Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Όταν κερδίζουν οι διχτάτορες...

Όταν κερδίζουν οι διχτάτορες
σ̆αίρουνται οι αγορές που έχουν να πέρνουν.
Λυπούνται τζ̆είνοι που θα πρέπει να βρίξουν,
απελπίζουνται όσοι αγαπούν τζ̆είνους που δεν θα βρίξουν.



5 σχόλια:

Woofis είπε...

Συμφωνούμεν για την υπερβολήν τζιαι το ενδεχομένως "άστοχον" της διασύνδεσης της αυτοδυναμίας ενός "νεοσουλτάνου" με την ελπίδα για επίτευξη συμφωνίας στο κυπριακό. Που την άλλην όμως, η αυτοδυναμία του ΑΚΡ σε σχέση με ενδεχόμενην συνέχισην της πολιτικής αστάθειας στην Τουρκίαν εν μπορεί παρά να ειδωθεί θετικά σαν συγκυρία, σε σχέσην με το πού βρίσκουνται οι συνομιλίες. Αν η εν λόγω "ευφορία" εννά επαληθευθεί εννά δείξει ο χρόνος, αλλά μεν βιάζεσαι να "κατακεραυνώσεις" την αισιοδοξίαν. Ουσιαστικά αν βολτάρεις που τα κοινωνικά δίκτυα εννά δεις ότι οι μόνοι που το κάμνουν τούτον, βαφτίζοντας μας ως "οπαδούς του Ερτογάν" τζιαι "τουρκολάγνους", εν τζιείνοι που θέλουν να αποτύχουν οι συνομιλίες. Την ίδιαν ώραν που ήταν να επιχαίρουν αν εσυνεχίζετουν η πολιτική αστάθεια, ακριβώς γιατί βλέπουν τες αρνητικές της επιπτώσεις στη διαδικασία.

Εξόριστος είπε...

Ακόμα και που την πλευρά της συγκυρίας να το δούμε, ας μεν ξεχάννουμε πως το ΑΚΡ εφκήκε κάμνωντας μιαν εθνικιστική (ή τέλοσπαντων πιο δεξιά στροφή). Επομένως η σταθερότητα ήρτεν μέσα που μιαν σκλήρυνση στάσης για το Κουρδικό που μπορεί να μας επηρεάζει (να επεκταθεί σε ούλλα τα "εθνικά" τους. Ενεν τζαι σίουρη δηλαδή η αναγκη για ευφορία.

Ένεν απλά άστοχο το πρωτοσέλιδο. Εν προκλητικό.. Εν πανηγυρικό! Για μιαν κυβέρνηση φασίζουσα.. Τζαι για να μεν ταυτιστούμε με τους απορριπτικούς εννά μεν εκθέσουμεν τα καραγκιοζιλλίκια του Πολίτη;

Aceras Anthropophorum είπε...

Δεν εκατάλαβα ρε Γούφη γιατί πρέπει να ταυτιστείς με τον Πολίτην. Εξάλλου εγώ δεν έβαλα τον Πολίτην, έβαλα την είδησην. Τζ̆αι για την άλλην είδησην για την οποίαν μιλά το κείμενον, ότι δηλαδή τα χρηματιστήρια εκτοξευτήκαν την άκουσα που το ράδιον στο εξωτερικό. Στες αγορές (τζ̆αι στον Πολίτης φαίνεται) αρέσκει η σταθερότητα, τζ̆αι ας πατά σε πτώματα. Η καλλύττερες σταθερότητες άλλωστε εν εγγυημένες που διχτάτορες, γιαυτόν τζ̆αι οι αγορές τους προτιμούν διαχρονικά. Οι αγορές δεν καταλάβουν από πτώματα, ούτε από φυλακισμένους. Καταλάβουν από υπεραξίαν τζ̆αι κέρδος.

Εξόριστε, αν εκάθεσουν να σχολιάζεις το τί γράφει ο Πολίτης, θα έπρεπεν να γράφεις αλλη μιάν δεύτερην ανάγνωσην. Έσιει πράματα πολλά πιο παραγωγικά τζ̆αι διασκεδαστικά σε τούτον τον παλιόκοσμον :))

Καλά να είσαστιν τζ̆αι οι δύο. Για το Κυπριακόν να φαστάξουμεν να δούμεν τί θα πεί ο σουλτάνος για το Περιουσιακόν. Υποψιάζουμε ότι θα πάει με την ίδιαν πρότασην που επήεν ο Τταλάτ στον Χριστόφκιαν τζ̆αι εττουμπαριστήκαν οι προοπτικές. Οπότε, πού είσουν; Πούποτε! Το εξαναζήσαμεν το έργον. Εγώ δεν τον είδα να κάμει συμβιβασμόν με κανέναν αυτόν το ισλαμοσουλτάνον, γιατί να κάμει με την Κύπρον, μια φτείραν κοττημένην για τα σουλτανικά του μάθκια.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ασέρα, σε διαβάζω τακτικά, κι' εγώ πιστεύω ότι καλύτερα που ισχυροποιήθηκε ο "σουλτάνος". Δε λέω ότι θα γίνει έτσι, μακάρι, αλλά ποιός θα είχε τη δύναμη και την εξουσία να δώσει λύση στο Κυπριακό, να διατάξει δηλαδή απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων αν όχι ο "σουλτάνος";

Aceras Anthropophorum είπε...

