Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Με δίχα θέμαν

Έσιει μήναν να γράψω. Όπως επολλήναν τα μπλόγκς, ή θα τα θκιαβάζεις, ή θα κάμνεις το δικό σου. Βασικά δεν έχω τίποτε να πω. Έφαεν μου πολλήν ενέργειαν τζαι σκέψην να γράψω την ιδέαν μου για την δημοκρατία που εδημοσίευσα στο
οικογενιακόν κέντρο νέα Κύπρος
. Άδικα νομίζω διότι δεν φαίνεται να το εθκιάβασεν κανένας. Έν πειράζει όμως, εμέναν επέτρεψε μου να ξεκαθαρίσω μερικά πράματα.

Αφού εν έχω τίποτε να γράψω ας μοιραστώ μαζί σας τους περιπάτους μου που έκαμα τες τελευταίες 3 εφτομάδες. Εκτός που τες πρώτες 2 φωτογραφίες, τες άλλες τες έφκαλα σε περίμετρον 150 μέτρα που το σπίτιν μου.

έσιει χωράφκια πον πασιά.



γιωρκούν σιτάριν ττορφαντόν (triticum aestivum)


Μα το δικόν μου το χωράφιν εν φτανόν.
Την ίσιαν του για να τη έβρεις θέλει βλάγκαν.


Τα ήμερα μέσα χαΐριν δεν θωρούν.
Τα άρκα τζαι τα αδέσποτα μέσα δρατζιάζουν

Οι τριανταφυλλιές με τσάππαν θέλουν, με νερόν


Τζαι οι κορούες άμα ΄ννοίξουν εν αγάπες (rosa canina)


Βρώμην τζαι σίκαλην να σπείρεις εν βλάστα


Η αρκοβρώμη όμως μέσα βασιλεύκει (briza media)


Αστράνθιες (astranthia mayor)


Τζ΄ακουιλέκιες (aquilegia vulgaris)


Τζαι κνωτίδες (knautia arvensis )


Μαργαριτούες (leucanthemum vulagre)


Τζιαι αρκοτσάρτελα τζειμέσα κάμνουν ζιαφέττιν (geranium sylvaticum)


Στα τσακρίθκια αρέσκει ναν το χώμαν τους φτανόν (silene vulgaris)


Αν δεν τα κάμεις τηανιάν πον τριφερά,
αθθήζουν Μάην για Ιούνην.


Χωράφιν μου ξερακιανόν δεν σε εσύγκοφκα
Να φκάλλεις τζι ορχιδέες μ΄έτσι κάλλη
(η ανηψιά του aceras ίσως είναι ή dactyloriza maculata ή daktyloriza fuscii)


Κρίνους των άλπεων (lilium martagon)


Τζαι πετεινούς (rhinanthus alectorolophus)


Τζαι ππούφφουρους (tragopogon pratensis)


Τζαι φτερικούθκια (aspidiaceae ...?)


Μ΄έτσι ομορκιές τα ήμερα ίντα τα θέλεις (campanula glomerata)


Τ΄αρκα να τα πουλήσεις δεν μπορείς
Ότι γιωρκήσεις τρώς το επι τόπου (fragaria vesca)



Μα να συνάεις αρκοφράουλες bio με τα μωρά
Ένει χαρά π΄αξίζει δέκα φορτηκά σιτάριν.

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αθθύμησες μου τους περιπάτους που έκαμνα -τζιαι κάμνω όποτε είμαι Κύπρον- με τον παπά μου στα βουνά. Σπάνια μπαίνουμεν στον κόπο να προσέξουμε το θαύμα της φύσης τζιαι σιαίρουμαι που υπάρχουν ακόμα ανθρώποι να εκτιμούν τούτα τα όμορφα Θεία δώρα!

stalamatia είπε...

Ασερα μου τι υπέροχα χρώματα είναι αυτά?!όλα είναι όμορφα και δεν είναι τα συνηθισμένα αυτά έρχονται χωρίς να ζητάνε τίποτα για να μας ομορφαίνουν τη ζωή μας.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ.Να είσαι καλά μαζί με την οικογένεια σου και να κάνετε βόλτες να χαίρεστε όλη αυτή την ομορφιά που μοιράζεσε και με εμάς.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Τούντα δίχα θέματα αρέσκουν μου πολλά. Τι φωτογραφική/φακούς χρησιμοποιάς;

Διάβασα/μελέτησα το άρθρο σου για την Δημοκρατία. Για να σχολιάσει όμως κάποιος χρειάζεται χρόνο γιατί υπάρχουν πολλές παραμέτροι στα ειδικώτερα θέματα.

