Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Για φαντάστου

Σήμμερα είναι Κυριακή 16 του Νιόβρη, η πιο κοινή μέρα του χρόνου. Φαντάστου ότι εν η μέρα σου να πεθάνεις. Όπως ο θεός εν μεγάλος, λλίον πριν να φκεί η ψυσιή σου, έδωκεν σου 30 δευτερόλεπτα για να φανταστείς αυτόν που πάντα ονειρεύτης τζιαι δεν ήβρες ούτε τον χρόνον, ούτε την ενέργειαν, ούτε το θάρρος να το πράξεις.

Φαντάστου το. Έχεις 30 δευτερόλεπτα.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

15
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Τέλος. Επέθανες.

Παρόλον που είχες τζιαι 2 δευτερόλεπτα μούχτιν γύρω στο 15, είναι πράγματι δύσκολον. Έχει μιαν άλλην τέχνην πιό εύκολη.

Σκέφτου ότι θα πεθάνεις αλλά όχι τωρά. Σε έναν χρόνον. Έχεις έναν χρόνον μπροστά σου να φανταστείς ότι θέλεις τζιαι να το πραγματοποιήσεις. 

Τι κάθεσαι σαν τον χαζόν ή σαν την χαζήν μπροστά που μιαν οθόνην του κκομπιούτερ; Ήδη έχασες 30 δευτερόλεπτα ώστι να θκιαβάσεις το τέλος της ανάρτησης.

Τέλος πάντων, αφούς κάθεσαι ακόμα δαμαί, τζιαι να χάννεις την ώραν σου να χάσκεις πας την οθόνην, φαίνεσται μου ότι εν παίρνεις που την πρώτην. Χάρισε μου λοιπόν αλλο 2 λεπτά από τα 525 595 που σου απομένουν. Στο κάτω κάτω αξίζω τα διότι εγώ σου έδωκα την ιδέαν. Σε παρακαλώ λοιπόν να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιον δίπλα. Χρειάζουμαι αυτήν την πληροφορίαν για να ξέρω, πρώτον,  πόσος κόσμος κάθεται τζιαι θκιαβάζει μιαν ιστορίαν που λαόννουμαι να γράψω, να δακτυλογραφήσω, να διορθώσω, να ανραρτήσω, τζιαι δεύτερον, πόσον τζιαιρόν πρέπει να την αφήννω αναρτημένην πριν να την αλλάξω. Τη τελευταίαν ιστορίαν που έγραψα, την ιστορίαν της ερήμου, πότε την εθκιάβασες;

Κάμε κλίκ δίπλα την απάντησην τζιαι μετά μπορείς να κάμεις switch off το κκομπιούτερ αν βιάζεσαι να προλάβεις. Είπαμεν, στο φανταστικό σενάριο μόνον έναν χρόνον έχεις μπροστά σου. Όχι 5, 10, 15, 50, 70 που έχεις στην πραγματικότητα.



31 σχόλια:

stalamatia είπε...

Έτο έσιεις σχόλιο που κάποιον που σιγά μη κάτσει να σκεφτει ότι σε ένα χρόνο θα πεθάνει.Χα μπορεί τζιαι τωρά μπορεί τζιαι ύστερα που λλίο μπορεί να πάει τζιαι 80 χρονών ,Γιατί έν βάλλω παραπάνω? Ε καημένε ας ζήση τζιαι κανένας άλλος.Φιλούθκια που κάποιαν που το μόνο σίουρο που ξέρει πας στη γη είναι ότι μια μέρα θα πεθάνει.Αιωνία μου η μνήμη.

Ανώνυμος είπε...

Η δική μου συμβουλή, αν μου επιτρέπεις, είναι να εκφράζεσαι ελεύθερα όποτε κι όσο συχνά το επιθυμείς, χωρίς ν' ασχολείσαι ιδιαίτερα με τους αναγνώστες.

Αν προκύψει διάλογος, καλώς, αν όχι, τότε προχώρα στο επόμενο θέμα/κείμενο μ' ελαφρά πηδηματάκια.

:)

Unknown είπε...

Φίλε Aceras έχω το blog σου σε RSS οπότε μόλις γράψεις έρκεται μου ειδοποίηση στο Google Reader :-)

rose είπε...

σε διαβαζουμε Acera

εσυ παντως οχι ολους μας και οχι πάντα χμ!!

για παράδειγμα σου ξεφυγε οτι η αλληοχθη δεν ειναι συχωρεμενος αλλα αναστημενος

χαχαχαχα πειραζω σε

:-)

Aceras Anthropophorum είπε...

