Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Τζιούνούρκα μπλόγκς

Τα μπλόγκς έρκουνται τζιαι πάσιν. Το δικόν μου στέκει ακόμα. Εν που τον τζιαιρόν του Λεξιπένητα, του Γιώργου Στρατή, του Μάγου  τζιαι της Δρακούνας.

Αθθυμούμαι μόλις έμπηκα πας τα μπλόγκς ανακάλυφκα την Κύπρον όπως εγίνην μετά που 20 χρόνια που την άφηκα όταν είχα ρίξει πέτραν πίσω μου. Την πρώτην φοράν που εστράφηκα πίσω ήταν τρία χρόνια μετά. Μόλις είδα τον Ακάμαν ελούθηκα του κλαμάτου κρυφά κρυφά έμπα τζιαι δει με κανένας. Βούρα τωρά να καταλάβεις γιατί. Έτσι. έμπηκα του χωρκού με το αυτοκίνητον τζιαι δεν το εκατάλαβα που τόσον άλλασσεν γλήορα. Ήταν τον τζιαιρόν του Βασιλείου που ο τόπος άθθιζεν τζιαι η κοινωνία έδειχνεν πως άλλασσεν προς το καλόν.

Μετά έρκουμουν Κύπρον κάθε κυρίου δόξει. Την πρώτην φορά που επήα Λευκωσίαν, παρόλον που την εκατοίκησα 3 χρόνια, εχάθηκα.

Μετά, οικογένειες, κοπελλούθκια εξανασυνδέθηκα, άμπα τζιαι χάσουν οι ρίζες ακούεις.

Η πραγματική επανασύνδεση όμως, όπου η Κύπρος εξανάμπην μες την πέτσαν μου, εγίνην ψηφιακά. Είντα τζιαιρούς εφτάσαμεν. Ο άθρωπος εμεταλλάχτην. Σύρματα τζιαι οι οθόνες εγινήκαν προσθετικά μοσχεύματα που σου κάμνουν τζιουνούρκες λειτουργείες. Τζιουνούρκου είδους συναισθήματα, τζιουνούρκου είδους χαρές, τζιουνούρκου είδους νευρώσεις.

Τότες έβαλλα την λέξην ΤΖΙΑΙ πάνω στο γκούγκλ τζιαι έβρισκα κυπριακούς ιστοτόπους. Έτσι εκατάλαβα τι είναι μπλόγκς. Για πολλήν τζιαιρόν άμαν έβαλλες "τζιαι" πάνω στο γκούγκλ, έφκαιννεν πρώτον το μπλόγκ μου μαζίν με τζιείνον του Στρατή τζιαι του Μάγου που ήταν η πρωτοπορία. Πάντα οι αναρχικοί εν ομπροστά γαμώ το! :)) (οι καλοί Ααα!, όι τζιείνοι που μετά πον να πλουσιέψουν γίνουνται οι σιειρόττεροι αντιδραστικοί αστοί).

Πολλά που τα μπλόγκς με των οποίων τον ψηφιακόν χαραχτήραν εσυνδέθηκα, εποσυτζίσαν. Λείπουν οι οι δημιουργίες του Διάσπορου, τα ευτράπελλα του Φιρφιρή τζιαι της Ποστμπάμπυλον, οι πολιτικές αναλύσεις ελευθέρων αθρώπων πριν που τον νέον εμφύλιον, τα αντιεοκατζιηκά της Δρακούνας. (ρε Δρακούνα να φκεί τόση πουμπάρτα με τον πρώην μέλλονταν υποψήφιον του εθνικού μετώπου Mr Mr Cristodoulou - 1000 000 € που του έφαεν την θέσην ο Λιλλίκκας τζιαι να μεν εμπνευστείς;)

Επροσπάθησα να κρατηθώ έξω αλλά δεν μπορείς. Αν έζιουν τον τζιαιρόν της κατοχής ήταν να είμαι του ΕΑΜ όσα λεφτά τζιαι να εκράτουν. Εν ένας τζιαι που τους λόγους που εξήκοψα. Φέρνει πολλήν πόνον ο εμφύλιος. Χάννεις φίλους, έστω τζιαι ψηφιακούς, απογοητεύκεσαι, χάνεις όμορφες ψευδαισθήσεις που σου ομορφηνίσκουν την καθημερινότηταν.

