Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Κυριακάτικος περίπατος

Κυριακή σήμερα. Ο ήλιος έξω μυρίζει άνοιξην. Βαρκούμαι. Άραγες σου να λαχτίσω να πάω έξω οξά να ανοίξω το λάπτοπ να σκωτόσω το απόγευμαν. Χάτε ας λαχτίσω. Έπιασα τζαι την μιτσιάν τζαι ισιώσαμεν στο γειτονικό δάσος. Οι υπόλοιποι άλλοι εθέλαν να δουλέψουν τζαι άλλοι να δούν έργον στο ντιβιντί.

- Παπά, εσύ θα παίζεις την Κοκκινοσκουφίτσαν τζαι γώ τον κακό Λύκο

Έπιασα το πιό ηλήθιον ύφος μαννής καρούας τζαι ρίχνομαι στο θέατρον.

- Γιαγία γιατί έχεις τόσον μεγάλα μάτια; (έπρεπεν να ακούατε την μαννήν φωνήν μου)

Αφούς εν μαννή τούτη να την δουλέψω λλίον, θα εσκέυτην η κόρη μου

- Για να σε ακούω καλύτερα, απάντησεν μου με τρομακτικήν φωνήν που φοβίζει ακόμα τζαι λιοντάριν.

- Γιαγιά, γιατί έχεις τόσον δυνατή φωνή;

- Για να σε βλέπω καλύτερα

- Γιαγιά, γιατί έχεις τόσο μεγάλα δόντια;

- Για να σε ΦΑ Α Α A Ο Ο Ο Ο Ο 0

- ΑΑΑΑΑΑ




Εχει αθρώπους που τους αρέσκει το δάσος τον Οκτώβρην που τα φύλλα τζιτρινίζουν τζαι ππέφτουν. Εμέναν αρέσκει μου τωρά την άνοιξην που τα φύλλα εν πράσινα τζαι τρυφερά σαν την ζωήν. Κοιτάξετε τούτην την εικόναν του δάσους όπου επέζαμεν σήμερα τον Λύκον τζαι την Κοκκινοσκουφίτσαν.



Δεν είναι αλήθκεια ότι τα φύλλα παίζουν με το φώς τζαι τα χρώματα μόνον όταν χάννουν την χλωροφύλλην τους πριν να πέσουν. Αυτόν που βλέπετε πιό κάτω δεν είναι μόνο ζήτημα διαφράγματος της φωτογραφικής. Είναι τζαι ζήτημαν που θα δικλίσει το μμάτι σου. Αλλού εν σκοτεινά, αλλού αν φωτεινά. Εξαρτάται που εν ο νήλιος.





Άσε δε που τα φυτά στο χώμαν εν άλλον πράμαν. Κοιτάξετε για παράδειγμαν τούτον τον αγριόσκορτον που τον λαλούν σκόρτον των αρκούδων.




Λαλούν ότι τον τζαιρόν που είσιεν αρκούδες σε τούτην την περιοχήν, πριν να τες καθαρίσει ο άνθρωπος που την φύσην, μόλις εφκαίνναν που την χειμέριαν νάρκην ετρώαν βίρα σκόρτον για να καθαρίσουν το άντερον τους τζαι το σικώτιν τους. Τωρά που οι αθρώποι εξιλίψαν τες αρκούδες, τρών τζείνει τον σκόρτον για να καθαρίσει το άντερον τους που τα μαχτόνας τζαι τα πίτσαχατ σαν ενθύμιον προς τες αρκούδες.

Τρών δηλαδή τζείνοι που εν γνώστες. Έχει που δεν ξεχωρίζουν πλέον ούτε καν την μυρωθκιάν του σκόρτου τζαι είναι ικανοί να φαν τζαι Παριζέττ πον δηλητήριον



Η τελευταία φωτογραφία είναι αφιερωμένη στο έλατο χελιδόνι. Εμίλαν μου για κάτι γλάστρες τζαι κάτι ρίζες τελευταίως. Όταν επέρνούσαμεν με το μωρόν δίπλα πο τούτον το δεντρόν εσκέφτηκα σε τζαι έφκαλα σου την φωτογραφίαν σαν συνέχειαν της κουβέντας.



- Χα χα χα Α Α Α Α Α. Εσυνέχισεν η κόρη μου. Εν άκουσες της μάμμας σου τζαι έφαασε μιαν μπουκιάν.

- Κακέ Λύκε, τώρα να δείς πον να ρτει ο ξυλοκόπος να δεις τι θα σου κάμει

- Κουτόν κορίτσιν, σήμερα εν έχει ξυλοκόπον. Εν κυριακή τζαι εν δουλεύκει. Να μάθεις να μεν ακούεις της μάμμας σου!

6 σχόλια:

stalamatia είπε...