Aceras Anthropophorum είπε...

tubemap στην Κύπρον πάνω στα βουνά υπάρχουν σχεδόν τα ίδια πράματα. Ακόμα όμως τζαι πάνω στην πιο ξερήν καυκάλλαν να πάεις τον Μάρτην Απρίλλην θα εύρεις ακόμα πιο σπάνια θαύματα, αλλά είναι πιο μιτσιά. Θέλεις παραπάνω μμάτιν να τα συγκόψεις τζαι μάκρο φακόν πιο μεγενθυντικόν για να τα αποθανατίσεις.

Για να καθαρίσουμεν... αν σου πω εν να γελάς. Είναι ένα Nikon coolpix 990 που αγόρασα μετεχειρισμένον 80 Ευρώ πάνω στο ebay. Πριν να φκούν τα ψηφιακά reflex η Νίκκον έφκαλεν κάτι μεταξύ compact τζαι reflex. Είναι έναν μικρό compact που έχει όμως πάνω έναν καλό sensor καλούς φακούς τζαι όλα, μα όλα που είχεν μια κανονική φωτογραφική μηχανή της εποχής. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάτι το ανάλογο. Με τον μάκρο φακό μπορείς να κοντέψεις 2 πόντους του αντικειμένου. Η φραουλούα πάνω στην φωτογραφίαν είναι 8 με 10 μιλίμετρα. Εσκεύτηκα πολλά τι μηχανή να γοράσω, αλλά τελικά αντι για 1500-2000 € έδωσα 80 τζαι αντί για έναν κούττουκον ύπερhiτέκ που θεωρητικά φκάλλει τζαι την φωτογραφίαν για σένα.

Όταν θα έρτω Κύπρον θα φκάλω τα ξεράγγαθθα του καλοτζαιρκού, να δείτε ότι τα κυπριακά θεία δώρα εν ακόμα πιό όμορφα που τα ξένα. Φτάννει να έχεις μμάτιν τζαι θα τα δεις.

Unknown είπε...

Wow! Ειλικρινά έφτιαξες μου τη μέρα μου :) Όμορφα

Aceras Anthropophorum είπε...

Είδες το τσαρτελλούιν το άγριο; Εσκέφτουμουν ότι θα σου αρέσει άν έβαλλα έναν. Μες το χωράφιν μου έχει τρία είδη αλλά το πιό όμορφον δεν το έχω (geranium livide - εδω http://www.florealpes.com/fiche_geraniumlivide.php#). Θα βρείς μιαν λίσταν με γεράνια των άλπεων εδώ http://www.florealpes.com/groupe_geraniums.php. Από τα ήμερα τα γεράνια μόνον το φκιούλιν μου αρέσκει. Ίσως είμαι επηρεασμένος που το comercialisation που τους εκάμαν στην ευρώπην όπου τα γοράζεις με την τουζίναν που το σουππερμαρκετ όπως τα λαχανικά. Οι ολλανδοί παράγουν εκατομύρια μέσα στα νάυλα τζαι τα εξάγουν με σιηλιάες κοντέινερ κάθε άνοιξην που φεύκουν για την κάθε γωνιάν της Ευρώπης. Στην Κύπρον ευτυχώς εγλυτώσαμεν τζαι έχουμεν τα παραδοσιακά τσαρτελλούθκια. Είναι διότι εν πολυετή τζαι δεν τα κρούζει το σιόνιν κάθε χρόνον όπως γίνεται στην Ευρώπην. Η αγορά λοιπόν ενδιαφέρτην λλιόττερον.

Στην Κύπρον τα αρκοτσάρτελλα (είδος πελαργόνιου) κάμνουν για σπόρον κάτι που όταν ήμουν μωρόν ελαλούσαμεν ότι ήταν ρολόγια. Πάνω στον σπόρον έχει κάτι σαν βελόναν που κορακά. Μόλις πιάσει πάνω σε κάτι μάλλενον, αρπάσσει πάνω τζαι αμέσως αρκεύκει να στριφογυρίζει. Εν ο τρόπος του για να ταξιδεύκει τζείττε μέρου αφού δεν έχει πόθκια. Χρησημοποιεί τα πόθκια των κουέλλων ή των αθρώπων που θα τύχει να περάσουν που κοντά του. Εμείς επιάνναμεν τους σπόρους του πελαργόνιου, εκαρφώνναμεν έναν πας το μανίτζιην τζαι εθωρούσαμεν την βελόναν που εγύριζεν σαν το ρολόι. Ενομίζαμεν ότι εδείχναν την ώρα.

Unknown είπε...

Φυσικά και είδα το τσαρτελλούιν το άγριο! Πολλά ωραίο!!
Είδα και τα γεράνια των άλπεων στο link, όμορφα..

