Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Βρώμα και δυσωδία - Απόπατος εστιατορίου

Εν είδει αλληλεγγύης προς τον Κώστα Κουτσοφτίδη ξεκινώ μια σειράν από αναρτήσεις που δακτυλοδείχνουν την κακογουστιά, το σικκιμελλίκκι, την αναπλήρωση της απουσίας μερακκιού τζιαι αγωγής με τον αρχοντοχωριατισμό τζιαι το νεοκουλλουφικό κιτσαριό, με τες ππάσα-ππάσα λύσεις επικάλυψης...

Στην αρκήν ενευρίαζεν με ο Κουτσό διότι ενόμιζα ότι έθελεν να παίζει τον έξυπνο. Εθεωρούσα ότι είναι αναρχο-καπαταϊλλίκκι να δείχνεις την ανοσκιά που δημιουργεί ο άλλος από έλλειψη ευαισθησίας ή παιδείας. Είχα λάθος.

Γνωρίζοντας καλλύττερα τον Λόγο (με "Λ") του αθρώπου τζιαι το κίνητρο της συμπεριφοράς τούτης, επείστηκα ότι το να κάμνεις αγγελικά την πάπια μπροστά σε αυτά που ανακατσιάς, δείχνοντας χαζοχαρούμενα μόνο τα καλά που σε μερακλώνουν, δεν οδηγεί σε πλήρη επικοινωνία μεταξύ των αθρώπων. Η επιλεκτική ανάδειξη της πραγματικότητας τζιαι ο θετικισμός (be positive, we can) δεν αρκεί για να πάει ο κόσμος μπροστά. Θα μου πείτε "τί σημαίνει να πάει κόσμος μπροστά;" τζιαι γιατί να πρέπει να πάει μπροστά τζιαι όχι πίσω; Αννοίει μεγάλη κουβέντα έτσι, αλλά θα την κλείσω πριν να πω τίποτε. Ας πούμε ότι καταλαβαινόμαστε τζιαι θωρούμε σε άλλη ανάρτηση τι σημαίνει κάλλος τζιαι τί σημαίνει κίνηση προς το καλλύτερο.

Πριν να σηκώσω τον μέσο στα μούτρα ιδιοκτήτη παραλιακού κέντρου (που είναι εστιάτορας καθηγητής μέσης εκπαίδευσης με γραμμένο εστιατόριο πάνω στην γυναίκα του), σηκώννω τον δείκτη προς στον απόπατο του καταλήματος. Στο χωρκό μου λαλεί μια παροιμία ότι η καθαριότητα του τηανιού σου φαίνεται που την λεκάνη του αποπάτου σου.

Νά ο απόπατος, κτισμένος από την ππάσα ππάσα οικοδομική βιομηχανία της δεκαετίας του 80 τζιαι ανακαινισμένος από τους "μερακλήες" μαστόρους (μερακλήες της λούφας τζιαι της ξερόλας).

Από μακρυά φαίνεται κανονικός απόπατος δημοσίου χώρου. Άμαν πάεις να εποθέσεις το βάρος που σου στεναχωρεί το άντερο ή την ουροδόχο κύστη δεν θα αρκέψεις να παίζεις το υγειονομείο. Έτσι τζιαι αλλιώς έχει κρατικήν υπηρεσία που προσέχει την δημόσια υγεία. Είπαμεν όμως, η καθαριότητα του τηανιού σου φαίνεται που την λεκάνη του αποπάτου σου.

Κατευάζεις το κάλυμμα της λεκάνης πον να κάτσουν τα καθαρά κωλομέρκα σου.

