Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Οικολογικά σπιρούθκια


Επαρακολούθουν το βιτεούδιν που μας έβαλεν ο επίτροπος περιβάλλοντος τζιαι ένοιωθα πολλά παράξενα. Άρεσκαν μου τα σκεδιούθκια που εβάλαν στο βιτεούδιν που εξηγά το ανώμαλο σύστημα που παράγει προϊόντα, υπηρεσίες, πλούτο ρύπανση, φτώσια, ερήμωση τζιαι έβρισκα πολλά επικοινωνιακόν τον τρόπον που επαρουσιάζουνταν οι διάφορες έννοιες που πολλές φορές εν δύσκολες να συλλάβει ο ανίδεος νους. Εσσυφφώνουν με τα στοιχεία που εδίνουνταν, εσσυφώννουν με πολλές διαπιστώσεις τζιαι πολλές προβλέψεις βασισμένες στον ορθολογισμόν τζιαι την φυσική. Ώς που επορχώραν όμως το βιτεούδιν ένοιωθα να φκάλλω σπιρούθκια, τζιαι δεν έξερα γιατί.

Δέτε το βιτεούδιν σήμμερα αν ηξέρετε εγγλέζικα, τζιαι πέτε μου πως το βλέπετε. Άυριον θα σας εξηγήσω εγώ τον λόγον που ώςτι να τελειώσει η παρουσίαση εγέμωσα οικολογικά σπιρούθκια, παραπάνω που τζείνα που φκάλλω άμα ακούω να μιλά κάποιος άλλος αντιπαθής οικολόγος.




28 σχόλια:

goldenpill είπε...

Εμένα πάντως εθθυμισε μου πολλα "An incovinient truth" του πασσ περιβαλλοντιστή Al Gore. Εν σημαντικό νομίζω να προσέξουμε ότι εν σε παραπέμπει σε καμιά επιστημονική έρευνα. Ωραία τουτα ούλλα που λαλεί, αλλά πραγματικά εν παρουσιάζει καμια ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα. Βασικά δημιουργεί την εντύπωση ότι ούλλο το σύστημα εν λάθος και ότι με την ανακλύκλωση εννα σωθούμε. Όσοι θέλετε να δείτε τζιαί την άλλη πλευρά δείτε το "Penn & Teller : Bullshit : S02E05 – Recycling" sto http://video.google.com/videoplay?docid=-1444391672891013193# . τούτα προς το παρόν...

Aceras Anthropophorum είπε...

Χμμμμ. Είδα το τζιαι τούτον τζιαι τωρά έχω δκυό λόγους που μου εξηγούν γιατί αντιπαθώ τους αμερικάνους τόοοοοοσον πολλά. Τζιαι βλέποντας το δεύτερον βιτεούδιν ανακατώθην το στομάσιν μου, ενώ που το πρώτον ανακατώθην μόνον ο λογισμός μου.

Θα επανέλθω τζιαι γώ. Κρατώ που το δεύτερον τζιείνον που λαλεί στο τέλος: "Έσιει πλάσματα που τους αρέσκει να δασκαλεύκουν στους άλλους τι πρέπει να κάμουν". Αλλά τα ευλοημένα, πρέπει να ξεράσεις δέκα φορτηγά αχώνεφτον χάμπουρκε για να το πείς;

Aeriko είπε...

apo ti lali dame einai oti en mpori i anakiklosi na en lisi kai mlk kai prepi na gorazoume monon osa xriazmoumaste pragmtatika kai mpa mpla mpla mlpa......

to 8ema omos ti einai oti gia kini o kapitalizmos einai sana kai en iparxi ... asxeton an eftasame sto imperializmo simera etsi opos mas ta elale stin arki ekarterou na m pi oti o koumounizmos einai i moni die3odos GLIORA VOURATE NA PROLAVOUME alla ti mas ipe na kamoumen anakiklosi alla epidi i anakiklosi en ftani mono na men gorazoume kai tosa pola :P
den MAS XEZIS RE DALARA

Έλατο Χελιδόνι είπε...

Τζιεγώ το ίδιο έπαθα που το είδα. Για αρκήν ήταν που είδα οτι πάει 21 λεπτά. Τζιαι μετά ο τρόπος της τύπισσας που νομίζει απευθύνεται σε πεντάχρονα ή σε ηλίθιους.

