Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Κύπρος μου

Εσκούλλησεν με μια απαίσια γρίππη. Έβαλα νερόν να χογλάσει να κάμω τίποτε να πιω πέρκι ξηπριστεί λλίον ο λαιμός μου. Τι να βάλω; Σπατζιάν η λεβάνταν; Η λεβάντα εν της Προβιγκίας. Ας πιάσουμεν σπατζιαν. Λαλούν ότι η σάλβια φρουτικόσα, η σπατζιά που βλαστά στον τόπον μας, έσιει ακτύπητες γιατρικές ιδιότητες. Τζιαι ναν απλά χουμίσια... εν πειράζει. Ας μεν γιάνει ο λαιμός μου. Η μοναδική της μυρωθκιά γιατρέφκει την ψυσιήν.

Φκάλλω το ποτσίν τζιαι γυρεύκω την ετικέτταν με την ημερομηνίαν λήξης... έν την ηβρίσκω. Γυρεύκω την ποτζιεί, γυρεύκω την ποδά ... τίποτε. Μόνον η τιμή εν πάνω: £0.6 ! Μαύρος τζιαι γέρημος ρέ κουμπάρε! Εν που τον τζιαιρόν της λίρας τζιαι έχω την ακόμα. Μυρίζουμε την... άσιερον. Τζιαι η σπατζιά ζωή είναι, τζιαι υπόκειται στον δεύτερον νόμος της θερμοδυναμικής που διαχέει, που διαλύει, που ξηθωριάζει, που ξηχρωματίζει, που ομοιοποιεί...

Έπιασα κανέλλαν, μουσκοκάρκια, κάρδαμον. Ο μετανάστης αν δεν εν ικανός να έβρει τα καλά του κόσμου του ξένου, καλλύττερα να μείνει έσσω του. Ελπίζω οι Ινδοί που ήρταν εις το χωρκόν μου να εμάθαν την σπατζιάν τζιαι να μεν τους λείπει πολλά η κανέλλα η φρέσκα.

Άτε, ας βάλουμεν καμιάν φωτογραφίαν για παρηορκάν. Οι ψηφιακές, ως που λειτουργεί ο σκληρός δίσκος, δεν ηξηθωριάζουν. Θα έφκαλεν τζιείνην την πράσινην την χλόην πας τες ξεροκαφκάλλες τζιεικάτω τωρά που έβρεξεν...









7 σχόλια:

postbabylon είπε...

eferes mou thn anoiksh, tziai leipei mou. Poksw eshei piloshionia...
perastika sou!
Tziai epeidh o metanasths mathenei, vale piperorizan kommenh mes to vraston to nero me llion lemoni tziai melin.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Να αποφύγεις, τουλάχιστον όσον είσαι γρριππωμένος, την ζάχαρη σε όλες τις μορφές, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προιόντα (εκτός από το γνήσιο γιαούρτι) καθώς και όλα τα δημητριακά-ψωμιά εκτός από ολικής αλέσεως.
Να πίννεις αφέψημα από τζίντζερ με λεμόνι και κανέλλα.
(εγώ πίννω τζαι κρασί κότσινο ή καμιά ζιβάνα αλλά εν πρέπει να το λαλώ)

Antonis είπε...

Περαστικά σου Άσερα, τζαι πίννε τσάιν ζαμπούκκον, ειδικά για τον λαιμόν εν ό,τι πρέπει. Αν σε πονεί τζαι το στήθος σου για εν γεμάτη η μούττη σου βράσε νερόν, βάρτο μες σε μιαν κούππαν μιάλην, τζαι σύρε λλίον χαμομήλιν μέσα. Σσύψε πουπάνω της τζαι σσιέπαστην κκέλλέν σου με μιαν πετσέτταν να μεν φεύκουν οι υδρατμοί. Δυσκολεύκεσαι λλίον στην αρκήν, αλλά μετά που κανέναν πεντάλεπτον εν σε πειράζει. Αν αντέξεις κανέναν κάρτον εννα νιώσεις πολλά καλλύτερα τζαι εννα τζοιμηθείς όπως το πουλλούιν.

Anef_Oriwn είπε...

Ρε φίλε πολλά πολλαρρώστητος έγινες τελευταία! Εν προσέχεις φαίνεται τον Εαυτό ΣΟΥ! Περαστικά πάντως ...

astronaftis είπε...

πανέμορφες οι φωτογραφίες σου. η ξισταρκά σου είναι υπέροχη. και οι μυροφόρες. και η ανεμώνη. έχω την τύχη να τα έχω ούλλα μες την αυλή μου. να κοπιάσεις το φεβράρη να τα δεις.

astronaftis είπε...

και ναι, έφκαλεν την πράσινη τη χλόη που πεθύμησες.

kkai-Lee είπε...

Περαστικά Aceras. Ελπίζω να εβοηθήσαν τα τσιάγια τζιαι τα βότανα, ασσέν τζιαι τα ξενικά. Ωραίες οι φωτογραφίες σου. Ιδίως η πρώτη με τες μυροφόρες. Ο τίτλος σου όμως τζιαννέν συγκινητικός. Μια φωνή που Φκαίννει ολόισια που την ψυσιήν σου. Αγαπάς τον, τον ξερότοπο μας τζιας είσαι μες τα πράσινα λειβάδια της Ευρώπης.