λες) είναι καλύτερα να μην λέγονται τώρα. Ούτε από εσένα (αφού δεν θες τον εμφύλιο), ούτε και από την ηγεσία του κόμματος, που ονομάζουμε, της αριστεράς (αφού δεν θέλει την πόλωση και επιθυμεί τη συναίνεση).

Όσο για αυτούς τους δεξιούς (όχι αριστερούς δηλαδή; για κάποιους από αυτούς λεω), όσο χυδαίο και αν είναι, είναι σαν να έβαλε γκολ η ομάδα τους. Θα φωνάξει συνθήματα, θα πιέσει με όλα τα μέσα. Ακούγεται πρόστυχο, θυμάσαι στιγμιαία - ή για λίγο περισσότερο - ότι πέθαναν συνάνθρωποί σου, ότι οι δικοί τους δεν τους έχουν τώρα δίπλα τους, αλλά το ξεπερνάς και δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις ότι η πολιτική, τουλάχιστο στην Κύπρο - μπορεί και αλλού μπορεί και παντού δεν ξέρω - εν σαν τη μάππα. Όση ουσία και νόημα έχει να φωνασκείς ότι η ομόνοια ή το αποελ είναι η ενδοξότερη ομάδα της Κύπρου, άλλη τόση έχει να υποστηρίζεις ότι το ακελ ή το δησυ έχει πετύχει περισσότερα για τον τόπο σου.

Για κάθε κακό που μας βρίσκει πρέπει πρώτα να βρούμε και να καταδικάσουμε τον ένοχο και μετά να μην κάνουμε τίποτε άλλο. Και αφού πάντα στο τέλος δεν βρίσκουμε τον ένοχο, δεν κάνουμε τίποτε. Αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση του κράτους από το κόμμα, που ονομάζουμε, της αριστεράς, τι άλλαξε στην κοινωνία, στην οικονομία, στην οικολογική πολιτική, στον κρατικό μηχανσιμό, στην παιδεία, στο στράτευμα κοκ; Δεν είναι λίγα 3 χρόνια, τουλάχιστον θα έκανες τα πρώτα βήματα. Είμαι λυπημένος γι' αυτό.

Αν και έχω πάρα πολλά να πω (τα πλείστα εν μαλακίες δηλαδή) και επειδή μπορεί να αρχήσω να φάσκω και να αντιφάσκω, κανεί.

Υ.Γ. Είμαι κυπραίος αλλά γράφω καλαμαρίστικα επειδή κάθεται μου καλλύττερα μερικές φορές τζιαι νομίζω εν τζιαι καλλύτερη η σύνταξη τζιαι η ορθογραφία μου έτσι. Επειδή ειρωνεύκεσαι όσους καλαμαρίζουν, είπα να αμυνθώ εκ των πρωτέρων. Ένιγουεϊ (Κυπρίνγλισh), πρέπει να μονιάσουμεν λιιο τζιαι για να γίνει τούτο πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, όχι από υποταγή, αλλά για το καλό της κοινωνίας μας. Κανεί με τούντο διαίρει τζιαι βασίλευε (πόσο εύκολα πετυχαίνει όμως πάνω στις μάζες...). Πότε εννα ξικολλήσει ο νους μας;

koutso είπε...

Ωχ δαμέσα τζιαί αν εσσιει ...εμφύλιο.Καλλύτερα με λόγια παρά με πράξεις.Ομως ο κόσμος που διαδηλώνει έξω απο το προεδρικό ζητούν απο τον Χριστόφκια ΚΑΘΑΡΣΗ και αν πραγματικά είναι καθαρόαιμος Κυπραίος πρέπει σύντομα να αποδώσει ευθύνες σε όποιο του ανήκουν .ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.Εξω απο το προεδρικό δεν έχει μόνο δεξιούς.ΕΧΕΙ ΚΥΠΡΑΙΟΥΣ που πονούν για την κατάντια τους.Είναι δυνατόν να αφήνεις σαν οικοδεσπότης να μπεί στο σπίτι σου μιά τέτοιου μεγέθους πόμπα χωρίς να λάβεις τα ανάλογα μέτρα?
Αν ποτέ μαθαίναμε να αποδίδονται οι ευθύνες δεν θα είχαμε απλά παραιτήσεις και απο πάνω να πιάνουν και αδρές συντάξεις.ΑΜΑΝ ΠΛΕΟΝ μεσ΄τούτο τον τόπο.