Εντομεταξύ είδα προχτές ενα ντοκυμαντέρ "No impact man" για ένα τύπο στην Νέα Υόρκη που αποφάσισε να ζήσει οικολογικά για ένα χρόνο. Έκαμε με να νιώθω χάλια, συνιστώ το ανεπιφύλάκτα.

Bananistanos είπε...

Εγώ πάλε νομίζω διά μας ένα γενικό περίγραμμα του οικολογικού προβλήματος χωρίς να προτείνει λύση γιατί δεν υπάρχει λύση, δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να θυσιάσουν τα αϊποτ, την καλοπέραση, κλπ για να με έχουν impact στο πλανήτη (εκτός αν κόψουν μέσα όπως στη Κούβα). Αντιθέτως, εσχει 6 δις κόσμο που θέλει να ζει σαν τους αμερικάνους.

Παράδειγμα του φαύλου κύκλου της κατανάλωσης είναι η περσινή (;) παγκόσμια κρίση που ένοια των κυβερνήσεων ήταν να μεν κλεισουν τα εργοστάσια αυτοκινήτων.


Με άλλα λόγια, ακόμα και αν μας έρτει μια γκλοπαλ επιφοίτηση τζε αποφασίσουμε όλοι να ζούμε οικολογικά, θα καταρεύσει το σύστημα και θα ππέσει γκλόπαλ πείνα.


Εκτός αν μας έρτει κανένας γκλοπαλ κομμουνισμός, να τρώμε ψωμί με κέτσαπ τζε να έχουμε ένα Στάλιν να καθαρίζει όσους περισσεύκουν

Aceras Anthropophorum είπε...

Έταξα σας να προχωρήσω την συζήτηση σήμερα, αλλά δεν έξερα ότι ο κόσμος κάμνει σήκωσες τζιαι αύριον θα πάει να κόψει την μούττην της. Εμείς δακάτω αύριο δουλεύκουμε σαν τους γάρους. Έχω τζιαι μια παρουσίαση (για το θέμα που έβαλα δαμαί) τζιαι πρέπει να την τελειώσω. Άτα, τα λέμε την τρίτη, τζιαι ελπίζω να έρτουν τζιαι άλλοι στην κουβέντα διότι πραγματικά με ενδιαφέρει να δω πώς τα θωρείται τζιαι σεις τα πράματα με το μάτι του μή "ειδικού"

selene είπε...

ΠΑΝΤΑ υπάρχουν λύσεις Bananistatos. Αλλά πολύ σωστά το έθεσες εμείς οι ίδιοι είμαστε το πρόβλημα.

Αυτο που ονομάζουμε σήμερα "quality of life", που βασίζεται σχεδόν εξ ολοκήρου στην τεχνολογία... δεν είμαστε διαθετημένοι να το αφήσουμε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Πόσοι απο εμάς, ακόμα και μετά που έχουμε δεί το Story of Stuff ή και άλλα schocking ενημερωτικά φιλμάκια, θα κουνηθούμε απο την θέση μας για να υποστηρίξουμε οποιοδήποτε περιβαλλοντικό πρόβλημα γυρω μας?

Δεν αντιδρούμε, δεν μιλούμε και δεν πολεμούμε ούτε τις κυβερνήσεις αλλά ούτε και τις εταιρίες γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτούς που πρέπει να πολεμήσουμε πρώτα είναι τον ίδιο μας τον εαυτό!

kkai-Lee είπε...

Αγαπητέ Aceras

Είδα τζιαι τα δκυο βιτεούθκια. Τωρά ανησυχώ παραπάνω.

Η δημοκρατία τζιαι η επιστήμη μπορούν να συνεισφέρουν προς την κατεύθυνση της λύσης, ( αν υπάρχει λύση ).

Ούτε η απλοποιήση στη επίλυση του προβλήματος βοηθά, άλλα ούτε τζιαι η υποτίμηση του τζιαι η ειρωνική προσέγγιση του είναι σωστή.

Mια νέα βάση στη δομή της οικονομίας ( ποιος θα την κτίσει )παράλληλα με τη μεταστροφή του dna μας ( ποιος έχει διάθεση ) έτσι που να προσανατολιστούμε σε άλλα ιδανικά ?? ( ευσεβείς πόθοι ) θα βοηθούσε.

( Και καμμιά επαναστασούλα αμά λάχει να πούμε )

Προς το παρόν είμαστε στο στάδιο του shopping therapy. Έχουμε πολλή δρόμο να κόψουμε τζιαι εν ιξέρω αν θα προκάμουμε.