Εν επήα πας το φέιζμπουκ διότι δεν μου κάμνει. Ενόμιζα ότι εβρώμισεν ο ιστοχώρος τζιαι τα μπλόγκς επεθάναν. Έδωκα έναν γυρόν τζιαι είδα ότι έσιει αρκετά αξιόλογα. Άλλα, άλλου τύπου. Έβαλα το λίνγκς δίπλα. Σίουρα έσιει που τα θκιαβάζω ή που οι συντάχτες τους με θκιαβάζουν τζιαι εν τα έβαλα. Έπιασα ντίλι ντίλι το κότσινον μαντίλιν τζιαι που τον έναν στον άλλον ήβρα τζιείνους που ήβρα. Πας σε όσους δεν έδωσα αφήστε μύνημαν να σας βάλω για να σας βρίσκω τζιόλας. Το ευραιτήριον του λεξιπένητα εγίνην πολλά παρωχημένον πκιον.

Τζιαι να ξέρετε ότι θκιαβάζω πολλούς αλλά δεν αφήννω σχόλια. Παρόλον που εν καλόν για να ενθαρρύνει τον συγραφέαν να συνεχίζει, παρόλον που ένας μπλόγκερ που δεν αφήνει σχόλια δείχνει πεθαμμένος, τζιαι παρόλον που το μόνον "marketing" του μπλόγκ εν τα σχόλια που αφήννει ο μπλόγκερ, δεν με ενδιαφέρει το μάρκεττινγ τζιαι άμαν γράφω σχόλια άμαν εν πικρά αφήννω τα να τα πάρει το τζιύμμαν τζιαι τσιλλώ delete πριν να τα στείλω. Είμαι ο μόνος που τα θκιαβάζει τζιαι ο μόνος που επηρεάζεται που λλόου τους :))

Καλές συνέχειες για τζιείνους που συνεχίζουν.

25 σχόλια:

drakouna είπε...

Τα Εοκατζικά (κατά την άποψη μου πάντα) άξιζε να τα σχολιάσεις όταν αποτελούσαν το norm. Τώρα πλέον έχουν περιθωριοποιηθεί σε βαθμό που ανήκουν πια στην κατηγορία Μίκυ Μάους.

Να σχολιάζεις τα Μίκυ Μάους? Εν αξίζει :)

Εράνισμας είπε...

Τζαι γω παραπάνω θκιαβάζω παρά σχολιάζω :)

ΑΝΕΡΑΔΑ είπε...

Εισαι τελειος.

ΑΝΕΡΑΔΑ είπε...

EΓΩ ΕΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΟ BLOG DJAI EFIKA TO STI MESI.EN EIHA ATHKIASI ALLA ME EKFRAZOUN POLLOI ALLOI.ETSI .

Aceras Anthropophorum είπε...

Εν αλήθκεια ότι το 1 000 000 για μέλλουσες συμβουλευτικές υπηρεσίες που την κόρην του εθνοσωτήρα τζιαι πρώην μέλλοντα προέδρου εν Μίκυ Μάους κοντά στα 21 000 000 ακούρευτά της κόρης του παρόντος!!!

Εράνισμας έτσι εν οι ποιητές :))

Ανεράδα καλά έκαμες τζιαι έβαλες σχόλιο. Επρόσθεσα σε τζιαι σένα τζιαι το μπλόγκ του Χριστόδουλου Καλλίνου που εν έναν που τζιείνα που με συγκινούν παραπάνω τον τελευταίον τζιαιρόν που η ασχήμια κερδίζει έδαφος. Έβαλα τον τζιαι με C αντι με Κ για να εν πιο πάνω πάνω στην αλφαβητικήν λίσταν :))

stalamatia είπε...

Για σου Ασιερα μου!!!!!

Μάγος είπε...

Νάσαι καλά Ασέρα. Αθθύμησες μου άλλους τζαιρούς έστω τζαι ψυφιακά.
Το δικό μου λειτουργεί ακόμα αν τζαι άλλοσπως που παλιά γιαυτόν που εν να μπόρεις φύε την ταφόπλακα που δίπλα ...

Joshoua είπε...

Εμένα φέτος κλείνει 10 χρονών.
Αλλο λλίο εννα πάει γυμνάσιο :)
Έφκαλα τζιαι ανάρτηση για το μπράντυ σάουαρ πριν λλίες μέρες
http://new.ledras.net/

Aceras Anthropophorum είπε...