Ξορισμένον τζιαι ζίλιρκουρτη. Τόσον τόπον να σβήσει τον τσιάρον του ο άλλος, ίσια μες τον μερτισιέ του αποπάτου τον έσυρε. Τζιαι άτε, έτσι τζιαι αλλιώς, ένας δημόσιος απόπατος είναι καταδικασμένος να δει όλους τους ξησιεσμένους κώλους ανεξάρτητα από κοινωνική μόρφωση. Ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσεν να γοράσει ένα κάθισμα 5 ευρώ για την νέαν σαιζόν που την οποία λοαρκάζει να πουντζιάσει μερικές εκατοντάδες σιλιάες ευρώ τζίρον;


Φέρνω τον φακόν κοντά... Μπουέργκ!!! Φαντάσου να είχα μικροσκόπιο. Ζίλικουρτη, πόσα χρόνια έχει που συσσωρεύκεται η ουρία που πιτσικλιάζει που την λεκάνη τζιαι επιδρά πάνω στο μέταλλο που σκουρκάζει;


Άμα είσαι σιφτασμένος δεν έχεις επιλογή. Έτσι τζιαι αλλιώς η θάλασσα μετά εν αντισιπτική. Κάθεσαι. Κοιτάζεις το πάτωμα που κοντά.


Χαράς τον μάστρον που έβαλεν τούτες τες πορσελάνες. Μα είναι δυνατόν να δέχεται ο παραλήπτης του έργου παράδωσην έτσι δουλειάς; Πού έμαθεν ο μάστρος την τέχνην του; Τι υπερηφάνια νοιώθει για το αποτέλεσμαν της δουλειάς του; Οι οικοδόμοι είναι η κρέμα της συνείδησης της εργατικής τάξης. Άμα έτσι δουλειές κάμνουν, φαντάσου να θκιώξουμεν τους άλλους τους άχρηστους που την δημόσιαν υπηρεσίαν τζιαι να κάμουμεν λαϊκήν δημοκρατίαν όπως στην πάλαι ποτέ Σοβιετικήν ένωση. Θα γινεί ούλλη η Κύπρος σαν τες τέχνες τους χτιστάες μας.


Σηκώννεις τα μμάθκια στο τταβάνι να μεν θωρείς τες κακοτεχνίες που κοντά.





Να τον σιαίρεται ο μάστρος του τζιαι τον σουβατζιήν που εσουβάτησεν το ταβάνι, τζιαι τον πογιατζιήν που το επογιάτησεν. Να σιαίρεται ο μάστρος της τζιαι την καθαρίστριαν που ποττέ δεν εσκέφτηκεν ότι η σκόνη κάθεται τζιαι πάνω στες λάμπες. Θα μου πείτε, τόση βρώμα, ίσια η σκόνη σε ενόχλησε. Όντως.


Σφίγγω το στομάσιη μου τζιαι βάλλω τον μεαλιώναν μου πάνω στο κουμπί του νιαγάρα. Πόσα ξημαρισμένα σιέρκα εντζίσαν πάνω σε τούτον το κουμπίν. Πόσα ίχνη άφησεν η ζωή πάνω στο καινούριο νίκελ της δεκαετίας του ογδόντα.



Πιάννω τη βρούτσα να ξηκολλήσω ότι μπορεί να γλυτώσει από το πέρασμαν του καταρράκτη νερού. Για καταρράκτη 16 λίτρων πρόκειται, δεν εν αστεία. Είμαστιν σε χώραν που δεν έχει λευτά να επενδύσει σε σύγχρονα καζανάκια των 3/6 λίτρων. Τα ξεδεύκει ούλλα στα εργοστάσια αφαλατώσεων τζιαι τα τάνκερς που φέρνουν νερό που την Μητέρα πατρίδα.

Μπουεεεέργκ!!! (Μπέργκ είναι το γιάξ στη γαλλική γλώσσα. Κανονικά θα έπρεπε να το γράφω beurk για να μην ξημαρίζω την κυπριακή διάλεκτο με ξενόφερτες λέξεις).



Μια φρούτσα 3 ευρά είναι. Κλείω τα μμάθκια μου τζιαι αννοίω το κλαππί. Έτσι τζιαι αλλιώς θα πλήννω τα σιέρκα μου στην έξοδο με σαπούνι.