Theopemptou είπε...

Εμένα αρέσκει μου επειδή:
1)το μήνυμα σαν γενικό θέμα και αυτό που μένει στο θεατή (χωρίς να αναλύεις τις λεπτομέρειες) είναι ότι ξυπνά και προκαλεί σκέψη. υτό είναι πολύ σημαντικό την εποχή μας που οι πιο πολλοί δεν έχουν αίσθηση τι γίνεται ακόμη και στον ίδιο τους το τόπο.
2) Η παρουσίαση εν πρωτότυπη και αποτελεσματική για μικρούς και μεγάλους
3) Η τύπισσα εν πολλά δυναμική και γεμάτη ενέργεια

Το έψαξα γιατί έχω μια συνεργασία στα σκαριά για να κάνουμε ένα μικρό cartoon για το δέντρο ...

Aceras Anthropophorum είπε...

Επίτροπε καμία πρόθεση κριτικής γιατί το έβαλες. Το κλίπ αρέσκει μου για τους ίδιους λόγους που σου άρεσεν τζιαι σέναν, τζιαι ακόμα τζιαι για πολλούς άλλους. Δεν μου άρεσεν για άλλους που θα αναλύσω αύριο, πέρκη έρτει αλλό κανένας τζιαι κάμει την κουβέντα πιό πλούσια (δευτέρες της καθαρής ο κοσμος εν κάμνει συζητήσεις :)). Η συζήτηση μας ίσως να σε βοηθήσει τζιαι για το κλίπ που ετοιμάζεις.

Κρίμα που δεν είσαι της Γαλλίας. Θα είχες ευρωπαϊκή βερσιόν
http://www.youtube.com/watch?v=n51lvXkmJnw

και σε amateur βερσιόν μιας δεκαεξάχρονης
http://www.youtube.com/watch?v=Uuiu0SfpDic

και σε βερσιόν todoro (Miyazaki)
http://www.dailymotion.com/video/x2imqa_tryo-l-hymne-de-nos-campagnes-clip

ή βερσιόν concert
http://www.youtube.com/watch?v=l5REWt39RRE

Theopemptou είπε...

Αχ φίλε μου ...
το φιλμ που θα ήθελα να κάνω στην πραγματικότητα θα είχε θέμα τις παρεμβάσεις των επιχειρηματιών και το ξεπούλημα των πολιτικών εις βάρος του περιβάλλοντος.
Δώσαμε άδεια παράτυπα για τη μαρίνα λεμεσού,
το λατομείο στην αντρολύκου "δεν έχει νυκτερίδες κοντά"
στη λίμνη παραλιμνίου εν κρίμα ο επιχειρηματίας που έχει πολλά οικόπεδα
δεν έχουμε πολιτική για καζίνα αλλά εγέμισε ο τόπος,
και τώρα ετοίμασαν πρόταση στο υπουργικό να δίνουμε νερό στα γκολφ από τους φράκτες και τα αποχετευτικά στα γκολφ γιατί θα κάνουμε πολλές αφαλατώσεις και δεν θα υπάρχει πρόβλημα νερού !
[και μισημου ρωτήσαν τους γεωργούς και δε θέλου το νερό !!!]
Και άμα κάνουν τα συμβόλαια με τους ιδιώτες για το νερό δεν μπορείς να τα διακόψεις ...

Ανώνυμος είπε...

Έπίτροπε αυτά που γράφεις δεν είναι θεωρητικές ιδέες, είναι πράξη, τζαι με αυτά δεν φκάλλεις σπιρούθκια, φκάλλεις γαιματάες.
Αceras

Sike είπε...

κάτι ήταν να πω αλλά με τη λέξη "γαιματάες" αναουλιάστηκα τζι εξήασα!

Backbeatlili είπε...

Μμμ τούτο εδέιξαν μας το στο πανεπιστήμιο στον πρώτο χρόνο θυμούμαι.

Εμένα αρέσκει μου για τους λόγους που είπετε τζε εσείς, ότι περνά το μήνυμα της καθαρά, παρουσιάζει κάποιες ιδέες με προτώτυπο τρόπο, έσιει ενέργεια κλπ. Πιστεύκω επίσης ότι συνδέει κάποια πράματα με σωστό τρόπο τζε εξηγά κάποιους παράγοντες που άλλοι εν τζίζουν σε άλλες παρουσιάσεις.


