Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

24 ώρες για να σώσετε τα ψάρκα μας



Έπιασα έναν μύνημαν που έναν παλιό μου φοιτητή που τον αγαπούσα ιδιαίτερα. Έχουμεν 24 ώρες χρόνον να υπογράψουμεν να μεν ψηφίσει τον νόμον το ευρωκοινοβούλιον βάσει του οποίου κινδυνεύκουν οι θάλασσες από υπεραλίευσην.

Χωρίς να σκεφτώ τζιαι πολλά, η παλιά συναισθηματική σύνδεση τζιαι η εκτίμηση προς τον David ήταν αρκετή να με κάμει να πάω τζιαι να κάτσω την υπογραφήν μου πουκάτω που το petition.

Ύστερα εσκέφτηκα "καλάν αν εν σπαμ τζιαι απλά ο David έππεσεν θύμαν όπως ππέφτουν συνήθως οι μη σιεηττάνηες αγαθοί αγωνιστές;" Άρκεψα αμέσως τες έρευνες να δώ αν έκαμα καμιάν βλακία. Φαίνεται ότι ο David ήταν καλά κατατοπισμένος τζιαι το κάλεσμαν του ήταν ενσυνείδητον τζιαι έσιει βάσην. Άμαν το υποστηρίζει τζιαι η Μαρία Δαμανάκη πον επίτροπος αλιείας θα εν σοβαρή η κατάσταση.

Βλέποντας τα νούμερα αυτών που υπογράφουν έμεινα κατάπληχτος για την δύναμην που έχει το ίντερνετ. Ωσπου να υπογράψω επήεν που τους 28 000 στες 31 000. Χωρίς να ξέρω τζιαι πολλά, έβαλα τζιαι την δικήν μου υπογραφήν εμπιστευόμενος απλά την κρίσην του David που μπορεί τζιαι τζιείνος να μεν εσκέφτην τζιαι πολλά, μπορεί να ήταν τζιαι τζιείνος θύμαν μιας συναισθηματικής αντίδρασης βλέποντας σοκαριστικές φωτογραφίες με σπουρτιμένα ψάρκα.

Σκεφτόμενος την δύναμην που έσιει το ίντερνετ να κινητοποιεί αθρώπους της πολυθρόνας σκέφτουμαι τζιαι πόσον φτανή ένει η σύχρονη δημοκρατία τζιαι η σύχρονη διεκδίκηση.

Πάντως αν έσιετε όρεξην να το ψάξετε τζιαι να υπογράψετε συμβάλλοντας με την πλαθκειάν σας στο να σηκωστεί έναν μεγάλον κύμμαν να παρασείρει όλους τους κακούς που υπεραλιέφκουν τες θάλασσες θα τα έβρετε ούλλα δαμαί. Τωρά πόσον αληθικόν εν το κύμμαν τούτον τζιαι πόσον εν μια ψηφιακή φούσκα δεν μπορώ να απαντήσω.

http://www.avaaz.org/fr/eu_save_our_fish_a/?cAdTYdb


1 σχόλιο:

Bananistanos είπε...

Εν το φκάλλει στα αγγλικά