Anti-Christos είπε...

Acera, δεν υπάρχει κάποιος εμφύλιος. Οι μόνοι που εμείνατε να υποστηρίζετε τον Χριστόφια είστε πολύ λίγοι (απ' όλες τις απόψεις) για να θεωρείστε και μάζα σε κίνδυνο. Όλη η Κύπρος είναι εναντίον του Χριστόφια, αυτό που έκανε είναι εξωφρενικό και μην ψάχνετε να βρίσκετε συνωμοσίες εκεί που δεν υπάρχουν. Κανένας εμφύλιος λοιπόν, αποδείχτηκε και ψες στο προεδρικό. Ήταν η Κύπρος εναντίον δέκα ψωριάρηδων.

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Aceras, αυτό που ζητάς, ενότητα και συστράτευση πίσω από τον Χριστόφια είναι εξωφρενικό μια και ο άνθρωπος αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων ως ο πλέον ανίκανος να κυβερνήσει τη χώρα.

Θα αδιαφορήσω αν μου κολλήσεις και εσύ τη ρετσινιά του ακροδεξιού ή δεν ξέρω γω τι άλλο επειδή είμαι έξω φρενών με την ανευθυνότητα του Χριστόφια.

Τη διάγνωση πως είναι αχάπαρος την έκανα εδώ και καιρό και την συζητήσαμε. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα με τραγικό τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός στις απόψεις σου...
και αν έχουν μάθκια οι "αγανακτισμένοι" (που πολλοί ευτυχώς έχουν) είδαν τζαι καταλαβαν ποιοι φωναζουν έξω που το προεδρικό. (Σημ. οτι αμαν παιζει ο ΑΠΟΕΛ λιανισκει και η αγανακτιση... η μάλλον είναι μια "μεταφερόμενη" εκδήλωση με συνθηματα και εθνικισμο στα γηπεδα άμαν βολεύκει...)

Επήα τζαι στο προεδρικό και στάθηκα τζιαμέ να θυμίζω σ ούλλους τούτους που μου φώναζαν αρνί τζαι κουμμουνούι σαν έρεσσα άθελα μου που μέσα τους ότι απλά κλάνουν εθνικισμό... Εβαρέθηκα τους. Αγανάκτησα τζαι γιω!

Και γω σαν αριστερός περίμενα πολλά που τουντο κόμμα αλλά όπως εσύ τα εξηγάς διάς τους πίστη και καταλάβω τι εννοείς. Ο δρόμος ήταν πολλύς και δύσκολος αλλά τωρά έγινε αδιάβατος.

Μακάρι τωρά να εύρει το σθένος και τη δύναμη να κάμει κινήσεις γενναίες (πράμα που εν εκαμεν αμμαν εδιοριζε διοικητικα συμβούλια στους ημικρατικούς και εκάλυφκε ανθρώπους όπως τον παπασάβα). Μακάρι να φύουν που τις ταπέλες των κομματικών και των πειθήνιων ανθρώπων που ακολουθούν γραμμές και να βάλει ανθρώπους με άποψη και επιστημονική κατάρτιση που να δουλεύκουν επαγγελματικά. Όι να τους πετάσσουν γιατί έχουν άποψη. (Σημ. άτομα σωστά και όχι κυβέρνηση "εθνικής ενότητας")

Όπως τζαι να σιει μακάρι να κατάλαβουν ότι με το που επήαμεν στο προεδρικό έσιει ψήφο εμπιστοσύνης (εν τον φταίω για τους ανίδεους της Ε.Φ.) Αλλά με τούτο που έγινε, περισσόττερο τωρά παρά ποττέ, να δει το πρόβλημα πιον ένει τζαι να το κάμει ευκαιρία!

Άτε, λίην φαντασίαν στην εξουσίαν!

the Idiot Mouflon είπε...

