Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Γλύψε να σου περάσει η φαντασιά

Άμαν είσαι μακρυά που κάτι π΄αγαπάς, πιάννει σε ώρες-ώρες μια νοσταλγία που δεν την κάμνεις καλά. Ώς που σκέφτεσαι την αγαπημένην αίσθηση τόσον ο πόθος της μεγαλώννει. Στην αρκήν ο πόθος εν γλυτζιής. Ύστερα όμως πονεί, τζιαι αν δεν τον κουμαντάρεις μπορεί τζιαι να σε πελλάνει.

Οι στετάες είναι πάντα πηγή σοφίας τζιαι έμπνευσης. Αγάπης τζιαι ασφάλειας θα έλεα. Άμαν έθελα τίποτε πον έμπορα να το χω, για παράδειγμαν έναν παγωτόν τριαντάφυλλο του Σαββούλλη, εδίαν μου κάτι άλλον, ας πούμεν μιαν κουφέτταν πορτοκκαλιάν της αφρόζας με τες ρίγες, τζιαι ελάλεν μου, έλα, γλύψε την τούτην γιέ μου να γλυκάνει το δόντιν σου να σου περάσει η φαντασιά.

Προχτές ήμουν μόνος μου τζια εσκέφτουμουν την ανατολικήν Μεσόγειο. Έθελα τζιαι ζάχαρη. Ζάχαρην εν πολλογοράζουμεν τζιαι έτυχεν να μεν έχω. Μέλιν εν το ετράβαν η όρεξη μου. Θέλεις εν ο πόθος, θέλεις εν η μεσογειακή ενέργεια, έδωκεν τ΄αμμάτιν μου πας την ποτσούν με το τερατσόμελον.


Έπιασα 100 ml τερατσόμελον τζιαι έναν ποτήριν νερόν τζιαι έβαλα το μες την μαειρισσούν.

Έβαλα τζαι μιαν κουταλιάν κονφλάου (corn flower) τζιαι έβαλα τα να βράσουνάμα εχογλάσαν έβαλα τζιαι λλία μακαρουνούθκια φρέσκα τριν τζιαι έβρασα τα για 2 λεπτά

το σορόππιν εγίνην σσιλαρούιν τζιαι το παρασκεύασμαν έμοιαζεν με τα τερτζιελλούθκια που έκαμνεν η στετέ μου η χατζιήναΈκατσα τζιαι έφαα τα, τζιαι στο τέλος είπα: άτε, γλύψε τζιαι τον κώλο της μαείρισσας να σου περάσει η φαντασιά.

9 σχόλια:

Diasporos είπε...

Μμμ.

Είπεν μου μιά φοράν ο 88χρονος Μέγας Δάσκαλος μου, "Για να φχαριστηθείς όσον τους ταιρκάζει, πάντα καλά να γλύφεις τη μαείρισσαν, το ψάριν, τζιαι τη γεναίκαν."

Χρίστος είπε...

Τερτζιελλούθκια με το μέλι. Τι μου εθύμησες τωρά που την παιδικήν μου ηλικία...

stalamatia είπε...

Τωρά που ήμουν κάτω έφαα παστέλλι που γίνετε που το χαρουπόμελο ,έφφαα τζιαι μια κουταλιά.Μα που αθθυμήθηκες τες κουφεττούες με την αφρόζα μέσα;αρέσκα μου πολλά!!!
Νάσαι καλά!!Αξίζουν πολλά τούτες οι αναμνήσεις.

stalamatia είπε...

Ασερα εδώ και λίγες μέρες κάτι έκανε και η μια σου ανάρτηση από το μπλογκ σου δίχνει ιστομαγειρέματα ,έλεξε το να δεις.

Mana είπε...

τι μου θύμισες τωρά. κουλουρούθκια με το τερατσόμελο που μας έκαμνε η γιαγιά. με τους τσέστους τα ετρώαμε.

ρίτσα είπε...

όι μάνα μου γλυτζιστικό

Aceras Anthropophorum είπε...

Καλημέρα σας κοπέλια τζαι καρούες. Η ψηφιακή σας παρέα κάμνει με τζαι περνά μου τζαι η φαντασία του τόπου μου.
Διάσπορε διάστροφε εν τζαι φεύκει σου τίποτε. Θκιαβάσεις τζαι ανάμεσα που τες γραμμές τζαι πουκάτω τι έχει. Έφυεν σου όμως έναν. Την μύξαν του καραόλου που ψήννεται στην άυραν των καρβούνων να γλύψεις τζαι να δεις!!

postbabylon είπε...

mmmhhh.
giati pittoues me to epsiman?

Χρίστος είπε...

...να γλύφεις τη μαείρισσαν, το ψάριν, τη γεναίκαν ή τον άντραν, ανάλογα με τες προτιμήσεις :P