Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Η ειρήνη σε εξέλιξη

Η ειρήνη βρίσκεται σε εξέλιξην για δεύτερην εφτομάδαν μες την έρημον της Σαχάρας.

Οι τηλεθεατές την παρακολουθούν με ασφάλειαν από τες οθόνες τους τζιαι καρτερούν με ανυπομονησίαν την πτώση του τέρατος, όπως εμάθαν καρτερούν τζιαι την πτώσην του κακού ήρωα της τελευταίας σειράς του ρεάλιτι σιώου. Οι "in σιεηττάνηες" θα παρακολήσουν την ίδιαν ιστορίαν ανακαλύφκωντας την μόνοι τους από κλικ σε κλικ in ιντερράξιον με τα mirror sites του επίσημου δικτύου των μέσων. Άλλοι πιο σύγχρονοι θα παν πας το γιούτιουμπ να δουν τα αυθεντικά βιντεάκια τραβημένα επι τόπου με τα κινητά. Δείχνουν διαλυμένες τζιεφαλάες, γαίματα σε κοντινά πλάνα, άντερα που τα τραβούν οι σσιύλλοι, βιασμούς σχεδόν on line... Το πρόσωπον της Ειρήνης από κοντά.

Το main stream πέρνει μαζίν του τους πάντες. Αυτοί που μένουν στο περιθώριον του όπως πάντα γραφικοί, αξινόστραφοι, ανεπιθύμητοι.

Την ειρήνην, σας τους συνεταιρισμούς σας, τες συμμαχίες σας να τα φάτε μόνοι σας.

Οι άλλοι κοιτάξετε τι ωραία που πέφτουν! Τι ωραία που πέφτουν!


12 σχόλια:

Diasporos είπε...

Ποττέ μας έν θα μάθουμε. Έτους πάλε ήβραν δικαιολογία να νεκατωθούν, τζιαι η ιδέα της Βοήθειας τζιαι της Ειρήνης αλλάζει πρόσωπο καθημερινά. Χάννεται η ελπίδα φίλε μου για καλλύττερο κόσμο.


Τζιαι πάντα εν η λυσσιάρα που φταίει. Για τα ριάλλια, τη δύναμη, τη συγκέντρωση δύναμης, τζιαι για το δόγμα.

Παύλος είπε...

Που την άλλην όμως η ειρήνη του Καντάφι ήταν ναν καλλίττερη; Οι φυλακές, οι δολοφονίες τζιαι οι βιασμοί απόντες που τα μήντια, απόντες που τα γιουττουμπ τζιαι εμείς τρισευτυχισμένοι που οι σνεταιρισμοί μας απλώς τοκκάρουν τον "ηγέτην" τζιαι γοράζουν το πετρόλαον του, τζιαι ο Λυσσαρίδης να πκιάννει τα κομμίσιον του, τζιαι ο Παρασκευαϊδης να χτίζει, τζιαι εμείς να συζητούμεν ότι οι Αραπάες μόνο έτσι μπορούν να διοικηθούν. Εν θέλω να κάμνω τον συνήγορον του Σαρκοζύ αλλά που πότε το να μεν κάμνουμεν τίποτε εν το καλόν τζιαι το τίμιον;

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Παύλε, για μένα το πρόβλημα είναι η ασυνέπεια των ΝΑΤΟϊκών (βλέπε π.χ. Μπαχρέιν) και η αντιΝΑΤΟϊκότητα των αντιΝΑΤΟϊκών.
Βλέπεις, αν δεν είχαν επέμβει οι ΝΑΤΟϊκοί στη Λιβύη τώρα θα είχαμε παξ καντάφα και φθηνότερο πετραίλαιο, κι αν είχαν επέμβει στο Μπαχρέιν ή την Υεμένη θάχαμε ακόμα μια δυο αφορμές να τους βρίζουμε...
Κάποιους θα βολεύαν και τα δυο ή κάνω λάθος;

Anef_Oriwn είπε...

Ο παρέας μου ο Μάshος ο Καλουψιής, τες προάλλες που βρεθήκαμε, μου συνόψισε το όλο ζήτημα [της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη] σε μια πρόταση: «Ο Καντάφι εν εδίαν τούς αγγλοαμερικάνους τα πετρόλαα με το καλόν, τζι’ επήαν να τα πιάσουν με το ζόρι»!!!

Aceras Anthropophorum είπε...

Φίλε μου Παύλε από τότε

Aceras Anthropophorum είπε...

και από τότε

Aceras Anthropophorum είπε...

τζιαι που και από τότε

Aceras Anthropophorum είπε...

