Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

They take us at μαϊ ττάππιν

Ώρες ώρες πιάννει με η πελλάρα άμαν νοιώθω την επίθεσην της ρεκλάμας από παντού. Τωρά τελευταία ανακαλύφτηκεν η πράσινη ρεκλάμα, η κοινωνική ρεκλάμα, τέλως πάντων η ρεκλάμα της καλής προαίρεσης. Είναι η σιειρόττερη διότι είναι η πιό χυδαία.

Δέτε πόσον καλόν κάμνει η Τογιότα στο περιβάλλον!!


Θα έλεγεν κανείς ότι δεν είναι κερδοσκοπική εταιρία που πουλεί αυτοκίνητα, την κύριαν πηγήν της ρύπανσης. Είναι κάτι σαν αδερφή οργάνωση με την Greenpeace.

Θέλει να μας πουλήσει το ναν αλλό ναν τες μαλακίες της που κρούζουν 4.5 με 6 λίτρα πεζίναν στα 100 χιλιόμετρα αντίς για 6-8 που κρούζουν τα κανονικά αυτοκίνητα τζιαι να μας κάμει τζιαι πουπάνω να νομίζουμεν ότι κρούζουμεν ροδόστεμμαν μες την μηχανήν. Με το να κρούζεις 2-3 λίτρα λλιόττερον σε έναν υβριδικόν εν να σώσεις την ανθρωπότηταν δεσποσύνη τογιώτα μου; Μπορείς να γοράσεις που την ίδιαν εταιρίαν μιαν σπιριθκιούαν Yaris τζιαι να κάμεις την δουλειάν σου τζιαι να καταλιείς 4 λίτρα τα 100. Μπορείς ακόμα καλλύττερα να κρατήσεις το παλιόν σου κανονικόν αυτοκίνητον τζιαι να περιορίσεις τες μή απαραίτητες διαδρομές τζιαι να περιορίσεις ακόμα παραπάνω τες περιβαλλοντικές επιπτώσεις της διακίνησης σου.

Πόσον όφκαιρη είναι η πράσινη ρεκλάμα φαίνεται σε μιαν μαύρην ρεκλάμαν της ίδιας εταιρίας που εγέμωσεν τους δρόμους τζιαι τους σταθμούς των τραίνων στην Ελβετίαν.



Άμαν γοράσεις τζιουνούρκον αυτοκίνητον, διούν σου μούχτιν πεζίναν για 10 000 χμ.

merci Toyota που μας κάμνεις να συνειδητοποιήσουμεν πόσον κάυσιμον θα κρούσουμεν για να κόψουμεν 10 000 χμ με τα αυτοκίνητα που θέλεις να μας πουλήσεις.

Για να πούμεν την αλήθκειαν, η φωτογραφία είναι εξεζητημένη, διότι για 10 000 χμ κρούζεις 700-800 λίτρα τζιαι παράγεις κάπου 2 τόνους CO2. Έστω. Δείχνει την επιπολαιότηταν τζιαι την ανακολουθίαν μιας επιχείρησης που θέλει να θεωρείται πράσινη. Για πράσινα άλογα άκουσα. Για πράσινα αυτοκίνητα όι.




Πάεις 10 μέτρα τζιείττε μέρου: Τα σούππερμάρκετ μίγκρος εμειώσαν τες εκπομπές τους σε CO2 κατά 850 τόνους. Θέλουν να τους πούμεν τζιαι μπράβο οι ελεϊνοί επειδή εσταματήσαν να ξιμαρίζουν αλόγιστα όπως εξιμαρίζαν τόσα χρόνια μέχρι σήμμερα. Θέλουν να γοράσουμεν τζιαι πισκοττούιν που τα μαχαζιά τους για την ευγενήν τους πράξην. Άσε που κανένας δεν μας λαλεί τί συνεχίζουν να ξιμαρίζουν.

