Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Σώσε τον πλανήτη



Σώσε τον πλανήτη, λαλεί σου ο άλλος. Καλά ρε κουμπάρε, αν ήσουν εσύ Πλανήτης ήταν να δεχτείς να σε σώσουν οι ανθρώποι; Εδώ τον εαυτόν τους δεν είναι ικανοί να σώσουν τζιαι παρακαλούν τον Κύριον τους να τους σώσει τζιαι εν να σώσουν τωρά τον πλανήτην; Άι σσιχτίρ, πελλοβλαμμένοι. Άκου save the planet...
Ξεκινώ το 2010 με μουρμούρκο. Θα βάλω μια λίστα λέξεις τζιαι φράσεις που μου εφατσιήσαν στα νεύρα το 2009 τζιαι θα ευχόμουν να πεθάνουν το 2010 τζιαι να μεν ξαναβλαστήσουν:
- Σώσε τον πλανήτη
- Αειφόρα ανάπτυξη (μπρίο ρε, θέλεις ανάπτυξην, θέλεις την τζιαι αειφόραν. Η κότα με τα χρυσά αυγά εν για τα μωρά κάτω των έξι)
- Διζωνική δικοινωτική ομοσπονδία (ούλλοι θα σου πουν πόσον είναι υπέρ, ή πόσον είναι εναντίον αλλά κανένας δεν ξέρει τι είναι)
- Αν θέλεις. Είναι γλωσσικό τικ του προέδρου που το βάλλει μεταξύ κάθε τριών ή τεσσάρων λέξεων αντί του εεεεεε, ή του ας πούμε, τζιαι επιάσαν το, αν θέλεις, τζιαι ούλλοι οι σφογγοκολάριοι του, τζιαι κάμαν το, αν θέλεις, κωλοσφόντζιν.
- Στο τέλος της ημέρας. Όποιος κούελλος θέλει να δείξει ότι ξέρει ελληνικά σύρνει πριν το τέλος της ημέρας τζιαι θκυο στο τέλος της ημέρας πριν το τέλος κάθε φράσης πον να πει.
-Οδυνηρός συμβιβασμός. Καλά ρε νενναίκκο, αφούς εν οδυνηρός ο συμβιβασμός είντα να τον κάμεις;
-Οι αγνοούμενοι μας. Έπρεπεν να έσιεις αγνοούμενον δικόν τζιαι να σε εθώρουν αν άλλασσες τζιαι αν εξάλλασσες τζιαι αν επούλας τζιείνον που θέλεις να πουλήσεις.
-Η πρώτη Κυρία. Ώς τζιαι οι πρώην κουμπουνιστήνες γίνουνται πρώτες Κυρίες.
-Αμμοχωστος. Ακόμα τζιαι τους βαρωσιώτες εκάμαν τους οι κουελληναράδες να λαλούν ότι εν αμμοχωστιανοί τζιαι όχι βαρωσιώτες. Επεριπαίζαν τους λακκιώτες τζιαι τους αγλαγγιώτες άιστον...
-Ποζιτιφ θίνκιν. Ντάξει τούτον δεν θέλει εξήγηση
Θα μπορούσα να κάτσω τζιαι να γράφω ούλλη νύχτα. Νυστάζω όμως, γι αυτόν καλώ σας να γράψετε τζιαι σεις τες λέξεις ή τες φράσεις που εμισήσατε παραπάνω κατά το 2009 να τες πολλύνουμεν.
Καλή χρονιά.
Άλλη μια φράση που μου φακκά.

23 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Άς τον να πνιγεί στους καπνούς λεβέντη μου.

:-)

Pak είπε...

Προτάσεις...

"Give up smoking"

"Απολαύστε υπεύθυνα"

"Αν θα οδηγήσεις μην πιεις"

selene είπε...

Άλλη φορά που δεν θα νυστάζεις γράψες μας και αυτές που δεν σου φακκούν στα νεύρα...

Ανώνυμος είπε...

Μάστρε Άσερα εν που νυστάζεις τζαι έγραψες τα έτσι μιτσιά; Μεν βασανίζεις τζαι σου το νού σου με τούτα τζαι βασανίζεις μας τζαι μάς που είμαστε πιο μιτσιοί. Γραψε μας κανενά ευθυμογράφημα. Α με το χωράφι πίσω που έσσω σου τι γίνετε;

Neraida είπε...

Καλή Χρονιά Acera :-)

1) Έσιεις τζιαι εσού το δίκιον σου. ( Σαν να σου λαλλούν εσύ λάλε τζιαι ποιος σε βάλλει φτιν )

2) Ε, μα έτσι εν τα πράματα, τι να κάμουμεν; ( Αντί να πουν εν με κόφτει για τίποτε. Φακκάς τους χαμέ ή αφήνεις τους; )

Unknown είπε...

Καλή Χρονιά...κι όποιος αντέξει...

kyriakos είπε...

πωπωπω..

Τι βρόμικες σκέψεις είναι αυτές..

:)

Μπροστά στα παραμύθια που μας σερβίρουν καθημερινά τα παραμύθκια του ασέρα φαντάζουν πλέον ως το μόνο φώς της αλήθειας..

:)

ιων είπε...

Καλή χρονιά Ασέρα.
Άτε πάλε, έπιασεν σε η απαισιοδοξία. Αηστον, καλέ μου τον κόσμον να λαλεί τζιαι το νερόν να τρέσιει!!

Οι πολιτικοί τζιαι ο Αρχιεπίσκοπος να κλείσουν το στόμαν τους, τζιαι θα είμαστεν ούλλοι καλλύττερα.

ιων είπε...

Α, τζιαι τζείνον το positive thinking, επάθκιασα να το καταλάβω.
Εν για να μας βασανίζεις που έγραψες μιτσιά γράμματα. Τζιαι φορώ τζια τα γυαλιά μου.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Και ο πλανήτης, ξέρει να σώζεται μόνος του!

Moonlight είπε...

- Στο τέλος της ημέρας. Όποιος κούελλος θέλει να δείξει ότι ξέρει ελληνικά σύρνει πριν το τέλος της ημέρας τζιαι θκυο στο τέλος της ημέρας πριν το τέλος κάθε φράσης πον να πει

το οποίον έννεν καν ελληνικόν, α!!! :p

Αντιφωνητής είπε...

Acera--προσυπογράφω πετίσιον για τις πιο πάνω αν την ετοιμάσεις. Να βάλουμεν τζαι μπάνερ στα blog πως απαγορεύεται η χρήση των εξής εκφράσεων...

Και θα πρόσθετα την γέριμη "δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού." Εν όπως το ηχογραφημένο μύνημα που το παίζουν κάργα κάθε αρχή του χρόνου για ευχή. Μαζί με το Last Christmas. Η αγαπημένη φράση των πολιτικών ανεξαρτήτως πεποιθήσεων.

Θα πρόσθετα πίσης το "φενγκ σούι," το "χαλόοουυυυ," τζαι την "περιρρέουσα ατμόσφαιρα"...

Καλό σου χρόνο τζαι δημιουργικόν.

chrys είπε...

Άσχετο: Να με αποκαλούν resource στη δουλειά. Μάστρε είμαι και εγώ πλάσμα τα γέριμα.

Aceras Anthropophorum είπε...

Γιά σας κοπέλια ούλλους. Να μεν σας κακοφανεί που δεν θα σας κάμω προσωπικό σιαιρέτισμα όπως κάμνουμεν στα μνημονοχάρτια, είμαστιν της συλλογικότητας σήμερα.

Τούτον το τελευταίον του Chrys έκαμεν με τζιαι γέλασα (πεεεε, τζιαιρους τζιαι ζαμάνια). Ρε Chrys, ο μάστρος θεωρεί σε renewable οξά non renewable resource;

Αντιφωνητή θεός φυλάξει με την περιρρέουσαν. Ήταν του 2004. Είπαμεν για το 2009. Τι σε έπιασεν να με κάμεις να ανακατσιάσω με αρχαιολογίες. Κανεί τζιείνα του 2009.

Selene αν ηγράψω μη νυσταμένος μπορεί να φκούν τζιαι τζιείνα που μου φακκούν παραπάνω.

Αγρινε δεν ξέρω γιατί το σχόλιο σου μου θυμίζει τζιαι τζιείνον το άλλο "μπαμπά μην τρέχεις"

εξήχασα τζιαι το "δεν ξεχνώ".

Κκουλλάς είπε...

To "αν θέλεις" ο Πρόεδρος εν που αλλού που το έπιασεν τζαι τζείνος, που τον Χρήστο τον μάειρα που κάθε τρεις τζαι λλίον άμαν μαειρεύκει μες την τιβί σύρνει το "αν θέλετε..."