Εμένα αρέσκουν μου τα ήμερα τσαρτελλούθκια γιατί μες το μυαλό μου έχω τα συνδεδεμένα με τις κυπριακές αυλές των γιαγιάδων :)

Τζιαι ναι το φκιούλιν εν το πιο ωραίο..

avidaviva είπε...

Το κειμενο σου ετυπωσα και το εδωσα και σε αλλους να το διαβασουν (εκανα και μικρη μεταφραση :)για ελλαδιτες).Περιμενα να δω σχολια απο σας.Φαινεται δυσκολο σημερα ,η αμεση Δημοκρατια στους 40 βαθμους ,αλλα ειμαι αισιοδοξη.Εξαλλου η Κυπρος ειναι τοσο μικρη και αγαπημενη, που μονο λιγη παιδεια θελει αυτη η αγαπη.Στο δυσκολο καιρο , ερχεται η συσπειρωση και η σκεψη.Επειδη σαν ξενη δεν δικαιουμαι να μιλω γιαυτα,αλλα μονο να σκεφτομαι και να ερευνω ,εχω να σ ευχαριστησω και γιατι μου θυμησες το "ρολοι" των παιδικων μου χρονων στη Δεξαμενη .

Ανώνυμος είπε...

Να σου συστηθώ, είμαι η Ολγα, σε διαβάζω τελευταίως και μ΄αρέσεις. Σήμερα με συγκίνησες με τα λουλούδια σου, το Rosa Camica μου θύμησε την στετέ μου στο χωρκό εκεί στον Πενταδάκτυλο, που ξυπνούσαμε παλιά μαζι το πρωϊ στις 5.00 για να το μαζέψουμε να κάνουμε ροδόστεμμα, τζαι εμουσκομύριζεν ο τόπος. Τα δε τσακριθκια έχει χρόνια να ακούσω να τα αποκαλούν έτσι (τα λένε στρουθκιά απ΄εδώ).
Όσο για τα ρωλόγια όταν ήμουν μικρή πολλές φορές τρύπησα τον καρπό μου για να το φορέσω τάχα μου!

Σ΄ευχαριστώ για τις γλυκιές αναμνήσεις που μου ξύπνησες.

Ανώνυμος είπε...

Aceras, το άρθρο σου το διαβασα, δεν είχα να πω πολλά γιατί με κάλυψαν οιι ιδέες σου και μου άρεσε.
"καθυστερημενα λόγια δεν σας πιστευω, εγω πιστευω στην σιωπή, στεκει πάνω από όλους, πάνω απ όλα. γιορτή κατανόησης"

Καμια φορά η σιωπή ειναι γεμάτη... αλλά το Μπλογκ δεν την αντιλαμβανεται.

Καλά έκανες όμως να μας θυμίσεις ότι όλα χρειαζονται ανατροφοδότηση.

Και σ ευχαριστώ που διαλεξες να μοιραστείς τις φωτογραφίες με τα υπέροχα λουλούδια και καρπούς.

kkai-Lee είπε...

Φίλε Aceras

Eίπες:

'Βασικά δεν έχω τίποτε να πω'.

Αλλά είπες τόσα πολλά

Σε χαιρετώ με αγάπη.

sombraluz είπε...

Τι όμορφη βόλτα!Ευχαριστώ.

Lexi_penitas είπε...

Aceras, το άρθρο σου το διάβασα αφού το τύπωσα. Ελπίζω να επανέλθω με σχόλια. Τελικά φαίνεται να το διάβασαν αρκετοί.

Τελικά φίλε μου είσαι προνομιούχος. Αν σε απόσταση 150 μέτρα που το σπίτι σου υπάρχει τόση φυσική ομορφιά!!! Να είσαι καλά και να τη χαίρεσαι

ALm είπε...

Πρόσφατα έκαμα μιαν εκδρομή σε ορεινά χωρκά στην Κύπρο..είχα χρόνια να το κάμω τουτό τζαι εντυπωσιάστηκα
1. με το πόσο όμορφα ήταν τα τοπία και το είχα ξεχάσει
2. με το γεγονός ότι ο ποταμός που μας έπαιρνε ο παππούς τα καλοκαίρια όταν ήμαστε μωρά τζαι επαίζαμε εξερανε σχεδόν..ως τον αστράγαλο τζαι αν το νερον...στο μεταξύ σε μιαν πανέμορφη τοποθεσία (τα χασαμπουλιά αν την ξέρετε) υπάρχουν πεταμένα κάτω που τον βράχον αλλά τζαι δίπλα στον ποταμόν, από μπουκάλες μέχρι τζαι καρέκλες τζαι παλιά στρώματα! εν για να φακκάς την κελλέ σου στον τοίχον.

