Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Facebook Πιττίν

—  Δεν θέλω να είμαι εν γνώσει ή εν αγνοία μου μέρος ενός αλγόριθμου.

—  Δεν θέλω να λαμβάννω κοινοποιήσεις από μιαν ομάδαν ανθρώπων που αποφασίσαν, σαν μέρος κάποιουαλγόριθμου, ότι μια πληροφορία με ενδιαφέρει.

—  Δεν θέλω να συλλέγουν τα προσωπικά μου δεδομένα, τες προτιμήσεις μου, το πού συχνάζω στο διαδίκτυο, ή στον κόσμον, το τί ξέρω τζ̆αι τί ψάχνω στους research browsers τζ̆αι να τα πουλούν σε εμπόρους, πολιτικούς ή διαχειριστές της εξουσίας για να πετύχουν καλλύττερες πωλήσεις, εκλογικά αποτελέσματα, κρατικές ή άλλες επιβουλές…

—   Δεν θέλω να ξοδεύκω άσκοπα τον χρόνον μου, ούτε καν τα πέντε λεπτά στον απόπατον, ττίππι-ττίππι πας το τηλεφωνούιν.

—  Δεν θέλω να είμαι αντικοινωνικός όταν είμαι με κάποιον πλάσμαν τζ̆αι βαρκούμαι λλίον, τζ̆αι κλεφτοκοιτάζω το τηλέφωνο για να περνά η ώρα. 

—  Δεν θέλω να σκοτώννω τες ώρες της procrastination(να αφήννω τα θέρη μου τζ̆αι να ξηκανναουρίζω) με τόσον βλακώδη τρόπο, φρου-φρου να κάμνω σκρολ μιαν οθονούαν να δώ τι εξυπνοκωλιάν έγραψεν ο ένας τζ̆αι ο άλλος.

—  Δεν θέλω να θωρώ πόσον χαμηλά μπορεί να ππέσει έναν πλάσμαν που εκτίθεται δημόσια στα κοινωνικά δίκτυα.

—  Δεν θέλω να είμαι μέλος κανενού δικτύου. Εδώ στην πραγματική ζωή τζ̆αι απόφυγα να δικτυωθώ με τους κυπραίους της χώρας που διαμένω, τί γυρεύκω σε έτσι τόπους, πραγματικούς ή βίρτουαλ;

—   Δεν θέλω να μπαίννει σε πειρασμόν ο ναρκισσισμός μου για την ευχαρίστησην ενός λάϊκ τζ̆αι να χάννει πραγματικές χαρές.

—  Δεν θέλω να έρχομαι σε επαφήν με τόσην ανθρωπίλλαν, τόσην βλακείαν, τόσην αμορφωσιάν, τόσον θρίαμβον της βλακείας που να γίνεται τιμή τζ̆αι καμάρι κάποιων, για να πουλήσει σε τελευταίαν ανάλυσην ο Τσουκκερμπεργκ διαφήμησην τζ̆αι να αστίζει ο αλγόριθμος του ακόμα παραπάνω τούτην την συμπεριφοράν.

—  Δεν θέλω να έχω επαφήν με κουτσομπολιά, φέικ νιους, βλακώδης κοκορομαχίες μεταξύ αγνώστων ονομάτων που μου ονόμασεν το φέιζπουκ φίλους ή μεταξύ αβατάρ.

—  Θέλω να κόψω μούτιν λλίον που την τοξικότηταν της Κύπρου που αγαπώ τζ̆αι που μισώ όσον ο εαυτός μου.
  
Εγράφτηκα σε τούτον το Φέιζπουκ διότι εσυνέχιζα να γράφω στο μπλόγκ μου που έγινεν μια πεθαμμένη υπόθεση με καμιάν δεκαρκάν επισκέπτες τον μήναν. Τούτος ο τρόπος έκφρασης επεριθωριοποιήθην, διότι ήβραν άλλον τρόπον να φκάλλουν λεφτά οι διαφημιστές που τους συνδρομητές του ίντερνετ τζ̆αι εβούρησεν ο λαός ποτζ̆εί. Που τότες βάλλω κοινοποιήσεις τζ̆αι έρκουνται καμιάν πεντακοσιάν, καμιάν φοράν τζ̆αι σ̆σ̆ίλια πλάσματα τζ̆αι θκιαβάζουν τες αναρτήσεις μου. 

Πρέπει να είσαι πολλά δυνατόν πλάσμαν για να γράφεις τζ̆αι να μεν σε κόφτει να μεν θκιαβάσει τζ̆αι κανένας το κείμενον σου. Εγώ δεν εκατάφερα ακόμα να δυναμώσω τόσον, τζ̆αι ο ναρκισσισμός μου εν άρρωστος όπως της μεγάλης πλειονότητας των ανθρώπων τζ̆αι ψάχνει υποκατάστατα της απόλαυσης. Η κολακία πιάννει ακόμα πάνω μου, άμαν μου λαλεί κάποιος ότι γράφω καλά. Τωρά όμως που μετρώ το κόστος του να είσαι πάνω σε τούτα τα σόσιαλ μίντια, σκέφτομαι ότι είναι ίσως η ώρα να οριμάσω τζ̆αι να κόψω μούτιν όι μόνον που την τοξικήν Κύπρον, αλλά τζ̆αι που τες τοξικές εκφράσεις του ναρκισσισμού. Που τες κοινοποιήσεις λλίον-λλίον εξέφυγεν τζ̆αι εγίνηκα κανονικός πελάτης του φέιζπουκ. Να απαντώ, να γράφω, να μου βάλλουν λάικ (εγώ σπάνια βάλλω). Πιττίν. Δεν θέλω άλλον.

