Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Φέτη εφάμεν την γή που τον Σεττέβρην



Το 2007 έγραψα μιάν ανάρτησην αρκές Οκτώβρη για τα οικολογικά χρέη που δημιουργεί η γενιά μας.


Έγραφα "Σήμερα 7 του Οκτώβρη 2007 η ανθρωπότητα εξόδκιασεν τον πλούτον που μπορεί η οικουμένη να παράγει σε ένα χρόνον. Κάθε χρόνον αυτή η μέρα έρκεται τζαι πιό γλήορα. Όπως πάμεν, ως που να γεράσουμεν θα την γιορτάζουμεν κατακαλότζαιρα. Που τα σήμερα ως το τέλος του χρόνου τρώμεν που την μάναν τζαι μεγαλώννουμεν το χρέος μας προς τες επόμενες γενεές.


Σύμφωνα με την
κολωσυρμαθκιά της κουφής , η ανθρωπότητα καταναλώνει 1.2 οικουμένες τον χρόνον. Η χρονιά που η ετήσια κατανάλωση εξεπέρασεν αυτόν που η οικουμένη μπορεί να παράγει σε ένα χρόνον είναι το 1982. Που τότες η διαφορά ολοέναν τζαι μεγαλώννει τζαι εφτάσαμεν φέτη στο ετήσιον έλλειμμαν των 0.2 οικουμένων. Η Γη για να μας αντέξει πρέπει να μεγαλώσει κατά 20%.

Θα διερωτηθείται λογικά πού βρίσκουμεν το έλλειμμαν αφού η γη είναι σφαίρα τζαι αφού αλίσιη βερίσιη ακόμα δεν έχουμεν με το διάστημαν; Απλά καταναλώννουμεν την ηλιακήν ενέργειαν που η βιοσφαίρα εσυσσώρευσεν κατα την διάρκειαν εκατομυρίων χρόνων υπό μορφήν υδρογονανθράκων τζιαι καρβούνου, καταναλώνουμεν τα τροπικά δάση, τα υπόγεια νερά, το κεφάλαιο ψάρκού που υπάρχει μες τους ωκεανούς.

Μπράβο μας τζαι μάσσιαλλα μας. Τζαι εις ανώτερα
.
"

Είπα σας τότε τζιαι εις ανώτερα. Φέτη επήα αρκές Οκτώβρη να δώ πότε εν η μέρα που εξοδέψαμεν την γήν τζιαι είδα κάτι που με έκαμεν να νοιώσω απόγνωσην. Έχασα την μέρα διότι ήδη εφάμεν την γήν που τες 25 του Σεττέβρη. Όταν σας ελάλουν πας τ'αστείον ότι σε λλίον εν να γιορτάζουμεν την ημέραν που αρκέφκει το οικολογικόν βερεσιέ κατακαλότζιαιρα, δεν συνειδητοποίουν ότι αυτή η μαύρη χρονιά θα είναι γύρω στο 2012. Το 2012 θα έχουμεν φάει την γήν που τον Άουστον. Εν να προεδρεύουμεν τζιαι της Ευρωπαϊκής ένωσης άιστον. Τι λαλείς κυβέρνηση αν το αναδείκνυες τούτον σαν θέμαν της προεδρίας σου; Αριστεροπράσινη που αυτοκαθορίζεσαι στο Ευρωκοινοβούλιον, θα ήταν μια χρυσή ευκαιρία να φκείς που την άχαρην διαχείρησην του καπιταλισμού που καμώννεσαι πως σου σκοτώννει τα όνειρα, τζιαι να μας πεις τζιαι τίποτε για τζιείνον που σε κάμνει να χρησιμοποιείς τα θκιό επίθετα για να φκάλεις το σύνθετον που σε καθορίζει.

11 σχόλια:

το Ηλίθιο Αγρινό είπε...

Εφάμεν την, καλά...

Πότε θα τη σhέσουμεν να δούμε...

stalamatia είπε...

