Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Έλληνες μπλόγκερ θέλουμεν βοήθεια. Ξεσπιτώννουν την Κύπρο πάλι.

Υπογράψετε το petition που οργανώνει ο Ευρωβουλευτής Τάκης Χατζιηγεωργίου και διαδώστε την έκκληση του.



Αυτήν την φοράν δεν είναι οι συνταγματάρχες με τους πολιτικούς. Αυτήν την φοράν είναι οι τραπεζίτες με τους πολιτικούς.

Θέλουν να ξεσπιτώσουν χιλιάδες οικογένειες, μιλούν για 6000, για να σώσουν το τραπεζικόν σύστημαν που χρεοκόπησαν.

Τα περιθώρια δεν είναι πολλά. Η μόνη παράταση, που εσυφφώνησεν η κυπριακή κυβέρνηση με την τρόικαν, είναι η προστασία της κύριας κατοικίας μέχρι τα Χριστούγεννα του 2014. Μετά η προσφυγιά και πάλιν.

Εν τω μεταξύ, οι τράπεζες συνεχίζουν να εφαρμόζουν ληστρικά επιτόκια όπως τα εφάρμοζαν τον καιρόν πριν την κρίσην, ενώ οι μισθοί, για όσους έχουν ακόμα δουλειά, επέσαν 30% και οι αξίες των ακινήτων ακόμα και παραπάνω. Οι γύπες, αυτοί που βγάλαν τα λεφτά τους έξω, αυτοί που τζεπώνουν τα κέρδη από την «ανταγωνιστικότητα» με τους μειωμένους μισθούς και τα ξένα hedge funds, καραδοκούν να πάρουν τις περιουσίες του κόσμου με ψίχουλα. Ο νόμος που θέλει να περάσει η κυπριακή κυβέρνηση επιτρέπει στα αρπαχτικά να αγοράζουν τα σπίτια του κόσμου σε πλειστηριασμό μέχρι και στο 50% της αντικειμενικής αξίας.

Αντίσταση αργεί να συνταχθεί. Έχουν φοβίσει, τον κόσμο και έχουν περάσει την μοιρολατρία πως ότι πάθουμε μας αξίζει, πως για ότι γίνεται φταίμε όλοι μας, και τίποτα δεν μπορεί να γίνει και πως για να επανεκκινήσει η οικονομία πρέπει να δεχτεί ο κόσμος ότι αποφασίσουν. Τα πράματα στην Κύπρον είναι υπό τον πλήρη έλεγχον τους διότι ο κόσμος είναι λίγος.

Κάθε δόση που δίνει Ευρώπη είναι πιστόλι στον κρόταφο της κυπριακής κυβέρνησης και του κυπριακού κοινοβουλίου. Η πρώτη δόση κατά τον πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας ήταν το πιστόλι για το κούρεμα των καταθέσεων. Η δόση που θα δώσουν τώρα είναι το πιστόλι για τις εκποιήσεις, το ξεσπίτωμα του κόσμου. Η βουλή θέλει να προστατεύσει την πρώτην κατοικία. Η κυβέρνηση δεν θέλει ή δεν τα καταφέρνει να περάσει την προστασία της κύριας κατοικίας στην Τρόικα.

Όταν γίνεται λόγος για ξεσπίτωμα σε μας τους Κύπριους ξυπνούν οι Εφιάλτες. Ο κόσμος δεν πιστεύει ακόμα ότι είναι δυνατόν Κύπριοι να κάνουν αυτό που μας έκαναν οι Τούρκοι 40 χρόνια πριν. Το πιστόλι  όμως των δανειστών είναι ήδη στον κρόταφο. Οι κυβερνητικοί πολιτικοί απειλούν ότι χωρίς την επόμενη δόση έρχεται πάλιν ο κίνδυνος της χρεοκοπίας. Ο περισσότερος κόσμος σιωπά και αναμένει. 

Ένας Κύπριος ευρωβουλευτής οργανώνει συλλογήν υπογραφών για να θέσει θέμαν στην Ευρωπαϊκήν Τράπεζαν και στο Ευρωαπαϊκόν κοινοβούλιον να ασκήσουν έλεγχον και να σταματήσουν οι κυπριακές τράπεζες τα ληστρικά κερδοσκοπικά επιτόκια που κάνουν τα δάνεια μή εξυπηρετούμενα στις σημερινές οικονομικές συνθήκες.  Οι Κύπριοι μόνοι μας είμαστε λίγοι για να μαζέψουμε 10 000 υπογραφές και να γίνει θέμαν στην Ευρώπη. Ζητούμεν βοήθεια να διαδοθεί η είδηση στον ευρύτερον κύκλον της Ελληνικής μπλογκοσφαίρας για να μπορέσουμεν να μαζέψουμεν 10 000 υπογραφές από Ευρωπαίους πολίτες.

Με την συμπαράσταση των Ελλήνων, ο στόχος αυτός είναι εφικτός.

O σύδνεσμος είναι εδώ


Σας ευχαριστώ.