Σταλαμαθκιά μα πού είσαι τζιαι εχάθης; Έρκουμαι πότε πότε στο μπλόγκ σου τζιαι αντινάσσω τες σγαγιές τζιαι φέφκω :))

Μάγε να φανταστείς ότι έρκουμουν καμμπόσον τζιαιρόν τζιαι άφτα σου την καντήλαν σου πέρκι αναστηθείς, τζιαι όταν αναστήθης θα εβαρέθηκα τζιαι δεν εξανάρτα :))

Joshoua, στο μπλόγκ σου έρκουμαι τζιαι πίννω νερόν. για καμπόσον τζιαιρόν άφηννα σημάδιν κανέναν χαμόγελον, τωρά έρκουμαι τζιαι θκιαβάζω τες ιστορίες σου χωρίς να αφήννω ίχνη :)) Εκάμαμεν την Επανένωσην το 2010 τζιαι δεν τα εκαταφέραμεν. Τον Τάσσον ερίξαμεν τον όμως με το Proedrikes :)) Φαίνεται ότι οι Τάσσοι φεύγουν, η διχοτόμιση μένει. Αλλο λλίον θα λαλούν "οι Νίκοι φεύγουν, το κούρεμαν τζιαι οι δεσμεύσεις μένουν". Διχοτομημένοι κουρεμένοι θα μείνουν οι Κυπραίοι :))

Aceras Anthropophorum είπε...

Α, εξήθαψα σε Μάγε :))

Aceras Anthropophorum είπε...

Άτε, τζιαι εν να συναχτούν ούλλοι οι παλλιοί :)))

ΑΝΕΡΑΔΑ είπε...

Κωμα Γιαλου

bestman είπε...

Καλημέρα Ακέρα (έκαμα τζιαι ομοιοκαταληξία)!

Εμενα που τα νεα blogs αρεσκει μου ο CyprusCritic!

Πάντως εμένα εν με εβαλες στη λίστα σου :P

Joshoua είπε...

Σκέφτου να κάμει κόμμεντ το Έλατο Χελιδόνι...

Disciple είπε...

Θυμούμαι ήταν το 2006 που έκαμνα μια μελέτη τζιαι εγύρευκα πληροφορίες στο ίντερνετ. Ούτε που θυμούμαι τι λέξεις κλειδιά έβαλα, αλλά εφκήκα στο λημέρι της Δρακούνας. Έκτοτε εν έχασα ανάρτηση της. Ανάθεμά τα αν άφηκα σχόλιο ποττέ της Δρακούνας. Αλλά Δρακούνα = κυπριακά μπλογκς. Τέλος.

Ήταν τζιαι λίο μετά την εποχή που εματανάστευσα. Μέσα που τα μπλογκς ήβρα την κυπριακή ψυσιή μου, εγνώρισα την Κύπρο την σιωπηρή, που με κάμνει περήφανη.

Ασέρα, να γράφεις πιο συχνά. Είπα σου το πολλές φορές, μιλάς που την ψυσιή μου τζιαι βάλεις λόγια σε όσα εν μπορώ να πω.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα τζιαι που μεναν ,Τζιαι εγώ διαβάζω πολλά πλογκ τζιαι εν αφήνω σχόλια αλλά εσσεις δίκαιο πως ένας μπλόγκερ που δεν αφήνει σχόλια δείχνει πεθαμμένος (ούτε στο δικό μου γραφώ τους τελευταίους μήνες τζιε έτσι φαίνουμε δκιο φόρες πεθαμένος)

Χριστόδουλος Καλλίνος είπε...

Φίλε Ασέρα με συγκινεί η αναφορά σου στο μπλοκ μου... υπάρχει νόημα τελικά, στις ώρες που σπαταλούμε για να κρατάμε ένα μπλοκ εν ζωή.. Εύχομαι καλό καλοκαίρι και σου στέλνω τους πολύ φιλικούς και εγκάρδιους χαιρετισμούς μου! / Χριστόδουλος

stalamatia είπε...

Δαμέ είμαι Ασερα μου ,ετο εμπλέκτηκα με τα φεισμπούκια τζιαι παραμέλησα το μπλογκ μου .Ομως να ξερετε ότι τα μπλογκ εν πολλά πιο ανώτερα που τα φεισμπούκια ,ειμαστεν πιο αληθινοί στα μπλογκ ,αρκησα λλιον να το καταλάβω αλλά εκαταλαβα το πολλά καλά!

Aceras Anthropophorum είπε...

Ανεράδα: Ηλίας Ττοφαρής

ρε bestman που σε ξήχασα
σσιλια ζητώ συγνώμην
Έβαλα σου το λίγκιν σου
...
το άλλον έβρε το εσού που ξέρεις τζιαι τσιαττά:))

Joshoua εγώ επεθύμησα το έλατο χελιδόνι που άφηκεν το μπλόγκ του μισοδότζι, (είμαι σίουρος ότι εχαρτώθην), επεθύμησα τζιαι τη Δοκισίσοφη !

Δεσποσύνη ούτε εσένα έν σε έβαλα στα λίγκια. Διορθώννω.