Μόνο που αντί για φαντασία στην εξουσία... θα μας προκύψει κανέναν νέο μίνιμουμ πρόγραμμα.

Αχχχχ, Plusτη μου τζιαι δεν θα τ'αντέξω τούτον.

Greekstories είπε...

Οπως παντα με εκφραζεις ολοκληρωτικα. Χωρις να διαβασω πριν την αναρτηση σου δημοσιευσα την δικη μου. Σαν να χαμε τηλεπαθεια.
Σε χαιρετω φιλε μου

ΥΓ: Γραψε μου κανενα ημεηλ....

Aceras Anthropophorum είπε...

Ρε Γκρήκστόρη...

ήρτα τζιαι εθκιάβασα την ιστορίαν σου. Είπα σου το ξανά ότι η εξυπνάδα σου, η ικανότητα σου να αισθάνεσαι τζιαι το ταλέντο σου να γράφεις άμεσα τζιαι αληθινά ίσως μένουν φυλακισμένα σε μιαν γκέη ταυτότηταν. Ήρτα στο μπλόγκ σου τζιαι εθκιάβασα το τζιαι έκαμα σαν Κύπριος άντρας που θκιαβάζει τες ιστορίες σου τζιαι δεν αφήννει σχόλιον άμπα τζιαι νομίσει κανένας πως είμαι ππούσστης.

Τωρά που σου έγραψα τούτην την τελευταίαν λέξην, έφκαλα τζιαι έναν βασικόν κανόναν που μου λείπει για να γράφω την κυπριακήν διάλεκτον: Το shιού μπροστά που φωνήεν εκτός που το γιώτα γράφεται βάλλοντας έναν γιώτα μπροστά που το φωνήεν. σιονώννω, σιωφέρης. Το σιού μπροστά που έναν σσύφφωνον, μπροστά που το γιώτα τζιαι στο τέλος της λέξης γράφεται με διπλό σίγμα: ππούσστης ιμίσς κότσσινος (θα πεθάνεις). Το διπλόν shshou, γράφεται με διπλόν σσου τζιαι γιώτα, αλλά μπροστά που γιώτα ή που σσύφφωνον διάς εμπιστοσύνη στον αναγνώστην να το καταλάβει. νοσσιός, σσιύλλος, σσίστος (που σας έφκαλεν κοπρίτες υποκριτές), σσίλια (γρόνια να περάσουν Κυπραίοι θα πεθάνουμεν, τζιαι μεις τζιαι τζιείνοι).

Θέλω να μου πεις πόσοι Κυπραίοι σε θκιαβάζουν μετά που κάθε ανάρτησην διότι θέλω να επιβεβαιώσω μιαν παρατήρησην ανθρωπολογικής φύσης.

idiot, anonymous, αντιπολιτευόμενε, Anti-Christos, koutso, MariaC, Stalamatia επιτρέψετε μου να μεν σας απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά. Ήρτα πίσω στην Κρύα χώρα. Έφυα που 39 βαθμούς τζιαι ήρτα σε 9 την νύχταν τζιαι 19 τη μέρα. Το σπίτι χωρίς θέρμανση 15°C. Έπιασα γρύππην, εχάσαν μου τζιαι τα τηλέφωνα μου στο Ακις εχπρες πριν να φύω τζιαι έμεινα ξηκομμένος που τον κόσμο μέχρι να τα έβρουν να μου τα πέψουν, αρκέφκω δουλειάν χωρίς να έχω κάμει διακοπές δέκα μέρες στην Κύπρο. Μία γερημία. Άμα μου περάσει η λύπη ίσως να έβρω ενέργεια να σας απαντήσω με μιαν νέαν (τζιαι τελευταίαν ίσως πολιτικήν) ανάρτησην. Να είσαστην καλά τζιαι ελπίζω να καταφέρετε ο καθένας όπως νομίζει να γινείται καλλύττεροι τζιαι να κάμετε την Κύπρον καλλύττερην να ερκούμαστην τζιαι μεις να περνούμεν χαρούμενες διακοπές ανάμεσα σε χαρούμενους αθρώπους.