Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Φταίει ο γιος της Αννους από το Δίκωμο

Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία της Ευρώπης από τες ιδεοληψείες της Κυπριακής κυβέρνησης και δη του προέδρου τονίστηκαν σε επιστολή του Ευρωπαίου επίτροπου για την οικονομία Όλι Ρεν.

(C) Politis

Ο επίτροπος έψεξε τις κομμουνιστικές καταβολές του Κυπρίου προέδρου και τον κατονόμασε υπεύθυνο και ένοχο για την νέα υποβάθμιση άλλης μιας χώρας της Νοτίου Ευρώπης.

Για να επανέλθει η Πορτογαλία στην βαθμολογία ΒΒΒ- από το ΒΒ- που υπέπεσε λόγω των ιδεοληψειών του Κυπρίου προέδρου και την άρνηση του να επιβάλει τάχιστα σκληρά μέτρα λιτότητας σε δασκάλους, αστυνομικούς, καθηγητές,  ο Ευρωπαίος επίτροπος ζήτησε από την Κυπριακή κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιβολή των μέτρων που εισηγήθηκε το ΔΝΤ χωρίς καθυστέρηση. 

Απο πηγαδάκια στις Βρυξέλες διέφυγε και δημοσιεύτηκε στο wikileaks ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος είπε στον συνάδελφο και στενό του φίλο Μανουέλ Μπαρόζο "σε ψήφισε ο χωριάτης από την Μέση Ανατολή, αλλά τώρα τον έχουμε στα πόδια μας να στήνει μεσανατολίτικα παζάρια με τις συντεχνίες και να δείχνει το κακό παράδειγμα σε μεγάλα έθνη όπως την Γαλλία και Ιταλία που έπονται στη λίστα των εξασθενισμένων οικονομιών". Ο Πορτογάλος πολιτικός φαίνεται να καθυσήχασε τον επίτροπο λέγοντας του ότι οι μέρες του κουμουνιστή είναι μετρημένες διότι οι αγανακτισμένοι είναι στις πύλες του προεδρικού, και το καθεστώς θα πέσει όπως έπεσε και το καθεστώς Γκαντάφι.

Ο Επίτροπος ανακουφίστηκε και φαίνεται να του είπε "επιτέλους, ίσως γλυτώσει επιτέλους η οικονομία της χώρας σας".


Η εφημερίδα Πολίτης, σύφωνα με την πάγια πλέον φιλοαναστασιαδική πολιτική της (προσέξετε την επιλογή των φωτογραφιών που δημοσιεύει για τον πρόεδρο του Δησύ στον οποίο έδωσε επίσημο χρήσμα επόμενου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτών του νυν προέδρου), δεν έγραψε κάτι για το συμβάν, και αρκέστηκε να δημοσιεύσει την είδηση για το rating του οίκου προώθησης και υπεράσπισης της κοινωνικής ευημερίας* Fitch.


*σύμφωνα με τους νόμους της μόνης αναγνωρισμένης και επίσημης οικονομικής επιστήμης, η κοινωνική ευημερία προστατεύεται με την προστασία των κερδών και του πλούτου. Σύφωνα με τον πάνω ωρισμό, η Fitch συγκαταλέγεται στους οργανισμούς κοινωνικής ευημερίας διότι προστατεύοντας τα συμφέροντα των μετόχων και των επενδυτών, προστετεύει και αυτούς που επωφελούνται από τον πλούτο, δηλαδή ολόκληρη την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: