Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Αδερφικοί χαιρετισμοί προς στους απεργούς των JUMBO


Σαν ελάχιστον φόρον τιμής προς την μάνα μου, η οποία άφησεν χρόνια που την ζωήν της μες την αυλατζιάν των πατατών τζ'έφαν την η αρκατιτζιή για να μας νιώσει,

σαν ελάχιστον φόρον τιμής προς τες θκειάες μου, οι οποίες αφήκαν την υγείαν τους πας τους πάγκους των συσκευαστηρίων των πορτοκαλιών, ή μες τα μαειρκά των ξενοδοχείων,

σαν ελάχιστον φόρον τιμής προς τες γειτόνισσες, τες καρδιακές οικογενειακές φίλες οι οποίες εξιποϊστήκαν τζαι εξισιεριστήκαν πας τες σκάλες των τουριστικών φλάτ σφογκάρισε-σφογκάρισε,

σου ζητώ φίλε αναγνώστη του μπλογκ μου να πάεις να βάλεις μιαν υπογραφήν αλληλεγγύης για τες κοπελλούες που απεργούν τωρά στα τζιούμπο. Επαρακάλεσα τον Προλετάριο να στήση έναν ιστολόγιον συλλογής υπογραφών αλληλεγγύης τζαι το έκαμεν.

Η αδικία δεν είναι που η μάνα μου εδούλεψεν σκλερά. Έθελεν τζαι δούλεψεν. Η αδικία είναι ότι σε 3 χρόνια εν να φτάσει στα 65 της τζαι σύνταξην δεν θα πιάσει. Ασυνδικάλιστη, με δίχα συλλογικές συμβάσεις, ούτε ππούλια ούτε ταμεία προνείας, έπιαννεν το πεντόλιρον κάθε δείλις τζαι έρκετουν έσσω. Τωρά, τους γιατρούς τζαι τα χάπια για τους ρευματισμούς που της έκαμεν η γέρημη η αυλατζιά πιορώννει τους η φτανή σύνταξη του πατέρα μου. Έτσι θέλουν να έχουν τους υπαλλήλους τους τζαι οι μαστόροι του Τζιούμπο.

Είναι άδικον τζαι απαράδεκτον στον τζαιρόν μας να έχει ακόμα ξεροτζέφαλους που θεωρούν δικαίωμαν τους να ξιζουμίζουν την ζωήν του κόσμου με δίχα να του αναγνωρίζουν το ελάχιστον δικαίωμαν να έχει συλλογικές συμβάσεις με τα στοιχειώδη ωφελήματα.

Τουλάχιστον τα ριάλια μας σε έτσι εμπόρους ας τους τα κόψουμεν, διότι μόνον με την γλώσσαν του ππαρά καταλάβουν αυτού του είδους οι ππαραόπιστοι. Μέχρι να λυγίσουν τζαι να αναγνωρίσουν τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων που απεργούν, ας τους μποϋκοτάρουμεν τζαι ας συμπαρασταθούμεν στους απεργούς μέχρι να κερδίσουν.

Σε παρακαλώ επίσεις να βάλεις ένα σύνδεσμο στο μπλογκ σου για να γινεί γνωστόν τζαι να πάει όσον παραπάνω κόσμος να υπογράψει.

Για υπογραφές τσιλλάτε εδώ: JUMBO Petition


Για παραπάνω πληροφορίες πηαίννεται στου Γληόρη ή στο Προλεταριακόν


Φεύγω για 20 μέρες διακοπές στην Κύπρο τζαι ελπίζω στην επιστροφή οι απεργοί να έχουν κερδίσει τα δίκαια τους.

Μέχρι τότε, γιά τζαι καλόν καλοτζαίριν.

19 σχόλια:

rose είπε...

@ aceras

χαιρετώ και σένα και την πρωτοβουλία σου..
Η σελίδα έχει πρόβλημα και δεν δεχεται την υπογραφή μου (από χτες το βραδυ)

ελπίζω να διορθωθεί το συντομότερο...

τι θα λέγατε να ζητήσουμε με ανακοινώση μας να σταματήσουν οι πελάτες του jumbo να αγοράζουν από εκεί μέχρι να λυθεί το θεμα των συμβασεων;

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λες, αλλά ποιος να σε ακούσει; Αν είναι δυνατόν ποτέ να μεν αγοράσει τα παιχνίθκια του μωρού που το τζιάμπο ο κυπραίος. Μακάρι να πιάσει τόπον η πρωτοβουλία...

rose είπε...

ας πούμε κι ας το κάνουμε
μόνο αν τους πονέσει η "πουγκα" τους θα βαλουν μυαλό

Aceras Anthropophorum είπε...

Αγαπητή μου ρόζα, αυτόν ζητά το κείμενον μου. Ζήτα το τζαι σύ που το δικό σου μπλογκ, με τα δικά σου λόγια, να πολλύνουμεν. Αν θέλεις να πιάσεις την φωτογραφίαν που εσκάρωσα, πιάς την τζαι χρησημοποία την.

Λάκη, εθκιάβασα τον αγαπητικόν της γής στο μπλογκ σου τζαι μου άρεσεν. (http://lakisf.blogspot.com/2008/06/blog-post_30.html). Αν δεν έτυχεν να θκιαβάσεις την ιστορίαν της Τριδρακούνας που έγραψα πρίν λλίον τζαιρόν, τσίλλα πας το δευτερον παραμύθιν δεξιά. Νομίζω θα σου αρέσει.