3 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Διερωτήθηκα πως θα επιβιώσει ο άθλιος καπιταλισμός του ρουσφεθκιού τώρα που ξεπουλούν την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, την Συτα, την Αρχή Λιμένων, τις Κυπριακές Αερογραμμές. Η Κυπριακή δεξιά εθεμέλιωσεν την εξουσίαν της τζιαι την ατομικήν περιουσίαν της ελίτ της διανέμωντας δουλειές με ψηλούς μισθούς στους οπαδούς. Εσκέφτουμουν πως είναι δυνατόν να κάμνουν μιαν αυτοκτονική για την παράταξην τους πολιτικήν τζιαι να θέλουν να τα πουλήσουν όλα. Το ότι θα τα πάρει κάποιος από αυτούς δεν είναι λόγος αρκετός να θέτουν την ύπαρξην τους σε κίνδυνον.

Τώρα τα πράματα ξεκαθαρίζουν. Ο νόμος με τες εκποιήσεις, ο νόμος με το ελάχιστον εγγυημένον εισόδημαν, διούν μου την απάντησην. Βάλλουν ασαφή κριτήρια που θα επιτρέπουν στο κύκλωμαν των παραγόντων τους να ευνοούν τους οπαδούς που θα τους διούν ψήφον τζιαι να κατατρέχουν τους πολιτικούς αντιπάλους. Θα εμπορούσαν να βάλουν στον νόμον ότι ΟΛΕΣ οι κύριες κατοικίες που είναι κάτω των 300 000€ δεν μπορούν να πουληθούν. Δεν το βάλλουν. Αυτός ο νόμος δημιουργεί τους πόρους που θα ταΐσουν το ρουσφέτιν νέου τύπου. "θα σου κανονίσω κουμπάρε εκτιμητήν...", "θα κανονίσω κουμπάρε ο μεσολαβητής να εν ο τάδε...", "θα σου κανονίσω παράτασην που τον μεσολαβητήν..."

Από το ρουσφέττιν του φαρρά, περνούμεν στο ρουσφέττιν του κουρπατζιού. Το κουρμπάτζι θα είναι για τους άλλους, τζιαι οι υμέτεροι, απλά θα το γλυτώνουν τζιαι να είναι ευχαριστημένοι.

Σας εύχομαι αυτός ο καπιταλισμός νέου τύπου που εσκεφτήκατε να σας γινεί ο πολιτικός σας τάφος. Ξημαρισμένοι.

Disdaimona είπε...

O στόχος δεν είναι μονο η πρώτη κατοικία.

Είναι οι επαγγελματικές στέγες και η δευτερη κατοικία την οποία θα εκμεταλλευτεί προφανώς το κατασκευστικό κεφάλαιο με αρχιμαφιόζο τον Αβέρωφ.

Επίσης στόχος είναι να απαιτήσουν 100 για να δεχτουμε με 50. Το 50 μια χαρά τους βολευκει γιατι ο κοσμος θα δεχτει ειτε το χαμηλοτερο επιτόκιο τζαι να πληρωνει, ωστε τζεινοι να εχουν και ρευστοτητα και υπερκεδρος ετσι τζαι αλλιως, ειτε να περασουν νομο για ενοικιο αντί αποπληρωμης δανείου που ειναι το ιδιο τελικα.

Γιατί και με χαμηλοτερο επιτόκιο παλε θα τα πιασουν. Η ανεργία αυξάνεται τζαι θα συνεχίσει να αυξανεται όσο ειμαστε στο μνημόνιο και όσο θα βρικσουν "επενδυτες" να φερνουν στην Κυπρο.

Το μνημονιο και η λεγόμενη "αναπτυξη" είναι το δίπτυχο που εγγυόνται την αυξηση της ανεργίας και την περαιτερω φτωχοποίηση του λαού.

Η αριστερα δεν πρεπει να δεχτει τεθκοιους ορους.
Ούτε μειωση επιτοκίων, ουτε ενοίκιο αντί αποπληρωμης δανείου, που ειναι το ιδιο στην τελική.

Πρεπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος για ευρεση ρευστου από μεγαλοοφειλετες, για κατασχεση περιουσιών και κατοικιών και εξοχικων καταλυματτων των μεγαλοντιβελοπερς!

Πρεπει να κοινονικοιποιηθει ιδιωτικός πλουτος για κάλυψη των αναγκων του χρεους και των τραπεζων και να παγοποιηθούν όλα τα δανεια οσων δεν εχουν να πληρωσουν λόγω μειωσης μισθου ή ανεργίας.

Αλλος πως δεν εν 6000 που θα ξεσπιτωθουν.
6000 ειναι μεσα σε μιαν εφταετια οπως ειπαν.
Και επισης μιλούν για εκποιησεις στο 35% της αξιας των ακινητων ήδη που τα τωρά....που τζιαμε θα παει στο τελος.

Αυτη ειναι η γνωμη μου. Το κατασκευαστικό κεφάλαιο δεν μπορει ουτε δουλειες να ανοιξει, ουτε κερδη να αφησει στην οικονομια. Απλα θα βαλουν μεσα στην χωρα πιο πολλους κλεφτες, εις βαρος του λαου.

Ή θα βρεθουν δραστικές λύσεις, ή απλά θα τρώμε την καταστολή με τα ΜΑΤ όπως εγινε και στην Ισπανία για το ιδιο θεμα.

Disdaimona είπε...

αμα τα λαλει τζαι ο Φιλελευθερος καποιο κολπο υπαρχει...

http://oparatiritis.com/epixeirimatieslefta/