Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ψ-σουβάντζα / e-souvantza



Είμαι ένας ευτυχής άνθρωπος. Έχει μήνες που προσπαθώ. Εκατάφερα τα.

Βουαλά σιέγ αναγνωστeuγ (με γαλλικήν προφοράν, όπως θα το ελάλεν η postbabylon), η πρώτη κυπριακή ψηφιακή σουβάντζα βιβλίων είναι τώρα γεγονός.

Ας το γιορτάσουμεν με έναν ψηφιακόν θκιάβασμαν. Έκαμα την πόρταν που τρίζει ψ-βιβλίον (θκιαβάζετε ψου βιβλίον), μπορείτε να το θκιαβάσετε ονλάιν που έναν ψηφιακόν θκιαβαστήραν που θα έβρετε πάνω στην ψ-σουβάντζαν e-souvantza.blogspot.com, ή ακόμα να το κατεβάσετε σε φόρμαν epub ή pdf για να το θκιαβάσετε πάνω στους δικούς σας ψου θκιαβαστήρες, ipod, ipad, iphone και άλλα ισσκλίκκια.

Αφιερωμένον ειδικά στο αόρατον σιέριν που με βοηθά.

Τωρά που τα κατάφερα τζιαι έστρωσεν η σουβάντζα όπως την έθελα, ελπίζω να έρτουν τζιαι άλλα σύντομα. Έσιει έναν θκιό νέα ψ-βιβλία που μάχουνται να ξηπουλιάσουν που τζιαιρόν, τζιαι τωρά με την άννοιξην ίσως αποφασίσουν τζιαι έρτουν.

Καλήν ανάγνωσην. Τζιαι ελπίζω τωρά που θα έσιετε να θκιαβάζετε στην γλώσσαν σας, να διαψεύσετε τζιείνους που λαλούν ότι ο Kυπραίος εν ηθκιαβάζει διότι εν αμόρφωτος γάρος. Εγώ πιστεύω ότι η διπολική γλωσσική σχιζοφρένεια που τραβά που 5 χρονών μπλοκκάρει τον ψυχολογικά τζιαι δυσκολεύκεται να συνδεθεί με το βιβλίον σαν αντικείμενον πνευματικού έρωτα. Με τους ψηφιακούς θκιαβαστήρες τζιαι με την απελευθέρωσην της γλώσσας ίσως να αλλάξουν τα πράματα. Εύχουμαι να γράψουν πολλοί στην γλώσσαν τωρά που εν ελεύθεροι να το κάμουν σε αυτο-έκδοσην.

ψ-σουβάντζα / e-souvantza !!



18 σχόλια:

astronaftis είπε...

μπράβο σου!

Ανώνυμος είπε...

Ασέρα συγχαρητήρια πολλά. Μπράβο σου. για μέναν που το αντικείμενον του πνευματικού μου έρωτα εν το βιβλίον το τυπωμένον που μυρίζουν οι κόλλες του έσιεις κατι? δηλαδής να καρτερώ να τυπωθεί όξα εν άδικος κόπος? (καρτερώ όσον εννά χρειαστεί εν με πειράζει)

Ερυκίνη

TwistedTool είπε...

Έshεις τζιαι τα δικά μου συγχαρητήρια!

Moonlight είπε...

μπράβο, εύχουμαι σου κάθε επιτυχία!

Rania είπε...

καλή αρχή! πολλά ωραία ιδέα..

Aceras Anthropophorum είπε...

Για τα μπράβο λαλούμεν ευχαριστώ παρόλον που εν λλίον παράξενον να σου λαλούν οι άλλοι μπράβο. Τι μπράβο, έτο, έκαμα κάτι που με ενθουσιάζει. Έκαμα το για μέναν, εν τζιαι έκαμα το για κανέναν άλλον... Τέλος πάντων, εν παράξενα τούτα τα συναισθήματα.

Για την Ερυκύνη, μάλλον εν να καρτεράς πολλά. Πριν να ξεκινήσω με τα ψ-βιβλία εδοκίμασα με τα χάρτενα. Εν ολόκληρη ιστορία να τυπώσεις έκδοσην. Θέλει α βρεις εκδότην, σπόνσορες. Στοιχίζει τουλάχιστον 1500€, τζιαι βούρηστρα τζιαι να παρακαλείς τον έναν τζιαι τον άλλον. Πρέπει πρώτα να αρέσεις του εκδότη πριν να τολμήσεις να δοκιμάσεις να σε θκιαβάσει κάποιος.

Νομίζω ότι εν πιο έφκολον να έβρεις τρόπον να το θκιαβάσεις ψηφιακά.

avidaviva είπε...

Χαιρομαι για σενα που καταφερες τουτο που ηθελες και ευχομαι γρηγορα να εχουμε και αλλα βιβλια.

the Idiot Mouflon είπε...

Καλοτάξιδο!

Disdaimona είπε...

μπράβο Ασέρα!

εν υπαρχει τροπος να τυπωθεί δηλαδή; εγώ θα ήθελα να το δώσω του γιού μου που λυσσιά για την κυπριακή.

θωρώ τους ήδη τους μιτσιούς να κάθουνται ένα γυρώ τζαι να το θκιαβάζουν.