Αvitavita έρκουμαι Κύπρον αύριο τζαι θα κάτσω 3 εφτομάδες στην παραλία. Πρόθεσην μου είναι να γράψω. Θα είμαι χωρίς λάπτοπ τζαι χωρίς τεχνολογίαν. Η μόνη τεχνολογία που πιάννω μαζί μου εν έναν μολίβι τζαι καμπόσες κόλλες. Η καλές προθέσεις βέβαια δεν φτάνουν. Θα δούμεν στην επιστροφή τι έφκαλεν το καζάνιν.

rose είπε...

@ aceras
τα μπλογκ καλά είναι αλλά πρέπει να δώσουμε το μηνυμα μέσω ιμειλς, μιας ανακοινωσης κλπ...
εσεις που ξερετε ο ενας τον αλλον επικοινωνηστε μαζί μου αν χρειαστείτε άτομα επωνύμως...
(στο gmail.com)

stelios papalangi είπε...

τζαι ακόμα πιο εκνευριστικόν εν ότι τούτοι, εβάλαν τζαι διαφημίσεις στο ράδιο του τύπου "παρόλο που κάποοι απεργούν το κατάστημα λειτουργεί κανονικά" !!

καρακιόζηες.

Μιχάλης είπε...

Δεν λέει απεργούν, λέει παρενοχλούν!!!

Αntidrasex είπε...

Αλληλεγύη στους εργαζόμενους και από Ελλάδα. Γράφω και εγώ το κάτιτις μου και λινκάρω προς εσάς.

Unknown είπε...

Το σχόλιο που θα καταγράψω είναι απλό και είναι όπως ακριβώς το είπα και από τον ραδιοφωνικό αέρα του Αστρα: Είτε είναι 200.000 αυτοί που απεργούν είναι Ένας και μοναδικός, το δικαίωμα Συμμετοχής στις Συντεχνίες είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο αφορά τους πάντες και είναι Ποιοτικό και όχι Ποσοτικό. Η εργοδοσία του καταστήματος ΠΑ-ΡΑ-ΝΟ-ΜΕΙ και δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί δεν παρεμβαίνουν οι αρχές και η πολιτεία υπέρ των εργαζομένων που ζητούν τα απολύτως αυτονόητα.

the Idiot Mouflon είπε...

Υπέγραψα... αν και αντίσταση στις συλλογικές συμβάσεις κάνουν και άλλες -"δικές" -εταιρείες, ειδικά των ΜΜΕ.

stalamatia είπε...

Ασερα μου καλά να περάσεις στη Κύπρο και καλά γραψίματα.Τέλος Αυγούστου πάω και εγώ.Είμαι με τους εργαζόμενους μέχρι το μεδούλι μου.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Καλές οι ευχές για ευόδωση των σκοπών των απεργών αλλά μου φαίνεται χρειάζονται και άλλα πιό πρακτικά μέτρα, κυρίως από τις εργατικές συντεχνίες για τις οποίες πολλοί ισχυρίζονται ότι τα κάνουν πλακάκια με τους εργοδότες.

Αγαπητέ Ασέρα, καλά να περάσης, καλάμια πέρνεις;

zappa είπε...

Boycott Jumbo....

Ανώνυμος είπε...

Ας παρέμβει η αριστερή κυβέρνηση που νοιάζεται και πονά για τον απλό εργαζόμενο.
Ας παρέμβει η ΠΕΟ της Κυβέρνησης.
Ας παρέμβει ο εκλελεγμένος βουλευτής της ΠΕΟ κ. Κυρίτσης.
Ας παρέμβει η Υπουργός Εργασίας κ. Χαραλάμπους.
Ας ελέγξει η Κυβέρνηση τις συλλογικές συμβάσεις των επιχειρήσεων του ΑΚΕΛ.
Στείλετε ανακοίνωση.
Διαμαρτυθείτε μέσω του διαδικτύου και του blog.
Ας αναιρέσουμε την ελεύθερη αγορά και το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να επιλέγει την εταιρεία εργοδότησης του.
Ας συνεχίσουμε τα ψέματα μεταξύ μας.

annie's animal είπε...

γεια χαρα απο αθηνα. Αν θελετε κοιταξτε αυτο...
http://repo-zine.blogspot.com/2008/07/jumbo_09.html απο παρεμβαση σε καταστημα jumbo της αθηνας.
Θα θελαμε να κανουμε πολυ περρισοτερα αλλα δυστυχως το μαθαμε πολυ αργα. Θα παρακολουμε τις εξελιξεις απο κοντα και θα κανουμε οτι περναει απο το χερι μας για να πιεσουμε και απο αθηνα αν ξεκινησει και παλι απεργια στα jumbo...

Ανώνυμος είπε...

acera ιντα νεότερα έχουμε?

Pak είπε...

για την τιμή της δικής μου της μανας τζιαι του τζιηρη υπογραψα

Ανώνυμος είπε...

για σας από Κύπρο. Κλέφτω λλίον ιντερνετ από ένα φίλο για να χαιρετίσω όσους τύχει να περάσουν. Να φανταστείται ότι εδώ είναι πιό δύσκολο να μάθω νέα για την απεργία από εδώ παρά από ελβετία. Τα μέσα σνομπάρουν τα εργατικά θέματα. Δεν πουλά αυτός ο τεμέας. Δεν ξέρω αν η απεργεία συνεχίζει. Τζαι τον προλετάριον εκλείσαν τον...

Αceras

stalamatia είπε...

Ασερα περνάς καλά? Τωρά που είσαι στη Κύπρο φρόντισε να μάθεις πόσοι ε/κ θέλουν λύση του κυπριακού και να ζήσουν μονιασμένοι με τους τ/κ όπως τα λαλούμε μες την μπλογκόσφαιρα .