Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

της κρίσης





We are all Greeks, τζιαι Κυπραίοι, τζιαι Γάλλοι τζιαι Σπανιόλοι, τζιαι Ιταλοί τζιαι Πορτογάλλοι. 




10 σχόλια:

Νηπενθές είπε...

το 'Τούρτζιοι' εξίασες το.
τζιαι όι της οικονομικής αλλά της άλλης.

ιων είπε...

Ηταν να προβιβαστούμεν σαν άνθρωποι τζιαι σαν κοινωνία αν το πρόβλημαν το οικονομικόκοινωνικόν το είσιεν η Τουρκία,( δηλαδή τα εκατομμύρια των αθρώπων τζιαι των μωρών που ετσιάττισεν να ζιουν σε τζείνον τον τόπον,) τζιαι εστέλλαμεν τα πακέττα με τα τρόφιμα με τον ίδιον ζήλον .....

Aceras Anthropophorum είπε...

Νηπενθές ήμουν μες το κλίμαν της κρίσης που δέρνει την ζώνη του Ευρώ.

Ίων σιερετούμεν.
Τούτη η υστερία με τα πακκέτα είναι αντροπή τζιαι φκάλλει με έξω που τα ρούχα μου. Όχι, εγώ δεν θα τα πέψω τα δικά μου. Η Ελλάδα δεν ηχρειάζεται ελεημοσύνην. Είναι μια ανεπτυγμένη χώρα με αθρώπους ικανούς τζιαι δουλευτάδες τζιαι χρειάζεται έντιμους όρους για να ισοζυγίσει το χρέος της. Τζιαι πολιτικήν αλληλεγγύην διότι μόνον τον φόον κοινωνικής έκρηξης καταλάβουν τούτοι οι τραπεζίτες που θέτουν τους όρους από την θέσην ισχύος που τους εδώκαν οι Ελληνικοί τζιαι Ευρωπαϊκοί θεσμοί. Το κόστος του να πέψεις έναν πακκέτον ρούχα φορημένα που την Κύπρον είναι ψηλότερον που το να γοράσει ένας Έλληνας φτωχός κινέζικα. Οι δε Έλληνες έχουν βουνά από απόβλητα ψηλόττερα που τα δικά μας. Πέμπει τα παλιόρουχα η κάθε κυράτσα τζιαι ο κάθε κυριούλλης όχι για να βοηθήσει αλλά για δικόν του παρτι. Δεν είμαστιν καλοί αγαπητοί μου Ίων. Ιδίως τούτοι που οργανώννουν ελεημοσύνες. Όρνεα ούλλοι τους. Είδαν ψόφκιον τζιαι εβουρήσαν. Δεν πιστεύω στες αγνές προθέσεις ιδίως τούτους που προστρέχουν να δώκουν ελεημοσύνην πριν να τους την ηζητήσει ο άλλος. Εν πολλά ύποπτοι. Μόλις δωθεί η ευκαιρία τουτου του τύπου κυριούλλη να κλέψει τζιαι τζιείνος το κράτος του θα το κάμει, τζιαι αν είχεν τζιαι τζιείνος 1 000 000 € στην τράπεζαν, αν ήταν Έλληνας ήσιαν να τα φκάλει τζιαι τζιείνος στην Ελβετίαν άμπα τζιαι χάσει καμιάν μπακκίραν τζιαι ας παττίσει η χώρα (όπως εκάμαν οι Έλληνες πλούσιοι χριστιανοί).

Άρρωστοι ούλλοι τους. Ποιός Έλληνας έχει ανάγκην που τα ρούχα τα φορημένα της κοτζιάκαρης σήμερα; ή που το πακκέττον μακαρούνια του Δωρίτη; Έτο πέμπουν τα για να έχουν κοινωνικήν απασχόλησην να περνούν την ώραν τους τζιαι τζιείνοι τζιαι οι αντίστοιχοι ποτζιεί πον να τα διανύμουν στους μαύρους τζιαι τους πακιστάνους που πάσιν να πιάσουν αυτού του είδους βοήθειαν. Ποιός έλληνας νέος που εν άνεργος ή που πιάννει 500€ μισθόν που του εκαθόρισεν η Ευρωπαϊκή του πατρίδα εν να πάει να πιάσει φορημένα ρούχα; Μα είμαστιν εις την δεκαετίαν του πεήντα ή σε κατάστασην έκτακτης ανάγγης μετά που σεισμόν; Εγινήκαν οι Κυπραίοι μεγαλόψυχοι τωρά. Άτε σιόρ. Υποκριτές. Ας παν να πκιορώσουν τους φόρους τους να έχει το κράτος να βοηθά αυτούς που έχουν ανάγκην τζιαι να στηρίξει αν χρειάζεται τζιαι το ελληνικόν κράτος ότι μπόρει να ανταποκριθεί τζιαι τζιείνον στην ευθύνην του. Είμαι σίουρος ότι είναι δουλειές των φιλόπτωχων χριστιανών, πίσω των οποίων εν τα ίδια ρεμάλια τύπου Εφραίμ που δεν διστάζουν τα αφαιμάξουν τον δημόσιον πλούτον.