Eφάαμεν ο ένας τον άλλον, εφάαμε τα άντερα μας εν να σκεφτούμε τη γη τζιαι τον πλούτο της;;εν να τη φάμε τζιαι εν θα μας κανείσει πιλέ (εν ηξέρω ίνταλόις ηγράφετε το κανήσει).
Αγρινό αν πούμε να τη σιέσουμε τζιόλας εν να πνιούμε στο σκατό.(συγνώμη για τις κακές λέξεις εν το αγρινό που φταίει επαρέσυρε με).

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

"... εφτάσαμεν φέτη στο ετήσιον έλλειμμαν των 0.2 οικουμένων..." :-

- Κανένα πρόβλημα, Ασέρα, μπορούμε να εκδώσουμε επιπρόσθετες μετοχές και θα καλύψουμε το έλλειμα! Στη χειρότερη περίπτωση να χάσουμε δυο-τρεις οικουμένες. Ε και;

ο ύποπτος είπε...

Δκιαβάστε τα κατορθώματα μας.
http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/world-news/last-surviving-members-of-an-ancient-amazonian-tribe-are-a-tragic-testament-to-greed-and-genocide-14529107.html.
Κανένας, οϊ μόνο δεν ενδιαφέρεται, αλλά ούτε τζιε τα φανερώνει τα τούτα. Κατά τα άλλα ούλλοι επιαστήκαν που το πιασσιάρικο "υπερθέρμανση του πλανήτη", climate change αλά Mr. Gore. Κάτι πολλά βρώμικο μου μυρίζει. Γιατί; Διότι η υπερεθέρμανη ενεν τζιε τόσο σίουρη όπως μας την εκάμαν αφού βασίζεται σε μαθηματικά μοντέλλα υπολογιστών με χιλίαδες παραμέτρους που κανένας δεν καταλάβει ακόμα,τζιε προβλέψεις των γκουρού του κλίματος που αν θα βρέξει σήμερα εν ηξέρουν δηλ. που σου νεύκω που πάεις.

Που την άλλην όμως η εξάντληση του πλανήτη εννεν θεωρία, τα νερά εμολυνθήκαν, το πετρόλαο πάει να λείψει, εκόψαμε ούλλα τα δεντρά, εκαταστρέψαμε το χώμα, εξεζουμήσαμε τες θάλασσες, ετσιμεττώσαμε τζιε τους κάμπους τζιε τα βουνά ... θέλετε τζιάλλα; Τζιε τα μισά πλάσματα βουρούν να φύουν που τη μια μερκαν του πλανήτη τζιε νάρτουν στην άλλη. Πέρκιμο γλυτώσουν.

Κάτι πολλά βρώμικο παίζεται.

ο ύποπτος είπε...

Αϊστον πελά, εφύτεψα ένα δεντρό μες την αυλή, είπα να κάμω τζιε γιω το χρέος μου να συνάξω λίον "κάρβουνο". Εμιάλυνε εγίνηκε 10 μέτρα. Τζιε έχω κάχε μέρα πας την κκελλε μου το γείτονα γιατί λαλεί ... ξυμαρίζει του το τζιμέττο μες την αυλή του με τα φύλλα που ρίχνει!!

Κύριε ελέησον. Υπαγε οπίσω μου σατανά.

kkai-Lee είπε...

Ε φίλε Aceras

Άρκεψεν η θάλασσα τζιαι τρώει τα σπίθκια

Κάμετε τίποτε εσείς οι επιστήμονες

Bananistanos είπε...

Ασέρα, ανακάλυψα τα άρθρα σου το 2008 τζε έγρα ψα το πιο κάτω σ΄χόλιο, δεν ξέρω αν το διέβασες ποτέ:


http://bananistanikachronika.blogspot.com/2008/05/blog-post_24.html

Η περίληψη είναι :

Άρα για να λυθεί το πρόβλημα της πείνας, τζε της ενέργειας, τζε το οικολογικό, πρέπει να περιοριστούν δραστικά οι γεννήσεις και οι ρυθμοί ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο όσπου να φτάσουμε στο break even, όπως τα πεζούνια της Λωζάνης . Να είμαστε τόσοι, τζε να τρώμεν τόσα, όσα παράγει η Γή σε 12 μήνες. Πως μπορεί να γίνει? Όποιος το έβρει κερδίζει Νομπελ Γραφικότητας.

ιων είπε...