(απορία για την ακουιλέκια που μου άρεσεν πάρα πολλά: θέλει κάποιες ειδικές συνθήκες; κάμνει μόνον έξω ή και μέσα σε γλάστα; ευχαριστώ)

dokisisofi είπε...

" Τελικά φαίνεται να το διάβασαν αρκετοί."

"Ελπίζω να επανέλθω με σχόλια"


POST HOC ERGO PROPTER HOC

Έλατο Χελιδόνι είπε...

Πολλά ωραία. Ελπίζω σε καμιά θκυό εφτομάες να έχω τζιεγώ φωτογραφίες που τον Ακάμαν.

Drapetis είπε...

Φοβερη φλασια παντως τα 'ρολογια'... που τζαιρος...

dokisisofi είπε...

/Η dokisisofi είπε...
Το σχόλιο αυτό αφιερωμένο στα αγαπητά μου ρουφιανίδια με τις ψηλές θέσεις και την αιώνια απανταχού ανασφάλεια στη θέα μιας "δοκησίσοφης" να λέει τα πράγματα με τ'ονομά τους. Και που ίσως θύμωσαν που ΄δε λέει να σωπάσει και που σκασίλα της μεγάλη που δεν έχει φαν κλαμπ ( το λέω σωστά?)

Φαίνεται λοιπόν ότι κάποιοι έχουν τις "Ζωές των άλλων" για αγαπημένη ταινία. Με τιμά το γεγονός ότι με θεωρούν τόσο ξεχωριστή ώστε να με πολεμούν τόσο και να φτάσουν στο σημείο να παραβιάσουν και το λογαριασμό μου και να γράφουν σχόλια με το όνομα μου, ώστε να "σπιλώσουν" την "δοκησίσοφη" (αν και έχει τόσες φορές διακωμωδήσει τον ίδιο της τον "εαυτό" που δεν χρειαζότανε) με πράγματα που δεν έχει πει. Έχω καταδικάσει και στο μπλογκ του Μιχάλη την υποκλοπή αυτή και αποκήρυξα ένα σχόλιο με συγγραφέα την "δοκησίσοφη".

Βλέπω ότι τα μέσα δεν είναι συμβατικά και ότι τα χτυπήματα κάτω απ'τη ζώνη( σύμπτωμα έλλειψης επιχειρημάτων και ζηλόφθονης μανίας για ηθικη εξόντωση του αντιπάλου) πλέον συστηματοποιούνται.

Όσοι μηχανισμοί κι αν μπήκαν σε λειτουργία για να φτάσω στο σημείο να πώ "Ήμαρτον" και να τρομοκρατηθώ άλλοι τόσοι είναι και οι μηχανισμοί αυτοάμυνας που διαθέτω.

Ξέρω ότι πολλοί θα τα θεωρήσουν γραφικά όλα και φαντασιοπληκτικά και δεν έχω τίποτα άλλο από το λόγο μου για να τους πείσω. Κάποτε θα καταλάβουν.

Πέρα από το διαδίκτυο όμως, υπάρχει και ζωή. Και η δοκησίσοφη υπάρχει και κυκλοφορεί ανάμεσα σας και συνεχίζει να εκφράζει τη γνώμη της ελεύθερα και επώνυμα. Και δε νομίζω με τέτοια μούρη να μπορεί κάποιος να επιχειρήσει πλαστοπροσωπία:PPP.

Συμπονώ όσες/ους κατάλαβαν ότι μόνο με τέτοιο τρόπο θα μπορούσαν να με εξευτελίσουν. Είναι φοβισμένα ανθρωπάκια που έμαθαν να εξοντώνουν και όχι να υπάρχουν, να χαλούν και όχι να κτίζουν και θα είναι πάντα στην υπηρεσία ενός ανώτερου και θα ψωμοζητούν μπράβο από τα ελεεινά τόυς ρουφιανέματα. Δόξα τω Θεώ διαθέτω ελευθερο πνεύμα και΄ούτε φόβο έχω ούτε πάθος. Απλά τρομάζω στην ιδέα της γενίκευσης τέτοιων πρακτικών για την κοινωνία μας γενικότερα.