Το μόνο εκνευριστικό ίσως εν οι μεθόδοι φόβου τζε εντυπωσιασμού -που χρησιμοποιούν πολλοί οικολόγοι-για να περάσουν τα μηνύματα τους (του στύλ τα μωρά μας τζε το θήλασμα εν ιερό κλπ, τα μωρά της Αφρικής τζε κλέφκουμε τους το μέλλον τους). Τούτα εν συναισθηματισμοί που ίσως εν λίο αχρείαστοι άμα έσιεις χειροπιαστά επειχηρήματα που μπορείς να σταθείς πάνω τους τζε να τα αναλύσεις. Απλά διούν λόγο στους διαφωνούντες για να μεν σε παίρνουν σοβαρά τζε να σε πιάννουν που το λαιμό. Κάποτε εν καλά τζε τσιαττίζει να μιλάς στη ψυχή του άλλου αλλά ίσως πιο διακριτικά?

τέλος, κάποιοι είπαν ότι εν μας προτείνει λύση. Η γυναίκα εν προσποιείται ότι προσφέρει πρακτική λύση αλλά μιλά για κάτι που πιστεύκω εν πολλά σημαντικό στην επίλυση προβλημάτων στο σύστημα που έχουμε τωρά- τη συνειδητοποίηση. Η κατανόηση του πώς δουλεύκουν κάποια πράματα, το να σκέφτεσαι πόθεν έρκουνται τα πράματα που χρησιμοποιάς τζε πώς σε συνδέουν εσένα με τον υπόλοιπο κόσμο (η σκέψη ότι στο δρόμο κάποιος εφύτεψε, επότισε τζε έκοψε τες ντομάτες που έφαες ασπούμε) εν ένα βήμα προς τη λύση.

(υ.γ: ακόμα να καταλάβω πώς "δεν έχει νυκτερίδες κοντά", μα περιπέζουν μας κ. Θεοπέμπτου? Έσιει μελέτες, ένα search πάστο google θέλει.)

Theopemptou είπε...

Όσον αφορά το λατομείο απλά πατάτε εδώ για να ανοίξει η Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για την επέκταση του λατομείου στην Αντρολύκου και μιλούμε ξανά. Το ότι έχει νυκτερίδες όλοι το γνωρίζουν ...
Αν θέλετε να απολαύσετε χαριστικές γνωματεύσεις αυτή για τη μαρίνα Λεμεσού σπάζει ρεκόρ

Aceras Anthropophorum είπε...

backbeatlili εκάλυψεν με πολλά. Στη διάγνωση τζιαι στην επεξήγηση του συστήματος: καπέλο. Πολλά καλή εκλαϊκευση δύσκολων εννοιών (όπως για παράδειγμα της πεπερατότητας του φυσικού μας κόσμου, των πόρων τζιαι των συστημικών αλληλεπιδράσεων.

Παράλληλα όμως, τζιειαμαί που αρκέφκει να ξωκοίλει, είναι άμα αρκέφκει να νεκατώννει την moral του τί είναι καλόν τζιαι τί είναι κακόν. Τζιαι ακόμα σιειρόττερα όταν υπονοεί τα υποτίθετε αυτονόητα: να είμαστιν good parents, το ποιό φυσικό πράμα να βυζάννει η γεναίκα το μωρό. Αρωτάτε τζιαι την Mme Badintir τι λαλεί για το χρέος να βυζάννει η γεναίκα το μωρόν για να είναι άξια μάνα ή ακόμα να πλυννίσκει τα σκατόπαννα για να τζαι να μη χρησιμοποιεί πανιά μιάς χρήση.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8510937.stm
http://www.youtube.com/watch?v=U7MRJ_NCMyg

Μέσα που την πράσινη ιδεολογία θωρούμεν την επιστροφή μιας αντιδραστικότητας τζιαι ενός moralisme, όπου οι παπάδες τζιαι οι θεούσες αντικαθιστούνται από επιστήμονες "που ξέρουν" τζιαι θα νεκατώσουν την μούττη τους στην ιδιωτική ζωή του καθενού στο όνομα της φυσικής ζωής που είναι η καλύτερη. Μετά τους παπάδες που ετολμούσαν να ανακατωθούν τζιαι στο κρεβάτιν ή στο σώβρακον του καθε πλασμάτου για να ελέγξουν τον καλόν τζιαι το κακόν, μετά τους κομμουνιστές που εδιούσαν πιστοποιητικά καλής συμπεριφοράς, τζιειαμαί που ενομίσαμεν ότι εξημπερτέψαμεν με ούλλους τζιαι ο άνθρωπος εγίνην πιό ελεύθερος, έρκουνται τωρά οι σύγχρονοι moraliste.
Άλλον η διάγνωση, τζιαι άλλον να μου πεις τι θα κάμω, ιδίως σαν άτομο. Άλλον αν σου το ζητήσω.