Ακόμα παραπάνω που την πράσινη ρεκλάμαν, φακκά μου η ανθρωπιστική ρεκλάμα. Η βιομηχανία της φιλανθρωπίας έχει 150 000 € για να ξοθκιάζει να βάλλουν flashy ρεκλάμες μες τους δρόμους τζιαι τους σταθμούς.

Λαλούν μες με μικρά γράμματα ότι "το πόσιμον νερόν γιατρεύει ανίατες ασθένειες" Μετά με μεγάλα γράμματα μας πληροφορούν ότι για έναν δισεκατομύριον πλάσματα δεν είναι πλάκα αυτά που μας λένε. Τζαι βάλλουν μας το καλαμάκιν μες τον απόπατον για να νοιώσουμεν αρκετές ενοχές έτσι που να συγκινηθούμεν να τους δώκουμεν κανέναν σελινούιν τωρά πον να ρκέψουν την καμπάνιαν να συνάουν φράγκα.

Δεν πάτε να γαμηθήτε όλοι σας. Κλέφτες τζιαι λοποδίτες. Ελεϊνοί θεομπαίχτες. Άλλοι που θέλετε να μας αφαιρέσεται τες ενοχές για να γοράζουμεν παραπάνω τα σκατά σας, άλλοι που θέλετε να μας κάμετε να νοιώσουμεν ένοχοι που ζιούμεν για να σας δώκουμεν θκυό μπάκκιρες πον να κάμνεται θκιακονιόν για φιλανθρωπίες να γοράσετε μιαν θέσην στον παράδεισον. Ούστ ούλλοι σας τζιαι αφήστε μας ύσηχους να κυκλοφορούμεν μες την πόλην χωρίς να μας ιξιμαρίζεται την θέαν τζιαι την διάθεσην.

15 σχόλια:

Diasporos είπε...

Την ρεκλαμαν της BP με το νέον τους image το περιβαλλοντικόν είδες την; Αλλάξαν το σήμαν τους τζιαι τάχα εν ενας λάζαρος που αννοίει τα πέταλα του τρομάρα τους ππεζεβέγκηες.

Δακάτω στη χτερνία να δείς περιπαίξιμον που μας σύρνουν.

stalamatia είπε...

Να πάνε να χαθούν ούλλοι και να φανταστείς εν πολλοί που παρασύρονται με τις ρεκλάμες ,εμέναν ούλλες οι ρεκλάμες φακκούν μου γιατί χαλούν τζιαι τη θέα της φύσης.
Υ.Γ
Και για να μην ξεχηιόμαστε καρτερώ τζιαι το παραμύθι.Φιλιά.

rose είπε...

1000 δικαια έχεις Acera

και ο θυμός σου και δικό μου

ξερεις έκαμες με να σκεφτώ νάκκο παραπών πρωι-πρωί
τελικά ζουμε σε μια εικονικη πραγματικοτητα και τουτοι το καταλαβαν καλά

αν το σκεφτεί το μυαλό σου μετα απο λίγο νομιζεις ότι ΕΙΣΑΙ και δεν χρειαζεται να ΚΑΝΕΙΣ τίποτα

έτσι εικονικες ιδεες για εικονικες πραγματικοτητες, για εικονικές σχεσεις για εικονικα συναισθηματα και εικονικά συγχωροχάρτια

αμήν

lakis είπε...

Μεν θυμώννεις κουμπάρε. Ένεν πάντα έτσι που ήταν οι ρεκλάμες; Ήντα μπου να κάμουμεν; Παραμυθκιάζουν μας, πιστεύκουμεν, τζιαι η ζωή ούλλον τζιαι σιειρόττερα συνεχίζεται...

Blackbeard είπε...