Έδωκες μου την ευκαιρίαν να γινώ πυρ και μανία πρωίν πρωίν. Θενκς. Έσιει τζιαιρόν που τους θωρώ τζιαι βράζουν μέσα απωθημένα. Είδες που εκατάφερα να εκτονωθώ τζιαι να μεν ηξητιμάσω βαρετά. Η λύπη του να θωρείς τούτα τα καταντήματα όλων μόνον θυμός μπορεί να γινεί για να καταληθεί. Τζιαι οργή πέρκι που τους πάρει ο θκιάολος ούλλους να πνάσουμεν που λλόου τους, τζιαι τους τραπεζίτες τζιαι τους φιλόπτωχους.

Disdaimona είπε...

http://youtu.be/w_hcf9phhHc

ιων είπε...

Αν το έξερα ότι ηταν να γινείς πυρ και μανία δεν θα έγραφα τίποτε. Αμμά αφού εκτονώθηκες, τέλοσπάντων. Τωρά επρόσεξα την εικόναν στο φεντζιάνιν σου. Πράγματι. Αχ τα μάτια σου!!!

Ασέρα, εγώ έστειλα το πακέττο μου, με τρόφιμα, όχι με ρούχα. Επήγα και εκεί που τα εμάζευαν και βοήθησα και στο πακεττάρισμα, εκάσιαρα, εφορτώθηκα κάσιες τζιαι εστοίβασά τες. Ο κόσμος έφερνεν φαγώσιμα, αλλά όχι ρούχα. Που την στιγμήν που εζητήθηκεν βοήθεια σε τρόφιμα, μου ήταν αδιανόητο να μην βοηθήσω με ότι εμπορούσα. Σίουρα δεν είμαι υποκριτής ούτε το έκαμα για κοινωνικήν απασχόλησην.

Τζείνον που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί να μην αγοράζονται τα τρόφιμα στην Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο θα εξοινομούνταν χρήματα από τα μεταφορικά, κλπ.
Εκείνον που με ενοχλεί εμέναν είναι η τόση δημοσιότητα που δίνεται, ότι ο Α έδωσεν τον μισθόν του, ο Β το έναν ο Γ το άλλον κλπ. Που την άλλην λαλείς ότι άμα ξέρει ο κόσμος τι δωρίζεται, εν θα φυράσουν ώσπου να πάσιν τζειαμαί που πρέπει.

Οι προβληματισμοί που θέτεις εν σωστοί, δεν αντιλέγω. Αμμα άμαν σου δείχνουν εικόνες αθρώπων που στέκουν στην ουράν για ένα πιάτον φαίν τα εβλοημένα, κάτι εννα κάμεις. Τωρά εννα μου πείς εν εκατομμύρια που πεθανίσκουν στην Αφρική τζιαι την Ασίαν δίχα νερόν τζιαι φαίν, τζιαι τίποτε δεν κάμνουμεν.

Τούτον που λαλείς με τα λεφτά στες Ελβετίες, εν πολλά σωστόν. Τζιαι οι Κυπραίοι ππαραλλήες εν εκατομμύρια που εστείλαν έξω, αμμα εν κανεί που θησαυρίζουν, θέλουν να μειώσουν τους μισθούς, τζιαι να δουλεύκει ο κόσμος όι που το γέννημαν του ήλιου ως το βούττημαν όπως πριν 60 - 100 χρόνια αμμά 24 ώρες το 24ωρο. Ποιος μικρομαγαζάτορας εννα αντέξει να δουλεύκει τόσες ώρες ένα μαγαζούδιν, τζιαι Σάββατα τζιαι Κυριακές; Πόσα παραπάνω εννα πιάσει για να εργοδοτήσει τζιαι άλλους υπάλληλους; Τα μολλ τζιαι τα υπερκαταστήματα όμως που διούν ψίχουλλα στους ξένους τζιαι δουλεύκουν τους άγριες ώρες, όι οκτάωρον τζιαι "πελλάρες", ούτε εν οργανωμένοι σε συντεχνίες, με ελάχιστα παραπάνω έξοδα εννάν ανοικτά 24 ώρες, έμπα τζιαι χρειαστούμεν να φάμεν για να πιόύμεν τζιαι να μεν έχουμεν.