Ότι έκανα, σωστό ή λάθος, το έκανα γιατί υπήρχε λόγος. Και ο λόγος αυτός ΄΄ηταν η λογοκρισία και το φίμωμα (κυρίως σε σχόλια χιουμοριστικά-το χιούμορ ενοχλεί τους ρουφιάνους). Αν αντέδρασα με άσχημο τρόπο δε θα απολογηθώ καθώς ήθελα να καταδείξω την υποκρισία στα "φιλελεύθερα" προσωπεία διαφόρων μπλόγκερ που κάθε άλλο παρά χαλαροί και κουλ ήταν (λεξιπένητες,αγρινά, ψυχίες, αντίχρηστοι κτλ). 'Επαιξα με τα όρια τους και αποκαλύφθηκε τελικά το πρόσωπό τους. Φασισμός, αποκλεισμός, λογοκρισία, ανασφάλεια, προπαγάνδα,ρουφιάνεμα χαμέρπεια.

Και ΄τώρα θεωρούν ότι επειδή με τα μέσα που διαθέτουν άλωσαν το ψευδώνυμο μου,ανταλλάζουν συγχαρητήρια. Ή μήπως και τίποτα άλλο????



(Πάω για ύπνο. Για ότι γραφεί στο εξής, δε φταίω εγώ

Ανώνυμος είπε...

Κάθουμε στη mensa του πανεπιστημίου του Irchel στην Ζυρίχη (ήρτα για ένα συνέδριο). Εψές εθκίαβασα με προσοχή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου την ανάλυση σου για τους κανόνες δημοκρατίας του Condorcet τζαι την εφαρμογή τους στο πρόβλημα του τόπου μας. Πάντος πρέπει να είσαι πολλά μερακλής για να μπορείς να κάθεσε τζαι να κάμνεις έτσι ανάλυση αν δεν είσαι συνταγματολόγος ή νομικός ή σχετικός με το θέμα τέλος πάντων.

Έτσι όπως θωρώ δαμέ τα Ελβετό-φοιτητούθκια να πιενουν τζαι να’ρκουνται πρόσχαρα προσπαθώ να φανταστώ ένα Παρόμοιο σενάριο. Στην καφετέρια στο πανεπιστήμιο της Τζερίνιας αλλά με φάτσες λλίον πιο μεσογειακές, ε/κ και τ/κ (ατέ μπορεί τζαι κανένα Μαρωνίτη ή Αρμένη) να κάθουνται να τρων τζαι να πιννουν τον καφέ τους χωρίς να έχουν να σκεφτούν αν ο ένας έσσιει παράπανο ή λλιόττερα δικαιώματα που τον άλλο. Ποιος ξέρει μπορεί. Σε καμιάν 30ρκαν χρόνια αν ούλλα παν καλά τζαι εφαρμοστεί ‘το μοντέλο του Aceras anthropophorum’

Ουλλα όσα αναφέρεις πάντως σ’ εμένα, κάποιου που δεν καταλάβει τζαι πολλά που συνταγματολογία, φαίνουνται μου πολλά λογικά τζαι εφαρμόσιμα
Στο τέλος της ημέρας όμως νομίζω 2 πράματα που ανάφερες στο κείμενο έχουν σημασία να καταλάβουμε για να πετύχει τούτο.

1. ‘Από το σιέριν µας όµως θα είναι να
δηµιουργήσουµεν συνθήκες όπου θα µπορούµεν στην συνέχειαν να πείσουµεν τους
συµπατριώτες µας να αλλάξουµεν τα εγγυητικά συµφωνητικά… ‘

2. ‘Η πλειοψηφία της µιας κοινότητας έχει
τα ίδια δικαιώµατα µε την πλειοψηφίαν της άλλης, τζαι η µειοψηφία της µιας
κοινότητας µε αυτά της άλλης.’

Καλά έκαμες τζαι έστειλες το στον Τουμάζο. Πιό κατάλληλο άθρωπο για την περίπτωση. Εν τζαι μες σε τεχνικές επιτροπές.

Οι αρκοφράουλες πε μου τρώνται όπως οι φράουλες;

Θα το στείλω πόψε γιατί δαμέ εν έχω διαδίκτυο

Ανώνυμος είπε...

Όμορφες οι φωτογραφίες. Δεν πειράζει που δε γράφεις τώρα. Θα ξαναρχίσεις κάποια στιγμή. Κι εγώ το ίδιο έπαθα. Ο Ιούνης θα φταίει...