Απού ξοθκιάζει τρανταθκυό
αμμά σοθκιάζει τράντα
ξυπόλυτος τζιαι τίτσιρος
τζιαι φυλακήν εν πάντα.

@ ύποπτο. Φίλε άφηστον γείτοναν σου να χογλά στο ζουμίν του. Τες ξιμαρισιές που βκάλλει κάθε μέρα τζείνος για να φάει, να μετακινηθεί κλπ. εν τες θωρεί;; ΄Αμαν τα φύλλα εν ξιμαρισιά, εμείς τα πλάσματα, τι είμαστεν ;Εζησαμε παρόμοιες καταστάσεις όταν άνθρωποι της κοινότητας σε μια ομαδική παράκρουση έκοβαν αιωνόβιες καζουαρίνες, διότι ερίβκαν φύλλα τζαι εγεμώνναν οι αυλές τζιαι τα δώματα!!!
Αν έσιες χώρο, φύτεψε τζιαι άλλα δέντρα.

Unknown είπε...

Acera,
Γεια σου τζαι χαρά σου. Έσιει πολλύν τζαιρόν που θκιαβάζω το μπλογκ σου τζαι αρεσκει μου πολλά. Όσο για το ποστ, ούλλα που λαλείς εν σωστά.
Είμαι όμως πολλά ρομαντικός τζαι πιστεύκω στην καλήν πλευράν της αθρωπότητας. Πιστεύκω ότι τούτον το κακόν που γίνεται τωρά κάπου εννα σωζιάσει τζαι εννα βρεθεί η ισορροπία.
Είμαστεν μαθημένοι άλλωσπως.Με τους πολέμους. Πάντα ήταν καθαρόν ποιος εν ο οχτρός. Εν ο Χίτλερ! Βουρ πάνω του! Εν οι κουμμουνιστες! Εν οι Τούρτζοι! Είμαστεν μωρά τζαι βυζάννουμεν που τη μάναμ μας αλλά εν εκαταλάβαμεν ότι το γάλαν έλειψεν τζαι εν γαιμαν που ρουφούμεν.
Οι κυβερνήσεις κάτι παν να κάμουν αλλά η ευχαρίστηση του αδρώπου έρκεται που ότι κάμει με τα σιέρκα του. Εγώ ανακαινίζω το παλιό σπιτι των γονιών μου. εν 100 τετραγωνικά πανω κάτω. Εννα μου κάτσει 100 σιηλλιάες ευρώ. που τζείνα οι 20 επήαν σε πράσινα πράματα.
Τζαι σιέρουμαι το πολλά. Σιερουμαι που μπαίννω μες το σπίτιν 2:30 το μεσημέριν τζαι έξω εν 35 βαθμοί τζαι μέσα 25. Σιέρουμαι που τζιήζω πα' στο αλουμίνιο τζαι πόξω κρούζει τζαι που μέσα όσον τζαι νώθεις το. Καρτερώ πως τζαι πως να έρτει ο σιήμώνας να το χαρώ τζαι που την άλλην.
Τζαι σιέρουμαι που έβαλα τζι εγώ το λιθαράκι μου για το περιβάλλον.
Να 'σαι καλά τζαι να γράφεις πάντα έτσι ωραία!

Aceras Anthropophorum είπε...

Σας χαιρετώ κοπέλια τζιαι κορούδες (n'est pas Σταλαματιά;) . Συγνώμη που δεν έμπηκα σε συζήτηση αλλά ήμουν μια φτομάδα στην Κύπρο με μόντεμ 256 kb. Όσον τζιαι εκατάφερνα να θκιαβάζω μυνήματα. Θα τα ξαναπούμε οικολογικά σε επόμενα. Σκέφτουμαι να κάμω άλλο μπλόγκ αποκλειστικά με οικολογικά θέματα. Τι νομίζεται. Φοούμαι ότι όποιος λουτουρκά θκυό νεκκλησιές την μιαν ξαρκά την.

ιων είπε...

Ναι, να κάμεις ένα μπλόγκ για οικολογικά θέματα. Τζια μεν φοάσαι, δεν θα ξαρκάς την μιαν εκλησιάν. Κάθε μια με το θέμαν της, ού έθελα να πω με την γιορτήν της!!