@ Stalamatia έμεινες στο πρωτον σκέλος του σεναρίου. Το κύριον είναι δεύτερον. Για σένα βέβαια τίποτε το συγκλονιστικόν, τίποτε το καινούριον, αφού αυτόν που εισηγήται το κείμενον δεν είναι τίποτε άλλον από τον τίτλον του δικού σου μπλόγκ.

©Λεμέσια κάπου έχεις δίκιο τζιαι κάπου όχι. Τυγχαίννει μου να γράψω έναν κείμενον για μένα μόνο, τυχαίνει μου να γράψω για έναν άτομο, αλλά έχει κείμενα που αν δεν ήταν για περισσότερον κόσμο δε θα τα έγραφα, ακριβώς για να γράψω αυτά που δεν είναι για δημοσίευμα. Αν δεν τα θκιαβάζει κανένας τουλάχιστον να βάλλω την ενέργεια αλλού.

©Φίλε Χατζιηαναστάση σε χαιρετώ.

©Η Ρόζα η παραπονιάρα. Κόρη μα είσαι αριστερή;

Τα παράπονα σου είναι μάλιστα άδικα. Μπορεί να μεν εθκιάβασα ούλλα σου τα κείμενα αλλά εθκιάβασα τα παραπάνω. Πιάννεις όμως κάτι δύσκολα θέματα (το απανέμι για παράδειγμα) που τι να πείς στα σχόλια; Άσε που αν δεν είσαι πληροφορημένος κινδυνεύεις να πεις μαλακία. Εντάξι καταλάβω ότι άμαν ασχολείσαι με έτσι ζητήματα κάμνει καλό να σου εκφράζει ο άλλος λλίην αλληλεγγύην έστω τζιαι αν ξέρεις ότι είναι δεδομένη. Τζιαί όχι μόνον θκιαβάζω ότι γράφεις αλλά παρακολουθώ αν έχει κάποιαν λογική τζιαι έβρω το κλειδίν της επιλογης αππάρου.

Για την άλληόχθη έπιασα σε αθκιάβαστην διότι αν πάεις στό νέο του Νικόλα θα έβρεις τουλάχιστον έναν σχόλιο σε κάθε άρθρο. Είναι αλήθκεια ότι δεν είμαι οργανωμένον άτομον με ομοιόμορφον τρόπον για ούλλους τους τομείς. Αλλού είμαι μανιακός, αλλά για το update των λινκς κάμνω το κάθε πεντέξι μήνες. Θα τα ανανεώσω μες τα Χριστούγεννα πον να χω λλίην ώραν.

Aceras Anthropophorum είπε...

@Ροζα εννοείται ότι πον να αξιωθώ να κάμω update τα λινκς θα πρέπει να βάλω σύνδεσμο τζιαι στο δικό σου μπλογκ

stalamatia είπε...

Ασερα εγιώ καρτερώ το παραμυθούι που μας έταξες .Σε άγιο τζιαι μωρό μεν τάξεις, ε εγιώ είμαι το δεύτερο .Έχω τζιαι μιαν άλλην εκδοχή ούτε σε πελλόν τα τάζεις ,τερκάζει μου πιο καλά τούτον..Να μας το κάμεις δώρο τα Χριστούγεννα.

Aceras Anthropophorum είπε...

Stalamatia έχει που τες διακοπές του καλοτζιαιρκού που την μάχουμαι. Θέλει την ώραν της να ψηθεί. Δεν είναι τέλλια παραμύθιν μέ ήρωες τζιαι με δράκους, είναι λλίον πιό σύχρονη φανταστική ιστορία όπου οι δράτζιοι είναι πιά απτά όντα.

Aceras Anthropophorum είπε...

Θα έχει όμως σκαλαπούνταρους μέσα :))

rose είπε...

ρε Acera αμα ειμαι εγιώ (και σου κυπριακα να με καταλαβεις χε χε)
η ροζα η παραπονιαρα εσου θα πρεπει να εισαι η μουτη του θκιοσμη

απλά εχιουμοριζα (κατα την μανταμ σουσου) και εσου το πηρες κατακαρδα

τζαι εσιει λίον καιρον που θωρώ τους σταυρους γενικώς και ανατριχιαζω (βλ. συχωρεμενους)

rose είπε...

για τις αππάρες ενα σου λέω

αβυσσος η ψυχη της ανθρωπου

Ανώνυμος είπε...

Κι εμένα μ' αρέσουν τα παραμύθια...

Υ. Γ. Τί είναι οι 'σκαλαπούνταροι';

stalamatia είπε...

Σκαλαπούνταρος=Καλικάντζαρος
Αρέσκου μου οι σκαλαπούνταροι.

Aceras Anthropophorum είπε...

@ Τί μούττη του θκιόσμη. Μούττη της ρίγανης τζιαι βάλε.

Κόρη μα έν πιάννεις που την πρώτην τα ψηφιακά χάχχανα. Πρέπει να σου γράψουν Χά Χά ΧΑΑΑΑ για να πάρεις; Πάντως κατάκαρτά δεν μπορώ να τα πάρω γιατί η καρκιά μου δεν έχει χέρκα.

Για τες αππάρες ο Φρόυντ ιφταίει.

Λεμέσια τζια σταλαμαθκιά, αν σας αρέσκουν οι σκαλαπούνταροι να γοράσετε το βιβλίον του Χαμπή. Είναι έναν αριστοργημαν, δίότι όχι μόνον εσύναξεν ότι ειπώθηκεν για τους καλικάντζιαρους, εκατάφερεν να τους δεί τζιόλας τζιαι να τους ιζωγραφίσει.

Aceras Anthropophorum είπε...

Αθεόφοβοι, 36 επισκέψεις προχτές τζιαι 68 εχτές τζιαι 18 νομάτοι εκάμαν τον κόπον να κάμουν έναν κλίκ πας την δημοσκόπησην; Ή ο γκούγκλης περιπαίζει μας, ή πρόκειται για εικονικές επισκέψεις κατασκοπικών research broasers, ή κάτι άλλον πρόβλημαν έχει. Αποκλείεται να έχει 83% κούνους που επισκέφτουνται το μπλόγκ μου.

Ανώνυμος είπε...

Σταλαματιά και Ασέρας,

λέτε ότι

Σκαλαπούνταρος=Καλικάντζαρος.

Αυτό ξεπερνά τα όρια του παραμυθιού κι οδηγεί το λογισμό μου σε παραδοσιακές λιχουδιές...

Τωρά θέλω ξεροτήανα. :(

Υ. Γ. ξεροτήανα=λουκουμάδες

Τούτο θυμούμαι το. :)

Vikar είπε...

Σίουρα περιπαίζει σε ο Γκούγλης.

Εγιώ εψήφισα μετά που εδκιάβασα το σχόλιό σου τζιαι έδωκα σημασία στα νούμερα που εφαίνουνταν, τζιαι δεν άλαξαν μετα που εψηφισα.

rose είπε...

μαλλον πρεπει να δω τα χαχανα!

αλλα και εσυ να με εβλεπες θα καταλαβαινες οτι το μονο σιγουρο ειναι οτι θα γελω και θα σε περιπαίζω ... ισως για να ισορροπω απο τα σοβαρα θεματα :-)

και η μυρουδια της ριγανης αρεσκει μου οπότε αυτο να περιμενεις
!!!

rose είπε...

Υπεροχος ο Χαμπης
αλλα και τα ξεροτήανα

ντροπή σου Λεμεσια και κανω διαιτα

(τα λευκα ψεματα θεωρουνται ψεματα;;)

Ανώνυμος είπε...

Ρόουζ :)))

Aceras Anthropophorum είπε...

Κάτι πολλά ενδιαφέρον τζιαι παιδαγωγικόν klik edo

ή κατευθείαν

http://www.noe21.org/solutions/

rose είπε...

Acera, οταν βρεις καιρο περασε απο το τσαντηρακι μου για κατι που προκάλεσες ...

[ωραιο το λινκ σου]

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου γραφε, τζιαι να ξαναβαλλεις τες ιστοριες μετα που λλιγον τζιαιρον, να τες ξαναεμφανιζεις φρέσκες. Εσιει πολλους που εχτιμουμεν τον κοπο τζιαι την δημιουργία σσου.

Ανώνυμος είπε...

Ασερά μου σε χαιρετώ και πάλι μετά που πάρα πολύ καιρό. Παρόλο που σε διαβάζω δεν τολμώ να σου αφήσω σχόλια γιατί νιώθω ότι βεβηλώνω τα γραφόμενα σου... Πάντως συνέχισε να γράφεις και συνέχισε να μας ταξιδεύκεις....
Ελένη

Ανώνυμος είπε...

APO TA PIO EXIPNA DIAFIMISTIKA TRIK POU EIDA!

lakis είπε...

Εψήφισα τζι εγώ. Τι να κάμω ο φτωχός ο αναγνώστης...

Aceras Anthropophorum είπε...

Γιά σου Διάσπορε, για σου Ελένη, γιά σου ανώμυμε γιά σου Λάκη. Από ότι βλέπω, οι αναγνώστες θκιαβάζουν ότι βάλεις κυρίως την πρώτην εφτομάδαν τζιαι λλίον την δεύτερην.

