Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Κάνε και συ μια πράσινη χειρονομία. Μπορείς!

Άλλαξε τες λάμπες σου τζιαι να βάλε λάμπες Α κατηγορίας.
Κλείσε το κλιματιστικό όταν δεν το χρειάζεσαι
Κλείσε το κκομπιούτερ όταν σηκώνεσαι για διάλειμμα
Πέταξε το παλιό ενεργοβόρο λάπτοτ τζιαι γόρασε energy star
Να οδηγάς πάντα με το αυτοκίνητο κωλομένο. Μειώννεται η κατανάλωση ενεργείας
Άδειασε το καπώ που άχρηστα βάρη
Μην αφήνεις το νερό να τρέχει όταν πλένεις τα δόντια σου (αν τα πλέννεις)
Μην πλέννεις το αυτοκίνητο με το λάστιχο
Άφησε τα γεράνια στην γλάστρα να ξεράνουν, ή πότιζε τα με το νερό που θα ανακυκλώννεις
Ανακύκλωνε το αλουμίνιο που ετύλιξες το χαλλούμι ή το σάντουιτς
Αγόραζε ντόπιες ντομάτες παρά εισαγόμενες
Μην αγγίξεις αγγούρκα, ρεπάνια, πανάνες που έρκουνται που τους αράπηες. Μόνον κυπριακά να παίρνεις.

Θα σώσεις έτσι την Κύπρο. Θα σώσεις έτσι τον κόσμο.

Κάνε και συ μια πράσινη μικροχειρονομία. Μπορείς!!

Μειώστε τη ρύπανση για να μπορείτε να ρυπαίνεται για περισσότερο καιρό. 10% μείωση της ρύπανσης, θα επιτρέψει στην ανθρωπότητα να ρυπαίνει 10% περισσότερο χρόνο.

Πράσινη αγορά, πράσινος καπιταλισμός, πράσινη κατανάλωση, πράσινα άλογα.

Άτε παρετάτε μας σιόρ. Δεν γεμώννει ο φούρνος με τα μιλλοσφοντζίσματα. Όταν αλλάσσεις τες λάμπες την στιγμή που πρέπει να αλλάξεις φώτα, το φώς τελικά σε στραβώννει αντις να σε κάμει να μπλέψεις.

16 σχόλια:

Παύλος είπε...

Σωστόοοοοοοοοος!

Παύλος είπε...

Ένας φίλος μου έλεγε τις προάλλες για τις απαρχές του Πράσινου Κινήματος, τέλη της 10ετίας του '60. Το ερώτημα λέει τότε ήταν : "Μπορεί να υπάρξει μιά οικονομία που να μήν είναι συνυφασμένη με την παραγωγή;"
Τεράστιο και ουσιαστικό ερώτημα το οποίο ξεχάστηκε από τους "Πράσινους" και αντικαταστάθηκε από τα μιλλοσφοντζίσματα που αναφέρεις.
Το ερώτημα όμως παραμένει και επιμένει, μήπως ο πολιτισμός μας οδηγεί στην καταστροφή από την φύση του;

The Passenger είπε...

Εν Ρωσσική ρουλέτα που παίζουμε. Αν είμαστε τυχεροί η τεχνολογία εννά μας δώκει τις λύσεις πριν να αυτοκτονήσουμε σαν homo sapiens. Αν είμαστε άτυχοι εν θα προλάβουμε τζιαι τότε αιωνία μας η μνήμη.

Aceras Anthropophorum είπε...

Passenger, η τεχνολογία δεν μπορεί να αλλάξει τον δεύτερον νόμον της θερμοδυναμικής (η εντροπία σε έναν κλειστό σύστημα αυξάνεται ΠΑΝΤΑ). Το μόνο που μπορεί να κάμει είναι να τον λάβει σοβαρά υπόψην. Το φυσικό υπόβαθρον της οικονομίας είναι η ύλη που στα όρια του πλανήτη Γη είναι πεπερασμένη. Ούλλοι οι κλασσικοί φιλόσοφοι τζιαι οικονομολόγοι, από τον Μάρξ μέχρι τον Άνταμ Σμίθ τον εθεωρήσαν άπειρον τζιαι ακατάλυτον. Ούλλες οι ιδεολογίες εταυτίσαν την πρόοδον με την εκπλήρωσην των αναγκών χωρίς περιορισμόν. Αν δεν αλλάξει το σύστημα αξιών που ταυτίζει την ευτυχίαν τζιαι την χαράν με τον βαθμό που έχει κάποιος την δυνατότηταν να μετατρέπει τον πλούτον σε σκουπίδια (να καταναλώνει), η τεχνολογία το μόνον που μπορεί να κάμει είναι άτε άτε να παρατείνει την διάρκειαν της πτώσης (εξ ού τζιαι η ανάρτηση).

kyriakos είπε...

Ασέρα.. δεν γίνεται να σώσω τον κόσμο χωρίς να κλείσω το Air contition ρε κουμπάρε;

Aceras Anthropophorum είπε...

Κυριάκο νομίζω ότι ο κόσμος δεν έχει ανάγκη να τον σώσεις. Εσύ έχεις ανάγκη να τον ζήσεις, τζιαι η ηδονή της ζωής έσιει παραπάνω γλύκα άμα τον ζιείς ζιώντας την εποχή σου.

Στην εποχή μας θα χρειαστεί να ανακαλύψουμε την χαρά να περνούμε με λλιόττερα, με όσα μας αναλογούν τζιαι όχι σε σύγκριση με τον άλλον σιαιρόμενοι ότι έχουμεν παραπάνω.

Φιρφιρή αν τύχει να περνάς που δαμαί, εδώ είναι που συφφωνούμε με το τελευταίο σου άρθρο.

Aceras Anthropophorum είπε...

Χα τζιαι φίλε μου Κυριάκο, στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης κατ ουδένα λόγο δεν υπέθεσα ότι θεωρείς τους ουρανοξίστες σαν μοντερνισμόν της εποχής μας. Ακατάχνωτα, έσιει τόσον τζιαιρόν που σε ακούω να σχολιάζεις τζιαι να γράφεις αναρτήσεις. Αν υπέθετα έτσι θα εσήμενεν ότι δεν εκατάλαβα τίποτε που όσα είπες μέχρι τώρα. Τζιαι αν δεν εκαταλάβαιννα δεν θα σε εσυμπάθουν.

Ανώνυμος είπε...

Ε φίλε μου ασέρα τουλάχιστον εν καλό να υπάρχει η μαυρογέριμη η εντροπία διότι χωρίς τούτη ήταν να ψοφίσουμεν.
Τα κυπριακά ντόπια προιόντα εκαταντήσασιν πιο ακριβά που τα εισαγόμενα.Ας γινούν οι παραγωγοί μας πιο ανταγωνιστικοί και φερέγγυοι και να τους τιμήσουμεν(το φερέγγυος πάει σε μια πιο παλιά ιστορία με τις αφλατοξίνες).
Κάτι άλλο.Άκουσες ότι αντί για παγκόσμια θέρμανση , υπάρχει ενδοχόμενο να καταλήξουμεν στο ακριβώς αντίθετο?Να παγωσουν πολλά βόρεια μέρη του πλανήτη?Και τούτο αν εκχυθεί ο παγος της γροιλανδίας που αποτελεί το 70% του παγκόσμιου γλυκού νερού στον πλανήτη.
Και κάτι ακόμα πιο συνταρακτικόν .
Παγκόσμια σκίαση.Που τότε η εντροπια = 0 μιας και η γη εν θα δέχεται ακτινοβολία πλεον ελέω εξοστρακισμόυ της που τα αέρια που δημιουργούν το θερμοκήπιο.
Τα 2 τελευταία σενάρια είναι ντοκιμαντέρ και μάλιστα με εξαιρετικά τρομαχτικές εικόνες

ματιλτα είπε...

Μια σημαντική πράσινη κίνηση που μπορεί να γίνει δακάτω εν μια ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ.

Έχω την αίσθηση ότι εννα δούμε σύντομα τους Κυπραίους οικολόγους περιβαλλοντιστές να οργανώνουν μια τέθκοια κίνηση. Εν υπάρχει αμφιβολία πλέον ότι το Περδίκειον αδυνατεί να καταλάβει τούτο που τόσοι περιβαλλοντικά ευαίσθητοι λαλούν τους (τζε μέσα που τα μπλοκσ) - ότι εν λάθος να χρησιμοποιείται το οικολογικό ως εξέδρα για να βκάλλουν εθνικιστικά τζε αντιεκσυχρονιστικά λογίδια.

Εν λάθος νομίζω να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε μαζί τους. Ατε να δούμε αν νεν σωστή η αίσθησή μου. Η πρόσφατη εμπειρία της Ελλάδας εν ότι η τεχνολογία τζε το internet εν εξαιρετικά εργαλεία για την γλήορην τζε αποτελεσματική οργάνωση μιας τέθκιας κίνησης.

ιων είπε...

Η εντροπία δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει και προσπαθώ να καταλάβω μέσα από τα γραφόμενα σας. Εν τζιαι ένι η αντροπή αραγες σου;;;

Επειδή απον αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του, ε τζιαι μεις σήμερα επειδή δεν αντρεπούμαστεν τζιαι νομίζουμεν ότι όλα μας ανήκουν, τρώμεν τζια πετάσσουμεν, γοράζουμεν φορούμεν μια - δκυο φορές τζια πετάσσουμεν γιατί άλλαξεν η μόδα, θέλουμεν σταφύλιν κατασιήμωνα που την Βραζιλίαν, θέλουμεν μιάλον αυτοκίνητον γιατί έσιει πρεστιζ, πισίναν γιατί έσιει τζια ο γείτονας και άλλα πολλά.

Α, τζια ερώτημα δεύτερον. Τι σημαίνει ο άνθρωπος είναι η κορωνίδα της δημιουργίας, που μαθαίνουμε στα θρησκευτικά;;

ΙΩΝ είπε...