Διάσπορε αυτοί την δουλειάν τους τζιαι μεις την δικήν μας.

Αντιπολιτευόμενε με τους Παλαιστινίους τζιαι με τους Λιβανέζους να δεις συνέπειαν άμαν ππέφτουν οι πόμπες πάνω τους βροσιήν.

Άνεφ από τους καλουψιήες, τους σιεράες τζιαι τους χτιστάες (έσους εμείναν) μαθαίνεις πολλές αλήθκειες. Τόσες όσα ψέματα μπορεί να μάθεις που τους κυβερνητικούς που εδιόρισεν το Δήκο τζιαι η Εδέκ.

Aceras Anthropophorum είπε...

Το κρίμα σε τούτην την "ειρήνην" είναι αυτοί που θα πεθάνουν όποιος τζιαι να νικήσει, είτε ο Γκατάφι τζιαι οι φύλαρχοι που τον στηρίζουν ακόμα, είτε οι ισλαμιστές τζιαι οι φύλαρχοι που τον εστηρίξαν στο παρλεθνόν αλλά που δεν τον σηκώννουν άλλον πιον τζιαι εξαπολύσαν τον. Ποιοί είναι; οι ρομαντικοί νέοι που ενομίσαν ότι μπορεί να ανοίξει μια νέα μέρα για το μέλλον τους.

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Υπάρχει σε κάθε περίπτωση ένα δίλημμα που αφορά το εκάστοτε διακύβευμα εν όψει κρίσιμων αποφάσεων. Και διερωτώμαι ποιο θα ήταν σε περίπτωση που οι ΝΑΤΟϊκοί άφηναν τον Καντάφι να ολοκληρώσει το έργο του πριν δυο βδομάδες.

Στις γκαλερί σου προσθέτω μια φωτογραφία.

http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.alarabonline.org/data/2010/11/11-30/448p.jpg&imgrefurl=http://sh22y.com/vb/t78986.html%3Flanguage%3Dde&usg=__5iMWRIOB1nANa2mMJ_pkknDDtzk=&h=400&w=350&sz=50&hl=en&start=0&sig2=o6kHhlk2FeBF5XICmqK-ZQ&zoom=1&tbnid=tJmpu-CivM9ATM:&tbnh=166&tbnw=134&ei=_C6ZTf7eM5G7hAfVwsDfCA&prev=/images%3Fq%3Dgaddafi%2Berdogan%26hl%3Den%26biw%3D1124%26bih%3D482%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=hc&vpx=690&vpy=84&dur=5691&hovh=240&hovw=210&tx=107&ty=143&oei=_C6ZTf7eM5G7hAfVwsDfCA&page=1&ndsp=10&ved=1t:429,r:3,s:0

Είναι ο Ερδογάν μετά τη βράβευσή του με το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μουαμάρ Γκαντάφι.

Παύλος είπε...

Συμφωνώ ότι εν κρίμαν Ασέρα τζιαι σίουρα οι Δυτικοί εννεν άγιοι αλλά έσιει τζιαι ο Αντιπολιτευόμενος δίκαιον. Με τες ίδιες φωτογραφίες θα μας ελάλες πόσον υποκριτές εν τούτοι ούλλοι που εν κάμνουν τίποτε ενώ ο Καντάφι σκοτώνει "πόρτα σε πόρτα". Για μένα ακριβώς τούτες οι φωτογραφίες εν λόγος παραπάνω για να χτυπήσουν τον Καντάφι. Όσο για τον καλουπσιήν πιστεύκω εν λλίον κρίμαν. Εν έσιει τίποτε να πει για τους Λίβυους καλουπσιήες που μπορεί να ζητούν λλίην ελευθερίαν να λαλούν τες δικές τους απόψεις στον δικόν τους άνεφ τζια να ψηφίζουν τον δικόν τους Άντρον; Το ότι η Λιβύη έσιει πετρέλαιον εν αρκετόν να μας κάμει να ξεγράψουμεν τους αθρώπους που κατοικούν τζιαιμαί;

Xenoudis - Ξενούδης είπε...

Όπου πετρέλαιο, επέμβαση των μεγάλων με την παραμικρή αφορμή. Η ιστορία μάς διδάσκει ότι κανένα ηγεμονικό κράτος δεν μπορεί να αφήσει τις πηγές ενέργειας σε χέρια προβληματικά. Τραγικό για τα θύματα, αλλά το συμφέρον δεν ασχολείται με τη λογιστική ανθρώπινων απωλειών... Κι εμείς οι "μικροί" αν ήταν στο χέρι μας, θα τρέχαμε κάτι να αρπάξουμε.
Ξενούδης
http://xenoudis.blogspot.com