Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μακάριος ακόμα...

Μακάριος ο που δεν έχει ανάγκην να μετρήσει την αξίαν του με το σύστημαν αξιών σας.

6 σχόλια:

ΔemΩΝ είπε...

Μακάριος κι ο τόπος πάντως που γλιτώνει από κάτι κλαψομούνηδες...

Aceras Anthropophorum είπε...

Άησε να ρωτήσω την Ελλάδα τζιαι να σου πώ.

ΔemΩΝ είπε...

Ήταν λάθος και αυθόρμητο το σχόλιό μου αγαπητέ και σε δεύτερη ανάγνωση λυπάμαι που το έκανα. Αλλά βλέπεις, αυτό τον ελιτισμό των εκπατρισμένων τον ζήσαμε κι εμείς στην Ελλάδα. Μας έρχονταν με απαξιωτικά ή κλαψομούνικα σχόλια για την κατάντια μας από τα Παρίσια, τα Λονδίνα, τις Νέες Υόρκες και τα Βερολίνα, από τους "πεφωτισμένους" προς τους "τριτοκοσμικούς κακομοίρηδες" που προσπαθούσαν να τα βγάλουν πέρα εκεί, στην πικρή πατρίδα που τους έλαχε. Γι αυτό και τώρα που είμαι κι εγώ μετανάστης σε μια άλλη χώρα προσπαθώ όσο μπορώ να μην πέφτω στην λούμπα, με αποτέλεσμα μια υπερβολική ευαισθησία σε αυτά τα θέματα.

Ειλικρινά, no offense...

Aceras Anthropophorum είπε...

Το τί νομίζω για την δύναμην του Νότου θκιάβασε το δαμαί

http://istomageiremata.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

Τζιαι μιαν τζιαι σε έχω κοντά, πέ μου αν το εκατάλαβες από γλωσσικής άποψης. Θέλω να ξέρω πως καταλάβει ένας έλληνας την Κυπριακή διάλεκτο γραμμένη. Το ότι θα έχεις 10 με 20% λέξεις που δεν τες καταλάβεις επακριβώς το ξέρω. Εδώ εμείς διαβάζουμεν Νέα Ελληνικά τζιαι έχουμεν 5 με 10% λέξεις που νομίζουμεν ότι τες καταλάβουμεν τζιαι τες καταλάβουμεν διαφορετικά από ότι εννοούσεν αυτός που τες έγραψεν. Αλλά θέλω να μου πεις αν ένας Έλληνας της Αθήνας έχει την γλωσσική επάρκειαν να καταλάβει την ουσίαν του κειμένου στον γραπτόν κυπριακόν λόγον χωρίς να θέλει μετάφρασην.

Αυτόν που φκαίννει που την σειρά Μακάριος είναι οργή. Τι να κλάψεις. Κλαίεις τους πεθαμμένους που αγαπάς τζιαι έχασες, ή την ζωήν σου που φεύκει χωρίς να την ζεις. Εγώ δεν έχασα κανέναν τζιαι ζιώ καλά.

ΔemΩΝ είπε...

Σήμερα έχω χρόνο μέχρι το μεσημέρι κι έτσι πήγα εκεί που μ' έστειλες. Λοιπόν η απάντηση στην ερώτησή σου είναι πως ένας μέσος ελλαδίτης που δεν έζησε ποτέ Κύπρο θα δυσκολευτεί να σε παρακολουθήσει. Θα βγάλει νόημα αν επιμείνει να σε διαβάσει μέχρι το τέλος, αλλά με πολλές ελλείψεις. Εγώ το διάβασα σαν νεράκι που λέμε (δυσκολεύομαι και ανοίγω τον Γιαγκουλή μόνο με τα παραμύθια σου συνήθως). Ένας ελλαδίτης που ασχολείται κάπως με τη γλώσσα και τα γράμματα θα σε διαβάσει πιο εύκολα και θα τα βρει μπαστούνια κυρίως στις ονομασίες ζαρζαβατικών και μπαχαρικών κλπ.

Μου άρεσε πολυ η ανάρτησή σου, αν και η συνταγή δεν με κέρδισε, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στον χωριάτικο χαρακτήρα της γεύσης μου που δέχεται πλέον μόνο τα φαγητά που μου έμαθε η μάνα μου :)

Χριστόδουλος Καλλίνος είπε...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Time
Monday, August 1 · 8:00pm - 11:30pm




Location
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (01/08 | 20:00)


More Info
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