Να συμπεράνουμεν ότι η σωστή συχνότητα είναι κάθε 2 εφτομάδες?

Ανώνυμος είπε...

ψιλοθίκτηκα
οκ οκ ξέρουμεν ότι η ζωή εν αλλού

προφανώς ένιξέρουμε που αλλιώς ήταν να ήμαστουν τζιαμέ.

έχουμεν ύπόψην μας το θάνατο και εν χρειάζεται να μας τον θυμίζεις

σύνδεσμος καημένων ιντερνόβιων

Aceras Anthropophorum είπε...

Ρίτσα είναι την ζωήν που επροσπάθησα να αθθημήσω ;))

kyriakos είπε...

Acera ώρες ώρες νομίζω ότι επιτελείς έργο..



Η δημοσκόπηση σου όμως δεν νομίζω ότι είναι και ο καλύτερος τρόπος να βγάλεις συμπεράσματα..

Aceras Anthropophorum είπε...

Τζιαι πως δεν είναι τρόπος. Έτο. Έχω 1000 επισκέψεις τον μήνα. 30 την ημέραν άμαν έν έχω αναρτησην τζιαι 60-70 για μιαν εφτομάδαν άμαν έχει τζιουνούρκαν ανάρτησην. Διάσημος έ!! Έφαα τζιαι τον φιλελεύθερον.

Άχυρα ο θυσαυρός. οι 800 επισκέψεις έιναι κάτω των 10 δευτερολέπτων. Δηλαδή, ιντερναύτες που δεν ανακαλύψαν ακόμα το RSS τζιαι έρκουνται περαστικοί να δούν ότι τίποτε δεν άλλαξεν πας το μπλόγκ. Επίσεις access που άλλα sites που κάμνουν referencing ή που κάμνουν κατσκοπίαν. Μεινίσκουν 200 που περνούν παραπάνω που 2 λεπτά στο μπλόγκ. Φκάλλει περίπου 2-3 την ημέραν άμαν έν έσιει κίνησην τζιαι καμιάν δεκαρκάν άμαν έχει καινούριο ποστ. Πράμαν που διασταυρώννεται τζιαι που την δημοσκόπησην, 22 νομάτοι εθκιαβάσαν την ιστορίαν την πρώτην εφτομάδαν τζιαι 4 την δεύτερην. Άτα να εψηφίσαν οι μισοί ή τα 2/3, φκάλλει 40-50 νομάτους που θκιαβάζουν τες ιστορίες, που τους οποίους οι μισοί εν τακτικοί τζιαι οι άλλοι περαστικοί που αλλάσσουνται. Αν κρίνεις τζιαι που τα σχόλια κάπου τζιειαμέ πρέπει να κειμένεται. Πιάννω τζιαι σχόλια που κόσμον που δεν είναι μπλοκκάς τζιαι στέλνει μου μέιλς. Ξέρω ότι ο παραπάνω κόσμος επίσεις δεν αφήνει σχόλια.

Με λλία λόγια ένας μεγάλος καφενές με τους μισούς θαμώνες τακτικούς τζιαι άλλους τόσους περαστικούς. Όταν ήμουν μιτσής τζιαι έθελα να αλλάξω τον κόσμον, εκάμαμεν με τους φίλους που είχαν τες ίδιες προθέσεις μιαν μπουάτ στο χωρκόν. Κάπου τόσοι ήμασταν τζιαι επερνούσαμεν ωραία. Η δε επίδραση ίσως να ήταν τζιαι χαμηλότερης έντασης παρά τωρά. Την παραπάνω ώραν επίνναμεν πύρες τζιαι εμασούσαμεν πασατέμπο τζιαι κούννες. Θέμαν για συζήτησην είχαμεν κάθε μήναν, τζιαι κάθε παρασκευήν ετραουδούσαμεν ώς τες 3 το πρωίν.

Ε καλά δεν είναι το ίδιον πράμαν. Λείπει μου τζιαι αιθυλική ελαφρότητα του τέλους την νύχτας, λείπουν μου τζιαι οι φίλοι "του κόντά", αλλά ε μπορ' ά πείς. Από μούτσιον του λογισμού, εν μας τρώει καμιά μπουάτ. Τζιαι για μουσική, βάλλουμεν τζιαι γιούττιούμπ.

Άτε να αλλάξω το κουλτουριάρικον τζιαι να σου βάλω έναν δικό μας. Τσίλλα δεξιά πιό κάτω που το φκιορούιν.