Ανώνυμε γιά σου. Δεν θέλω να σου χαλάσω την αισιοδοξίαν σου ότι ο σουλτάνος θα φύει τον στρατόν που την Κύπρον. Μακάρι να έσιεις δίκαιον τζιαι να το δούμεν σύντομα. Είναι όμως λλίον έξω που το θέμαν της ανάρτησης. Έτερον εκάτερον.

Η ωφελιμίστική ανάλυση που κάμνουν οι αγορές είναι έναν, η ανθρωπιστική τζιαι ηθική ανάλυση που μπορεί να κάμνει ένας ευαίσθητος αριστερός είναι άλλον. Η κυνικότητα του ωφελιμισμού (αν υπάρχει έτσι λέξη για utilitarisme) για μέναν έσιει όρια, όπως όρια έχουν τζιαι τα προπαγανδιστικά τσιαλιμούθκια για την διαμόρφωσην της κοινής γνώμης, έστω τζιαι για μιαν άποψην με την οποίαν συμφωνώ. Έσιει τζιαι μέσα που δεν μπορεί να αγιαστούν που τον σκοπόν.

Για να μιλήσουμεν για την ελπίδαν, βάσταξε να δούμε τι θα φέρει η Τουρκία στο τραπέζιν των διαπραγματεύσεων. Όπως έγραψεν η Σώτη Τριανταφύλλου μες τον ίδιον Πολίτην, αυτός ο νεοσουλτάνος σε όλην του την πολιτικήν συπεριφοράν τα θέλει όλα ή τίποτε. Στο τραπέζιν του Χριστόφκια η πρόταση που εκατάθεσεν για το περιουσιακόν ήταν να τους δώκουν ούλλοι οι ιδιώτες την περιουσίαν για ψίχουλα. Ήδη εφκάλαν τζιαι τταρίφαν τωρά. Η Τουρκία εν διαθέσιμην να πληρώσει 15% της λύσης εθκιάβασα σε κάποιαν δήλωσην κάποιου αξιωματούχου της Τουρκίας. Φαντάζεσαι πόσην αποζημίωσην θα δώκουν στον κάθε Κωστήν τζιαι στον κάθε Γιαννήν για την αναγκαστικήν απαλλοτρίωσην της περιουσίας του. Τούτα ούλλα φυσικά εν ενδείξεις τζιαι όχι στοιχεία. Σε έναν μήνα θα ξέρουμεν τί αφήκαν τον Ακκιντζ̆ήν να παρουσιάσει στο τραπέζιν. Μπορεί ο Σκατοσουλτάνος να σου κάθεται βολικός που σκοτώννει τζιαι ρέσσει για να σου προσφέρει σταθερότηταν, αλλά θα τον ρεχτείς άσσιημα όταν θα τον φάεις στα παζάρκα για το περιουσιακόν τζιαι για τες εγγυήσεις. Τα μακρά κοντά ήρτασιν. Η δύναμη του τζιαι η στεθερότητα που εμπνέει πάντως σε άλλους, εμέναν δεν μου προκαλούν θαυμασμόν, μου προκαλούν αηδίαν, τζιαι αυτήν την αηδίαν εκφράζουν οι τέσσερεις γραμμές που έγραψα.

Για την ρεάλ πολιτίκ δεν χρειάζεται να δικαιολογήσαι. Εδώ κοτζιάμ Γιούγκερ είπεν ακριβώς το ίδιον πράμαν "με ποιόν άλλον θα μιλήσεις στην Τουρτζ̆αν", η δε Μούττερ Μέρκελ εκαταδέχτην να εξεφτελιστεί τζιαι να κάτσει τζιαι πάνω σε χρυσόν θρόνον (που θα τον πληρώσει 7 δίς) για να τον πείσει να μεν της στέλλει τες σσιλιάδες Σύριους αγγονίν.

Αναμένομεν ως που να δούμεν μπροστά σε είντα Οθωμανικά παζάρκα θα ξαναβρεθούμεν. Το ΝΑΙ που είπεν κάποτε ο Σουλτάνος μεν το λοαρκάζεις. Το είπεν γιατί ο βλάκας ο δικός μας εγελάστην τζιαι είπεν ΟΧΙ πριν τζιαι δεν είχεν τίποτε να χάσει. Μόνον εκέρδισεν διότι τίποτε δεν του εστοίχισεν. Δεν βλέπω γιατί να πει ΝΑΙ στον Αναστασιάδην την στιγμήν που το 2010 είπεν στον Χριστόφκιαν "έσιει αγγούριν"