Φκαίννω που την καμπίνα του βρώμου. Ο βρώμος δεν φωτογραφίζεται. Πάω να πλυθθώ. Τελικά οι πελάτες δεν είναι καλλύττεροι που τους ιδιοκτήτες.



Δεν άντεξα. Επήα στον ιδιοκτήτην τζιαι επαραπονήθηκα για την ακαθαρσία.

- Τί να κάμω λαλεί μου. Πληρώννω 2 βουλγάρες μια φάουσα λίρες τζιαι βουρώ τες ούλλη μέρα πο πίσω.

Ευτυχώς που μόλις πριν να πάω στο αποχωρητήριο είχεν περάσει η μία εκ των δύο βουλγάρων. Ιδού η απόδειξις.





Είπα ότι δεν θα γράφω πολιτικά στο μπλογκ μου. Τελικά πως να γράψεις ανάρτηση συμπαράστασης στον ανένδοτο αγώνα του Κουτσό ενάντίον της κουλλουφκιάς χωρίς να γράφεις πολιτικά. Η ανάρτηση αυτή είναι άκρως πολιτική. Ότι τζιαι να προεκτείνεις από τες φωτογραφίες θα σε οδηγήσει σε κάποια δημόσια πολιτική από το 80 τζιαι μετά. Υγειονομείο. τεχνική κατάρτηση των τεχνιτών, συνειδηση τζιαι μεράκι του τεχνίτη για την δουλειά του, σχέση με την ουσία, ππάσα ππάσα πράξης επικάλυψης της κάθε βρωμιάς,...

Στο επόμενο, συνεχίζω με μαστορκές της οικοδομικής βιομηχανίας.

Τζιαι προσέξετε, δεν είναι ο συγκεκριμένος απόπατος που είναι το πρόβλημα. Αν ήταν έτσι δεν θα είχε σχέση με τες αναρτήσεις του Κώστα. Το πρόβλημα είναι το σύστημα που ξεκινά που τον τεχνίτη τον άτεχνον του σικκιμέ που έκαμεν έναν έργο που ποττέ μα ποττέ καθαρίστρια ή καθαριστής δεν θα μπορέσουν να καθαρίσουν όπως πρέπει, που συνεχίσει με τον ιδιοκτήτη που δεν ξέρει να συντηρήσει ένα κτίριο τζιαι να προσφέρει μιαν υπηρεσία της προκοπής, που πάει στο υγειονομίο τζιαι στον κοτ που αφήνουν έτσι χώρους να λειτουργούν ακόμα, που περνά που την καθαρίστρια που παρόλο που έχει δίκαιο για την κατάσταση που δεν μπορεί να αλλάξει, εντούτοις προσθέτει μιαν ακόμα στρώση σικκιμεκλικκιού, τζιαι τελειώνει με την νοοτροπίαν των χρηστών των οποίων η συμπεριφορά κάποιων είναι χειρότερη που την συμπεριφοράν των ζώων.

Δεν σας εζητήσαμεν κύριοι το φεγγάριν. Έναν απόπατον καθαρόν εζητήσαμεν με λλίον γούστον, που να συνάδει με το δεκάλιρον ανά κκελλέν που θα σας αφήσουμε.

21 σχόλια:

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Ελπίζω να τελειώσει σύντομα η εποχή των αποπάτων...

stalamatia είπε...

Άμπα τζιαι έκατσω πάνω στη λεκάνη! τζιαι σιγά που ήταν να τσιλλήσω το κουμπί του νιαγάρα με το μιαλλιώνα μου .Με χαρτί για με μια καρατίστηκη κλωτσιά .Ατε που τζιαμέ που ήταν να μπω τζιημέσα !με τους ξημαρισμένους!!.Βουρά τη βουλγάρα ιμήσιη μου ποπίσω εν για άλλη δουλειά που τη βουρά. χα χα χα .

kyriakos είπε...