Ποσ̆ερετώ σας που το φέιζπουκ, τζ̆αι αν κάποιος θέλει να θκιαβάζει πότε πότε τί έγραψα, ας κάμει tag acerasanthropophorun.blogspot.com ή ας στείλει μέιλ στην διεύθυνσην του μπλόγκ flou123@bluewin.ch. Τζ̆αι άμαν σας αρέσει καμιά ανάρτηση, κάμνετε την σ̆έαρ στο κοινωνικόν σας δίκτυον. Ότι τζ̆αι να κάμω, νομίζω ότι πάντα θα έχω το αΐπιν να μου αρέσκει να το δκιαβάζουν πολλοί τζ̆είνον πογραψα. Άμαν ηξέρεις τα αΐπια σου όμως κάτι είναι. Προσέχεις πουλλόου τους.

-->
Ορεβουάρ

5 σχόλια:

iordanou είπε...

Ενομιζα ότι εν με κόφτει αν δε με θκιαβάζει κανένας, ότι τάχα εγώ γράφω για μένα τζιαι μόνο. Τελικά ούτε εγω εκατάφερα να δυναμώσω τόσον, τζιαι κορτώνω κάθε φορά που βρίσκεται κανένα πλάσμα στον πραγματικό κόσμο να μου πει ότι άρεσε του/της κάτι που έγραψα. Δυστυχώς όμως, το παραπάνω traffic έρκεται που FB, το οποίο κατέληξε τόσο τοξικό που κάθε φορά που μπαίνω νοιώθω λλίο πιο ξιμαρισμένος -- τζιαι μπαίνω πολλές φορές τη μέρα.

strovoliotis είπε...

Οι πιο πολλές παραπομπές στο μπλοκ μου φέτος:

Μηχανές αναζήτησης 10193
Twitter 4451
Facebook 3145

Aceras Anthropophorum είπε...

Γιώργο καταλάβω 100% αυτών που γράφεις. Δεν ξέρω πως να κάμνω διαφήμηση του μπλόγκ τζ̆ειαμαί που συχνάζει κόσμος του φέιζπουκ χωρίς να ξιμαρίζουμεν εμείς που γράφουμεν. Ίσως αν έκαμνεν κανένας κανέναν συναρθροιστήν στο φέιζπουκ όπως τον συναρθροιστήν που έκαμα αλλά ήταν ήδη αργά τζ̆αι δεν τον θωρεί κανένας. Ίσως κάποιος μερακλής του φέιζπουκ εθελοντής να το έκαμνεν τζ̆αι να έβαλλεν λινκς με τα νέα άρθρα. Δεν ξέρω αν έχει κάτι το αυτόματον όπως έχει ο μπλόγκερ, που βάλλεις τη διεύθυνση του μπλόγκ τζ̆αι κάμνει ενημέρωση μόλις αναρτήσει κάποιος κάτι. Γιάννο εν κάμεις εσύ με τους 10 000 φίλους έναν συναρθροιστήν πας το φέιζπουκ;

Ερυκίνη είπε...

Εν ξέρω τι εν τζείνον που έκαμεν τα μπλογκς πεθαμένη υπόθεση που λαλείς Ασέρα, ίσως ναν όντως το ότι πολλύς κόσμος εμετακινηθήκεν σε άλλα μέσα.

Φειζμπουκ τζαι Τουίττερ, που μπορείς να λαλείς ότι σου κατεβεί πιο εύκολα, με πιο λλίον κόπο, αλλά τζαι με πιο λλίον μεράκκιν, τζαι με λλιόττερον πλούτον.

Εγίνην ο κόσμος πιο γλήορος, κατακρίβειαν εκάμαν τον κόσμον πιο γλήορον (είχα τούτη τη συζήτηση αρκετές φορές). Η αμερικανιά ιδέα ότι η προσοχή του κόσμου εν μόνον για λλία δευτερόλεπτα τζαι πε τι εννα πεις σε μιαν πρότασην εν μια ιδεοληψία που επροωθήθηκεν που τούτα τα μέσα τζαι ο κόσμος επροσαρμόστην (έτσι νομίζω). Αλλά τα μηνύματα τζαι η σκέψη εν πολλά πιο απλοική τζαι μονοδιάστατη άμαν πρέπει να τη φορήσεις σε 2 γραμμές. Τζι άτε να πεις του άλλου ότι ο κόσμος εν εγίνην παλαβός, έσιει ακόμα βασικές νοητικές δεξιότητες, εν εντάξει να πεις κάτι παραπάνω, κάτι πιο πολύπλοκο.

nee_ii@joindiaspora.com είπε...

Αν θελήσετε παρέαν ή να μοιραστείτε κατιτίς κοπιάστε που το diaspora* να νιώθουμε μαζίν φρέσκοι, καθαροί, μέλη κοινότητας νούσιμης, ελεύθερης, που εν έσιει σκοπόν να μας κάμει πελάτες.