Aceras Anthropophorum είπε...

rose, kkai-lee, sobraluz, lexipenita, drapeti, ελατοχελίδονον σας χαιρετώ.

alm, η ακουιλέγκια της φωτογραφίας χρειάζεται κρυαδερά κλίματα. Νομίζω ότι στην ορεινήν της Λεμεσού ή της Λευκωσίας θα κάμνει. Στο τρόοδος σίουρα. Δεν ξέρω αν έχει είδη που κάμνουν στη ζέστη. Εκοίταξα την βίβλο της κυπριακής χλωρίδας του Meikle τζαι δεν αναφέρεται. Η Ζανέτου την αναφέρει στα θεραπευτικά φυτά (μιλά για aquilequia vera) τζαι λέει πόσον τοξική είναι, τοξικότητα που της διά τζαι θεραπευτικές ιδιότητες. Εμένα βλαστά μες την αυλή σαν τον αρκάστη τζαι όταν ήταν το μωρόν βρεφούιν δεν το άφηνα να φκεί την άνοιξην άμπα τζαι πάει τζαι φάει τζαι δηλητηριαστεί. Για να μιλά η Ζανέττου, φαντάζουμε ότι αυτόν το είδος θα υπάρχει σε κήπους στην Κύπρο.

Δόκη, παρά να χάνεις την ενέργεια σου μες τα μπλογκς των άλλων, άνοιξε κόρη μου το μπλογκ σου τζαι γράφε αυτά που γουστάρεις να έρκουνται μόνον αυτοί που τους αρέσκεις τζαι να εβρεις την νηφαλιότηταν σου. Εν κρίμαν να καταρίφκεις το ταλέντο σου μες σε ατέρμονους τσακωμούς. Μεν περιμένεις πάντως που μέναν να νεκατωθώ μες τα προσωπικά σου με τους άλλους. Άνοιξε το μπλογκ σου τζαι να έρτω να σχολιάσω αυτά που γράφεις ευχαρίστως, πράμαν που δέχουμαι ευχαρίστως για τα δικά μου, φτάνει να μεν με ξιτιμάζεις όπως την άλλην φορά που με αποκάλεσες ρατσιστήν.

ιncus γιατί εν μου εμύνησες να πιάεις το τρένον να έρτεις κατα την γαλλοελβετία τζαι να τα κουβεγκιάσουμεν που κοντά; Όντος τζαι γώ ονειρεύκουμε τον τζαιρόν που οι κυπραίοι θα ζιούν καλά όπως τους γαλλο/γερμανο/ιταλο/Ελβετούς, για να μεν πω τζαι για τους σαραντάσπορους οι οποίοι σε μερικά ομοσπονδιακά κρατίδια όπως της Γενεύης εν πάνω που 40%.

Λάκη άμα βρέχει τζαι δεν μπορώ να φκώ, ή άμαν έχει σιόνια τα οποία ποττέ δεν με εσυγκινήσαν, πάω για περίπατο στου Αδαή. Για το γράψιμο ίσως έρτει στην πλαζ όπως πέρσυ.

Σε 8 μέρες είμαι Κύπρον και με δίχα λάπτοπ.

Ανώνυμος είπε...

"για να μεν πω τζαι για τους σαραντάσπορους οι οποίοι σε μερικά ομοσπονδιακά κρατίδια όπως της Γενεύης εν πάνω που 40%"

Εν για τους Αλβανούς που μιλάς;

Aceras Anthropophorum είπε...

Ούπς. Αν ελάλουν που είμαστιν πάνω που 40% θα ήταν ίσως πιό καθαρόν. Εννοώ την κοινότηταν των ξένων που εριζώσαν τζαι των οποίων τα παιθκιά είναι ελβετούθκια. Οι Αλβανοκοσσοβάροι εν η τελευταία παραλαβή. Το 40 ήταν οι Οβραίοι, το 60 ήταν οι Ιταλοί, το 70 ήταν οι Ισπανοί τζαι οι Πορτογάλλοι, οι καλαμαράες, τωρά εν οι των πρώήν σοσιαλιστικών χωρών. Οι Ιταλοί δεν είναι πιον κτιστάες, πελεκάνοι, καλουψιήες, σκατοπετάχτες. Εν επιστάτες ή εργολάβοι οικοδομών, ιδιοκτήτες μεγάλων γκαράζ, έμποροι. Τα παιθκιά τους φοιτητές στα ΤΕΙ, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσοκόμες, αρχιτέκτονες. Ισπανούς τζαι πορτογάλλους πον εφύαν κόμα έχει τζαι πολλοί κρατούν την θέσην που αφήκαν οι Ιταλοί. Εν πωλήτριες στα σούππερμαρκετ τζαι τα καταστήματα, κηπουροί στους δήμους, αρκάτες με μόνιμην δουλειά σε εργοστάσια. Οι κοσσοβάροι, όσοι εν μαστόροι της κτιστιτζιής, εν με ς τα κτίσματα με καλήν δουλειάν, οι άλλοι όμως πουρκεύκουν, οι γενέτζιες τους καθαρίστριες, αρκάτες στα χωράφκια τζαι στες κατσέλλες. Προοδέυκουν τζαι τούτοι όμως. Η γεναίκα που έρκεται τζαι βοηθά μας για το σπίτιν έχει 5 μωρά. Οι μεγάλοι της ετελειώσαν άριστα το γυμνάσιον τζαι θέλουν να σπουδάσουν η μιά νοσοκόμα τζαι ο άλλος μηχανικός των αυτοκινήτων. Κράτεί τους σφιχτά τζαι έσιει τους στην δουλειάν όπως μας είχαν τζαι μας οι γονιοί μας που δεν τα ήβραν χαζίρικα. Αυτοί είναι το 40% που σου λαλώ. Έσιει βέβαια τζαι που εν κολλάρα άσπρα, καθηγητές τζαι βοηθοί στα πανεπηστήμια ή υπαλλήλοι στες πολυεθνικές τζαι στους διεθνής οργανισμούς με έδραν την Ελβετία.