Φίλε έχω δει πολλά χειρότερους αποπάτους σε άκρος καπιταλιστικά εστιατόρια MCdonalds κτλ. στο εξωτερικό (ξέρετε που) ..και δεν είχαν καν βραστό νερό!!.. Μπροστά τους τούτος εν γυαλλί σιόνι..

Το υγειονομείο στη Κύπρο πέρσι πήγε ως στον καφενέ της στετές μου στο κουτσοχώρι πας στα βουνά και απαίτησε που την κοτζάκαρη να βάλει βραστό νερό μες τον απόπατο του καφενέ..

Που τότες εβαλα τους άχτη και έχω σκοπο αμα έβρω έστω τζαι ένα εστιατόριο μέσα στη λεφκωσία χωρίς βραστό νερό να τους........

αμαναμου μαναμου...
.. θα τους κάμω ανάρτηση μες το blog μου!..

:)
,,,

(αντρέπουμε να πιάσω τηλέφωνο)

το πρόβλημα είναι ότι ακόμη να έρτω κύπρο που πέρσι, είμαι ακόμα στα ξένα...

αλλά όπου νασε έρκουμαι γιαυτό εγλέπετε καφενέδες της χώρας!!!


Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου φίλε.. ο χτίστης που τον έχτισε δεν ήταν πολλά καλός μαστρος..

Leni είπε...

...και καλή σας όρεξη!!

Αμά ρε κουμπάρε με τούτα τα αποχωρητήρια στην Κύπρο. Την ημέρα που έφευκα για σπουδές στην Αγγλία, στο αεροβρώμιο της Λάρνακας ήταν θκυό εγγλέζες στες τουαλλέτες τζαι εκαταριούνταν την ώρα τζαι τη στιγμή που επήαν να κατουρήσουν. Τζαι λαλώ "σάμπου ιδιοτροπιάσαν που το ταξίδι;" γιατί ήταν decent οι τουαλλέτες. Ύστερα επήα Heathrow τζαι επήα να τους αφήκω το σημάιν μου τζαι εκατάλαβα προς τι τα μούτρα, αντρέπεσαι να κατουρήσεις τζειμέσα.

dokisisofi είπε...

rolon toulahiston eishen?

το Ηλίθιο -χικ -Αγρινό είπε...

Ρεεεε...

Μα που ήβρατε έτσι καθαρόν; Που ένει οι εμετοί; Που εν το natural graffiti πας τους τοίχους;

koutso είπε...

Φίλε Αδέρουμ,
Τα λόγια σου μου δίνουν κουράγιο για να συνεχίσω να εκθέτω τούτη την χώρα.Το πρόβλημα δεν είναι ο κτίστης μόνο που μπορεί να είναι ότι θέλεις.Το πρόβλημα είναι ο ιδιοκτήτης τζιαί ο κούλουφος που επέβλεπε.Ομως υποψιάζομαι ότι ο ιδιοκτήτης για να γλυτώσει καμιά λίρα δεν πλήρωσε ούτε για μελέτη και συνεπώς ούτε για επίβλεψη.Ομως έστω και αν αυτό έγινε δεν δικαιολογείται η κατάσταση.Το υγιειονομείο...πούτσες μπλέ άλλοι shiλλοκούλουφοι.

koutso είπε...

Διερωτώμαι τι έφαγες?
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Πήγες πριν να φάεις ή μετά?

Aceras Anthropophorum είπε...

Χα χά χά! Έφαα greek salad 10 € που το εστιατόριο!

Leni το αεροδρόμιο εκαθάρισε που τον τζιαιρόν που το επιάσαν ιδιώτες. Ήταν έναν αέραν σιειρόττερον που τούτον δαμαί.

Δοκησίσοφη τουλάχιστον ρολό είχε. Επειδή το κατάλημμα ήταν οικολογικό έγραφεν πάνω στην θήκη: Προστατέψτε το περιβάλλον. Χρησημοποιείται και τις δύο πλευρές του χαρτιού.

Αγρινό Γραφίτι δεν έχει διότι μόνον γέροι τζιαι οικογένειες πάσιν.