Πατίνιε, εσύ τουλάχιστον αθλήσαι άμαν εν γράφεις στα μπλόγκς

Χριστόδουλε, γιά τζιαι που μένα

Κόρη Σταλαμαθκιά, να φανταστείς ήταν να βάλω απάντηση κάτι σαν "πού χωρκόγυρίζεις πας τα φέιζμπούκ τζιαι εξαπόλυσες το μπλόγκ τζιαι φάαν το οι ασγαγιές", παρόλον που δεν έχω ούτε λοαρκασμό φέιζμπούγκ, ούτε ξέρω τι όργια κάμνετε τζιειμέσα, μόνον ακουστά το έχω που τον Αστροναύτην. Πάντως τζιαι τα μπλόγκς σε μεγάλην δόση είναι αρρώσκια. Νεύρωση δηλαδή, τί αρρώσκια, ότι έσιει όλος ο κόσμος με την μιάν η με την άλλην μορφή.

Triolouin είπε...

Cheers ρε Ασέρα!
Διαφωνώ ό,τι όποιος εν αφήνει σχόλια δείχνει πεθαμένος, αφού υπάρχουν τα ποστ του τζιαι πίστεψέ με εν τζείνα που έχουν αξία τζιαι όι τα κόμμεντς. Εγώ πάλε κάμνω παρείστικα κόμμεντς για κάτι που μ'αρέσκει ή να λαφαζανέψω λλίο με κανέναν:-)
Όταν έγραψα για 1η φορά- γιατί είμαι πιο νέα τζιαι όμορφη :P εν έξερα να γράφω ελληνικά τζιαι ετσιάρλεφκα με το νάμι. Τζιαι χάρις στο Διάσπορο, τη Δοκισίσοφη, το Cake, το Ασλάνι, Αntl-l, Ρίτσα τζιαι Συιλλόφιλο έμαθα τζιαι με τα σχόλιά τους τζιαι το κούρτισμάν τους, εσυνέχισα. Έσιει τζιαι καλά πλάσματα δαμέσα! Ευχαριστώ!

Eva Neocleous είπε...

Ασέρα μου,σε χαιρετώ!
Πήραν την κατιούσα γενικά τα μπλογκς.Πολλοί οι λόγοι,άστα...
Συνεχίζουμε,όπως και όποτε μπορούμε...
Να΄σαι καλά και εσύ να συνεχίσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Ασερα σε χαιρετώ. Τζιαι τα μπλόγκς τζια τα φ/β έχουν τζιαι τα θετικά τζιαι αρνητικά, όπως άλλωστε ούλλα τα πράματα. Εξαρτάται πόσον τζιαι πως τα χρησιμοποιάς. Πάντως μέσα που τα μπλόγκ τζιαι τωρά το φ.β εγνώρισα είτε διαδικτυακά, είτε τζιαι προσωπικά, ανθρώπους που δεν υπήρχε περίπτωση να γνώριζα εξω. Εξεκίνησα που τον επίτροπον,(ένας εν ο επίτροπος) έβαλεν ένα κείμενον σου για τες πυράες τζιαι τα βιοκλιματικά, τζιαι μετά μέσα που το μπλόγκ σου ανακάλυψα έναν άλλον κόσμον. τον Ανεφ, τη Σταλαματιά, τον Στροβολιώτη, τη Δρακούνα, την Cake που μας άφησε, τον Διάσπορο - μεγάλο κεφάλαιο, την Δρ.Ψωνάρα, τζιαι μέσα που τες λίστες τους, τον κριτικ, τον Αστροναύτη, τον Καλλίνο, κ.α.

Εν αλήθκεια ότι την ώρα που εξόδευα για την εφημερίδα και βιβλία την ξοδεύω με το παραπάνω στον υπολογιστή. Ευτυχώς που το τηλέφωνό μου είναι παλιάς τεχνολογίας, διότι θα είχα πρόβλημα. :-)))
ιων

kkai-Lee είπε...

Αcera Νομίζω είμαστε που τον τζιαιρόν του Νίκου Δήμου. Τότε έιμαστε ούλλοι γυρόν του. Τωρά νομίζω είμαστεν ούλλοι γυρόν σου.

Εστω τζιαι αν δεν γράφω τακτικά, πάντα θκιεβάζω τους περισσότερους της παρέας , τζιαι κάκου κάπου σχοιλιάζω.

Προσωπικά δε θα ήθελα να χαλάσει η διαδικτυακή παρέα γιατί είναι χρήσιμη που πολλές πλευρές. ( νοιώθω μέλος της τζιαι νομίζω λόγω αρχαιότητας το δικαιούμαι)

Γι αυτό προχώρα τζιαι είμαστε μαζί σου.

kkai-Lee είπε...

κάπου - κάπου

filipppos είπε...

Να' σαι καλά και να συνεχίσεις να γράφεις τζιαι να εξακολουθήσεις να είσαι ο Aceras που αγαπούμεν τζιαι θαυμάζζουμεν.