Μπράβο φίλε Αceras, καλά τους τα λαλείς. Αθθυμηθήκαν ούλλοι τον περιβαλλοντισμό τωρά.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Aceras, πόσο δίκιο έχεις. Επαναλαμβάνω φωνακτά την τελευταία σου παράγραφο την οποία επικροτώ.
(η ψυχολογία της μάζας τις επιβάλλει)

Ανώνυμος είπε...

kala re asera einai dynato na zoume se ena tetoio kosmo opou oi filan8ropikes organwseis einai dief8armenes kai kerdoskopikes?

Den yparxei kamia armodia arxh pou na e3etazei tis filan8ropikes organoseis gia diafania??

Alla 8a mou peis an ypirxe den 8a elegxe kai tous papades?



.....

kkai-Lee είπε...

Εμάθαμε να κουμπούμε πας το ψέμα

Αν μας το κόψουν εννα ππέσουμε στο κενό

Τζιαι επειδή ξέρουν το καλά

Πούλουν μας ψέμα που την νάκραν

Τζιαι εμείς γοράζουμεν. Πολλές φορές αθώρητα, πολλές φορές γοράζουμεν για να γοράσουμεν

Το shopping therapy δεν είναι κουβέντα για να γελούμεν. Το shopping therapy γεμώνει τα κενά μας

Η αγορά εκατέληξεν ο υπέρτατος νόμος. Κατί σαν τον Θεόν ας πούμεν

Τζιαι η διαφήμιση
εν o ρουφκιάνος της

Είπα τα καλά Aceras ?

Aceras Anthropophorum είπε...

Είναι μεγάλη αδικία. Έκατσα με μεγάλην αγάπην τζιαι εσύνταξα σας ούλλους έναν έναν από μιαν απάντησην. Έφαα την μισήν νύχταν. Εστειλα του, αλλά αν το είδετε εσείς είδα το τζιαι γώ. Δεν έχω κουράγιον να ξαναγράψω. Ας ελπίσουμεν ότι έχασεν τον δρόμον τζιαι ώς αύριον θα τον εύρει τζιαι θα έρτει δαμέ που το έπεψα.

Diasporos είπε...

Μαστρε Aceras επειδή μου τα τρώει συχνά τα γραφτά μου ο δαίμονας του ιστογραφείου πάντα πρίν να πατήσω "POST" τσιλλώ το copy , άμπα τζιαι χαθούν, να μπόρω να τα κάμω paste ξανά. ]

Τουλάχιστο στο Μάκκιττοsh μου έτσι δουλεύκει.

anipotheti είπε...

φιλε, τι να σου πω, ευγε! μα το θεο που το στομα μου τα πηρες...την διαφημηση του αυρα την ειδες? δηλαδη με λιγα λογια συναουν νερο που τα φυλλα και τα φκιορα και βαλουν τα μεστη μπουκαλα? ως και τα νερα εγιναν πρασινα! ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΜΠΟΥΚΚΑΛΕΣ??? που καμνουν μια 50ετια να λιωσουν? γιατι εν τις αλλαζουν? αλλα κατα τα αλλα ειναι και green! αισιχτιρ πιον

Greekstories είπε...

Ακομα μια φορα συμφωνω μαζι σου.

stalamatia είπε...

Ασερα κάτι μας υποσχέθηκες.Ατε μάνα μου τα κάστανα εβάλαμεν τα στη φωθκιά αρκέψαν τζιαι τσακρούν.Εσυνακτήκαμεν γυρόν γυρόν τζιαιακαρτερούμε΄.Ξέρεις τι!Κόκκινη κλωστη δεμ..........

Ανώνυμος είπε...

Έθθα ξαναοδηγήσω,
εννα φυτέφκω τομάτες τζιε αγγούρκα παστην βεράντα μου,τζιε εννα βάλω τζιε 5-6 ορνιθούες!!!

Ανώνυμος είπε...

gia tis diafimiseis pu mas epivallun...:

http://prawnkraka.wordpress.com
/2008/02/02/
wwwdeboulonneursorg-by-maria-t/

maria t.