Για τα της κύπρου, ίσως πρέπει να κάμουμε κανένα συλλογικό μπλόγκ στα πρότυπα του επανένωση για το περιβάλλον. Έχει εθελοντές μή κομματικούς;

Bananistanos είπε...

Μακάρι να είσηεν ο κόσμος όλος την ηθική και το νου να κάμνει το σωστό που μόνος του αλλά νομίζω για πολλές γενιές ακόμα εν τζει που την Ουτοπία.

Ο κόσμος θέλει ακόμα ηγέτες (σαν την κορού του βίτεο, οϊ απαραιτητα πολιτικους) να του λεν τι να κάμνει όσπου να περάσει μεσ'το dna του ότι εν το σωστό, το δύσκολο είναι να βρεθούν οι ηγέτες που λένεν το σωστό.

Το συλλογικό μπλογκ τι σκοπό θα έσχει; να δια πιστοποιητικά καλής ή κακής συμπεριφοράς; :)

Backbeatlili είπε...

Μπανανιστανέ, ο κόσμος εν θέλει ηγέτες να του λαλούν τί να κάμνει. Ο κόσμος χρειάζεται πρόσβαση σε πληροφορίες τζε τη δυνατότητα να επεξεργάζεται τες πληροφορίες κριτικά. Το DNA μας επέρασε που σίλια βάσανα να φτάσει ως δαμέ, ας του έχουμε λίη εμπιστοσύνη :)

Acera δεν είμαι καμιά ειδικός στα του περιβάλλοντος αλλά είμαι μέσα για το στήσιμο του μπλόγκ.

Aceras Anthropophorum είπε...

Ο κόσμος θέλει ηγέτες...

Άτε ρε μπανανιστανέ. Εξήκοψες που τον μπαμπά, όχι για να τον αντικαταστήσεις με έναν άλλον. Δεν χρειάζεσαι γιέ μου. Ούυυυπς τι είπα;

Η κρίση φτάννει για να πάρεις σωστήν απόφασην. Τζιαι για δουλέψει σωστά, χρειάζεσαι κριτήρια τζιαι πληροφορίες. Που τζιαμαί τζιαι τζιεί ο λοσισμός ξέρει. Τα κριτήρια τα συζητούμεν τζιαι τα συναποφασίζουμεν μέσα που το δημοκρατικό process. Τες πληροφορίες τες λαμβάνουμε που τζιείνους που το εψάξαν, ή άμα το ψάξουμεν μόνοι μας. Είναι τζιαι το συναίσθημα. Αλλά για τζιείνο έχουμε τζιαι την τέχνη. Δεν είναι τυχαία που σας έβαλα τους Tryo τζιαι τον Μiyataki.

Οι ηγέτες παίζουν τζιαι με τα τρία, αποφασίζουν στην θέση σου, τζιαι διούν σου συναίσθημα για να πιάσουν τζιαι τζιείνοι πίσω τζιείνον που θα τους δώκεις για να νώσουν θεοί πατέρες. Είναι λλίον περβερς τούτον για μιαν ώριμη ενήληκα κοινωνία.

Η ελευθερία του ατόμου είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας που δεν π ρέπει να την χαρίσουμε ούτε στους οικολόγους.

Τους νόμους τους συζητούμεν στον δημοκρατικό διάλογο τζιαι τους αποφασίζουμε με την διαλεκτική συζήτηση. Άμαν δεν ακούεται η φωνή μας έχει τζιαι πολιτικό αγώνα, πολιτική πάλη, μέσα, ή έστω στο όρια των νόμων που αποφασίσαμεν. Παίζεις τζιαι κερδίζεις ή χάννεις. Δεν κάμνεις ιεραποστολίες. Έστω τζιαι αν οι ιεραπόστολοι έχουν δοχτοράτα. Ατεεεεε!!!