Καλά έκανες και πήγες βόλτα ,κοίταξε τι ωραίες εικόνες μας έβαλες και τι ωραία κουβέντα έκανες με τη κόρη σου!!Είσαι τυχερός που έχεις δάσος κοντά σου,αλλά και εγώ είμαι τυχερή γιατί το χωριό του συζύγου μου είναι μέσα στο δάσος έχει πολλά έλατα,τώρα έχουν βγάλει φύλλα όλα τα δένδρα και είναι πολύ όμορφα.Στο μέλλον θα βάλω και φωτογραφίες ,μόλις μάθω τον τρόπο.
Υ.Γ. Περιμένω και το παραμύθι μην ξεχνιόμαστε!!!.

dokisisofi είπε...

-Ακέεεεερας? Γιατί έκαμες τόσο καιρό να γράψεις΄..

(επιλογές¨: "για να σας βλέπω καλύτερα", "για να σας ακούω καλύτερα", "για να σας φάω καλύτερα" "ήμουν σε χειμέρια νάρκη", "έδωκα του σκόρτου τζιαι κατάλαβε", "έπαιζα χωστό")

Σοβαρά πάντως.. Η φύση εκεί πάνω είναι υπέροχη. Τα χρώματα, η βλάστηση, η απλάδα, οι λεπτοί πανύψηλοι κορμοί, οι καταπράσινες αλέες.
Ποιός στη χάρη τη δική σου και της κόρης σου. (απορώ πως σε εχώνεψεν πάντως...έφαεν σκορτόφυλλα?:PP)

dokisisofi είπε...

Geia sou Stalamatia!

Έλατο Χελιδόνι είπε...

Ασέρα, σιήλια ευχαριστώ! Σαν εθώρουν την φωτογραφία -παντές τζιαι είσηεν χωσμένο μήνυμα- ήρτεν μου κάτι τζιαινούρκο. Εννα το δέις.


Ναν καλά η κόρη σου να την σιέρεσαι τζιαι να μέν χάνεις ευκαιρία να την πέρνεις γυρούς, εν τούτα που εννα θυμάτε που εννα μιαλύνει.

avidaviva είπε...

Εκτος απο τα ωραια κυπραικα που μαθαινω απο σενα,μ αρεσαν οι σκεψεις σου για το Barlauch (αραγε εκει ναναι καθαρο χωρις διοξινες και να τρωγεται).Η ομορφη ποιητικη σας διαλεκτος με τραβηξε να παω να "περπατησω" στην Terra incognita που ηταν διπλα μου αλλα δεν εβλεπα.Ευχαριστω που γραφεις ετσι ομορφα!

Aceras Anthropophorum είπε...

Γιά σας παίδες. Δεν έγραψα διότι δεν έχω ώραν. Η τιμή του πετρελαίου έκαμεν τους πελάτες στη δουλειά να πελλάνουν ούλλοι τζαι να θέλουν σαστέιναμπλ ντοβέλοπμεντ. Βουρούμεν τζαι δεν ιφτάννουμεν με αποτέλεσμα η δουλειά να ροκανίζει τζαι τον ελεύθερον χρόνον.

Που την άλλην, όπως ο ελεύθερος μου χρόνος ήταν μεταμεσονύχτιος τον επερνούσα να θκιαβάζω τα μπλογκ σας. Έτσι οι εμπνεύσεις ήταν από τον βίρτουαλ κόσμο τζαι ήταν έυκολον να γράφω άμεσα στους δικούς σας χώρους σαν απάντηση στον χώρο των σχολίων. Τα γραφτά του τελευταίου τζαιρού εν λλίον σκορπισμένα σε διάφορα μπλογκς. Έκοψα το λλίον όμως τωρά τελευταία διότι τελικά επαραμέλησα το δικό μου. Έπαθα όπως τον Κούκον που πάει τζαι γεννά αυκά στες φωλιές των άλλων για να του νιώννουν μούχτιν τα πουλιά του.

Υποσχέθηκα στον εαυτόν μου να μεν πιάσω λάπτοπ τον ιούλιο που θα πάω διακοπές. Θα έχω χρόνο για γράψιμο. Εκτός που αν μου δόξει πάλε να γράψω επαγγελματικά τζαι πάλε ξικόψουν οι ιστορίες. Ιδώμεν. Έχω πάντα αυτόν το δύλιμμαν μόλις πιάσω μολύβιν τζαι κόλλαν. Ιστορίαν οξά θεωρίαν; Τελικά νικά η ιστορία, αλλά κάποτε πρέπει να γράψω τζαι λλίην θεωρίαν. Πάντως Σταλαματιά έπιασα το μύνημα.

Στο ερώτημαν της Δοκισήσοφης θα απαντούσα λοιπόν "για να σας βλέπω καλύτερα", ή ακόμα "για να σας ακούω καλύτερα". Νομίζω όμως ότι σας άκουσα αρκετώ τζαι τωρά πρέπει να δουλέψω τζαι λλίον για να μεν νομίζετε ότι "παίζω κρυφτόν".

Ελατοχελίδονον ανυπομονώ να δώ αν το μύνημα έχει αποκρυπτογραφηθεί όπως το εσύνταξα.

Avitavita σε χαιρετώ. Είδα στα πεταχτά το μπλογκ σου και σου εύχομαι καλές καλλιτεχνικές επιτυχίες.