Επίτροπε αν περάσεις από εδώ τζιαι θκιαβάσεις τι γράφει ο Κυριάκος, πιάσε ένα κουρπάτζι τζιαι πήενναι στο υγειονομείο να παρετήσουν τες μαλακίες. Άκου τζιει ζεστό νερό στα αποχωρητήρια. Στην Ελβετία λόγω ενεργειακού νόμου τωρά ακυρώννουν το ροπινέττο με το βραστό τζιαι σύντομα θα το απαγορέψουν. Αντί να επιβάλλουν ζεστό νερό καλλύττερα να επιβάλλουν άνυδρα αποχωρητήρια τζιαι λεκάνες των 6 λίτρων.

Greekstories είπε...

Εμενα δεν με σσικκαρε πολυ ο αποπατος γιατι ειδα και χειροτερα. Αλλα λατρεψα τον λογο σου, την δομη του αρθρου, την επιχειρηματολογια σου και τον τροπο σκεψεως σου. Συνεχισε τουτη την σειρα που αρχισες, πιστεφκω εν να εσσιεις πολλα να πεις

Aceras Anthropophorum είπε...

Ε Γκρηκστόρη ξέρεις που διαδραματίζεται το περιεχόμενον της επόμενης ανάρτησης;

ΣΤΟ ΔΑΣΟΥΔΙ ΛΕΜΕΣΟΥ.

Όχι δεν έγινα τζιαι γω πόρνη. Εμένα γαμούν μου τα φκιά τζιαι την σκέψην οι πελάτες τζιαι κανεί με. Ότι περισσέψει γαμούν το τα κοπελλούθκια πον να ΄τω σπίτι. Ευτυχώς που υπάρχει τζιαι η αγάπη (λαλεί τζιαι ο Διάσπορος) τζιαι σφοντζίσει τες επιπτώσεις.

Οι φωτογραφίες που ετράβησα τζιαι θα σχολιάσω είναι της ημέρας ;)))

dokisisofi είπε...

έγώ θέλω να μάθω τζιαι ποιός γάρος άφηκε τον νιαγάραν ατράβητο τζιαι θωρούμεν τωρά τις τζιτρινουρίες του γκρο πλαν. Καλά κάνετε και τα κατεγγέλλεται Ακέρας και θαυμάζω την μαγκιά σας να μιλάτε ενώ όλο λουφάζουμε, αλλά πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι η υγιεινή είναι κι αυτή αποτέλεσμα παιδείας και κουλτούρας. Όλων μας.

koutso είπε...

Nομίζω για να γίνει κάτι θα πρέπει να αναφερόμαστε τόσο στο όνομα του εστιατορίου και να του στέλλουμε και την ανάρτηση να δείτε ότι το φιλότιμο του κύπριου κούλουφου μπορεί να λειτουργήσει,αν του ξέμεινε απο το πολύ ξέφρενο πανηγύρι αναζήτησης χρημάτων....

dokisisofi είπε...

Στο http://karvouna.blogspot.com/ γίνονται συγκεκριμένες καταγγελίες από ιδιώτες/καταναλωτές για τις παντός είδους ατασθαλίες τζιαι παγαποθκιές που παρατηρούν. Σε επίπεδο τιμών κυρίως, αλλά είναι μια καλή πρώτη κίνηση και μπράβο των παιθκιών.

Aceras Anthropophorum είπε...

Σωστό για τες επώνυμες καταγγελείες. Το επόμενο θα είναι επώνυμο. Αυτό το αφήννω έτσι διότι έφτασα τζιαι έγραψα μιαν μη 100% εξακριβωμένην πληροφορία (ότι το κέντρο είναι πάνω στην γεναίκα του διαχειρηστή που είναι δημόσιος υπάλληλος). Στο επόμενο θα σχολιάσω μόνο ότι είδαν τα μμάθκια τζιαι η φωτογραφική μου για να μεν φοηθώ να εκθέσω κάποιον που μου έδωσε μιαν πληροφορία.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Ασέρα, άφηκες μας τον απόπατον...
Πότε εν να πάεις καμιάν εκδρομή να φωτογραφήσεις κανένα φκιόρο να θωρούμε;

- Συμφωνώ με την δημοσιοποίηση ονομάτων. Αυτά να λέγονται.