stalamatia είπε...

Μάνα μου ρε Ασερα ίντα όμορφα που τα λαλείς ούλλα τζιαι θωρώ τσιήντα πλάσματα.

Stavros Mithis είπε...

Αγαπητέ Ασέρας. δεν έχω ιδέα από τα Μπλογκς, ππρώτη φορά μπάινω. Μια φίλη μου παρακολουθεί το δικό σου και μου τι έστειλε. Εν σπουδαίες οι φωτογραφίες σου μα πιο σπαουδαία εν η διάθεση σου να παρατηράς τα ωράια πράματα της Κυπριακής φύσης. Εγιώ μόνον τραούθκια ξέρω να κάμνω. Νομίζω πως τούτες οι φωτογραφίες σου εν όπως τα τραούθκια.

ALm είπε...

Aceras, ευχαριστώ για τες διευκρινίσεις :)
που τούτα που μου λέεις συμπερανίσκω πως εν καμνει για το δικό μου σπίτι.
πάντως θα το ζητησω στο φυτώριο τζιαν έβρω θα το κάμω δώρο στον θείο μου που εσιει πολλά ωραίον κήπον σε ορεινό χωρκον.

Diasporos είπε...

Re Aceras

To psomin tis ksenithkias den einai pikron aman exeis omorfian gyro ssou.

Cheers pou enan allon ksenitemmenon.

Apolamvanno ta paramythkia ssou polla.

Eixa mian thian pou itan paramythou otan eimoun paidaki. Epethanen noris alla mou embaidosen tin agapin dia ta paramythkia.

Stamata na skeftese ti na grapsis (philosophies gia to kypriakon, oson kala tzai na ta leeis) grapse mas enan paramythin pou na vasizetai pas tin philosophian sou dia to kypriakon provliman.

Ate mastre, grapse to nna xareis.

Ανώνυμος είπε...

Πτηνά, έντομα; Με τέτοια χρώματα και σχηματισμούς... θα έπρεπε να έχει.

entelech1a είπε...

Ρομαντικη ψυχη..

Aceras Anthropophorum είπε...

Διάσπορε όπου τζαι να πάεις το ψουμίν είναι γλυτζίν εαν βρίσκεις την ζωήν γλυτζιάν. Η ομορκιά βρίσκεται παντού. Μπορείς να την δείς αν μεν μεινίσκεις προσηλωμένος πάς τους κακομούτσουνους, όπως λαλεί τζαι ο συνμπόγκερ που θέλει να τους καθαρίσει.

Παραμύθιν για το κυπριακόν έγραψα τζαι είναι εδώ
http://acerasanthropophorum.blogspot.com/2007/02/blog-post_11.html.

Αγρινέ, πτηνά τζαι έντομα με τέθκοιους χρωματισμούς θα έχει όταν ο Χριστόφκιας με τον Ταλλάτ θα επανενώσουν τον τόπο τζαι οι Κυπραίοι θα το εγγρίνουν πανηγυρικά κλείωντας τα στόματα των κακομούτσουνων τζαι τοποθετώντας τους μες το χρονοπάουλον της ιστορίας μιαν τζαι καλήν. Να φήσουν επιτέλους την ομορκιάν να αθθίσει τζαι στους αθρώπους, όι μόνον πας τα τραχώνια.

Εντελέχια καλώς ώρισες.

Σταύρε τραουδοποιέ, βάρ μας τα πάς το νετ να τα χαρούμεν τζαι μείς. Δεν πρέπει ναν δύσκολον. Πήεννε δαμέ (http://www.showcaseyourmusic.com/drimiteros) τζαι δέ τι μπορεί να κάμει το πλάσμαν με 2 σιέρκα, 10 δαχτύλια, 1 μόνον φωνή τζαι λλίην τεχνολογίαν.