να φανταστείς υπαρχει τοση έλξη για την κυπριακή λογω απέχθειας για το σχολειο :) που το θεωρούν σαν καθαρή απαγόρευση.

εν να δοκιμάσω.

εν ωραίος τζαι ο τίτλος σου.

αληθκεια μπράβο, εσιεις τουντη δυναμη με τες λεξεις, πως να το κάμουμε.

Μάριος είπε...

Φίλε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το blurb.com (http://www.blurb.com/) για να τυπώσεις το βιβλίον σου αν θέλεις, έστω μόνον για την Ερυκίνην :-). Εγώ εννά το κατεβάσω αλλά μπορεί να το τυπώσω γιατί αρέσκει μου να θκιαβάζω πας το χαρτίν. Άτε τζιαι εις ανώτερα.
Μάριος

Aceras Anthropophorum είπε...

Disdemona εν ηξέρω αν το εθκιάβασες, αλλά από ότι εκατάλαβα ο γιος του εν μωρόν τζιαι εν πολλά ανατρισιαστικόν για έναν μωρόν να θκιαβάζει πριν τα 16 του ότι αθρώποι που κυκλοφορούν γυρόν του μπορεί να ελύσαν την κκελλέν συνανθρώπου τους με το σφυρίν. Αν τον αφήκεις να το ανακαλύψει μόνος του πον να γινεί έφηβος θα αηδιάσει παραπάνω παρά να του πληγώσεις την απροετοίμαστην ψυχούαν του που τα τωρά. Όσον πιο ευαίσθητος είναι τωρά τζιαι όσον παραπάνω χαρεί τον κόσμον του πον μωρόν, νομίζω ότι τόσον παραπάνω θα εν έτοιμος να αγωνιστεί να τον προστατέψει πον να μεγαλώσει.

Για τα κυπριακά εν να γράψουμεν άλλες ιστορίες πον ναν πιο κατάλληλες για τους μιτσιούς.

Μάριε, για την εκτύπωσην η σελιδοποίηση εν εν το ιδανικόν για τύπωμα με A4. Έκαμα το φυσικά σε φόρματ Α5 που θα φορεί δύο σελίδες σε κάθε κόλλαν, αλλά δεν εν δουλειά σιόρ να το θκιαβάζεις πας τες κόλλες. Αν έχεις σμάρτφόουν Μάριε δοκίμασε να κατεβάσεις έναν θκιαβαστήραν (έχει πον δωρεάν τζιαι το άιφον έχει τον default). Μετά κατέβασε το αρχείον σε φόρμαν .epub τζιαι θα εκπλαγείς για την ευκολίαν ανάγνωσης. Το epub είναι ακριβώς για να προσαρμόζεται σε μικρές οθονούες. Εθκιάβασα τα φυσικά του Αριστοτέλη πας το τηλεφωνούιν μου σε .epub τζιαι δεν μπορείς να φανταστείς πόσον εύκολον είναι. Intuitively φαίνεται ότι εν μιτσίν αλλά το ότι γυρίζεις τες σελίδες με έναν άντζισμαν του δαχτύλου σου εν τελικά αρκετά βολικόν να θωρείς το κείμενον σε μικρές δόσεις, τζιαι η κολόνα με 4 λέξεις εν πολλά βολική για το μμάτιν να φωτογραφίζει το κείμενον. Δοκίμαστε τζιαι θα εκπλαγείτε. Τζιαι θα κουβαλείτε επιπλέον ολόκληρην βιβλιοθήκην μες την πούγκαν σας, τζιαι θα μπορείτε να συνεχίζετε το θκιέβασμαν όπου πάτε, ακόμα τζιαι τζιαμαί που πάει ο βασιλέας μόνος του.

Aceras Anthropophorum είπε...

Avidaviva τί χαρά να σε ξαναδώ στο μπλόγκ μου!! :))

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Με την εγειά σου! :) Τζιαι φέκκιου! :)

Disdaimona είπε...

Μαναμου ασέρα μου, λειπεις, λειπεις...αλλην ώρα λαλουμεν για το τι ξέρουσιν πκιον τουτες οι αθώες ψυσιές που τα θωρουν ούλλα που το δημοτικό.

εν εσιει αθωότητα. εξάλλου γραφει τζαι ο ίδιος τζαι ο αγαπημένος του συγγραφέας εν ο Ποε. Που τα 9. άστα να πάνε..:)

αλλα θα το θκιαβασω πρωτα εγω προσεκτικά αφού έτσι μου συστήνεις.

Disciple είπε...

ευχαριστώ Ασέρα

patinios είπε...

Μπράβο και από εμένα , μπράβο που επιμένεις

Greekstories είπε...

Τα συγχαρητηρια μου φιλε μου. Νιωθω μεγαλη χαρα για σενα. Εχαθηκα ξερω το. Θκιαβασ με τουντες μερες, εννα καταλαβεις. Ελπιζω νασαι καλα.

Ανώνυμος είπε...

Εφκαριστώ σε που καρκιάς!

Τωρά κάμε μου τη χάρη τζαι φκάλε το εξτρα "είτε" που τον (υπο) τίτλο... κάποτε εν της φύσης μου να κολλώ με ασήμαντες λεπτομέρειες... συγχώρα με : )