Καμιά φράση που φακκά κέντρον?
Μόλις την είπα : "φακκά μου κέντρον"

"ναι ρε εχαθήκαμεν να κανονίσουμεν να βρεθούμε" = την Κότσιηνην Πέφτην

"ε, εντάξει" = star x / μου

"φίλε μου άκου να σου πω" = ρε μαλακισμένε τώρα να δεις

"συγγνώμη κύριε" = παίζω σου τον έξυπνο

"συγγνώμη" = ούλλοι ξέρουμε με τι ισούται, ειδικά επί 2 ...!!!

Για το "δεν ξεχνώ" έσιεις μέγα λάθος νομίζω, εκτός αν το περιορίζεις στις πολιτικές του σκοπιμότητες της τότε εποχής.
Μέσα μας όι, εν ξεχνούμε με τίποτε...

Aceras Anthropophorum είπε...

Κκουλλά μου το Δεν ξεχνώ φακκά μου διότι εκλέψαν μου αυτόν που έχω μέσα μου για να το εκπορνεύσουν τζιαι να το χρησημοποιήσουν για να πουλήσουν την πολιτικήν τους πραμάθκια η οποία έμεινεν απούλητη που δεν αξίζει τίποτε. Το συγνώμην αξίζει τουλάχιστον μισόν σιέσμα. Αυτόν που θέλουν να μας πουλήσουν αξίζει μισόν τίποτα.

Aceras Anthropophorum είπε...

Κκουλλάς. Άκου τζιει κκουλλάς!!!

Να ρκεσαι μέραν στο μπλογκ μου διότι αν σε δώ νύχταν μπορεί να μου αθθημήσεις τους φόους που ετράβουν που εθώρουν τους κκουλλάες που ήμουν μωρόν τζιαι κανένας δεν μου επίστεφκεν ότι υπήρχαν. Άμαν εξησκουλλήζουμουν εθώρουν την νοσσιάν τους μες τον διάδρομον που την πόρτα του δωματίου. Όταν εγίνηκα 10 χρονών εκατάλαβα ότι ήταν νοσσιές που τα φώτα των αυτοκινήτων που επερνούσαν έξω τζιαι έμπαιννεν το φώς που το τζιαμπλίκκιν της πόρτας του διαδρόμου.

Κκουλλάς είπε...

:-)
Kαλόν φίλε.
Αλλά εν έσιεις τίποτε να φοάσαι που μένα.
Ξέρεις, καμιά φορά, το ψευδώνυμο ίσως παραπέμπει στο αντίθετο μας, ή έστω απλά κάτι άλλο που τζείνο που πραγματικά είμαστε (τζαι μπορεί να θέλαμε να είμαστε κάτι λλίο που τζείνο το άλλο που υποδηλώνει το ψευδώνυμο)

Aceras Anthropophorum είπε...

Πειράζω σε ρε. Εθκιάλεξες έναν που τα πιο πετυχημένα ψευδώνυμα κυπραίου μπλόγκερ.

Mana είπε...

Μα τι κάνεις; και προτού ακούσεις την απάντηση του άλλου να λες Εγώ μια χαρά είμαι.
επισης πολλά εκνευριστικό

Anonymous είπε...

Acera: We have to start thinking seriously of a more FUNDAMENTAL ECOLOGY, beyond the recently established calculative and eschatological versions of it (that justify Ecology as Saving the Planet from Destruction). An ecology that redetermines "Space" (and, especially, the space of our "Ecos") in a new way, beyond the Cartesian and the (calculational/algorithmical) "efficient"... (σόρυ που έγραψα στα εγγλέζικα, άμα θέλεις ξαναγράφω τα στα ελληνικά...)

Κκουλλάς είπε...

Τζαι το δικό σου ψευδώνυμο φίλε Acera εν πολλά δυνατό. Φυσικά τις πρώτες φορές που το εθώρουν, εθκιάβαζα "Anthropomorphum" τζαι επήρεν μου λλίο τζαιρό να το αντιληφτώ πως έννεν έτσι. Εν ηξέρω σίουρα, κάποτε άμαν φκω περίπατο στα χωράφκια να συνάξω κανέναν αγρελλούι τυχαίνει μου να δω παρόμοια λουλούδια. Εν επήα ακόμα φέτος. Εύχομαι να καταφέρω να πάω τζαι να τα φκάλω καμιά φώτο να δούμε !

m4c. είπε...

Επροσέξετε πόσο απότομα εμειώθηκε η χρήση της φράσης "status quo" απο τους πολιτικούς μας τα τελευταία 2-3 χρόνια;

...πρέπει να έφυεν που τη μόδα.