Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Η δύναμη της Δρακούνας


Αυτή είναι η γραφική παράσταση παρουσιάζει τα αποτελέσματα που φκάλλει ο big brother για την κίνησην πάς το μπλογκ μου. Όπως βλέπετε έχει κάπου πεήντα περίπου άτομα που έρκουνται κάθη μέρα τζιαι διούν τον γυρόν τους. Οι πλειοψηφία πρέπει να είναι τακτικοί που έρκουνται για τα σχόλια τζιαι κανένας μέσα μέσα τζιουνούρκος που εξίκοψεν τζιαι δεν ήρτεν την ημέραν της ανάρτησης.

Τα pic που βλέπεται είναι την ημέραν μιας καινούριας ανάρτησης. Υπάρχουν δύο μικρά των 100-120 ατόμων γύρω στες 20 του Μάρτη. Υπάρχει έναν με 350 την πρωταπριλιάν. Το λίνκ που το μπλόγκ της Δρακούνας, εντάξει τζιαι λλίον το θέμαν, έφερεν 230 πλάσματα παραπάνω. Μετά το pic εσυνέχισεν καμπόσες μέρες με γύρω στα 100. Ήταν οι ψηλού επιπέδου συζητήσεις περί πορδών, φασιστών, κομμουνιών τζιαι οι διάφορες κατάρες που εβάλλαν της Δρακούνας που το μπλόγκ μου οι Ανώνυμους.

Το τελευταίο pic με 99 άτομα ήταν η ανάρτηση  της ιστορίας που έβαλα στον Πολίτη. Παρόλον που ο Πολίτης έβαλεν τζιαι τη διεύθυνση του μπλόγκ, δεν είχε τζιαι πολλά παραπάνω που ως συνήθως (κάτι είχε διότι η κίνηση εκράτησε παραπάνω μέρες που ως συνήθως).

Νομίζω ότι πολλές καθημερινές εφημερίδες θα ζήλευαν την κίνησην του μπλόγκ της Δρακούνας. Ξέρω ότι έχει μιαν εθνικόφρονον η οποία διατίθεται με έναν αντίτυπο σε όλα τα περίπτερα τζιαι οι μισές επιστρέφουν. Εκδίδεται για συναισθηματικούς λόγους λέει ο εκδότης της. Η εφημερίδα εκφραστικόν όργανον του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας στο χωριό μου παλιά επουλιέτουν σε 70 αντίτυπα την ημέρα τζιαι 120-250 την Κυριακή. Είχεν άνθρωπον που έφκαλλεν το ψουμί του μόνο με την διανομήν της εφημερίδας. Σήμερα γοράζει την ο γραμματέας του κόμματος, ο τέος γραμματέας τζιαι το σωματείο.

Νομίζω ότι οι τζιαιροί αλλάσουν κοπέλια. Μπαίννουμεν στην εποχήν των 2 ψηφίων τζιαι της οθόνης. Τα 24 εν πολλά (τζι αρχρείαστα) τζιαι το χαρτίν ακριβόν. Όι πως το ρεύμαν εν είναι, αλλά με δύο ψηφία, έναν "0" τζιαι έναν "1" κάμνεις κείμενα, εικόνες, ήχους, φιλμούθκια.

Πραγματικά σιαίρουμαι την εποχήν που εφτάσαμεν. Προτιμώ αυτήν την επανάστασην που την βιομηχανικήν.

Ετοιμάζω ένα ποστ για την κυπριακή διάλεκτο. Να κοπιάσετε αύριο μεθαύριο διότι θέλω σας. Θα είναι τύπου quizzz. Έχω σας ανάγκη διότι παίρνω σοβαρά τις παρατηρήσεις της Λεμεσίας που δεν εκατάφερεν να θκιαβάσει την κοτσινοχωρήτικη διάλεκτο της τελευταίας μου ιστορίας. Γυρεύκω λύσεις.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

E kalan re kumpare! Ekames ti drakuna thea! Ennen to mono blog pu pula! To mirabella tu firfiri, i foukou, o marinos kai i dr psychia nomizeis oti den exun kamposus anagnwstes? Tze gia to story me ta onomata twn irwwn tis eoka den asxolithike mono i drakuna

Aceras Anthropophorum είπε...

Την Δρακούνα δεν την έκαμα θεάν. Είναι.

Unknown είπε...

εθκιέβασα την ιστορία σου που έβαλεν ο πολίτης, τζιε άρεσεν μου, μόλις έβρω ώραν εννα θκιαβάσω τζιε άλλες.
άρεσεν μου που έβαλες παραδόσεις, δεισιδαιμονίες, τζιε αλήθκιες. Την τυφλήν εξόντωση των ανθρώπων μιου άλλου θεού.