Incus που εξίχασα να σου απαντήσω, οι αρκοφραουλούες του δάσους εν μιτσιές όπως τα σταφυδάκια αλλά έχουν μέσα συμπυκνωμένον το άρωμαν 12 γιγαντοφράουλων του θερμοκηπίου. Ίντα 12...! 20 τζαι βάλε.

MonachusX2 είπε...

Ασερά σε ευχαριστώ πολλά για την αφιέρωση.Ζεις δίπλα που τέθκιο παράδεισο; Ζηλεύκω. Σε μας που την ζέστη τζαι την λειψυδρία, εκρούσαν σχεδόν ούλλα τα φκιόρα μας. Τα μόνο φκιόρα που δεν κρούζουν εν τα ανθρώπινα, αλλά μάλλον τούτον εν άσχετο. Ώστε έρκεσαι Κύπρον. Τζιερνώ ούζο με γεύση που τη θάλασσα της Αμμοχώστου.

Diasporos είπε...

Mastre Acera eukaristo se polla gia to paramythin sou.

Otan pao Kypron se llies meres tha paratiro pio prosektika tin fisin tountin foran. Blasta tipote exotikon tountin epoxin pas ta vouna?

Thimoume mmia foran ivra agria rasberries.

Ανώνυμος είπε...

μόνον εγώ αγαπώ την ξεραίλλα της Κύπρου?

η κύπρος εν πράσινη να την χαρείς το χειμώνα τζαι ξερή να τη χαρείς διαφορετικά το καλοκαίρι.

εν κουράζεσε ποττέ να την λατρεύεις.

ειδικά στις λαψάνες έχω αδυναμία...τζαι να μιτσιά τα λεμονούδκια...

εν τούτα που μου λείπουν στην αγγλία.

ασέρα περιμένω φώτος από κύπρο!

Ανώνυμος είπε...

diaspore? greeklish?

Aceras Anthropophorum είπε...

Ρόουμ η κάθε φύση πρέπει να πεθάνει για να ξαναγεννηθεί. Δακάτω πεθανίσκει κάτω που το σιόνιν, τζεικάτω πεθανίσκει κάτω που τον λάλλαρον. Αλλά έν τζαι πεθανείσκει. Παίζει την ψοησμένην προετοιμαζόμενη να επανέλθει.

Δεν μόνη σου να αγαπάς την ξεραϊλαν. Αλλά για να την αγαπάς θα πρέπει να έχει μμάτιν τζαι θωρείς την ζωήν που κρύφκεται που την πυράν. Αν το αννοίξεις διάσπορε θα δείς ότι η Κύπρος δεν είναι τζαι τόσον ξερή το καλοτζαίριν. Εντάξει δεν είναι οι αγροί πράσινοι, αλλά ακόμα τζαι πας το πιό κάκκαφον τραχώνιν θα έβρεις φκιωρούθκια που επωφελούνται τζαι αθθίζουν το καλοτζαίριν που τα άλλα παίζουν τα ψοϊσμένα.

Θα προσπαθήσω να φκάλω φωτογραφίες του Ιούλη. Κρίνους του γιαλού δεν έχει όμως. Πρώτον, διότι νομίζω ότι είναι του Αούστου φκιώρα, τζαι δεύτερον, διότι εφάαν τα τα δημοτικά συνεργεία που χτενίζουν τους άμμους για να κάθουνται τον κώλον τους πάνω οι τουρίστες. Που είμουν μωρόν, αθθημούμαι που εβλαστούσαν τζειαμέ στου Κουννά στην Αγιάνναπα. Τωρά βλαστούν Ombrelis touristicus της οικογένειας των Δενβαριεδασίδων. Ευτυχώς που έχει ακόμα βουνά , αρκάτζια τζαι τραχώνια που δεν έχουν ακόμα οικονομικήν αξίαν.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Τα περίφημα κρίνα του γιαλού, που για μένα έχουν μέσα τους την ψυσιή του Βαρωσιού, τα ονομαστά Lilies of Famagusta, μπορείς να τα δείς στην άμμο μπροστά απο το ξενοδοχείο Ασπελια. Inshallah κάποτε...!

dokisisofi είπε...

http://www.independent.co.uk/news/world/asia/sentenced-to-death-afghan-who-dared-to-read-about-womens-rights-775972.html

Ανώνυμος είπε...

kala kori ftani ti sxesi exoun ta fkiotouthkia tou acera me ton kakomiron mousoulmanon.

avidaviva είπε...

Υπεγραψα και ευχομαι να γραφεις καποτε τωρα που εισαι στην Κυπρο γιατι με βοηθας να"συλλογαμαι καλα".