Στην Ελβετία όλοι οι γιούδες τζιαι οι κόρες των παστόρων είναι στην ηγεσία των οικολόγων. Ξέρεται τι σημαίνει παστορική διαπαιδαγώγηση; Παπάες στο τετράγωνο χωρις την παραποθκιά. Χίτλερ της ηθικής. τυχαίο; Α μπα...

Άτε εθυμώθηκα που την αφκή σήμερα.

Bananistanos είπε...

Δηλαδή με την λογική σας έπρεπε να περιμένουμε τους καπνιστές να αποκτήσουν κρίση για να μεν καπνίζουν εντός παρόλο που έσχει 40 χρόνια που ξέρει ο κόσμος ούλλος ότι βλαφτει τζε τους ίδιους τζε τους γυρόν τους;

Είμαστε ώριμη και ενήλικη κοινωνία παγκοσμίως; (το περιβαλλοντικό είναι παγκόσμιο πρόβλημα)

Γενικότερα: πιστεύετε ότι αναμεσα στα 6 δις υπάρχει ικανοποιητικό ποσοστό που χρησιμοποιά τη κρίση για να κάμει το σωστό; Εγω εν νομίζω, μάλλον ένα μικροσκοπικό ποσοστό ρομαντικών ασχολείται ακόμα τζε στις "ενήλικες" δυτικές κοινωνίες. Αν εχρησιμοποίαν ο κόσμος τη κρίση του σωστά θα εχρειάζουνταν όρια ταχύτητας στους δρόμους; θα είχαμε καζίνα ; θα είχαμε περιβαλλοντικό πρόβλημα;


Η ελευθερία του αθρώπου σίγουρα εν κατάκτηση αλλά τελιώνει τζιαμέ που αρχίζει η ελευθερία του διπλανού τζε, να προσθέσω εγώ, του απόγονου. Το να σου πει κάποιος άλλος το σωστό εν στέρηση ελευθερίας; Σίγουρα εν καλλίτερα να το έβρεις μόνος σου αλλά, όπως είπα πιο πάνω, έχουν ούλλοι την διάθεση ή τον χρόνο ή τον νου να αναλύουν τα υπερ και κατά της κάθε τους πράξη;

Εσείς εισιγείστε να περιμένουμε να ωριμάσει τζι άλλον η κοινωνία για να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση;

(εγραψα πολλά τζε σαντανομένα, ελπίζω να φκει νόημα)

ρίτσα είπε...

καλή η ιδέα του περιβαλλοντικού μπλογκ

Theopemptou είπε...

Σήμερα έμαθα ότι δεν θα προχωρήσει το θέμα της παραχώρησης νερού στα γκολφ από φράγματα και αποχετευτικά συστήματα!!
Γι αυτό χάρηκα πολύ !
Ένα πρόβλημα λιγότερο ... αλλά παραμένει το θέμα του δημόσιου διαλόγου για τη χρήση του νερού ο οποίος πρέπει κάποια στιγμή να γίνει.

kkai-Lee είπε...

Φίλε Aceras

Νομίζω αξίζει τον κόπο να τα δεις:
( και όποιος άλλος επιθυμεί )

http://inabody.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

http://www.kepik.gr/?p=805faing

Unknown είπε...

θέλω να πιστεύω οτι η νεότερη γενειά με σωστή εκπαιδευση για το περιβάλλον ( που αυτό θα καταστεί εφικτό με μια εκπαιδευσή αγάπης και σεβασμού προς τη φύση)θά έχει την ευκαιρία πραγματικά να ξεκαθαρίσει (αν είναι ακόμα εφικτό)με το περιβαλλοντικό προβλημα. Σε χώρες όπως η Σουηδία, η Ελβετία και άλλες επιλεγμένες χώρες έχουν πιο sensitive περιβαλλοντική συνείδηση από τα υπόλοιπα κράτη. Αυτό κατα ενα βαθμό βασιζέται στην διαφορετική εκπαίδευση που έχουν απο μικρή ηλικία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός οτι στις βορειο-ευρωπαικές χώρες μια απο τις σημαντικότερες τους γιορτές, το Midsummer, δοξάζουν τη φύση με το χορό και το τραγούδι γύρω απο ένα ξύλινο στύλο που συμβολίζει την γονιμοποίήση της φύσης.
Η άποψη μου είναι ότι το Story of Stuff είναι ενα διδακτικό video που βοηθαεί τον καταναλωτή να συνεχίσει να καταναλώνει με τον ίδιο βαθμό αλλά με "περιβαλλοντικό" τρόπο. Στη πραγματικότητα δεν πρόαγει την καθαρά περιβαλλοντική συνείδηση και αυτό είναι κρίμα να γίνετε σε μια περίοδο που η αλλάγη θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη. Κάπως έτσι οδηγείτε ο κόσμος να πέφτει στην παγίδα του eco-label, το οποίο ναι μεν είναι ενας πολύ ορθός τρόπος να πρόαγεις το green product αλλά απο την άλλη φοβάμαι ότι χρησιμοποιείται σε πολύ μεγαλυτερο εύρος απο ότι έπρεπε να εχρησιμοποιείτο.