για την Λεμεσία, όσον αφορά την διάλεκτο, νομίζω ότι εν μπορείς να κάμεις τίποτε εσύ εκτός που το να αλλάξεις τούντη διάλεκτο, ή η Λεμέσια να μάθει τη διάλεκτο σου.
Όπως τα σκοτσέζικα που εν μια διάλεκτος αγγλικών που εν φκένεις που μέσα αν δεν την εμελέτησες η εν την έζησες. ετσι τζιε σε τούντην περίπτωση γίνεται το ίδιο. Οι συγγραφείς παραμελημένων διαλέκτων νομίζω εν καταδικασμένοι να έχουν περιορισμένο αριθμό αναγνωστών. Έτσι αποφασίζεις εσύ τι γλώσσα εννα χρησιμοποιήσεις για τα κείμενα σου.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Είσαι φατσιημένος με τη Δρακούνα έννεν? :P

Aceras Anthropophorum είπε...

Το σχόλιο που λείπει εγώ το έσβησα. Όποιος σχόλιο ανώνυμου περιέχει απαξιωτικές ξητιμασιές πάει κάλαθο.

The Passenger είπε...

Ε καλά, δαμαί εν Κύπρος, ο καθένας μπορεί να μεν ένει θεός αν δεν το θέλει.

Πάντως αν χωριστούν οι Κυπραίοι σε παρατάξεις τζιαι αρχίσουν να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιός εν ο πιο δημοφιλής blogger εννά έσιει πολλύν χάζι.

MARINOS είπε...

:)

Τούτο μας έμεινε! Με το 1-2-3 ποιος είναι ο πιο Θεός από όλους!

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Aceras Anthropophorum είπε...

Είπα είναι θεά. Δεν είπα είναι η θεά μου. Εμέναν η θεά μου είναι η Αφροδίτη που ποζάρει τζιαι χωρίς μησοφόρι στο αρχαιολογικό μουσείο.

Λεμέσια είπε...

Ακέρα,

αναφορικά με το προηγούμενο σχόλιο σου, δε νομίζω να είναι θέμα ηλικίας, ο παππούς μου είναι 83 χρονών και καταλαβαίνω τα κυπριακά του.

Ίσως χρωματίζει λίγο η κάθε περιοχή τη διάλεκτο της, αλλά η Κύπρος δεν είναι τόσο μεγάλη για να υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Η Λεμεσός απέκτησε πρόσφατα πανεπιστήμιο, αλλά διαθέτει επίσης, κτηνοτροφικές περιοχές και τουρίστες.

Αριστοκράτες στην Κύπρο δεν υπάρχουν...Στη Λεμεσό μόνο ένα Βασιλιά αναγνωρίζουμε κι αυτός είναι ο Καρνάβαλος.

Αν αποδεικτεί στο κουίζ σου, ότι είμαι η μοναδική που δυσκολεύεται με την πλήρη κατανόηση των γραπτών κυπριακών που χρησιμοποιείς, θα νοιώσω πάρα πολύ άσχημα... :(

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Aceras Anthropophorum είπε...

Λεμέσια πειράζω σε για τες κτηνοτροφικές περιοχές τζιαι τα πριγκηπάτα.

Το ότι η διάλεκτος αλλάσσει που τόπον σε τόπον τζιαι που γενιάν σε γενιάν είναι έναν σοβαρό ζήτημα να συζητηθεί. Το άλλον σοβαρόν ζήτημαν που πρέπει να συζητηθεί είναι πως γράφεται η διάλεκτος με 24 γράμματα που δεν κανούν να φκάλουν όλους του ήχους που έχουν οι λέξεις. Θα τα πούμε στην επόνενη ανάρτηση.

Υπάρχει τζιαι πολιτικό πρόβλημα που το υπουργείο παιδείας, ή τέλος πάντων το κράτος, l'Academie de Chypre, η ξέρω γω ποιός άλλος φορέας, δεν τυποποίησαν το γράψιμο της κυπριακής τοπολαλιάς.

Περί κτηνοτροφικών περιοχών τωρά. Πάει ένας πλασιέ στο χωρκόν των χίλων τζιαι σταματά στην πλατεία όπου εκάθουνταν καμπόσοι τζιαι κουνουshτίζαν (κουνουshμάς είναι αυτόν που κάμνει ένας αργόσχολος). Αρωτά ο πλασιέ έναν που έπιννεν τον καφέν του:

"κουμπάρε πόθθεν πάεις στην κτηνοτροφικήν περιοχήν;"
"Κατέβα δαμαί κουμπάρε. Είσαι μες το κέντρον της" του απάντησεν ο χίλος.

Ο αυτοσαρκασμός είναι μεγάλη αρετή τζιαι ίσως έχει τζιαι κοινωνικές προεκτάσεις.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Aceras Anthropophorum είπε...

Έσσω μου κάμνω κουμάντο ΕΓΩ. Άν φασισμός ήταν αυτό, τότε ο φασισμός δεν θα ήταν πρόβλημα για την ανθρωπότητα τζιαι θα εδέχουμουν να με αποκαλεί κάποιος φασίσταν. Τελευταία απάντηση σε σχόλιο ανωνύμων.