Ασέρα, μετά από το πιο πάνω αστείο,( ;;) προσπάθησα να μάθω τι είναι η εντροπία, αφού μέχρι σήμερα τη λέξη τη συνάντησα μόνο σε κείμενα που έχουν σχέση με την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου. Βρήκα κείμενα στο διαδίκτυο που θα καταχραστώ το χώρο σου και να κάμω κκοπυ λίγο.
εντροπία: είναι το μέγεθος της τάξης-αταξίας της ύλης που παρατηρείται σε ένα σύστημα. Όσο μικρότερη εντροπία έχει ένα σώμα, τόσο πιο χρήσιμη ενέργεια διαθέτει και τόσο μεγαλύτερη είναι η τάξη που εμφανίζει μικροσκοπικά η ύλη του. Στη φύση επικρατεί η πορεία προς την αύξηση της εντροπίας του Σύμπαντος

Η εντροπία είναι εκτατική μεταβλητή ενός θερμοδυναμικού συστήματος. Η έννοια της εντροπίας είναι μία από τις σημαντικότερες έννοιες στις φυσικές επιστήμες, λόγω της διατύπωσης του Δεύτερου Θερμοδυναμικού Αξιώματος, σύμφωνα με το οποίο σε μία μεταβολή ενός απομονωμένου συστήματος η εντροπία αυξάνεται πάντοτε.
Πιό απλά η εντροπία θεωρείται ότι εκφράζει μέτρο της αταξίας ενός συστήματος. Για παράδειγμα τα σωματίδια που συγκροτούν ένα αχλάδι ή ένα σιδερένιο κρίκο βρίσκονται σε μια διάταξη στο χώρο λίγο πολύ κανονική. Όταν όμως αρχίζει να σαπίζει το αχλάδι ή να σκουριάζει ο κρίκος η διάταξη αυτή των σωματιδίων βαθμιαία αρχίζει να αποδιοργανώνεται και έτσι η εντροπία του συστήματος έκαστου των αντικειμένων ν΄ αυξάνει.


Η εντροπία είναι η συνάρτηση καταστάσεων που μας επιτρέπει να διακρίνουμε τις καταστάσεις ισορροπίας και τις αντιστρεπτές μεταβολές από τις αυθόρμητες (μη-αντιστρεπτές) μεταβολές. Αυτό μας το εγγυάται το
Δεύτερο θερμοδυναμικό αξίωμα: Αύξηση της εντροπίας. Για ένα ΜΟΝΩΜΕΝΟ σύστημα η εντροπία δεν μεταβάλλεται όταν η μεταβολή είναι αντιστρεπτή, και πάντα αυξάνει στις μη-αντιστρεπτές μεταβολές. Εάν ST είναι η ολική εντροπία συστήματος + περιβάλλοντος, τότε ο ρυθμός μεταβολής της στον χρόνο ικανοποιεί dST
---- μεγαλύτερο 0
dt

Φίλε ασέρα, τον τύπο προσπάθησα να τον αντιγράψω γιατί δεν εκατάφερα να τον κάμω copy / paste.

Που τούτα ούλλα πιο πάνω εκατάλαβα το παράδειγμαν με το αχλάδιν τζιαι τον σιδερένον τον κρίκκον τζιαι ότι όταν τα πράματα δεν πάσιν καλά τότε η αύξηση της αποδιοργάνωσης αυξάνει την εντροπίαν. Τα άλλα ούλλα για μέναν εν κινέζικα.

Τελικά πρέπει να αντρεπούμαστεν που αφήκαμεν την γήν μας ( το αχλάδιν μας ) να λύσει τζιαι να σαπίσει τζιαι να σκουριάσει;;;!!!

the Idiot Mouflon είπε...

Τίποτε δεν κάμνω ώσπου να μου δώσουν πίσω το δικαίωμα της προσωπικής αυτοκαταστροφής (χώροι διασκέδασης για κάπνισμα).

Μέχρι τότε θα στηρίζω με πράξεις ότι πιο αντι-οικολογικό υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

O fasismos ton kapniston den tha perasi.An itan gia tin aytokatastrofi sas poli kala.Alla dishtihos katastrefete ki emas.
Oloi mazi enantia ston fasismo tou kapnou kai tou opiou kapnou(kato ki i fotovolides)

the Idiot Mouflon είπε...

Θέλουμε να υπάρχουν ΚΑΙ χώροι διασκέδασης για καπνιστές για να μην ενοχλούμε κανένα... και εσείς θέλετε με το ζόρι να επιβάλετε την παρέα σας.

Ποιός είναι ο φασίστας;

Ανώνυμος είπε...

Πάντα ήσουν υπερβολικός στις αντιδράσεις σου αγρινέ αλλά αυτή είναι ίσως η πρώτη φορά που δικαιολογείς το ηλίθιο κομμάτι του ψευδωνύμου σου.

the Idiot Mouflon είπε...

Να εκτελούνται δια νόμου οι ηλίθιοι λοιπόν. Δημοκρατικότατα.