Ενα blog για το περιβάλλον θα ήταν μια καταπληκτική ιδέα που μόνο κέρδος θα έχει

Ανώνυμος είπε...

Πολλά καλή ιδέα για περιβαλλοντικό μπλοκ... δηλώνω τζιαι γω εθελοντής.

Έλατο Χελιδόνι είπε...

Ε Ασέρα εννα γινεί τζίντο περιβαλλοντικό μπλόγκ? είδα τούντο βίτεο

http://www.larouchepac.com/news/2009/02/22/lpactv-feature-fraud-free-

τζιαι έχω επείγον ανάγκη για ξέσπασμα

Aceras Anthropophorum είπε...

Στην αρκήν ενόμισα ότι εν παλαβή. Ύστερα εκατάλαβα ότι ήρτεν να πουλήσει ατομικήν ενέργειαν. Τι πουτάνες τούτοι αμερικάνοι. Εν για αύτον που δεν τους χωνεύκω. Είδαμεν τρία αμερικάνικα βιτεούθκια σε τούτην την ανάρτησην. Είναι τζιαι τα τρία τα ίδια, τζιαι ας είναι που ιν πράσινους, χοντροκομμένους άξεστους σιοίρους ή παλαβές αγελάδες. Τι κουλτούρα εν τούτη σιόρ. Χλωμιάζει τζιαι ο Κουλίας μπροστά. Ο καθένας βέβαια στο είδος του.

Έγραψα έναν άρθρον που θα δημοσιεύτεί στο επόμενον τεύχος του περιοδικού ρεύμα. Απαντά στην κορούν που τα εσκεύτην ούλλα τζιαι δεν εσκεύτην γιατί οι γερμανοί έχουν το ίδιον επίπεδον καλοπέρασης με τους Αμερικάνους τζιαι καταναλώνουν την μισήν ενέργειαν που τζιείνους. Ήδη η μισή έκταση του Σαν Φρανσίσκο που ήταν να καλυφτεί που solar panels εγλύτωσεν απλά τζιαι μόνον με το να μεν την πετάσσουν αλοάρκαστα. Εάν δε παν προς το Ελβετικόν, θα μπορούσαν τζιαι να γλυτώσουν τα 2/3. Είναι πράγματι χυδαία. Πιό χυδαία που τους σιοίρους που σατιρίζουν πιο πάνω την ανακύκλωση.

Για το μπλόγκ σκεύτουμαι το. Εξηενθουσιάστηκα κάπως σκευτόμενος τι πράσινες πελλάρες μπορεί να πει κάποιος. Αν ημπούμεν 5 ή 10 μέσα τζιαι έχει άναν τύπου Περδίκη σάστα τζιαι γύρασιν. Φοούμαι επίσεις τζιαι τους κομματικοποιημένους που εν να θέλει να έρτουν για να προωθήσουν κομματικές γραμμές. Αν κάμουμεν έναν, εσύ είσαι μέσα;

Έλατο Χελιδόνι είπε...

Το συγκεκριμένο βιτεο είδα το σε μια συζήτηση καπου στο γιαχού τζιαι εν εβρέθηκεν ενα πλάσμα να διαφωνίσει. Αθυμούμαι στην κρατική έκθεση πριν θκυο τρία χρόνια που είσηεν κάτι τύπισσες που αντί να λαλούν του κόσμου για φωτοβολταικά εχουμίζαν τα καλά της πυρινικής ενέργειας.
Πραγματικά φοούμαι που πάει ο κόσμος.

Έσηεις δίκαιο για το μπλόγκ αλλά δυστυχώς νομίζω πως που τους συγκεκριμένους τύπους εν γλυτώνεις. Είμαι μέσα