Ανώνυμος είπε...

Tο μέρος που φωτογράφισες κουμπάρε έχουν το τρις καθηγητές τζίε είναι γραμμένο στές γενετζιες τους

ιων είπε...

Ασέρα, είναι η μόνη ανάρτησή του που δεν είδα τες φωτογραφίες δεύτερην φοράν, τζιαι την πρώτην φορά εμισοθόρουν τες. Εγώ θα συμπληρώσω ότι εκεί που υπάρχουν καθαρές τουαλέττες όταν έχει αρκετό κόσμο, μετά από λίγη ώρα είναι αγνώριστες. Ραντισμένες κλπ κλπ και τα χαρτιά έξω απο τους καλάθους κλπ κλπ. Τζιαι κάτι άλλο που συμβαίνει σε πολλούς χώρους ανεξαρτήτως αν είναι καθαροί ή μη χαϊκλασάτοι ή χωριάτικοι. Πολλές φορές ο χώρος είναι τόσο στενός που δεν σε χωρεί να ανοίξεις την πόρτα να βγείς. Τζια ντζίζουν τζιαι τα ρούχα σου ποτζεί τζιαι ποδά. Προχές ήμουν σε ένα ξενοδοχείον 5 αστερκών τζιαι βάλε στην Αγίαν Νάπαν, καθαριότητα, αστραφτερά ούλλα, πολλά ωραία διακόσμηση, άνετα σαλόνια. Μπαίνω στην τουαλέττα, όσον τζιαι εφόρεν το πλάτος του χώρου την λεκάνην. Πάω να βκώ, ανοίω την πόρταν προς τα μέσα εν με εφόρεν, έπρεπεν να στριμωχτώ στο πλευρόν για ανοίξει η πόρτα. Για αλλο έναν πόδιν πλάτος!!!!! ΄Είπα το του Διευθυντή, εδικαιολογήθηκαν ότι ανακαινίσαν το ξενοδοχείον τζιαι εμεινεν μόνον τζείνος ο χώρος για να ανακαινισθεί, τζιαι να το φροντίσουν. Καλάν τον τζιαιρόν που εκτίζαν ο νούς τους αρχιτέκτονες που ήταν;;;

Ατε κανεί, Ασέρα πήαιννε κανέναν περίπατον να βάλεις κανέναν λουλλουδούιν να έβρει η σελίδα σου τα ίσια της. Εν η μόνη φορά που εχάρηκα που εν έσιει μυρωθκιάν το παράθυρον του κομπιούτερ.

dokisisofi είπε...

χαχαχα συμφωνώ με το αηδιαστικό των φωτογραφιών..τζιαι το κακόν είναι ότι και σε άλλα μπλογκς που παραπέμπουν στην συγκεκριμένη ανάρτηση του Ακέρας, θωρείς τζείνην την αηδιαστική λιαξ λεκάνη σαν ανοιχτό στόμα δίπλα που τον τίτλο..Μπλιαχ! Βάλε τουλάχιστον να φαίνεται πρώτη τζείνη με το ρομανίσι:P

Ανώνυμος είπε...

Μου επιτρέπετε να φυρτώ που τα γέλια χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

xriste mou. Kala itan anagki na katseis? egw pote mou den kathome se toualetes, oute kan ama pienw episkepsi se filous. tsoullokathome je ballw xarti na men petassounte nera panw m.

Pou tes kaluteres toualetes pou eida, en sto emporiko kentro Westfield tou londinou kai ta kata topous john lewis katastimata... fusika to oti en kathoumaste pote ennoeite. Nomizw en pollis kosmos pou kathete pantws... einai pou ta pramata pou anakatsiw ta mala. Kai den anakatsiw eukola...