Χάτε τωρά κάμε χάζιν να μεν καταφέρω να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, ού ρομπότ .

Aceras Anthropophorum είπε...

Μιας τζιαι είσαι πλάσμαν που προβληματίζεται τζιαι μιας τζιαι επήες να βοηθήσεις πέ μου τζιαι μέναν να καταλάβω καλλύττερα:

Ποιός εν ο οργανωτής της συλλογής στην Κύπρον τζιαι με τί κίνητρα; Όχι εσείς που επήετε να βοηθήσετε, ο οργανωτής.
Ποιός πληρώνει τα μεταφορικά τζιαι που τα βρίσκει;
Ποιός εν να τα διανύμει τζιείκάτω, σε ποιούς τζιαι με ποιά κριτήρια τζιαι με τί αντάλλαγμαν, οικονομικόν ή επιρροήν;
Ποιός έκοψεν ότι το κράτος στην Ελλάδα χρειάζεται τρόφιμα τζιαι θκιακονά διότι δεν μπορεί να τα αγοράσει να ταϊσει κόσμον που πεινά;

Επίσης,
Από πότε έναν ρεπορτάζ πον να κάμει για να πουλήσει ένας δημοσιογράφος για να το δείξει έναν κανάλλιν να συνάξει ακροαματικότηταν τζιαι να πουλήσει διαφήμηση (η τταρίφα εν ανάλογα με την ακροαματικότηταν της ώρας μετάδοσης) εν αντανάκλαση μιας πραγματικότητας που να δικαιολογει τούτου του είδους κινητοποιήσεις;

Άτε φώτισμε τζιαι μέναν, τζιαι σε διαβεβαιώ ότι η επιθετικότητα δεν στρέφεται στο άτομο σου τζιαι ούτε η καρικατούρα του υποκριτή δωρητή πιάννει κατ΄ανάγκην όλους.

Τωρά που σκέφτομαι γιατί το κάμνουν τούτον, κάμνω την υπόθεσην ότι είναι η εκδίκηση της γυφτιάς. Τζιείνοι επέμπαν μας τους ποξιάες με τα ρούχα το 74, τωρά πέμπουμεν τους τα πίσω για να τους δείξουμεν πόσον δεν είμαστιν πλέον κκιλίντζιροι όπως εκαταντίσαν τζιείνοι. Ιδίως που οι ντζογαδόροι τραπεζίτες μας εχάσαν τόσα δισεκατομύρια που το κούρεμαν του Ελληνικού χρέους τζιαι θα φκούν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπον που την πούγκαν του Κυπραίου. Η νεόπλουτη κόρη που τιμωρά την αλόγιστην μάναν τωρά που γέρασεν τζιαι εν τα φκάλλει πέρα βοηθώντας τη :)))

:((( εν καλλύττερα να βάλλεις παρά :))) έτσι ώρες αλλά πειράζω σε για να αλαφρύνει το κλάμαν.

Aceras Anthropophorum είπε...

το κλίμαν

Aceras Anthropophorum είπε...

:))

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Ασέρα, συμφωνούμε.

ιων είπε...

Ομολογώ, οχι εν βάπτισμα εις άφεσην αμαρτιών, :))))) αλλά ότι έχω ακόμα πολλύν δρόμον ώσπου να βλέπω πίσω που τα πράματα τζιαι τες καταστάσεις. Πάντως εν ιμπόρεις να πεις. Σε σύγκριση με την προηγούμενην δεκαετίαν εβελτιώθηκα θεαματικά. Ας εν καλά οι δασκάλοι μου. Ως μαθητευόμενος μάγος δεν είμαι σε θέσην να απαντήσω στα ερωτήματα σου. Μάλλον μου έχουν δημιουργηθεί αρκετά νέα. Αραγες σουν εννα θελω πιο εντατικά μαθήματα κατανόησης των διαπλοκών, των συμφερόντων τζιαι των κρυφών αποστολών;;;
Το σίουρον πάντως είναι ότι προσωπικά δεν έχω καμμία σχέση με τις διάφορες εικασίες που κάμνεις για τουτην την συμπεριφοράν μας.

Ετο πολλες φορές στην ζωήν μας κάμνουμεν πράματα γιατί έτσι εμάθαμεν είτε γιατί έτσι θεωρούμεν σωστόν. Τωρά αν άθελα μας γινούμαστεν πιόνια σε μιαν σκακιέραν που δεν βλέπουμεν τζιαι "παίζουν μας" άλλοι εν αγνοία μας, αν δεν σου το πει ο άλλος που το θωρεί πως θα το μάθεις;
:))))))